АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 141
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Вещичките са превели 4 епизода на Мандарините
When Life Gives You Tangerines (2025) - "Когато животът ти предложи мандарини"  -
В Плейтуб - https://playtube.tv/search?keyword=%D0%9A%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%8 … D0%B8%D0%BD%D0%B8
В ОК - https://ok.ru/video/c28430341

Духчетата са пуснали бг буквички на 5 и 6 епизоди на Сърцата  -
https://playtube.tv/@EasternSpirit?page=videos

Мечтателите са превели и 6 епизод на Черният дракон -
https://playtube.tv/watch/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D … t/3aRDyG8VOr1nsHz
Впрочем, виждам в профила им превод и на Блещукащата диня (Сияйна диня), както и качен превода на Пентхаус, който май досега го имаше само в Телеграм.

Kdrama Fever превеждат Травматологията -
https://playtube.tv/search?keyword=%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B … 82%D1%8A%D1%80%3A+

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 19:08 от profi_1

# 256
Оо, Крис, виждам че гледаш Планктона.
  Много ми хареса, един нормален нямаше в компанията Joy Ако му бяха спретнали Корейско мед чудо накрая, щяха да оплескат всичко. Толкова естествено да му идва играта на Woo Do Hwan , като да не е на работа. И в tempted  и в save me беше така. Същото усещане като при Звездьо когато гледах.

# 257
  • Варненска клюкарка
Крис, и аз така- хареса ми и нито веднъж не съм хващала мишшката. В началото като го загледах даже писах че очаквам корейско медицинско чудо, но  по въпроса с нейното състояние и невъзможността и да има деца, викам си ей го главния, той ще стори чудото въпреки природните закони, но после ми стана ясно че сериалът е от друг тип и си знаех че и финалът ще е като останалото, шантав и последователен едновременно. Искаше ми се да видя и нещо друго с У До Хуан, но май все екшъни е снимал, а не са ми любим жанр.

Изгледах 7ма и 8ма серия на Сърцата - да, имаше преекспонирани неща и почти цялата 8ма беше без главния, поне не и в съзнание, но ми хареса. Впрочем и рейтинга и е най-виксокия досега - 12,3 среден национален, а историята има още да се развива. Май и бебето е на път, споменаха липсата на апетит на Инна и бременност, лелята все пак каза че още няма, но Инна много подозрително реагира че спомена това пред пастрока.

Напредвам и с Картофа, главните са сладки, посмях се на 2-ра серия, а в 3та чак ми се прииска да се включа в конкурса с едни картофени кюфтета Joy Главния е от хората които могат всичко, така че и съпротивата на опърничавата главна няма да му се опре, тя и без това го харесва, със сигурност му каза че е секси. Ама целувката им беше втората най-схваната, която съм виждала в К-сериа, можеше на пияни глави да е много по-добре. Засега е лек и забавен, дано не  забият в някакви драми.

Ето, знаех си, със субтитрите на Мечтателите нямам проблем и двата реда на Дракона ги виждам, на стоп без стоп, там са си.

Не знам на Спирита защо ми се получава такава греда със субтитрите.

# 258
Искаше ми се да видя и нещо друго с У До Хуан, но май все екшъни е снимал, а не са ми любим жанр.
tempted  https://youtu.be/UFt7nGg0HII?si=_a2gB6HCzqh1K0H_  glaвен еднорог го играе.

# 259
Редакция...

Гуки и Ън Джи с обща песен. Отново заедно след като бяха любима двойка на феновете в Reply 1997.

Суджи(Сузи) изпълнява песента за корейския превод на новата Снежанка на Дисни, чиято премиера ще бъде на 21 март

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 19:39 от 2в1

# 260
Хм, видях я вчера дуетната песен, ама като не съм гледала Reply 1997, не ги знаех кои са.
Новата Снежанка със субтитри ли ще я пускат или дублирана? Нямам никаква представа такъв тип, детски Wink, филми как ги пускат по платформите.

Харесах ви една песен.

Белл, ама в някакъв момент Дончо го питаха къде е бил толкова месеци, та няма да е "моето" бебе. Провалих се като врачка. Joy Лелята на Прокурорчето била водила Инна на преглед, та вероятно няма бебе. Освен ако Инчето не е бутнала някой вон на докторите да излъжат лелята.

И Сърцата, и Картофения много ми харесват до момента.

# 261
  • пак на Рив Гош
Може и в Чосонския адвокат - Joseon Attorney: A Morality. Също главен еднорог, но без много драма.

# 262
Профи, детските филми ги пускат дублирани в кината, а после по торентите ги има и с дублажа, и в оригинал.

А Reply 1997 е готин. Среща на един клас в наши дни и връщат лентата назад в годините, когато са били ученици и как се е развил живота на една групичка добри приятели. Няма драми. Смях и забава, и с главните, и с родителите. За почитателите на к-попа може да е интересно, защото ще видят фенските страсти в зората на възхода на първите им групи, най-вече на H.O.T. и SechsKies и малко и за TVXQ. Забавното е, че единият от групата приятели (Ън Джи Уон) всъщност навремето е бил член на SechsKies.

