АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 231
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Варненска клюкарка
Уин, като си видя пълното екранно име имам чувството че ми се карат, даже мислех оф'циално да го посъкратя Joy Благодаря за резюмето, на мен нищо не ми излезе като потърсих в Дорамата. Щях да ти кавам че това за Бо което си чела е от измислиците за генериране на трафик.На тяхната възраст селебрита се откарват само под дулото на някоя пушка.

Виктория, дано поне да има имоти в чужбина и 1-2 банкови сметки с повечко пари в тях. Иначе да, ясно е че няма връщане. Вярвам че какъвто и да е съдът в ЮК, все пак трябва да се позове на някакви факти, а не на недоказани слухове.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 12:30 от Беллора

# 556
Виктория, дано поне да има имоти в чужбина и 1-2 банкови сметки с повечко пари в тях. Иначе да, ясно е че няма връщане. Вярвам че какъвто и да е съдът в ЮК, все пак трябва да се позове на някакви факти, а не на недоказани слухове.

Не ми се търси сега, но си спомням, че четох, че от миналата година имат много сериозни изменения в законодателството и отговорността на актьорите и айдълите- какво могат икакво не могат и как и за какво дължат безумни неустойки. Тогава си казах, че това е близо до робство. Разбрах и защо не малко от тези хора предпочитат да живеят в самота. Практически всеки слух сред фандома може да ги съсипе за часове.
Отделно моята лична позиция е, че не може да има такива връзки с 13-14 годишни. Независимо от законодателството. Но това е моралната страна на въпроса и техните традиции.

# 557
  • Варненска клюкарка
Така е, не е редно мъж да има отношения с дете на такава възраст. Не мисля че КСХ е бил с КСР преди седемнадесетата и година, дори за пръв път се долавят някакви по- нтимни нотки в общуването им месец преди тя да навърши 18, пак е прекалено млада, но вече е жена. Някакъв известен водещ малко след началото на скандала каза че в тези среди децата актьори порасват много бързо. Около тях са само възрастни, които общуват с тях като с големи хора, а  и спецификата на работата си казва думата. Думите му бяха "имал връзка с 15 годишна ли? Че кой не е имал!" И не става въпрос само за ЮК- бях давала пример с 14 годишната Селин Дион и около 38 годишния и по онова време мениджър. Тя признава връзката им на другия ден след навършване на пълнолетието си, която едва ли е започннала в същия ден. Съпругата на мениджъра казва че той е перверзник който е имал интимна връзка  със Селин от 14 годишната и възраст, а няколко години по-късно Селин го откупи от жена му и го ожени за себе си, грозните подмятания по нейн адрес секнаха, но се говореше че и е струвало много пари да разведе бившата с безценния. . Елвис Пресли с 14 годишната Присила и там е последвал брак...Някои тук преди да открием азиатските бяхме в тема за турски сериал, там майката на любимката я придружаваше на СП от крехката и възраст и въпреки това не беше успяла да я опази, на 19 беше във връзка с човек със 17 г по голям от нея, омъжи се за друг с 15 по възрастен, а кой знае още колко е имало с два плюа  разлика във възрастта....
Сигурна съм че повечето деца актриси доста рано са се озовали в отношения с някой много по-зрял от тях, просто за КСХ нещата излязоха наяве.

# 558
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Излезли са недоказани твърдения, за които напоследък все по-често изскачат доказателства, че са били абсолютни лъжи и измислици, било на семейството на Се-Рон, било на самата нея. Не е като да не знаем тийнейджърите какво са способни да си съчинят. Да не говорим, че едва ли имат обективна представа какво означава мъж и жена да имат връзка. Това виждам аз.
Друг е въпросът, че посочването с пръст в корейското общество често е с непоправими последици. Без значение им е дали соченето е било правилно или не. А мен това искрено ме възмущава.

Белл, вторият сезон е с други актьори. Снощи си припомних набързо четирите епизода от първия. Малко е муден, но 4 серии се гледат бързо.

# 559
  • Русе
Някакви новини за "61st Baeksang Arts Awards"?
 Видях само: Ким Тери за спечелването на най-добра АКТРИСА  за представянето ѝ в "JeongNyeon" и Ju Ji Hoon за спечелването на най-добър актьор в драмата "TheTraumaCode"!

