По-красиви вежди без перманентен грим?

• 1 757
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, преди доста години направих грешката да си оскубя гъстите вежди като "запетайки"(така беше модерно преди 20 години) и оттогава са в ужасен вид и ги рисувам с молив. Имах една неуспешна процедура микроблейдинг, почти целият пигмент се обели и нищо почти не си личи, та не ми се рискува отново. Искам да се опитам да си пусна отново веждите, но има ли някакъв крем, който да подпомага растежа им и дали някоя от вас е успяла по този начин да си върне хубавите вежди? Благодаря!

# 1
Няма оправия дългогодишното скубане на вежди(говоря за 20 годишно), не за 1,2,3 или 5. Трябваше да отидете на ретуш, ако сте харесали резултата. Това, да изчезват някои нарисувани косъмчета, ако всъщност сте била на процедура, която е рисуване косъм по косъм, е на напълно нормално, защото има много фактори, които обуславят процеса. Например: Тялото се опитва да изхвърли чуждото нашествие, или местата където са изчезнали е благодатна затова, т.е. кожата Ви е по-мазна. Това трябваше да го изговорите с човека, който е правил процедурата, по принцип, де. Насочете се към някой добър в областта, за да сте доволни от резултата. Косми след 20 години скубане няма да пораснат в първичен вариант. Успех🍀

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 17:15 от a.vasileva

# 2
Не се мъчете.Има един хубав продукт на Мейбълин  TATOO Гъст оцветяващ крем,който се намазва,изсъхва и после са отлепя като лента. Остава оцветяване по веждите и кожата.Наподобява татуираните вежди ,но се измива на третия ден.

# 3
Не се мъчете.Има един хубав продукт на Мейбълин  TATOO Гъст оцветяващ крем,който се намазва,изсъхва и после са отлепя като лента. Остава оцветяване по веждите и кожата.Наподобява татуираните вежди ,но се измива на третия ден.
Чудесна идея! Аз ползвам спирала за вежди. Също много години ги скубя, но моите си стоят гъсти. Сякаш пооредяха последните години, но явно е от възрастта. Grinning
Така че, ги дооформям.
Може да пробваш вечер преди лягане,  да ги мажеш със стара четка от спирала с рициново масло. Ако си постоянна няколко месеца, може е да има ефект.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 21:10 от zavs

# 4
  • София
Щом по принцип имаш гъсти вежди, трябва да имаш търпение да израстнат пак. Но наистина да не ги скубеш или режеш около 2 месеца.

# 5
Щом по принцип имаш гъсти вежди, трябва да имаш търпение да израстнат пак. Но наистина да не ги скубеш или режеш около 2 месеца.
Не съм ги скубала 4 месеца, но отдолу растат по-редки и фини косъмчета

# 6
От много скубане в по-млада възраст веждите изтъняват и никога повече не израстват по-гъсти и дебели.
Има и мъже с такова състояние, които са си скубали веждите като по-млади и остават така тънки за цял живот.
Най-лесните продукти, с които може да се опита подобрение в това състояние са - мазане с рициново или кокосово масло,
обикновен медицински вазелин.
Друго средство е зехтин. Или от аптеката капсули с витамин А, които се пукат и се използва течния витамин А вътре за мазане.
Витамини за коса.
Повече протеини в храната.

# 7
Няма да ти израстнат дебели вежди. Аз си ги рисувам с молив и отгоре слагам гел за вежди. В последно време вместо молив използвам сенки за вежди.

# 8
И аз бях така, но реших проблема с гел от алое вера на Холика Холика - купих си го от Лили. 3 месеца мажех ВСЯКА ВЕЧЕР - през този период никакво скубане, ами ... В момента веждите ми са гъсти и красиви. Алоето помага много за растежа и от тогава забравих за пинсетите - ходя на козметик, почистване и оформяне с конец. Вече нямам рехави вежди, места без косъмчета, красиви и гъсти са отново, но трябва да си постоянна в мазането, гела попива за 1 минута, не стои мазно или лепкаво. Получавам комплименти за тях, така че постоянството се отплаща, струва си да опиташ.

# 9
И аз бях така, но реших проблема с гел от алое вера на Холика Холика - купих си го от Лили. 3 месеца мажех ВСЯКА ВЕЧЕР - през този период никакво скубане, ами ... В момента веждите ми са гъсти и красиви. Алоето помага много за растежа и от тогава забравих за пинсетите - ходя на козметик, почистване и оформяне с конец. Вече нямам рехави вежди, места без косъмчета, красиви и гъсти са отново, но трябва да си постоянна в мазането, гела попива за 1 минута, не стои мазно или лепкаво. Получавам комплименти за тях, така че постоянството се отплаща, струва си да опиташ.
Благодаря много!

# 10
  • София
От личен опит мога да препоръчам серум за вежди Browcocaine, поръчан от Amazon.de. За три месеца веждите наистина се сгъстяват и потъмняват дори, но след приключване за няколко седмици се връщат в изходна позиция. Може да се прилага един курс в годината, тоест опаковката стига за 3 месеца.
Преди

След

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 20:47 от Restless

# 11
  • София
На втората снимка, се вижда, че има намеса на молив за вежди.

# 12
  • София
Не, наистина няма молив, просто космите силно потъмняха. Но серумът съдържа хормони - простагландини, това го разбрах впоследствие, затова не повторих курса. Ето снимки без и с молив, към края на 3-тия месец:

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 23:07 от Restless

# 13
Не, наистина няма молив, просто космите силно потъмняха. Но серумът съдържа хормони - простагландини, това го разбрах впоследствие, затова не повторих курса. Ето снимки без и с молив, към края на 3-тия месец:

Простагландините имат кратък живот. Това е причината, когато ги спреш, отново веждите да се връщат в предишното състояние. Интересно, не би ми хрумнало, че се използват за вежди.
Веждите ти не са зле, може би искат малко оформяне и можеш леко да ги подсилиш със спирала за вежди. Ако ти се занимава да ги мажеш с рициново масло няколко месеца, може и да има ефект. Но дори и нищо да не правиш, са в пъти по-добре от веждите тип ваденки.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 02:35 от zavs

# 14
И аз бях така, но реших проблема с гел от алое вера на Холика Холика - купих си го от Лили. 3 месеца мажех ВСЯКА ВЕЧЕР -

Може ли линк за този гел?

Общи условия

Активация на акаунт