АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 226
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • пак на Рив Гош
Човек пишман ще стане, че благодари за разширяването на кулинарните му хоризонти Joy

Профи, на първо четене се сещам за тези сериали, където става въпрос за готвене и храна:
Warm and Cozy (след който окончателно хлътнах в Ю Йон Сок и остров Чеджу Joy)
Temperature of Love
Wok of Love (с Джуно)
Pasta
Panda and Hedgehog
How Are You Bread
Flower Boy Ramen Shop

Имам и няколко китайски и поне 2-3 японски в запас също, ако искаш Grinning

П.П. 2в1 вече пусна няколко предложения, докато се натуткам, ама оставям и моите, понеже не съврадат съвсем Grinning

# 526
  • Варненска клюкарка
Дани, как да не сме по темата - то романтика няма в която ГГ да не охранва любимата си и да се радва на апетита и Joy
Профче, ама в Кингленд какво родословие изрецитира шеф готвача за аржентинския Блек Ангъс стек а?  Къде е пасло животното, възраст, породата - има хора дето знаят по- малко за произхода си Joy Аз се впечатлявам от детайлите, а там можеше да се научи от коя страна се поднасят напитките, от коя храните, защо има 3 вида вилици и да се чуе напоителна лекция за етикета на кралица Виктория, който е норма в западното висше  общество и корейските луксозните хотели. Впечатляващи бяха и сомелиерските способности на героинята на Юна. Впрочем Юна ще го играе Шеф готвач в новия си сериал, ще има романтика точно около тенджерите и тиганите, снимките вече трябва да са започнали, защото ще го излъчат тази година.

Споменахте Арно и Пино, аз ги бъркам, даже се сещам че Салма Хаек я нарекох мадам Арно. За Лиса е сигурно че е с единия от синовете Арно, доста близки изглеждаха на Коачелата, а и на някаква вечеря на която стояха един до друг тя го целуна, не беше толкова целувка, колкото едва едва допиране на нейните устни до неговите, но беше ясен знак. Предполагам че това е една от причините напоследък корейците да настръхнат по нейн адрес, не се държи като други селебрита.

Мерси за разяснението за Джуно и УСокчо.
Впрочем, вчера прочетох че Джуно ще прави собствена агенция, естествено пишеше за таланти, но предполагам че основно ще се грижи за неговите лични интереси, както е при други, които имат собствени агенции. Както наскоро споменах, предполагам разривът след цели 17 години с JYP може би е по причина финансовата му проверка в края на миналата година, когато му се наложи да доплати още 1,5 млн. долара.  Нещата с новата  агенция вече са на ход, известно е името и и името на главния мениджър, който е някакъв много печен, участвал в създаването на известни бизнеси.

За Звездолин се чудя дали да го вярвам това, все пак трябва да има някаква основа на която да легнат тези искания, ами ако съдът каже че е невинен и независимо от доброто му поведение неща извън неговия контрол са причина за скандала? Като оставим настрана чувствата и разбеснелите се нетизени, засега всичко е в стил "една леля каза". Ясно се видя че в онзи сайт изопачават данните от Какао ток, както сами си казаха, уж да не шокирали обществото.... Да бе, те ли нямаше да ги хвърлят У шокове, ако имаха с какво....Това което четох е че 2 компании го съдят, имал 15 договора всеки за сума от 1 до 1,2 млрд. вона (към 800 000 долара) имали и данни че и 3-та компания щяла да го съди, последното ми се струва също в стил ЕЖК.... Някои от договорите му изтичаха до дни/ месец,  т.е не са прекъснати, много от тях са били сключени миналия март-април по време на излъчването на Кралицата на сълзите. Единият пък, най-скъпия беше сключен седмица преди скандала и по него още нямаше ни реклами, ни дори публична изява пред хора, само едно голо съобщение че са подписали и просто го анулираха  на 10-я ден от скандала. Дори Дисни до преди дни все още снимаха и чак на 20.04 излязоха със съобщение че засега прекъсват снимките за неопределен срок.... Да не забравяме че през май предстоят извънредните президентски избори, вярвам че така както от нищото го съсипаха, пак същите сили ще се активизират отново.