# 263
  • Варненска клюкарка
Самата реклама на Снежанка върви с текст чче филмът е със субтири и с дублаж. Но дано не са решили отново да плашат децата с някави глупости, че преди няколко години Пепеляшка по новите холивудски стандарти нямаше много допирни точки с класиката - лигав черен транс вместо миловидната фея кръстница, сестрите на главната като улиници и още там неща дето не бяха за деца.

Един Пако и кученцето му Симба, но не дочетох глупостите отдолу, според които във времето назад са се опитвали да забъркат и Пако в някаква вражда със Звездю а май сърчицето на снимката с кученцето е от Звездю, дни преди скандала.

Тези дни се пробваха и с Чон Джи Хе (русалката) и с Ким Джи Уон. Избягвали да се приближават до него, не го докосвали, имало му нешо, дръпнат и враждебен бил, демек не си падал по жени над 30-ка... А дамите просто си гледат работата без да влагат много от себе си зад кадър,  първата дори го е поканила на сватбата си, втората за мен си е сдържана и хладна по принцип и химията в Кралицата идваше основно от Звездю. Ама все повече се потрисам от феновете и то не само корейските. И да не искам да чета, все такива новини ми излизат пред очите вече седмица че и повече.

Наистина вече превръщат историята в лов на вещици, снимки които не могат да докажат от кои времена са, нито кой е на тях освен починалата, затова пък успешно съсиаха кариерата на една от най-големите си звезди. Сега са се наели срещу Дисни с искане да не пускат сериала на екран, дано не ги послушат че това ще е истинския край на Звездю и следващия когото ще оплакват. Вече се е оттеглил един от спонсорите, дано не повлече и останалите - това се отнася за онези неща които наричаме продуктово позициониране и без които ни един проект не може, затова пък ако решат да ги показват без позволение може да си навлекат един куп дела. Настояват и Джунг Хе Ин да престанел да го следва. Имам чувството че в Корея звездите им нямат думата абсолютно за нищо, съобразяват се с агенциите си, брандовете които рекламират, откачените си фенове, а къде остава тяхната воля, един господ знае....

Тези дни един водеш не запомних името му, на 66 години т.е. с голям стаж в бранша каза нещо по повод скандала, което прозвуча като защита за Звездю, "Голяма работа дори да е била непълнолетна, в тези среди срред възрастни и общуване почти изцяло с възрасти, малките порасват по-бързо от връстниците си". Сякаш прозираха неизказани думи че вероятно има много други такива случаи. Е наеха се и срещу него... Но това ме подсети за други деца звезди и как така примерно Ким Ю на 16 в роля с 23-4 годишен имаше сцени с целувки с него, ама не по бузата, а романтични, някой проследил ли е нещата нататък, чакала ли е пълнолетието си за да бъде с някого от колегите си... Помня Рори като разказваше за някой от любимците си когато бил на 16 чиято първа целувка е била на СП с колежка със 7-8 години по зряла от него, сори ги пратили някъде да порепетират към час. Защо пред камерата може, а в личния живот все по едно и също законодателство да не може? Логика умри...
Представям си в момнта колко народ си плюе в пазвата, че не е  на мушката на такъв скандал, сигурно на ръба на закона в някакъв момент са се озовавали и други, а някои вероятно и са прескачали от другата страна.

Това видео за 2 седмици навъртя 5 милона гледания а е сцена от стар сериал. Героят на Ча в Истинсках красота открива самоубилият се приятел ог групата им. Преди да изгледам сериала, тази сцена я бяха размножили много заради скорошната смърт на най близкия Чачов приятел Мун Бин от групата им Астро.и аз помислих че виждам оригинални кадри от откриването на трупа му.  Настръхвам колко са в десятката понякога сценаристите.
https://www.youtube.com/shorts/T0o2_9k41uM

Остава точно месец до тъжната годишнина и отново ми излизат много такива видеа.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 13:24 от Беллора

# 264
Тези дни тече импийчмънта на президента им. Машината да отвлекат вниманието на гражданите си от ванжните неща с разни скандали около известни личности тече в пълна сила. Всеки ден вадят по някоя карта от тестето със скирити компромати за тяхните звезди.
Избягвам да коментирам случая със Звездолин, но, колкото и да ми е мъчно за Се Рон, не мога да не забележа умишленото и целенасочено изкривяване на доста неща, както и излишните спекулации и търсенето на "теле под вола". Търсят и анализират всяка "точка и запетайка" на нещо казано/показано в години назад от всеки, който по една или друга причина е имал контакт със замесените. Отделно пускат разни "доказателства", някои от които са очеизвадно манипулативни.
Дано не четем скоро за поредното самоубийство.

