Белеща се кожа по детски крачета

• 645
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, това са краченцата на дъщеря ми, която е на 4 години. /снимки в коментар /. Прилича на балони, които ся се спукали и сега се бели, а не е имала такива балони с течност.
От какво е възможно да е? Недостиг на витамини?
Скарлатината я изкара преди 3 месеца. Знам, че от нея е възможно, но тогава беше на ситни пъпки, които после се обелиха.

# 1
Гъбички са това. Намажи кожата и ноктите с антимикотичен крем.

# 2
  • София
Така се белят и след изкаран коксаки вирус. Той може да се сбърка с шарка. Сигурна ли си, че е била болна от скарлатина?

# 3
И моето дете имаше абсолютно същото - мазах една седмица всяка вечер с кремче против гъбички и отмина.

# 4
Така се белят и след изкаран коксаки вирус. Той може да се сбърка с шарка. Сигурна ли си, че е била болна от скарлатина?
Скарлатина се диагностицира с бърз антигенен тест или микробиологичен, с който се изолира стрептокок. Не може да се обърка с коксаки (пъпчици уста-ръка-крак). Ако е водила детето на лекар, не може да е объркана диагнозата "скарлатина" (тя трябва да е доказана).

# 5
Идеята е, че каквото и да е било, то беше много отдавна. От тогава се обели кожата и то по различен начин. Сега това белене е като мехури.

# 6
И педиатърът какво казва?

# 7
Това е най-обикновено подсичане от запарване на крачката. На моето дете му се получава същото от години.
Не знам с какви обувчици/чорапи ходи, пантофите за ДГ какви са, но явно седи дълго с потни/мокри крачета и кожата почва да се бели (при апрески, особено гумирани, много често се получава).
Тъй че преразгледай тези фактори, стриктна хигиена - да се мият крачетата с топла вода и сапун, особено между пръстите. Аз лично, по съвет на дерматолог , като стане така мажа с Цикапласт на Ла Рош всяка вечер след миене и за една седмица се пооправя.
Ако вече кожата е и зачервена, но това не личи поне на тези снимки, започва гъбична инфекция и трябва да се отиде на кожен лекар.

Общи условия

Активация на акаунт