И пак за храната...
Докато преглеждах новините минах по диагонала едно интервю на Джу Уон пишеше че при ръст от 186 см е с тегло от 65 кг и усилията които полага за тях. Опитах се да си го представя , синът ми е 184 и тегло 72-73 и ми изглежда  много слаб, а това с десетина кила по-малко newsm09  Казваше още че кариерата му стартирала, когато отслабнал значително, не ядял почти никакви въглехидрати, дори ориз хапвал само когато посещавал родителите си в семейния им ресторант. Не ядял дори когато лично поръчвал за СП камионче с храна, ядял това което си носел от вкъщи. Често не ядял и когато излизал с момиче, зачудих се какво прави - тя яде, той тледа ли Joy И къде ли излизат селебритата с половинки, че с тоя ръст в Корея няма как да останат незабелязани, по сериалите пълнежа около главните момци обикновено им стига до рамото.
Като ги слушам рускините, коментират че корейците ядат като разпрани и не качват кг. но явно като навсякъде има в двете крайности,  едни ядат колкото могат, други почти умират от глад. Като гледам УСокчето той е в другата крайност - бургери, пици, нудли, онзи ден някъде навън изяде нещо което приличаше точно на нашенски банички - от тях се сипеха люспи от тестото и хрупаха апетитно, изяде 2, поколеба се, но си взе и трета Joy Допълва с торти, донъти, сладоледи и снаксове, на СП на рекламите му около него винаги има храна.... Чак завидях че може да яде всичко без да му се лепи.

Ето това не мога да го проумея как в Корея един и същ човек прави реклама на стоки от един и същ вид, едно и също ниво от различни марки - АйЮ само преди 2 месеца се снима с Ча за ювелирната марка Шоме, а сега в реклама на J.ESTINA също ювелирен бранд. Впрочем тук в лице ми е същи Суки, само дето чертите и са малко по-дребни от неговите, той е по-бузест.

Скрит текст:
Израсналала съм в голяма къща в един от най-хубавите райони на Варна, имахме двор, но беше засаден с рози, хортензии и една райска ябълка, имахме и асма с разкошно грозде. По-късно като станах на 15 баща ми събори хубавата ни къща за да строи кооперация.... И  двете ми баби бяха от едно село  често идваха в града за да се грижат за мен, а ваканциите аз на село, нищо от градината не съм пипвала, освен круши и смокини. Като цяло мразех прахоляци, бях и злояда, пипер проядох чак на 27 но причината да го захаресвам май беше бременността - ометох туршиите на баба ми и проядох не само пълнежа от ориз, но и самия пипер, който преди това събличах.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 16:14 от Беллора

# 527
Ха, разбуних духовете LaughingLaughing Отдавна съм наясно ,че няма как да бъде азиатска / в този случай по-конкретно корейска/ ако няма храна  и тоалетен хумор , разбира се. Те са неизменна част от тях. И аз като заклет любител кулинар много внимателно следя за това какво точно хапват. Що филми и сериали с храна съм изгледала. и съм се вдъхновявала да приготвя и у нас. Както виждам някои от тях ви ги предложиха 2в1 и Роца. Аз се разочаровах от последния на такава тематика ,нищо че беше с  Xiumin /EXO/ Heo's Restaurant, както и от новия на Дони Worried
2в1 по - късно ще сложа и "кратък" списък на последно изгледаните от мен , но предполагам че много от тях може и вече да си ги гледала. Понеже съм много любопитна вечно започвам драми и ги оставям почти към края неизгледани и се прехвърлям на нови и на по-късен етап ги доглеждам, луда работа от моя страна Stuck Out Tongue Winking EyeSunglassesGrin Всичко зависи от моето моментно настроение SmileSatisfiedSmiling Imp

