Януарски бебчета 2025

• 11 646
  • 384
  •   1
Отговори
# 90
Честит празник, момичета!
Утре ни предстои прегледа при ортопед. Стискам си палци този път да е в настроение беба и да не се скъсва от рев, та да измери жената там каквото трябва с ехографа.
Официално вече сутрин не заспива у нас, чака си разходката. Ако излезем към 11 - 11.30, откарва в сън до 14.00. После яде и хайде пак навън. Добре, че е хубаво времето вече...

# 91
Честит празник, момичета!
Утре ни предстои прегледа при ортопед. Стискам си палци този път да е в настроение беба и да не се скъсва от рев, та да измери жената там каквото трябва с ехографа.
Официално вече сутрин не заспива у нас, чака си разходката. Ако излезем към 11 - 11.30, откарва в сън до 14.00. После яде и хайде пак навън. Добре, че е хубаво времето вече...

KalinkataMalinkata, как мина прегледа?
Щом така спи ще правиш разходки, времето вече е перфектно.
И ние правим разходки, кърмих вече няколко пъти навън.

# 92
Привет! Прегледът мина много добре. Този път, въпреки че се стягаше много и изпъваше крака, поне успяха да направят снимки на ехографа и да измерят каквото трябва. Продължаваме с гимнастика и упражнения, трябва да правим жабче с краката - да ги разтваря. Продължаваме и с поставянето по корем. Огледаха и главата за сплесквания, фонтанелата. Отделно пак краката, ахилеса.

Снощи за първа вечер спах 6 часа вкупом  - нещо, което не ми се беше случвало от  близо година 😅😆. Беба заспа в 9 и чаак в 3 без нещо измърка.

# 93
Привет! Прегледът мина много добре. Този път, въпреки че се стягаше много и изпъваше крака, поне успяха да направят снимки на ехографа и да измерят каквото трябва. Продължаваме с гимнастика и упражнения, трябва да правим жабче с краката - да ги разтваря. Продължаваме и с поставянето по корем. Огледаха и главата за сплесквания, фонтанелата. Отделно пак краката, ахилеса.

Снощи за първа вечер спах 6 часа вкупом  - нещо, което не ми се беше случвало от  близо година 😅😆. Беба заспа в 9 и чаак в 3 без нещо измърка.

Може ли да кажете каква гимнастика правите? Някакво клипче има ли?

# 94
Бях ходила на едни курсове от И за мама и там една акушерка ( мисля Красимира Христова) обясняваше за гимнастиката.
Има подобни упражнения описани тук:

https://www.baby.bg/blog/koga-se-zapochva-s-gimnastika-na-bebeto/

И за клипче се сещам ето това:
https://youtu.be/R3GJx7ewXps?si=pSqH_RiRPEOrcUwt

Дано са полезни 😀

# 95
Здравейте! Записвам се и аз с бебе Боян 06.01.2025г. ☺️☺️☺️

# 96
Добре дошла, Koshnica! С името си е дошъл Боян!

Момичета, понеже сме и с кака и с батко, и предстои пролетна ваканция,.решихме да запазим почивка за 5 дни. Къде ми беше акъла...След като платихме капаро взех за имам леки съмнения, че ще се оправим. Започнаха да се появяват въпроси у мен как ще ходим на закуска всички,.на вечеря...възможно ли е? Как ще къпя беба, аз изобщо какво ще правя там с бебе на 3 месеца. То е ясно, че басейн няма да видя, ама се чудя ще ни изтърпят ли с ревящото бебе!?

Трябваше да си го излея, извинете. Може пък на чуждо място да са добре нещата.😁😄

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 20:02 от KalinkataMalinkata

# 97
Добре дошла, Koshnica! С името си е дошъл Боян!

Момичета, понеже сме и с кака и с батко, и предстои пролетна ваканция,.решихме да запазим почивка за 5 дни. Къде ми беше акъла...След като платихме капаро взех за имам леки съмнения, че ще се оправим. Започнаха да се появяват въпроси у мен как ще ходим на закуска всички,.на вечеря...възможно ли е? Как ще къпя беба, аз изобщо какво ще правя там с бебе на 3 месеца. То е ясно, че басейн няма да видя, ама се чудя ще ни изтърпят ли с ревящото бебе!?

Трябваше да си го излея, извинете. Може пък на чуждо място да са добре нещата.😁😄

Благодаря! Така е, изчака да стане 6ти и си излезна като пич! 😎

И ние запазихме и се оказа че се падало априлска ваканция, но бебока ще го оставим на майка ми. Аз нямах проблем да го вземем, но мъжо държи "да си починем" от кроткото бебе, пък да мъкнем КАКА ураган..
Та според митове и легенди - всяка ваканция и деца  в хотели а.к.а МНОГО ВИРУСИ на едно място. 😄😄
От хотела едва ли ще обръщат внимание, според мен са свикнали. Ако пък пропуснете един ден да изкъпете бебето няма да ви се разсърди. 😀

# 98
Вие всеки ден ли къпете бебетата? Аз през ден сега зимата, случвало ми се и през 2. Но пък мокри кърпи не ползвам. Като се изтропа директно я мия. Днес бяхме на 1-ва имунизация. Беше страшно. Сега поне е спокойна. По препоръка и слагах студени лепенки и и дадох Панадол превантивно. До сега ходихме 2 пъти на почивка. Първият път изгасна тока през нощта и беше цирк как да и топлим млякото. Втория път беше ок, но някак си хич не ми е удобно на друг терен, а да не споменавам колко багаж и посуда трябва да се мъкнат за 2 дни. Е, която има кърма си спестява половината багаж Simple Smile

# 99
Вие сте имали приключения със спирането на тока.😁.
Аз я къпя всяка вечер, в редки случаи като караме каката на спорт и се приберем късно само я измивам. Все ще се нагодим за 4 нощувки - къпане през вечер на чешмата например. Изпадам в ужас като си помисля за багаж за 2 големи деца, бебе и двама възрастни. И количка в багажника.🤣😅
Иначе понеже я кърмя, буквално ще имаме няколко уреда по- малко в антуража.
Ваксините ние ги слажихме трите наведнъж, но мина ок, с куул патч. Да видим след две седмици как ще мине тази на трети месец.
Много бързо ми минава времето нещо напоследък- като се обърна и денят е свършил, а детето вече е на два месеца и половина и започва за гука.

# 100
И аз искам пролетта да отидем някъде на почивката. Кърмя, така че няма да мъкна допълнително багаж. А на море ще ходите ли? Аз предпочитам планината и за лятото вече сме запазили, но за море още не.

# 101
Ние ще сме на планина - около Сандански. Тъкмо малко чист въздух за децата, а и мен си ме зарежда много планината.
За момента се опитвам да вкараме режим ориентировъчен, за да ни е добре на всички. Долу- горе между 11 и 14.00 прави една голяма дрямка, което ще ни позволи да се наобядваме като хората. Сутрин си гука около час, преди да се изнерви. Спи в количката, та и каката ще може да я разхожда около комплекса.
За сега съм се настроила позитивно.😁

# 102
Ние сме максимум час будни преди дрямка и правим 5-6 дремки за деня, като май едната ще отпадне. Много рано иска да си ляга за нощен сън - към 18:30 - 19:00 часа.

# 103
Мами, тези от вас, които са на адаптирано, по колко милилитра ядат бебоците ви и колко пъти на ден

# 104
Мами, тези от вас, които са на адаптирано, по колко милилитра ядат бебоците ви и колко пъти на ден
Моята лапа по 90-120мл по около 5-6 пъти на ден.

Общи условия

Активация на акаунт