# 560
Winners Of The 2025 Baeksang Arts Awards

TV/Drama
Grand Prize: Netflix “Culinary Class Wars”

Best Drama: Netflix “When Life Gives You Tangerines”

Best Actor: Ju Ji Hoon (“The Trauma Code: Heroes on Call”)

Best Actress: Kim Tae Ri (“Jeongnyeon: The Star Is Born”)

Best Variety Show: DdeunDdeun “Punghyanggo”

Best Educational Show: SBS “Special-Hakjeon” (literal title)

Best Male Entertainer: Shin Dong Yup

Best Female Entertainer: Lee Soo Ji

Best Director: Song Yeon Hwa (“Doubt”)

Best Supporting Actor: Choi Dae Hoon (“When Life Gives You Tangerines”)

Best Supporting Actress: Yeom Hye Ran (“When Life Gives You Tangerines”)

Best Screenplay: Im Sang Choon (“When Life Gives You Tangerines”)

Best New Actor: Choo Young Woo (“The Tale of Lady Ok”)

Best New Actress: Chae Won Bin (“Doubt”)

Best Technical Direction: Jang Yeong Gyu (“Jeongnyeon: The Star Is Born” – music)

Film
Grand Prize: Hong Kyung Pyo (“Harbin” – cinematographer)

Best Film: “Harbin”

Best Actor: Jo Jung Suk (“Pilot”)

Best Actress: Jeon Do Yeon (“Revolver”)

Best Director: Oh Seung Wook (“Revolver”)

Best Supporting Actor: Yoo Jae Myung (“Land of Happiness”)

Best Supporting Actress: Claudia Kim (“A Normal Family”)

Best Scenario: Shin Chul, Park Chan Wook (“Uprising”)

Best New Director: Oh Jung Min (“House of the Seasons”)

Best New Actor: Jung Sung Il (“Uprising”)

Best New Actress: Roh Yoon Seo (“Hear Me: Our Summer”)

Best Technical Direction: Jo Young Wook (“Uprising” – music)

Gucci Impact Award: “The Land of Morning Calm”

Prizm Popularity Award: Byeon Woo Seok, Kim Hye Yoon (“Lovely Runner”)

# 561
Почнах го Саундтрак 2 и поне първият епизод е много забавен и обещаващ.
Общото с първия Саундтрак е ресторантчето на приятелската двойка, което всъщност вече е само на приятелка. Главната е сладурана, работеща почасово като преподавател по пиано. Главният е готин пич с бърнаут синдром, та чак до припадък, като СЕО на онлайн компания за управление на таланти и творци. Назначиха му за терапия да учи някакъв музикален инструмент и той си избра пиано, че преди това бил свирил малко. Така главните попаднаха един на друг, само дето не им е сефте. Преди години са имали връзка.
Надявам се за 6 серии да няма как да изпортят сериала.

# 562
  • Варненска клюкарка
Аз пък съм до 3та серия на Resident Playbook, направо ме разплакаха. Ама серите са дългички та времето вечер стига за една.

Баксанг наградите има за всекиго по нещо, но ми е много странно как нещо получава наградата за най-добър сериал, а наградите за главни роли отиват не при най-добрия, а при някой  друг сериал, същото и при   най добрия филм -наградата за най-добър актьор снощи отиде при някой от другите филми. Нали върховния ефект за да стане нещо на екрана най-добро се постига от въздейвието на актьорите, не толкова от режисури и кинематографско майсторство, колкото и да саважни, актьорите са определящи. Прогнозите даваха наградите за най-добри актьори на АйЮ и Бо, мандарините спечелиха, а те не...
Аз от моите съм си доволна, за тях познаха.

https://youtube.com/shorts/rGyVbomN5E4?si=67X8D_tWszPGl0Yw

сладко селфи от снощи

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 10:18 от Беллора

# 563
Сладки са Бегачите. Heart Eyes

Изгледах Саундтрак 2. Очаквах лека и сладка романтика, но всъщност бе повече бавна романтична мелодрама.  Хубави бяха моментите, в които с Главния си казваха откровено как всеки е изглеждал в очите на другия, докато са били заедно. Както и как се виждат сега. Ама Главната не беше достатъчно искрена. Включително и със самата себе си. Очевидно не ѝ бяха в ред и бръмбарите в главата. Честно казано много ми се искаше да я напердаша на няколко пъти, белким ѝ се проясни мозъкът. Поне да види и оцени правеното от Главния за нея. Сериалът далеч не беше плосък и забавен, напротив. Носи по-задълбочен поглед върху отношенията между корейците от поколението на около 30-годишните, какво искат, какво очакват от другите, какви жертви са готови или не са готови да направят ... В това отношение се приближава до стилистиката на пълнометражен кинофилм. На заден фон върви доста приятен ОСТ, но песента, дето героите я твориха всичките серии, е с доста натрапчиво присъствие. Щеше ми се да не звучи през 4-5 минути постоянно. Краят е хубав, евала на Главния!
Може би сериалът щеше да е по-успешен и гледан, ако бяха вкарали достатъчно хумор, забавно поднесен. Имаше възможности за това.
Аз харесах 1, 4 и 5 серии повече от останалите.

Не препоръчвам да се гледа късно вечер, че приспива. Но за късен следобед, с чаша кафе и някоя курабийка покрай кафето, е екстра.