# 528
  • пустинен пъпеш
Всичко зависи от моето моментно настроение.
На мен направо ми омръзна да съм дотолкова  подвластна и да робувам на моето,че трудно ме увлича и гледам докрай сериал,понякога дори на предпоследна серия изоставям.Но има и такива,които гледам така да се каже и със запетайките,и ушите и очите ми са на четири ,че единици дори гледам и повторно.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 19:09 от rududu

# 529
  • пак на Рив Гош
Новият сериал с Kang Ha Neul (8ия принц от АС), Tastefully Yours, който започва след 2 седмици, също се очертава да е гастрономически.

# 530
The Good Detective
Chimera
Hello Murderer
Hometown (2021)
Voice 4
Darker Season 2
Mause
Beyond Evil
Awaken
Missing: The Other Side Season 2
365: Repeat the Year
Tunnel (2017)
Train (2020)
Born Again
Nobody Knows (2020)
 Ето тези, корейски, успях да ги приключа. WinkSunglasses тук не слагам другите от цял свят Joy

# 531
Ясно, подкарала си кримките и трилърите Hands V.

# 532
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тъкмо щях да питам какво кулинарно има в тия, Joy ама стигнах края на поста и разбрах, че било на Дани отчета. Stuck Out Tongue Winking Eye

Благодаря на 2в1 и Роци за списъците. Явно не само аз съм почувствала нужда от "кулинарен" сериал, щом като и Юна, и Канг Ха-Нъл в момента снимат такива.

Белл, Звездолин вероятно компаниите могат да го съдят за пропуснати ползи. Набедиха го и за нищо не е виновен, ама рекламите, които е трябвало да заснеме, са безвъзвратно провалени. Значи рекламодателите няма да получат договореното, затова съдят другата страна по договора, т.е. Звездю. Боя се, че ще е без значение, че други хора са виновни за създалата се ситуация и неизпълнението. Дано поне успее той пък да осъди тях. Ще са си го заслужили напълно.
Чака ме 10-ти епизод на Небесния и потеглям натам.

# 533
  • Варненска клюкарка

На мен направо ми омръзна да съм дотолкова  подвластна и да робувам на моето,че трудно ме увлича и гледам докрай сериал,понякога дори на предпоследна серия изоставям.Но има и такива,които гледам така да се каже и със запетайките,и ушите и очите ми са на четири ,че единици дори гледам и повторно.
И аз съм така- напоследък ми се случва все по-често сериал да не може да ме увлече, да стигна до оставащите ми 2-4 серии, та дори и до последната  и да нямам сили да ги видя. Тези, които гледам със запетайките стават все по-малко. От изгледаните през тази година не съм хващала мишката само на Планктона и на Сърцата. Май ще минавам на драми, романтикиге им все по-трудно ги изтрайвам.

Профче, концепцията ми е ясна, но не знам как ще си искат парите по договори, чийто срок към времето на избухването на скандала е минал повече от 90%тоест в този смисъл не може да се говори за пропуснати ползи, или увреждане на имиджа на марката, защото в периода на договора всичко е било изрядно. За 2-3 съм съгласна, но в медиите обобщават на едро за всичките 16. Голямата част от тях са сключени миналия март- април. За Дисни  сигурно няма как да не си искат обратно хонорара, засега проекта остава недовършен и е с неясно бъдеще, а според това което излиза Звездю е получил 12.5 млрд. вона, което е към 8,5 млн. долара, там за него ще стане много зле, защото вероятно вече е платил и данъците върху тях. Направо ми настръхва косата какво направиха с него и как всеки е уязвим, стига да не го нарочат за смокинов лист на някой друг скандал.

