Януарски бебчета 2025

• 11 358
  • 375
  •   2
Отговори
# 75
Относно зеленото в кърмата - дали си хапвала нещо зелено- примерно зелени салати, спанак? Не мисля, че е нещо притеснително. Бебчо иначе ще те отпуши. Надявам се да си по- добре вече!

# 76
И при нас е така, особено в началните фази на съня - даже се смее и е супер интересна, все едно преживява нещо насън. Като заспи дълбоко вече няма много движение.

Днес погледнах челцето и воала - крусти... по скалпа има доста, около фонтанелата. От скоро ще е, но си мисля дали да не сменя шампоана. Вие каква козметика използвате за бебетата? Шампоанът ми е Mixa, а бебешко мляко Klorane, против подсичане Бебо и Павловича мас.
Как почиствате крустите на челцето?

# 77
За сега я мажа с бебешко олио и леко избърсвам кожата с малка хавлийка, за да обира, ако нещо се е отделило. Успях да премахна част от тях, но видях, че и на веждите има вече.Thinking.
Ще взема и някакъв шампоан против крусти и отделно не всяка вечер ще мия косичката шампоан. Ако някой има добри идеи как да разкараме крустите, нека сподели. За косата пак мисля да я мажа и да разресвам с малкото гребенче или четка.

# 78
Относно зеленото в кърмата - дали си хапвала нещо зелено- примерно зелени салати, спанак? Не мисля, че е нещо притеснително. Бебчо иначе ще те отпуши. Надявам се да си по- добре вече!
За съжаление днес съм при мамолог.. гърдата ми се отпуши,тече кърма и то доста,но бучката седи и не се повлиява от нищо

# 79
Стискам палци, всичко да е наред! Пишете после,.кято мине, ако нямате притив да споделите какво е казал лекаря.Hug

# 80
Стискам палци, всичко да е наред! Пишете после,.кято мине, ако нямате притив да споделите какво е казал лекаря.Hug

Разбира се,предполагам има и други майчета,които могат да попаднат в същата ситуация. Ще споделя ❤

UPDATE
Бях при доктора. Каза,че масажите и компресите са повлияли добре. Нямам задържана кърма и опасения за мастит. Бучката е като реакция на гърдата към възпалението и ще седи още 1,2 седмици , докато отмине. По- често цедене и слагане на гърда. 🤗

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 13:32 от Daniella98

# 81
Браво! Значи ти предстои много още гушкане с малчо и всичко ще е наред!
Дали казаха  нещо за зелената кърма или не си питала? На мен ми стана супер чудно кято го сподели тогава и е интересно какво мислят специалистите.

# 82
Браво! Значи ти предстои много още гушкане с малчо и всичко ще е наред!
Дали казаха  нещо за зелената кърма или не си питала? На мен ми стана супер чудно кято го сподели тогава и е интересно какво мислят специалистите.
Да,забравих да кажа. Кърмата беше с нормален цвят,но отдолу след като я прелях от шишенцето остана зелено гъсто нещо. Каза,че това било от възпалението

# 83
Момичета как сте с килограмите ед раждането? Аз преди да родя бях 70, стигнах до 84 и след раждането съм на 78, ама яко съм ги закотвила. Причастие ня буренце с тези 164 см височина...
Не ям много, но хормоните явно си ми влияят и няма мърдане. Сложила съм си цел да се разхождам - поне 10000 крачки на ден. Не спортувам нищо, но и преди не съм. Направо не ми се мисли лятото на морето какво моржче ще съм 😁.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 10:02 от KalinkataMalinkata

# 84
Момичета как сте с килограмите ед раждането? Аз преди да родя бях 70, стигнах до 84 и след раждането съм на 78, ама яко съм ги закотвила. Причастие ня буренце с тези 164 см височина...
Не ям много, но хормоните явно си ми влияят и няма мърдане. Сложила съм си цел да се разхождам - поне 10000 крачки на ден. Не спортувам нищо, но е преди не съм. Направо не ми се мисли лятото ва морето какво моржче ще съм 😁.
Аз качих около 20-22кг, имам да сваля още 15, стоя на едни и същи кг от както съм се прибрала, скоро става 2м… доста съм се сдухала, все мисля, че няма да отслабна и да съм както преди.

# 85
Momi4eta imam sledniq problem. Na malkata i se zapu6va nosleto i ne moje dobre da di6a. Pediaturkata mi kaza che se slu4va pri bebeta koito qdat mnogo  i che ni6to ne trqbva da pravq tova e mlqko koeto ostava na nosleto. Nie go po4istvame s fiziologi4en raztvor i posle durpame s marku4eto no pak si ima tozi zvuk na zapu6en nos kato di6a v legnalo polojenie i q drazni, ne moje da spi. Nqkoi da e imal podoben problem?

# 86
Не ям много, но хормоните явно си ми влияят и няма мърдане. Сложила съм си цел да се разхождам - поне 10000 крачки на ден. Не спортувам нищо, но и преди не съм. Направо не ми се мисли лятото на морето какво моржче ще съм 😁.
Качих около 12-13кг. Тях ги свалих до две седмици след раждането, сега вече месец и половина след раждането съм 69, на толкова и забременях горе-долу, но имам едни 4-5кг, които качих малко преди да забременея, така че боря тях сега. Повече течности (аз пия по 3-4 литра на ден минимум), движение и броене на калории и ще се получи. Аз и кърмя, така че някакви много драстични режими не правя, орязах калорийния прием със 150-200 калории и без боклуци и засега се движа добре, не се отразява и на количеството кърма.

# 87
Momi4eta imam sledniq problem. Na malkata i se zapu6va nosleto i ne moje dobre da di6a. Pediaturkata mi kaza che se slu4va pri bebeta koito qdat mnogo  i che ni6to ne trqbva da pravq tova e mlqko koeto ostava na nosleto. Nie go po4istvame s fiziologi4en raztvor i posle durpame s marku4eto no pak si ima tozi zvuk na zapu6en nos kato di6a v legnalo polojenie i q drazni, ne moje da spi. Nqkoi da e imal podoben problem?

При нас често се запушва нослето, но за момента третираме само с физиогичен разтвор. Обикновено капвам по няколко капки и после тя киха и заедно с това изхвърля задържаната кърма. Пробвай с 2-3 капки в ноздра, ти по колко слагаш? Киха ли го или чака вие да издърпате?

# 88
При нас е така. Има ужасен рефлукс и лежи ли по гръб е абсурд, връща кърма през носа и устата и започва едно грухтене и хриптене. Държа го изправен на една възглавница и това е. Ще чакам и ще се надявам да мине, защото така и сън нямам от страх да не се задави без да чуя. Леглото му е с повдигнат матрак, но това леко повдигане никаква работа не върши. Не е ли вертикално изправен връща и се запушва и започва да грухти.

# 89
И ние сме със запушен нос и слагам физиологичен разтвор. Докато повръщат, явно ще е така. Повдигането на матрака също няма ефект при нас. След хранене или го държа в мен или го слагам на шезлонга, за да е повдигнат.
Относно килограмите - качих 11-12 кг, но за няма и две седмици свалих 9 кг, след това не съм се мерила.

Общи условия

Активация на акаунт