Януарски бебчета 2025

• 11 304
  • 372
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Mariel444e, а по колко изяжда бебо? Питам, защото моята беба е на кърма само и също връща - след хапване, при оригване, в количката като лежи...Даже често е като втасало млякото, все едно е минало вече през стомахчето. И на мен ми изглежда като доста голямо количеството.
Около 110-120 мл, има 6 хранения и понякога не му стига и иска още, но успявам да го залъжа.
Вчера говорих с педиатърката и тя каза, че щом е повече от супена лъжица, не е нормално. Даде направление за детски гастроентеролог, каза че имало някакви капки за рефлукс.
И на мен ми дойде цикъла, супер обилен, с кръвоизливи направо беше чудо. Надявам се да се нормализира, че иначе ужас.

# 46
Дано даде насоки гастрото. Всичко ще е наред, стискам палци!
При нас вече взех да разпознавам кога на беба й се спи, кога е гладна, че до скоро всичко ми беше като едно. За момента ме спасява количката- у дома като изпусне момента със заспиването и е ад. Започва неистов рев и тръшкане. Само като помирише количката и е навън и има няма 2 минути рев и е заспала. Студ, дъжд, ще се изкарваме, какво да се прави. Вечерно време ще е интересно, преди нощния сън...

# 47
Дано даде насоки гастрото. Всичко ще е наред, стискам палци!
При нас вече взех да разпознавам кога на беба й се спи, кога е гладна, че до скоро всичко ми беше като едно. За момента ме спасява количката- у дома като изпусне момента със заспиването и е ад. Започва неистов рев и тръшкане. Само като помирише количката и е навън и има няма 2 минути рев и е заспала. Студ, дъжд, ще се изкарваме, какво да се прави. Вечерно време ще е интересно, преди нощния сън...

Вкъщи е същият филм със спането особено следобед. Замислям се дали ще съм голяма откачалка ако преди нощен сън тръгна с количката да обикалям 😃

# 48
Хаха, бих преживяла аз всякакви квалификации🤣😅
С баткото като беше на 2-3 месеца сме обикаляли с колата, само и само да поспи малко. Така че с количката направо е песен - то времето все по- топло ще става, по цял ден разходки може да се правят.
Аз току- що намерих цаката - пуснах сешоара и я гушнах. Спря да плаче на мига. И преди бях чела, че звука от сешоар все едно наподобява звуци от утробата (.бучене) и действа като бял шум. Снощи го тествах и стана, днес затвърдихме. Както си плачеше гушната в мен и су успокои и след 2-.3.минути заспа.

Забелязала съм, че.ако изпусна точния момент да започнем приспиване, после тя се преуморява, започва да се тръшка, да хленчи и все по- трудно се отпуска да заспи.

# 49
И ние сме по същия начин с приспиването. Трябва да се хване точния момент. Ние се преспиване на гърда, или докато го галя по главата , също и люлеене в кошчето за кола/не иска в шелонга/. За количката не знам как ще е. Баткото не искаше в количка и до 6 - ти месец излизах с ергономична раница Boba.
Вие имате ли други варианти за приспиване? При нас бял шум май не работи.

# 50
И ние сме така, след обяд става много изнервена и не знам спи ли и се или е гладна. Ние сме за сега на кърма само но се чудя дали и стига. Вие как започнахте смесено хранене? Колко често е ходенето на педиатър в България?
На нас ни помага биберона като е нервна, таткото хич не искаше да го даваме но помага в кризисни моменти. При нас количката не работи много, ако е кисела си остава кисела дори и в количката.
Ние също имаме малко изместване на спането. Вечер будува до 11,12 и сутрин си спи до късно. Има ли някоя мама същия проблем? Не знам как да и го изместя нощното спане, опитах да я събудя рано но после става супер изнервена от недоспиване…

# 51
След обяд искам не искам бутам биберона,слагам я в кошарата с контрастни карти и чакам, успокоява се и после включвам люшкане( с крак ,уж да мине и за упражнение)

# 52
След обяд искам не искам бутам биберона,слагам я в кошарата с контрастни карти и чакам, успокоява се и после включвам люшкане( с крак ,уж да мине и за упражнение)

Какво са контрастни карти? Може тъп въпрос да е но не съм чувала…

# 53

Какво са контрастни карти? Може тъп въпрос да е но не съм чувала…

# 54
  • Варна
Тези карти не ги ползвайте при приспиване, защото са за тренировка на очите и превъзбуждат детето и то не може да заспи от интереса към картите. Това го четох в книга.