Тук е много смешен Звездю, айдълите го гледаха странно, но в шортчето са пропуснали да добавят момента като се спъна и почти се захлюпи върху водещата.
https://www.youtube.com/shorts/BRiTWkVZ1vE

чий поклон е по-нисък Joy
https://www.youtube.com/shorts/aDrbQhGvc-I

и мъже и жени ги учат от малки -псъбери крака rotfImbo
https://www.youtube.com/shorts/2TuOftHq7KA

# 534
  • пак на Рив Гош
Понеже съм много любопитна вечно започвам драми и ги оставям почти към края неизгледани и се прехвърлям на нови и на по-късен етап ги доглеждам, луда работа от моя страна Stuck Out Tongue Winking EyeSunglassesGrin Всичко зависи от моето моментно настроение SmileSatisfiedSmiling Imp
При мен любопитството се бори епично с ОКР-то ми Joy - хем искам да изгледам всичко, хем ми е некомфортно да недогледам сериала. Трябва много да ми е много скучен, за да го зарежа по средата.
Работя върху себе си, за да може поне една от двете сили да надделее Stuck Out Tongue Winking Eye

Профи, днес ми попадна статия (на френски, обаче), че вследствие на продължаващите слухове за евентуално събитие (концерт, фен-среща, специална кампания или нещо друго неопределено) с всички членове на BTS, още през юни, когато и седмината ще са излязли от казармата е довело да чувствително повишаване на резервациите за полети и хотели (в Мьондонг и Кангнам), а ресторантите, за които се знае, че са споменавани от момчетата очакват значително повишаване на посещенията.
Всичко това, на базата само на непотвърдени слухове Grinning

Пуснах "оттатъка", но да ги донеса и тук:
- малко брадати "аджошита" и не съвсем аджошита (някои ги знаете, други си заслужават опознаването):

- от Фестивала на фенерите в Сеул: https://youtu.be/N50FjBaNHXo?si=rJa_bPBBd1oKo7-Z

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 20:14 от Роца

# 535
Белл Hug, Роци Hug, изчетох ви с интерес.

Обикновено упорствам в това да довършвам започнатото, що се отнася до сериали. Особено, ако актьорите са ми харесали, съм доглеждала заради тях и посредствени сериали. Но и съм зарязвала. Имам няколко от излъчваните по БТв Стори, които съм изоставяла, заради часовете на излъчване и защото не са ми били чак толкова интересни, че да ги търся за гледане със субтитри в нета. Имам и такива, които след изглеждането на един или два епизода виждам, че не са за мен. Изоставям ги веднага, вместо да се натоварвам.

Отправям се към предпоследния 11 епизод на Небесния. Последния 12 мисля да си го оставя за утре.
Впрочем, в 10-ти епизод главният, след първата целувка, която лепна на главната, веднага я попита "Да ти дам ли и тялото си?" Joy Допада ми тази им директност и говоренето без заобикалки по тази тема. Joy
Песента, която озвучава този момент, също е много хубава.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 21:31 от profi_1

# 536
  • Русе
Някой може ли да ми припомни заглавието на римейка на "1% of anythink"?

# 537
  • пак на Рив Гош
Something about 1 Percent?
(макар че алтернативното заглавие и на двата е 1% of Anything)

# 538
Уин, за какво ти е? Искаш да го търсиш при рускините ли?
Писала съм тук https://bg-mam.ma/p/1668028/48410490 какво има в "крачолите на панталонките ми" на български. Не съм се "преобувала".
П.П. Виж си ЛС-тата от 22 май 2024 г., които съм ти пращала!

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 01:21 от profi_1

# 539
  • Русе
Роца, благодаря! Flowers Hibiscus
Профи, не, не е за гледане и няма да ходя при рускините! Joy Правя си каталог, че напоследък търся заглавие - то се оказва вече  гледано. Знам, че съм гледала тази версия и исках да го запиша с определеното заглавие.

Общи условия

Активация на акаунт