Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 13

• 25 096
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • Vaudreuil Canada
Тотално се обърках - проверих и www.airfrance.ca и те ми дават най-добри цени .... ха сега де ...  newsm78

# 91
  • Canada,Montreal,L'île-Perrot,Pincourt
Тотално се обърках - проверих и www.airfrance.ca и те ми дават най-добри цени .... ха сега де ... 

Zdravei,airfrance sa mnogo tochni-vednaga mi gi dostaviha v kashti niakade za okolo 3-4 dni.Nikoi drug ne mi dade takiva ceni dori
i BG agent.
Celuvki ot vsichki nas Kissing Heart

# 92
Тотално се обърках - проверих и www.airfrance.ca и те ми дават най-добри цени .... ха сега де ...  newsm78

Няма какво да се объркваш щом са добри цените, буквай. Преди да го направиш се обади на информация (трябва да имат телефон за въпроси) и ги питай как стой въпроса с кош4ето. Мисля си, 4е за кош4етата вси4ко зависи от персонала на самолета, когато видят дете и преценяват дали да ти дадът кош или не, същото важи и за местата.

# 93
  • Vaudreuil Canada
За кошчето ще проверя допълнително, но изглежда, че ще се буква на място при чекирането, защото пише, че не мога да направя он-лайн чекиране, когато пътувам с бебе - ама така да се надяваме, че ще дадат и по-прилични места. А цените, които ми дават са много прилични, така че ще си взема билетите от там и ще разказвам как е минало упражнението.
Снежи надявам се, че нещата с баба ти вървят към стабилизиране и по-добро  Hug

# 94
msbilt , не казваш какви документи точно ще подаваш, но ако е спонсориране, както си мисля, бих те посъветвала през федералната програма. По-бързо е. Ако е цялостната процедура с точковата система и прочие, тогава през Квебек. Въпреки че, мойте мнение, изградено и от други твои постинги е, по добре не предприемай такива стъпки самостоятелно и си оправете живота в Бг. Ти вярвам си много добре с английският, може да си намериш много по-добра и платена работа в частната сфера, където това ще бъде по-добре оценено. Ще имаш възможност да си вземеш детето при вас и лека полека ще потръгнат нещата. Някой път и на мен като ми е трудно си мисля, ако си бях в Бг....... На всеки къщата на другият баир му се струва, че е със златни прозорци, пък когато отиде, вижда, че е само отражение от слънцето. Най-важното е, семейството като еденица и всеки поотделно да се чувства щастлив. Пък при вас няма да стане, ако дойдете тук, защото стимула е различен. Извини ме, ако съм по-пряма  Embarassed

Pisanka, много ти благодаря за орговора дори  bouquet
Да припомня ситуацията ни-аз също нямам статут в Канада, защото така и не подадох документите си тогава поради ред причини, както и да е- имам образование от университет N1 според McLean's Magazine и професионалем стаж, който е доста...Дадох шанс на България да ме привлече отново, но стана точно обратното-за 2 години тук много се разочаровах от държавната институция (държавен служител съм) и най-вече от хората, които не са това, което бяха, няма да влизам в подробности-самис е досещате за кои аспекти говоря. Единствените положителни неща за мен тук са семейството ми и отчасти фактът, че вече сме европейци официално Wink Искам да подам документите ни за permanent residence при всички случаи, дори и сега да реша да дам още един шанс на живота си тук в БГ като се прехвърля да работя в частния сектор, например. Да, вече сме си устроили живота тук, но бих казала, че далеч нямаме това, което бихме могли да имаме в Канада с капацитета, който притежаваме с мъжа ми-визирам къща, кола и т.н. Засега имаме само апартаменти-единият дарение на мъжа ми, другият на мое име, но истината, е че все още не сме поели пълната финансова отговорност за тях-родителите ни много ни помагат откакто имаме дете-нещо, на което не бихме могли да разчитаме ако сме там в Канада, но аз и предпочиам този вариант на независимост-физическа и финансова, тъй като съм свикнала на нея от 18 годишна, а и самата социална страна каквато е Канада, позволява човек да отглежда дете и да ходи на работа осигурявайки всякакъв вид удобства и институции на разположение на една майка. Права си, че най-важно от всичко е в семейството да вървят нещата, защото където и да сме, ако има проблеми от такъв характер, те биха украсили всяко място в черни краски...в никакъв случай не възнамерявам да се връщам в Канада сама обаче Naughty
А какво имаш ти предвид под това, че 'стимулът в Канада е различен' и затова няма да се почувстваме щастливи там? Този който се опъва в случая е мъжът ми, естествено, аз съм много амбициозен човек-перфекционистка, бих казала. Blush

# 95
Аз бях останала с впечатление, че msbilt няма статут на постоянен резидент, а само е била студентка в Канада; сега за да стане резидент ще трябва да кандидатства оттук със семейството си по общя ред, ако е така, не препоръчвам федералната процедура; друг вариент за който се сещам е, че може да си намери работа от БГ и да замине с работна виза, за това ще й помогне канадското образование, връзки и стаж, така пак могат да заминат всички и оттам да кандидатсват за ПР. И от мен успех  Peace
Hesitant, с правилно впечатление си за мен Wink Опитвам вече доста време това, което ме съветваш ти по отношение на намирането на работа обратно в Канада, търсят ме като ми видят резюмето, но щом разберат, че съм в БГ в момента се отказват да ме интервюират на следващ етап Confused Не знам другите как го правят и успяват дори без да имат т.нар 'канадски опит' newsm78

# 96
Не мога да  намеря инфо за билети до БГ в http://www.expedia.ca

На сайта има само пакети за ваканции, по телефона ли триябва да се обадя newsm78

# 97
Не мога да  намеря инфо за билети до БГ в http://www.expedia.ca

На сайта има само пакети за ваканции, по телефона ли триябва да се обадя newsm78

Поупой4е, ето тук мила, http://www.expedia.ca/pub/agent.dll?qscr=fltw&lnkcid=hp_flight.e
по принцип от главната страница отиваш на флаидс и там посо4ваш от къде до къде и на коя дата искаш полет.

Можете да пробвате и http://www.ticketpilot.ca/tp2006/servlet/home от там също съм вземала билет на добра цена.

# 98
Момичета, не мога да смогна да ви изчета. Затрупа ме работа от две седмици, а вие сте писали, писали...
Но се надямам сега да е малко по-добре - отметнах няколко изпита, два служебни проекта и ако се се струпа отново нещо - ще има време и за мене  Mr. Green Mr. Green
Играчките, които с ваша помощ събрахме и зпратихме в България са пристигнали още преди седмица. От ДБМ ми писаха само, че са освободени и са при тях. Надявам се да са в добро състояние, ще се опитам да събера и инфо къда са изпратени.
За съжаление изпращането на нови пратки с контейнер е проблематично. Трябва да се плащат мита, така че няма да стане. Аз от моя страна няма проблев с организацията и транспорта от тук.
Ей, ама се стопли вече, а?  Grinning Grinning

# 99
Добро утро мили мами  Hug
Както и мамамаша вече писа, тук слънце забравихме какво е. Както се очертава май и скоро няма да си припомним  newsm45
Дано се появи в скоро време, че ще ни избледнее кожицата съвсем  Mr. Green

Пчеличка, леко и от мен и скоро да пишеш при нас с новини  Hug

Силви, Честито ти синьо коремче!
При нас не се знае какво е, но и мен и мъжът ми едни сънища ни напалатиха, че ще е момче и да видим Simple Smile

Hesitant, успех с поетото решение. Не ни забравяй и продължавай да ни пишеш. Няма значение в коя точка на света си, важното е да сте здрави и щастливи.

Калида, поизгуби ни се замалко  Wink
Как сте с Дана?
Засега зъм заявила да работя до средата на Април, но дано и Бебче има подобните планове  Praynig
Чувствам се добре и мисля, че ще издържа, но малко или много си се поуморявам, пък и ставам раздразнителна и кастря китайците  Twisted Evil

biberon, добре дошла сред нас!  Hug

Лека и весела събота от нас  Hug Hug

# 100
Да драсна и аз, че нещо напоследък голям мързел ме е подгонил  Embarassed Може би ще ми е последно писане в тая тема, като комплект "2 в 1" Peace Надявам се скоро да се разкомплектоваме, че вече едва се клатя Crossing Arms Благодаря на всички ви за пожеланията Hug Аз като знам какъв карък съм, едва ли ще ми е леко раждането, ама да видим Thinking
Много се радвам, че някои от вас чакат момченца bowuu Защото аз напоследък с която и бременна българка да говоря, всяка чака момиченце, даже една приятелка чака 2 Crazy Вече започнах да се притеснявам, че няма да има български ергени за нашите моми Flutter Ама както виждам, положението се нормализира Peace
Късмет от мен на всички вас  bouquet
Надявам се при следващото ми включване да бъда вече с бебешки новини baby_neutral

# 101
Честит Първи Рожден Ден на Владко на mamamia!

Да расте винаги весел и засмян и мама и тати много да го слушкат Hug

biberon, добре дошла и от мен! Grinning
Наде, мислех си за другият уикенд, но може и на 7ми или 8ми newsm78 Ти кое предпочиташ като дата и място?

p4eli4ka, леко раждане  bouquet
Не забравяй че нагласата е много важна, Писанката много добре го беше казала Hug

Последна редакция: нд, 25 мар 2007, 15:29 от Гаргамелчо

# 102
Росист, приеми поздравите ми за Своя чаровен Именник- Благи,

Да Ти е жив и здрав бъдещият Батко! Много игри и усмивки му желая!

Честит Имен Ден и на всички други именници! Да са живи и здрави и с гордост да си носят хубавите имена!

Влади,
Честит 1-ви Рожден Ден, мило детенце!

Желая Ти едно здраво, радостно, пълно с невероятни забавления и много усмивки детство! Мамомиа, честит празник и на Теб !

...Надявам се при следващото ми включване да бъда вече с бебешки новини...
Пчелице, искрено се надявам и Ти го желая от сърце! Леко раждане и много късмет Ти желая!

Последна редакция: нд, 25 мар 2007, 18:08 от Kalida

# 103
  • Торонто/Сливен
Честит рожден ден на малките рожденници и от мен!

Да са живи и здрави много, много послушни!

Гаргамелчо, аз почивам на 6, 7 и 8-ми април. Така че за уикенда няма проблем. Ти разучи ли къде се провежда, в какво се изразява? Wink

До всички мами от Торонто

Искате ли да се съберем на Великден (неделя, 8 април) в някой парк, ако е хубаво времето? Ако не е - някъде на закрито?

# 104
Здравейте,мами-Канадки,
пак се намесвам в темата с някои въпросчета:успявате ли да работите,каква работа и изобщо как съчетавате работата и децата?Моето дете ще го запиша на детска градина(като дойдем в Монреал) и после???Ако си намеря работа далече от квартала...или някаква почасова работа като за начало...или...не знам-вие как се справяте?

Общи условия

Активация на акаунт