Клуб " Ръкоделие - гоблени " - 3 част

• 62 669
  • 390
  •   1
Отговори
# 120
Съгласна съм, Здравка79, всеки работи както му е удобно, но ме засърбяха ръцете да се включа в темата единствено от това изказване:

ами я кажете и още нещо - как си подреждате конците и в какво ги държите? Първият ми гоблен беше с около 25 цвята и си ги бях сложила всеки в отделно прозрачно пликче,ама като гледам "Воденицата" с колко цветове е и колко са дебели чилетата и се замислям... ooooh!
Виждала съм някои да си навиват цветовете на картончета и после да режат от навитото,но това ми се струва много неудобно... ShockedА и кажете зачерквате ли по схемата си,защото аз да,иначе не мога да се ориентирам до къде съм /правя си фотокопие на оригиналната схема и драскам по копието/...Но има хора,които не зачертават схемите и пак им се чудя как не се объркват... Rolling Eyes

Жената хем не е работила така, хем изказва мнение, че е неудобно. Ами да пробва и тогава да прецени и да коментира пък  Simple Smile

А колкото до отбелязването - ами аз съм от тези, които нито зачвертават с маркери, нито боцкат с карфици. Работя с две ножички - с едната си посочвам до кое квадратче съм, а с другата режа конците. И разбира се, че помня докъде съм  Simple Smile, дори след известно време запомням кой цвят с кой знак е и ги различвам по схемата.
Е, друг е въпросът, че не съм спец по гоблените, имам ушити 5-6 в ученическа възраст и едва миналата сецмица завърших гоблена ми от бременността отпреди 3 години  Laughing. Но да се изкажа и аз  Wink Simple Smile

# 121
spinki ,
би ли споделила как се казва гоблена - пейзажа с брезичките и къщата? Аз харесвам основно пейзажи...

# 122
момичета,
кое точно наричате вилеров бод 1:1 ли
аз шия от години но все още нямам представа какво е това 

# 123
  • гр.Добрич
Тането, гоблена се казва Горски кът и е на Милена стил. Купувала съм го преди 3 години, но предполагам, че все още го продават.

Аз пак да питам за пиленцата в кошницата - има ли го като окомплектован гоблен и на коя фирма, че не ми се събират конци.

# 124
Майчето 27, ще се пробвам да ти обясня без нагледен материал  Thinking Всъщност някоя мацка би могла да ме подкрепи с такъв, ако има под ръка. Та значи Вилеровия бод е точно 1:2, т.е. там където сега правиш 4 бода (1:4), всъщност трябва да направиш само 2. Самият бод става по-дълъг, но съвсем надлежно покрива панамата и по-точно мястото, където бихме направили два бода един над друг.  newsm78 Дали ме разбра?  Embarassed

Последна редакция: чт, 22 мар 2007, 15:27 от Bonbo-Nella

# 125
Ще опитам да подам малко снимков материал! Дано се разбере че снимката ми е малко мътна!  Embarassed

1:2

# 126
  • somewhere over the rainbow
Това с въртележката с кончетата е много красиво, но изглежда трудно Confused Не бих се наела да го шия на този етап ooooh! и искрено се прекланям пред хората, сътворили такова нещо Hug
Александра, ти шиеше "Коне в реката", нали? Доста си напреднала Crazy Аз го шия отдолу нагоре и тъкмо минах водата - онези пръски и капчици ми бяха голяма играчка Crazy Видях го в един магазин със зелена рамка...и ми грабна окото. На "Милена стил" ли ти е?

# 127
  • в зоната на здрача
Моята другарка с кафенцето е почти готова,остава и само чашката и мисля до довечера да съм готова.
Но се замислих къде да я закача,  newsm78,в кое помещение да е.Дай те малко акъл.

Иваничка,дай малко подробности за перминчетата,бод,памама.Мисля от понеделник да ги започна,май ми хареса да става гоблена набързичко. Laughing

# 128
Сега си спомних, че в първата тема Джемма го е обяснила много образно, приложила е и примери. Ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=87757.260
И още нещо, което пак там си коментирахме: че вилеровия бод се шие с три, а не с две, нишки.  Wink

# 129
  • Варна
Александра, ти шиеше "Коне в реката", нали? Доста си напреднала Crazy Аз го шия отдолу нагоре и тъкмо минах водата - онези пръски и капчици ми бяха голяма играчка Crazy Видях го в един магазин със зелена рамка...и ми грабна окото. На "Милена стил" ли ти е?
Да, на Милена стил е. Аз го шия от доста време, някой път ми писва, друг път се амбицирам и шия съвестно  Laughing Наистина долната му част е много досадна, с тези светлите цветове...

# 130
За 1:2! Най-лесно е катосе вгледаш в един бод 1:4 и си помислиш как трябва да е за да го покриеш това квадратче с 2 а не с 4 бода!  Peace

# 131
  • Пловдив
Linkata, цветенце нямам, но тези пеперудки може и да ти харесат: . С малко повече креативност може и паетките да се наместят  Grinning.
Благодаря ти   bouquet Чудесни са!

# 132
много благодаря на всички за поясненията
мисля че схванах
със сигурност не съм шила така досега
имам ушити гоблени с бод 1:4 и 1:1
дори не съм виждала така ушит гоблен но предполагам че е много хубаво
като ушия воденицата може да се пробвам и аз

# 133
Здравка79тук предлагат кремава неразграфена панама
http://www.goblenite.com/index.htm?act=n_category_view&id=30 … additional=Панами

# 134
Майчето 27, ще се пробвам да ти обясня без нагледен материал  Thinking Всъщност някоя мацка би могла да ме подкрепи с такъв, ако има под ръка. Та значи Вилеровия бод е точно 1:2, т.е. там където сега правиш 4 бода (1:4), всъщност трябва да направиш само 2. Самият бод става по-дълъг, но съвсем надлежно покрива панамата и по-точно мястото, където бихме направили два бода един над друг.  newsm78 Дали ме разбра?  Embarassed

Това означава ли, че две от горния ред и две на долния ред кутийки се покриват с две бодвания  Embarassed
Само как се изразих  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт