Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 98 931
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 360
Насилието обикновено ескалира с времето. Също много често насилниците са манипулатори - след посягане, дни наред реват, извиняват се, заплашват , че ще се самоубият. После идва период на спокойствие и след това пак ескалират. Който не е виждал или живял с насилник трудно разбира как се търпи, но истината е, че обикновено не говорим за ежедневно насилие. Но това е друга тема. Дано за все повече жени става неразбираема и далечна.

# 361
# 362
Момчето ми се видя неприятно и капризно. Пазеше поведение, но се изпускаше на моменти - вече му писнало да няма отделна стая и пр., а реално са в социално жилище и не е в положение да капризничи. По-скоро даваха вид, рафинирани молители, ох, ах, ама вътрешно си очакват да им дават.

# 363
  • SF
Аз пък и за минута не останах с такива впечатления.
Никъде по развитите страни не е нормално разнополови тийнейджъри да обитават една стая. Твърде голямо е жилището за трима, но като се има предвид състоянието на сградата, вероятно наемът е символичен. Но това не е наша работа - с това разполагат, това им ремонтират. Доста пари глътна този ремонт. Според мене нещо покриха със зелената пластмаса в банята и не им ремонтираха коридорите. Странно е момчето да минава през стаята на майката, но сигурно са го обмисляли. Ако държат, ще си отворят и другия вход към стаята. Там нали врати да искаш...
Гледам това, което ни показват, а не гадая мъката им истинска ли е, благодарността им откровена ли е. Според мене са добрички и се заводоляват с толкова, колкото имат.

# 364
Освен това да не забравяме, че и това предаване има сценарии, някои сцени се снимат по няколко пъти и не всички реплики са на участниците.
А по повод това има ли право момчето да капризничи - и моето дете не е в позиция да иска (например) Мерцедес последен модел, ама на - иска. За мен каприз щеше да е, ако момчето искаше конкретна марка обзавеждане, компютър и тн. А не собствена стая.

# 365
  • Между гори и планини
Аз имам 2 момче и пак са в различни стаи. След една възраст, всеки иска лично пространство.

# 366
  • Mediterraneo
Бе то всеки иска, ама милиони братя и сестри живеят в споделена стая. Ако изобщо имат дом.

# 367
То в една стая бива. Ама те спяха в едно легло, с една завивка. Това вече ми е странно.

# 368
  • Враца
Спали са милите заедно, вероятно заради студа. Не е за подценяване това, че имаха само едно отопляемо помещение.
Децата си показаха близост и не беше престорена. Те си казаха, че са най-добри приятели. Дай боже всекиму децата му да са близки!
След ремонта ще имат както климатици, така и изолация. със сигурност няма да е толкова студено като преди.
Момченцето се притесняваше и се опитваше да пуска шегички, но някои от тях звучаха като оплакване. Не мисля, че е така.
Това са деца, свикнали и с две, и с двеста. Два часа преди екипа не са мечтали за отделни легла и отделни стаи. Мама нямало да може да им ги осигури. Казало е на глас детето за какво мечтае- голяма работа. Нашите деца, които имат всичко, мечтаят ли за легло? За топла стая? За лаптоп? За норбална баня и работеща мивка в нея? Колко от хората живеят в такива условия, които отдавна приемаме за даденост?
А нашите деца печелят ли медали? И творбите им пътуват ли в космоса?

# 369
Спали са милите заедно, вероятно заради студа. Не е за подценяване това, че имаха само едно отопляемо помещение.
Децата си показаха близост и не беше престорена. Те си казаха, че са най-добри приятели. Дай боже всекиму децата му да са близки!
След ремонта ще имат както климатици, така и изолация. със сигурност няма да е толкова студено като преди.
Момченцето се притесняваше и се опитваше да пуска шегички, но някои от тях звучаха като оплакване. Не мисля, че е така.
Това са деца, свикнали и с две, и с двеста. Два часа преди екипа не са мечтали за отделни легла и отделни стаи. Мама нямало да може да им ги осигури. Казало е на глас детето за какво мечтае- голяма работа. Нашите деца, които имат всичко, мечтаят ли за легло? За топла стая? За лаптоп? За норбална баня и работеща мивка в нея? Колко от хората живеят в такива условия, които отдавна приемаме за даденост?
А нашите деца печелят ли медали? И творбите им пътуват ли в космоса?
Браво! Точно в десятката! Който разбрал,разбрал!

# 370
Не знам, за мен имаше голяма степен поза, красиви думи, на хора, които много добре си гонят интереса. Тази стая как внезапно се появи, нали. Какво добро ще връщат, явно ще е нещо нематериално, или твърде много се превземат, защото момчето каза, че не мислело, че някога ще му се случи да пътува със самолет през целия му живот. Има и евтини билети, все за едно пътуване със самолет и съпътстващите разходи, се очаква един работещ млад човек без семейни ангажименти да може да си изкара в днешно време. Колко младежи чужденци съм виждала по гари, автогари и летища, даже на гарата сън виждала там да спят, подпрени на големите раници, хич не пътуват луксозно, но обикалят, опознават  света.

# 371
  • Враца
Дете на 12-13 години пътува с възрастен.
И в техния случай- с брат си.
Стават трима- както за самолетните билети, така и за хотела, така и за другите разходи.
Като нямат 300-500-1000 лева за пътуване- значи нямат.
"Сит на гладния не вярва", така се получава.

# 372
Не, не, не ставаше дума за момента, а че си мислел, че никога, през целия му живот едва ли не, няма да се качи на самолет.

# 373
И аз съм си го мислила, пък не съм живяла в общинско жилище. Никога не съм предполагала, че ще мога да си купя билет за където пожелая и да обиколя света. Не само на 13 години, а и до 25 години.
Не знам какво цели дискусията - да се докаже, че тия хора не са толкова бели и добри, колкото изглежда по тв ли?

# 374
И аз съм си го мислила, пък не съм живяла в общинско жилище. Никога не съм предполагала, че ще мога да си купя билет за където пожелая и да обиколя света. Не само на 13 години, а и до 25 години.
Не сте пробвали и не ви е интересувала тази тема.
Скрит текст:
Летя нонстоп и все с билети от по 10 евро, до Италия, до Германия, до Белгия, до къде ли не. Билетите на лоукостовете наистина са по толкова. Че и до Лондон летях да 9.90 евро. Когато човек иска да пътува, си пътува. Билетите за автобус от София до Варна/Добрич са по-скъпи отколкото билет със самолет до Италия. А там в супермаркетите е по-евтино от българските супермаркети, повярвайте! И да, @Кукумицинка е права, пълни са и летища, и гари, и автогари с недоспали западняци с големи раници, които имат ранен влак или самолет, та не искат да плащат нощувка и си спят в чакалнята.
Въпрос на приоритети. Когато самолетният ти билет до Бари, Неапол или Сицилия ти е 10 евро, а автобус до Силистра ти е 40 лв.. означава, че начини и възможности има, просто не си се интересувал, не ти е приоритет. Имам такива колеги, дето все мрънкат, че не пътуват. Ама цигарата не пада от устата, а и ... идват с кола на работа, сякаш не могат с метрото
. И не сега, ами още от 2006-2007 започнаха тези супер ниски цени на билетите.

А това с децата в едно легло, че и в една завивка, мисля, че беше за пред камерата, за да придадат тежест на историята. Според мен, си спят в две легла, особено в по-топлия сезон. Тези 3 огромни стаи необитаеми ли стоят, пък те се гъчкат в едно легло?

Общи условия

Активация на акаунт