# 564
Да знаете, че съм почнала Луда любов (2022) Crazy Love.
Има го с бг суб в плейтюб тук - https://playtube.tv/watch/%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D1%8E% … t/v2IQFRkMQqXWYvv
и в ОК тук - https://ok.ru/video/c10306269
А с руска озвучка или субтитри може да се гледа тук - https://16.doramalive.news/dorama/bezumnaya_lyubov/
Имаме секретарка, и шеф-симпатяга ... в костюми.
Е, раменцата му не са като на Пако, и Кристал не е Минка, но няма да се оплаквам. Joy

П.П. Забравих. И Санха (ASTRO) играе малкия брат на героинята на Кристал. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 16:42 от profi_1

# 565
  • Русе
А аз започнах "Такси Делукс", че отдавна ми виси на жицата...Първият епизод ме изпоти. Joy (май не съм за силни емоции вече)

# 566
А аз горещо препоръчвам Луда любов.
Май това е едно от най-добрите, на които съм попадала напоследък. Има интрига, има комедия (малко черна, малко не), има и малко офисни битки, нататък очевидно ще има и романтика. Кристал играе страхотно, а главният вече го показаха под душа Stuck Out Tongue Winking Eye. Режисурата е на ниво, звуковото оформление също. Кратките минутки неизбежен тоалетен хумор в първи епизод могат да се минат на бързи обороти. На останалото се кефя напълно вече два епизода. Дори и да е пълно с клишета, не ми пука, защото е много добре направено. Усещам как ще се форсирам да го погълна за отрицателно време. А накрая сигурно ще го пратя на Марги за слагане в първи пост на следващата тема.
Нарочно няма да ви разкажа сюжета, че да вземете да го погледнете. Wink

# 567
А аз горещо препоръчвам Луда любов.
Кой е този филм?

# 568
Редактирано!
-----------------------------------------
Сериалът за който съм дала линкове два поста по-нагоре.
Доколкото знам, в другата тема актьорът изпълняващ главната роля го наричате господин Гофретка.
Ама това е сериал като за мен - непретенциозен, забавен ...

-----------------------------------------
Вече съм на 4-и епизод.
Питане от Приятелката към Главната - "Да не е морски пехотинец?"
Нейният отговор - "Не, той е чист изрод."   Joy

Човек не може да научи всичко в училище. А от сериалите могат да се научат много неща. Стига да иска човек да надникне отвъд сюжета.
Нямах представа кой е Рамануджан, ама заради една реплика в 3-и епизод на "Луда любов" научих. Всъщност научих и любопитни факти за някои числа, които съм сигурна ще заинтригуват Маргарелчето.
Ето - https://nauka.offnews.bg/matematika/5-stranni-chisla-koito-triab … znaete-11854.html

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 21:02 от profi_1

# 569
  • Варненска клюкарка
Аз изгледах и 5-та серия на Resident Playbook. от 3та всяка серия си поплаквам, много ме рзачустват някои неща. Дразнех се от апатията на главната, но снощи разбрах защо е такава, но най-после тя показа чувства. Някои неща не ми станаха ясни- като защо трябваше да режат биопсия от живото бебе, или защо съобщиха в толкова прав текст новината на 10 годишното дете на пациенка която умираше. Второто много ме потресе.... Видях и Ю Йон Сок.

Нетизените коментират с разочарование че Баксанг са прескочили АйЮ и не са и дали нито една награда от номинациите и.Чудят се възможно ли е дългогодишното и приятелство със Звездю да се е отразило  по такъв начин, припомнят и опитите на брата на Съли да я забърка в тяхната семейна трагедия. Толкова близки били със Звездю, че той миналата година вместо да отиде на гледането на първа серия на Кралицата на сълзите, предпочел да отиде на първия концерт от турнето на АйЮ....Тя пък не била направила нито един коментар по скандала, за сметка на това била се изказала  по политически теми без никой да и искал мнението.
Както казах и по-горе извън всякаква логика е сериал да вземе наградата за най добър такъв, а главните актьори все едно не са били там, логика умри doh 

Вчера пък новините  преливаха от Звездю, пак някакви доказателства и пресконференции. Роднините видяха че не могат да вземат парите му и сега го изкарват педофил, че бил с дъщеря им от 14 годишната и възраст, смъквайки възрастта още надолу. Бил  предложил и милиарди на човека с доказателствата за педофилската му същност, някакъв от китайски произход, той пък взел че отказал милионите долари - ти да видиш, изнудвачът някакъв голтак отказал милионите.... Не стига това, ами Звездю или някой от хората му се опитал да го убие с нож. А следата от ножа  на снимката изглеждаше като някакво 10- см одраскване, а не като намушкване.... Въобще става все по изсмукано, но това не променя факта, че методично от 2 месеца унищожават един човек. Агецията му Голд медалист естествено от негово име казва че това е абсолютна манипулация от ИИ, дзже казват как е направена, че преди време са се опитвали да го изнудват но ги е игнорирал....Имаше много повече подробности, но са куп статии и прехвърлих тук там по диагонала. Покойната пък разказвала на човека с докзателствата как мрази Зрвездю че и причинил това насилие - уж беше любов, сега стана насилие, другата седмица вероятно ще смъкнат още една година. Дъщеря им се подготвяла да го съди за насилието... Не ги е срам да се гаврят така с паметтта на дъщеря си.

Общи условия

Активация на акаунт