# 265
  • Варненска клюкарка
Ох и аз това си мисля, преди дни е бил в тежък психически срив, пишеше че роднините му не го оставят сам. Жалко че той плаща цената за политическите игрички, но се изумявам всеки път при мисълта колко лесно там може да бъде срината една дългогодишна кариера. Без доказателства, на час по лъжичка всеки ден от сутрин до вечер се бълват неща от типа една жена казала и това е всичко което имат срещу него т.е. едно голямо нищо. Впрочем на 30.03 щял да ходи на фен среща в Тайпе, дано добре да е преценил  рисковете, представям си каква тълпа ще го очаква на летището. Много се проточи този политически скандал, след 2 седмици се навършват 4 месеца от обявяването на военното положение и започналата с това поредна политическа криза.

Избягвам повечето новини и аз, но все за него се бълва, ето зачетох се за Пако и в текста под горната снимка  отново са в стил  търсене на теле под вола.

# 266
  • Русе
Последните клюки за Ким СеРон са, че тайно е била омъжена. Поместват и 3 снимки с едно момче, били са в САЩ и са щели да живеят там. Това ново 20 направо ме втрещи! Надпреварват се кой какво да каже и напише, за да блесне. Нямам думи! Съсипаха Звездьо, живота му и кариерата му...мятат се като луди емотикони новините.
 Имали били правила и който не ги спазва - брадва!

# 267
  • Варненска клюкарка
Безкрайна е човешката алчност, аз съм потресена от родителите и които освен че са разполагали с парите на детето си приживе, сега искат да печелят от нея и в смъртта и. Такива глупости изнесоха за живота и, направо плюха на паметта и, в началото мислех, че търсят някаква справедливост, но май единственото, което ги вълнува са парите. А нетизените не Звездю, а тях трябваше да замерят с камъни. Естествено актьорите си имат своята вина един към друг, но това са личните им отношения и не са длъжни да отговарят за тях пред обществото.

Днес видях снимка с Хан Со хи и самоубилата се Го А Ра (дано го изписвам правилно) и ми настръхна косата от думите на актрисата. Двете лежаха на пода, без грим, с разпилени коси, личеше че са много близки, дано да е просто спомен за приятелката, но някак имах чувството че с много думи казва Чакай ме.

Онзи ден сингапурското издание на Вог забрави да отрази два от супербрандовете чийто посланик е Сокчо, Роци донесе последнта реклама от този месец на Клиник, аз пък го нося с най пресните кадри за Картие, които ще се появят в априлско издание. Доколкото се сещам дори беше представен като ексклузивен посланикс на марката, което означава че той пръв представя всяка нова колекция.
https://www.youtube.com/shorts/HErwWg_hxN8

Тези дни покрай Звездьовите неволи ми се изясни че колкото е хубаво да са нечии рекламни лица и да прибират милионите, е и двойно по-голяма отговорност, защото в един момент може да се окаже че не само няма да получат пари, ами мож да имат и да връщщат заработеното, че и да доплащат.

Дано поне Ю Йон Сок да се измъкне от това което му готвят и на него

# 268
Омъжена в Щатите, че била и бременна, но махнала бебето. Направих си труда да изгледам и изслушам цялото видео, пуснато преди часове от онзи ютюбър, с нейния телефонен разговор с човек от агенцията. Изчетох и преводите на разговора, че на автоматичните субтитри не може да се разчита безрезервно. Просто се чудя с кой акъл се правят кифленски снимки, кифленски изпълнения и т.н. Що за болен мозък трябва да си за да си записваш разговорите? И колко алчни трябва да са роднините ѝ, че да разпространяват, каквото са намерили в телефона ѝ. Мъжът ѝ даже не искам да го коментирам. Определено не е била стабилна емоционално, но не от финансовите ѝ проблеми, и не откакто е причинила онзи инцидент, а май от много дълго време.

Изгледах 5 и 6  на Картофения. Да знаете, че в края на едната серия и Сокчо се появява ... за секунди на екрана на телевизора, докато Брата и Приятелката гледаха Бегача ... малко преди пак да се награбят. Joy
При тях "нещата" Wink вече се случиха 2 пъти, а се оказа, че Приятелката всъщност е употребила Брата ... по предназначение Joy, още преди влизането му в казармата. Крият се от Главната, да видим кога ще ги хване и как.
А 6-тата серия завърши с намек, че Главният май в най-скоро време ще приближи Главната до "нещата". Нямам търпение. Отделно Бившият взе да се намесва, че научи как всички, които го интересуват са насъбрани на едно място. Още обаче не съм схванала какво точно иска.

# 269
  • пак на Рив Гош
Белл, Го А Ра си е жива и здрава, даже наскоро приключи излъчването на нейния сериал The Scandal of Chun Hwa. Мисля, че имаш предвид Ким Се Рон.
За вихрещия се скандал, не ровя, не чета, но постоянно ми излизат радни неща във фийда, и дори и само погледът ми да се плъзне по заглавията, се чувствам нечистоплътно. Толкова настървение от страна на медиите, на търсещити своите 15 минути слава коментатори, на клавиатурното воинство, което се крие зад анонимността на екрана... като глутница изгладняли койоти.
Само се надявам да не съжаляваме за още някой ненавремнно завършил живот.

Аз сега ще подхвана шестия епизод на "Картофения", имам да наваксвам и с "Мандарините", че там доста изоставам от "графика".

Общи условия

Активация на акаунт