Права на децата ни с ТЕЛК - 5

• 13 888
  • 279
  •   1
Отговори
# 270
А от кога е последното му явяване на ТЕЛК, беше ли навършил 16 - годишна възраст за да напишат ТНР (Трайно намалена работоспособност)?
Защото до 16-годишна възраст пишат само ВСУ (Вид и степен на увреждане) в самото решение.

# 271
Нямаше 16 години,  ако към мен е въпросът.

# 272
Да споделя нещо, което може да е полезно някому. Пенсия може да се вземе от всеки пощенски клон в града.

# 273
Здравейте, изпратен ми е ТЕЛК-а по пощата, обаче аз нямах известие за него, за да си го взема и съответно той е върнат към тях. Обадиха ми се, че ще ми го изпратят по имейл, обаче там ни вест, ни кост, нищо не са изпратили. Някой има ли телефон, с който да се свържа, за да ми го изпратят на имейл, защото от този, който ми звъняха е скрит?

# 274
Не пишете за коя ТЕЛК комисия търсите телефон. Вероятно ще вдигнат само през работно време - дни и часове, в които се събират.
При мен беше същата ситуация (Русе) и от картотеката ми разпечатаха решението. Дори жената коментира, че съм пореден случай да не бъда уведомена от пощата, че имам писмо и то да бъде върнато.

# 275
Здравейте!
За преосвидетелстване задължително ли е да представя Епикриза? Имам 7 амбулаторни листа от тази година без епикриза. В момента нямам възможност да лежа в болница за епикриза. Заболяването е Ревматоиден артрит.

# 276
Да, епикриза от лекуващ лекар/ специалист или поне етапна епикриза от личния лекар.

# 277
Здравейте!Бихте ли ми казали,какво се прави като получиш нов Телк,а стария още не е изтекъл.% не са променени.Кога се носи в социалните?А ако си личен асистент прекратяват ли ти договора или направо го  продължават с новия Телк?

# 278
Договора за ЛА е до датата на изтичане на ТЕЛК с който сте подали документите.
Това , че новия   Телк се застъпва със стария е добре, ще имате време да подготвите всичко необходимо за новия договор като ЛА без прекъсване на договора.
Подновяването не става автоматично.
Трябва пак да отидете до Социални служби за необходимите документи, който да предоставите заедно с новия Телк, за да подпишете новия договор..
А иначе новия телк си влиза в сила от датата му на издаване.

# 279
Договора за ЛА е до датата на изтичане на ТЕЛК с който сте подали документите.
Това , че новия   Телк се застъпва със стария е добре, ще имате време да подготвите всичко необходимо за новия договор като ЛА без прекъсване на договора.
Подновяването не става автоматично.
Трябва пак да отидете до Социални служби за необходимите документи, който да предоставите заедно с новия Телк, за да подпишете новия договор..
А иначе новия телк си влиза в сила от датата му на издаване.
Благодаря за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт