Клуб " Ръкоделие - гоблени " - 3 част

• 62 685
  • 390
  •   1
Отговори
# 105
Олелее, как става тази работа - хем имате време да шиете, хем да пишете тук ? Joy newsm78 Не мога да ви изчета и разгледам.
sweet baby, страхотна е мадамата-ангел. Окомплектовката от Галерия бродерия ли е? Ако да, то започвам да си набирам конците, много ми харесва гамата.

Модела го има в януарския брой на списание Галерия бродерия и е с осем цвята.Аз си купих конци Ариадна,за да ги изпробвам.Но има легендата с ДМС и Анхор в списанието.На мен ми излезе всичко 6 лв. и се получи добре.Като го ушия мисля да го сложа в сребриста рамка и с черно паспарту,за да се откроява гоблена.Ще видим какво ще се получи.
Здравка 79 да фона е бял,ако се шие на бяля неразграфена панама сигурно може и без фон.

# 106
http://snimka.bg/album.php?album_id=107984&view=1&photo=33

Здравейте гобленарки - ето го и моя Ангел почти готов.
Разгледах ти твирбите. Колко ли години са ти били необходими за това?
Много хубава колекция си направила.
Не цялата колекция е моя,по -голяма част е на майка ми.Тя шие вече повече от 30 години,а аз от около 15 год. Simple Smile

# 107
  • somewhere over the rainbow
Хипатия, да, точно това е "Есенно езеро" Peace Красив е, но малко скучен. Аз започнах да го шия с Вилеров бод /на своя глава/ и става доста сполучливо, а е много по-бързо, отколкото 1:4. Изобщо пейзажите са хубави във Вилеров бод. Ще ви го покажа, като го дошие свекито Mr. Green Много ти благодаря за схемата Hug Сега я свалям, но къде ще ми иска парола newsm78
Иренка, "Молещият се Исус" /така ли се казва Thinking/ е много хубав Peace Ние го имаме нарисуван - една позната ни го нарисува върху шперплат /на квадратчета/ и всички мислят, че е гоблен hahaha А рамката е невероятна, дърворезба...красота направо. Сега нямам фотоапарат да я снимам ooooh!

# 108
Nan,
то си е вилеров гоблен така ,че правилно го шиеш с вилеров бод:)
Ще ти иска парола,когато го разархивираш

# 109
  • в зоната на здрача
Абсолютно по същия начин си държа конците като Taneto,така и аз шия само че започвам от ляво на дясно,и драскам яко по схемите иначе ставам разногледа.Много ми е удобно,но който как е свикнал.

Bonbo-Nella,тая мома с кафенцето с какъв цвят я шиеш,черно ли е това.

# 110
  • София
Здравей Ivanichka,моя замък е шит доста отдавна и нищо не пазя,но тук http://www.streamphoto.ru/users/Nicola/126449/?page=5&pw=cxqwxatAHFcD.    го намерих ,може да се изтегли стига да разбереш схемата ,че нещо не е май много хубава.

А паролата за достъп до другите гоблени е  369852

Забравих да ти благодаря за линка, но този вариянт го имам... - ключът е доста странен и не мога да разбера за коя марка конци е Sad

# 111
  • somewhere over the rainbow
Nan,
то си е вилеров гоблен така ,че правилно го шиеш с вилеров бод:)
Ще ти иска парола,когато го разархивираш
Ха, браво на мен Sunglasses Начи имам поглед върху нещата. Момичето, което ми даде схемата, го беше направило 1:4 и каза, че така се шие Crossing Arms Ама аз нали съм си мързелива, все търся по-лесното ooooh!...то пък съм уцелила.
Даам, иска ми паролата Wink
А момата с кафенцето е голяма гъзарка Flutter Колко е голяма /в см/ newsm78

# 112
  • в зоната на здрача
Понеже имам разпечатана схемата на тая кафеджийка,сега ще го започна,ей така от един път ми дойде музата.
Ще шия с тъмно кафяво пък да видим кво ще излезе.А панамата:отрязах парче 20на30см.пък ако е малко..... Crazy

# 113
  • Варна
Marulka, извинявай, че се вкючвам едва сега.Схемите с конете, които публикувах съм ги дирила от нета и понеже много ми харесват отидох директно в магазинчето на вносителя на Дайменшънс в България, фирма Герика и открих, че тя вече е направила готова комплектовка с ДМЦ конци, разбира се по схемите на Дайменшънс. В декемврийския брой на Галерия Бродерия има малко по-променена (бих казала изплагиатсвана)  схема на същите коне, но оригиналът си е оригинал. Та купих си ДМЦ комплектовката за 25 лв и жената ми обяясни, чче оригиналния гоблен се шие с кръстчета на Аида 16, но този, който купих е с гобленов бод (и контури разбира се) 1:1, ествествено по-малък размер. Та ако ще окомплектоваш сама – имаш възможност за избор.

# 114
  • Разпиляна във въображението
Очаква ме този гоблен на Pako/Пако - осем мелници: . Купих си го наскоро, много ще ми отива на мечтаната кухня  Joy Може да го видите тук : http://www.pako.nl/shop/images/221.285_big.gif

може ли схемата, аз сега съм на тема къщи.

# 115
ketri, точно така я шия мацката - най-тъмното кафяво на Анхор (382) върху българската панама (мисля, че е 18 newsm78), която е екрю, неразграфена. Парченцето няма да ти е малко, ако панамата ти е точно такава. Но ако е по-едра.... Sick
miriel
, нямам скенер, но ще се постарая тези дни да те зарадвам. Тези хитреци не посочват номерата на конците, та и това ще трябва да открия. Добре, че мацката с магазинчето за гоблени ми симпатизира Wink.
Linkata, цветенце нямам, но тези пеперудки може и да ти харесат: . С малко повече креативност може и паетките да се наместят  Grinning.

Последна редакция: чт, 22 мар 2007, 15:19 от Bonbo-Nella

# 116

miriel[/b], нямам скенер, но ще се постарая тези дни да те зарадвам. Тези хитреци не посочват номерата на конците, та и това ще трябва да открия. Добре, че мацката с магазинчето за гоблени ми симпатизира Wink.

не се безпокой, работата не е спешна, когато успееш.

# 117
Очаква ме този гоблен на Pako/Пако - осем мелници: . Купих си го наскоро, много ще ми отива на мечтаната кухня  Joy Може да го видите тук : http://www.pako.nl/shop/images/221.285_big.gif

Много красиво, а и ефектно. Сигурно когато стане реално ще е още по впечатляващо.

# 118
Здравейте момичета,
някой може ли да ми помогне със схема на това:

Предварително благодаря и лек ден на всички! Heart Eyes

# 119
bella_ това ще е доста труден гоблен

Общи условия

Активация на акаунт