# 55
Сешоар, сушилня, приспивни песни от ю туб, бели шумове, бутане на количката по сред бял ден и по сред черна нощ😂 Всичко правя само и само да заспи. Наскоро ни дадоха активна гимнастика. Вчера я сглобих. Слагам я да я гледа, а тя се напъва милата да ги докачи тия играчки, ама не може. Като почне да реве я слагам в количката и е гроги от напъването. Да  видим обаче до кога.

# 56
Същата работа и при нас. Заспива иначе много често ня гърда, докато кърмя, но само когато съм уцелила момента, когато да я сложа. По чудо няколко пъти, докато усъвършенствах обявяване с лявата си ръка беше заспала на мен подпряна на дясното ми рамо. Иначе изпусна ли момента....малее...едната вечер си сипах вино...не издържах.🤣
Свуки са тук тези дни по празниците и ми се ще да врътна една погача ( пика да изпуса)- нали не правихме сбирка за 30- тия ден. Да видим дали ще ми предоставите тази възможност малко или ще сме с количката под дъжда. Освен да пусна свеки с количката с един дъждобран.🤣😅

# 57
Мамчета,имам един проблем,надявам се някой да се е сблъсквал с нещо подобно и да може да ми даде съвет 😕 . Кърмим се,от гърда,но от 2 дни е ужас. По принцип огладнява на 3:30-4 часа,но от 2 дни е гладен на час и половина, два… чудех се какво става ,днес видях, че кърмата ми изглежда по- различно. Преди беше бяла ,съвсем леко ми жълтееше и изглеждаше маслена. А сега ми прилича по- скоро на вода … много е рядка,много светло бяла.. може би не му достига като хранителна стойност,не знам. Някакви съвети как да я оправя?

# 58
Най - вероятно е да е понамаляла. Наскоро и аз имах такъв проблем, тя за това и педиатърката ми препоръча.да дохранвам ( не съм започнала още).
Пробвай да добавиш тези храни към менюто:

- спанак и други тъмнозелени листни зеленчуци;
-сурови ядки и семена- аз наблягам на суров бадем
- кафяв ориз, нахут, просо, ечемик и овес - правя си кисело мляко с овесени Ядки сутрин
- здравословни мазнини и масла;
- млечни продукти;
- моркови, кайсии, сладки картофи;
- вода - ама мноого вода - повече от 2л
- Копър, анасон

Да се внимава с мента и Магданоз в големи количества.

Много е вероятно бебо да се храни само с предно мляко -.то е така по- бистро и не толкова хранително.

От едната гърда ли го храниш или сменяш? Ако сменяш често, има шанс да обира само предното мляко и да не стига до същинското. Гледай да го държиш и будно докато се храни - ине в просъница не изяжда много и след час пак е гладно.
Стискам палци!

# 59
Най - вероятно е да е понамаляла. Наскоро и аз имах такъв проблем, тя за това и педиатърката ми препоръча.да дохранвам ( не съм започнала още).
Пробвай да добавиш тези храни към менюто:

- спанак и други тъмнозелени листни зеленчуци;
-сурови ядки и семена- аз наблягам на суров бадем
- кафяв ориз, нахут, просо, ечемик и овес - правя си кисело мляко с овесени Ядки сутрин
- здравословни мазнини и масла;
- млечни продукти;
- моркови, кайсии, сладки картофи;
- вода - ама мноого вода - повече от 2л
- Копър, анасон

Да се внимава с мента и Магданоз в големи количества.

Много е вероятно бебо да се храни само с предно мляко -.то е така по- бистро и не толкова хранително.

От едната гърда ли го храниш или сменяш? Ако сменяш често, има шанс да обира само предното мляко и да не стига до същинското. Гледай да го държиш и будно докато се храни - ине в просъница не изяжда много и след час пак е гладно.
Стискам палци!
Не е намаляла,даже тече доста.. кърмя го и след това ми се налага да стоя с колектори,защото още тече и след кърменето видях,че е такава..

Общи условия

Активация на акаунт