Януарски бебчета 2025

• 11 415
  • 376
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Ако пиете чай за колики, не помага ли?
Аз пия чай от копър, и на детето давам по глътка. Слагам му на корема и топли черешови костилки. Нищо не давам за колики, макар, че педиатъра изписа, мисля, че овладяваме положението.

# 31
Тъкмо се връщаме от ваксина - даже три на брой. Стоически издържа беба, която днес става на 2 месеца точно.
Не я мери на височина, че беше меко казано лудница пред кабинета. Наддала е  1200 гр за два месеца и педиатърката ми препоръча да дохранвам с адаптирано мляко. Явно не ми достига кърмата. Даде ми мостра на Hipp, за да пробваме.

# 32
Тъкмо се връщаме от ваксина - даже три на брой. Стоически издържа беба, която днес става на 2 месеца точно.
Не я мери на височина, че беше меко казано лудница пред кабинета. Наддала е  1200 гр за два месеца и педиатърката ми препоръча да дохранвам с адаптирано мляко. Явно не ми достига кърмата. Даде ми мостра на Hipp, за да пробваме.

Ние дохранваме с  hipp ha combiotic . Малко е за два месеца 1200 грама. Ако искаш да кърмиш и да дохранваш и да не се отбие си вземи шишета, подобни на майчиното зърно които да пускат по малко мляко. Ако вземеш някой които пускат много скоро няма да иска да суче

# 33
На Филипс новите (лилавите) биби пускат по малко и може би ще са подходящи за вас. Аз затова ги смених със старите (сините), че при мен беше малко кърмата, а и заради здравословни проблеми и медикаменти спрях тотално да се цедя. Моята бебка е от самото начало на шише. Така и не иска от мен да суче и тези, които едвам пускат са проблем при нас. Иначе и тя е с хип комбиотик.

# 34
  • Варна
Момичета, виждам че повечето сте на Хип комбиотик - вашите бебчета повръщат ли от него, или имат ли рефлукс?
Ние също сме с него, но го повръща, докато го повдигна да го оригна и той връща.
Вчера взехме на Хип анти рефлукс, но се оказа твърде гъсто ли и аз не знам, и не вървеше през нито едно шише. Вече не знам какво да правя, направо ме е страх като го нахраня и да излезем някъде, всичко връща, особено сутрин.

# 35
Момичета, виждам че повечето сте на Хип комбиотик - вашите бебчета повръщат ли от него, или имат ли рефлукс?
Ние също сме с него, но го повръща, докато го повдигна да го оригна и той връща.
Вчера взехме на Хип анти рефлукс, но се оказа твърде гъсто ли и аз не знам, и не вървеше през нито едно шише. Вече не знам какво да правя, направо ме е страх като го нахраня и да излезем някъде, всичко връща, особено сутрин.
Повръща фонтан или по малко? И моята повръща почти всеки път, но поносимо. Само 2 пъти повръща като фонтан, но тогава не се беше изхождала от повече време. Точно след последния случай звънях на педиатърката и тя ми каза да опитам с хип АР и ако не стане с нея да и взема 1 сироп. Аз обаче прецених, че няма да я сменявам. Такива храни са за бебета,които повръщат всичко като фонтан и то всеки път. При нас е малко в повечето случаи. Точно това бях чела, че тази храна е по-гъста и ме хвана страх да не се запече пък от нея. То не е и една беля. И без това не е редовна с тия работи и имам чувството, че при нас от там идва проблема. Тая храна все от някъде трябва да излиза...

# 36
  • Варна
Повръща фонтан или по малко? И моята повръща почти всеки път, но поносимо. Само 2 пъти повръща като фонтан, но тогава не се беше изхождала от повече време. Точно след последния случай звънях на педиатърката и тя ми каза да опитам с хип АР и ако не стане с нея да и взема 1 сироп. Аз обаче прецених, че няма да я сменявам. Такива храни са за бебета,които повръщат всичко като фонтан и то всеки път. При нас е малко в повечето случаи. Точно това бях чела, че тази храна е по-гъста и ме хвана страх да не се запече пък от нея. То не е и една беля. И без това не е редовна с тия работи и имам чувството, че при нас от там идва проблема. Тая храна все от някъде трябва да излиза...
Не, не е като фонтан. Само 1-2 пъти е повръщал като фонтан. Но и не е малко количеството което връща, някой път още докато го обърна да го оригна и връща, след това като го оставя в кошарата на няколко пъти връща и то не малко количество. Друг път спал е 2 часа събужда се, вземам го и пак връща. И затова имам чувството, че постоянно е гладен.

# 37
Здравейте,записвам се и аз за темата с бебе Жара 31.01

# 38
Mariel444e, а по колко изяжда бебо? Питам, защото моята беба е на кърма само и също връща - след хапване, при оригване, в количката като лежи...Даже често е като втасало млякото, все едно е минало вече през стомахчето. И на мен ми изглежда като доста голямо количеството.

# 39
Mariel444e, а по колко изяжда бебо? Питам, защото моята беба е на кърма само и също връща - след хапване, при оригване, в количката като лежи...Даже често е като втасало млякото, все едно е минало вече през стомахчето. И на мен ми изглежда като доста голямо количеството.

И ние сме на кърма и често връща мляко, дори и три пъти да се оригне след кърмене пак връща. Ако суче и от двете гърди връща много повече. Говорих с педиатърката и тя ми каза, защото се хранел на два часа - два часа и половина и затова повръщал, а той три часа не може да издържи без храна. Не ми се спореше с нея, да и кажа, че бебета на АМ също повръщат и имат рефлукс, дори и през три часа да ядат.Даже четох, че трябва да ядат по малко и начесто бебета, които имат рефлукс.

# 40
На някоя мама дойде ли и цикъла,докато кърми? Това проблем ли е за бебо

# 41
Не ми е дошъл още. С предното ми дойде към годинката, но продължим да кърмя. Не би трябвало да е проблем за бебо.

# 42
На мен ми дойде, няма проблем за бебето. С баткото ми дойде на 7-8 месец след раждането, надявах се и сега да е така, ама не се получи. Сега цикълът е много по-обилен и продължителен.

# 43
  • Варна

И ние сме на кърма и често връща мляко, дори и три пъти да се оригне след кърмене пак връща. Ако суче и от двете гърди връща много повече. Говорих с педиатърката и тя ми каза, защото се хранел на два часа - два часа и половина и затова повръщал, а той три часа не може да издържи без храна. Не ми се спореше с нея, да и кажа, че бебета на АМ също повръщат и имат рефлукс, дори и през три часа да ядат.Даже четох, че трябва да ядат по малко и начесто бебета, които имат рефлукс.
и моя така връща. Нормално е каза педиатърката. И той не издържа по 3 часа, на смесено хранене е. Даже и само на кърма да е през час и половина се буди за ядене. На АМ се буди на два часа и половина.

# 44
Успокойх се и аз, че не сме само ние. И беба е изцяло на АМ и яде през 3 часа 120мл. Понякога имам късмет да яде и през 4, но 99% повръща след това. Явно при повечето е така. И аз съм вече с цикъл. До миналата дедмица ми течаха още лохи и тъкмо си записах час за гинеколог да ме види след раждането и бам..дойде и пак се почва...

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 11:10 от Part_Of_Me

Общи условия

Активация на акаунт