Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 730
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
За какви симптоми да наблюдавам децата си. Значи щом аз съм с Хашимото и те са застрашени...

# 106
mibobo-Съученик на детото ми в класа също е диагностициран с Хашимото и майката сподели, че според еднокриноложката на 8г. не може да пият хормон, а само-диета. Както и написах по-горе, това ми е единствената информацията, затова и питам в тази тема.

Не е така, това не е вярно има деца които от бебета пият хормон.

Стеличка просто има по-голяма вероятност да отключат. Симптомите са като нашите

# 107
Здравейте! Имам хипофункция на ЩЖ (нямам хашимото). Купих си едни витамини от ДМ..
Чудя се съставът дали е подходящ и дали някоя от съставки няма да подтисне функцията на ЩЖ

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/together-health-kapsuli-vitamine … 060170530320.html

Ей тук ще копна и съставките:

2 капсули осигуряват (% от препоръчителния дневен прием):
Витамин Е* - 12 mg (100%)
Витамин С - 24 mg (30%)
Рибофлавин (витамин В2) 2.1 mg (150%)
Ниацин (като ниацинамид) - 16 mg (100%)
Биотин - 150 µg (300%)
Цинк - 4 mg (40%)
Мед - 1000 µg (100%)
Селен - 55 µg (100%)
Йод - 90 µg / 60%
Бета-каротин - 1000 µg (*)
Хиалуронова киселина - 70 mg (*)
силиций 150 mg (*)
Процентът дневна дозировка се базира на диета от 2000 калории (прием на средностатистически възрастен 8400kJ / 2000kcal).
* съдържа всички 8 токофероли и токотриеноли
** няма определения
Съставки:
хранителна мая*, която осигурява: Селен, цинк, йод, мед, рибофлавин и биотин, силиций от бамбук (Bambusa Arundinacea), хиалуронова киселина от царевица, витамин С в цитрусова пулпа, бета-каротин от морковен концентрат; витамин Е от жълт грах**, Капсула от растителна целулоза.

* без съдържание на кандида. Без известни алергични реакции
** съдържа всички 8 токофероли и токотриеноли,
Също така съдържа ензими, флавоноиди, липиди, аминокиселини и други естествено срещащи се биоактивни кофактори

Хранителната добавка не съдържа:
Пшеница, жива мая, глутен, млечни продукти, добавена захар, химикали, добавки, оцветители, ароматизатори, консерванти и ГМО.
60 капсули

# 108
  • София
Acid, искрено се надявам хистологията да е чиста и да отпуснеш душата. И аз трябва да направя колоноскопия ама пусти страх какво може да излезе...
Сега бях при моя ендокринолог и при TSH почти 16 каза "може да искаш да ти изпиша да пиеш хормони, но аз няма да ти изпиша" Simple Smile Каза, че първоначално ще пробва да влезна в норма през покачване на витамин Д ( в тотален дефицит съм) и да пия и Селен. Аз останах супер очудена, че засега няма да пия хормоно заместващ препарат...

# 109
Vihra, пиенето на хормон при децата е по-важно и наложително дори от това при възрастните. Липсата на т4, а от там и на т3 води до много поражения върху целия организъм на детето. Моята дъщеря пие хормон от 9-годишна - ще стане на 16. Дозата й е 100 мкг - по-голяма от моята. Не помня резултатите на твоето дете, но ако в момента все още не е за хормон, в бъдеще нещата може да се променят. Пубертетът е много шантав период и резултатите при децата не са същите, като при нас. Намери качествен ендокринолог. Ако си от София, има няколко имена.

Aria82, с тсх 16 няма за стане само с вит Д и селен. Търси верният ендокринолог.

# 110
При TSH 16, надявам се, че поне е изследвал FT3, FT4, TAT,  MAT....
Нямам думи...

# 111
Здравейте, момичета! Не мога да ви опиша колко съм притеснена! Преди 5 дни разбрах, че съм бременна и реших да си пусна изследвания на щитовидна жлеза на своя глава. Нямам доказано автоимунно, те първа ще ходя на доктор. Последно преди година бяха добре, но сега виждам, че не са, а много се притеснявамза бебето. Моля за коментар по тях и препоръка за добър добър репродуктивен ендокринолог.
Много благодаря!

# 112
Имаш Хашимото, но резултатите не са все още толкова лоши. Ще имаш нужда от хормон. Даже трябва да почнеш вече с ниска доза. Виж го пустия Начев дали няма да те вземе веднага. Търси и имена в Токуда.

# 113
Aria_82, не отлагай колоноскопията. Много е неприятна, но е необходима. Това го пиша, нали, от позицията на човек, дето 4 години не се нави на това изследване. Направи я, плати си за упойка (всъщност се плаща за анестезиологичния екип), за да не се мъчиш. Мен упойката явно ме беше пуснала накрая на изследването, в просъница усетих как се мятам и ме държат. На всичко отгоре после беше гастроскопията и усетих абсолютно всичко. Та, не се подлъгвай по приказки за седиране, защото явно не е достатъчно. Но я направи, защото е важно.

# 114
  • София
При TSH 16, надявам се, че поне е изследвал FT3, FT4, TAT,  MAT....
Нямам думи...
ХОРМОНАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
TSH    15.25    mIU/l    0.35    5.1    H
FT4    14.09    pmol/L    11.2    24.0    
FT3    3.92    pmol/L    2.8    6.50    
TAT    23.14    IU/ml    0    4    H
MAT    1801.10    IU/ml    0    9    H
Prolactin    596.88    µIU/ml    80    650    
Prolactin - Мено пауза    -       68    530    

Ами уж ходя при един от най-добрите ендокринолози в София ... Но за него щом FT4 i FT3 са в тези норми каза, че няма да ги разбутва и да ми изписва към момента хормони за пиене. Иска да проследи до април дали ще има промяна в стойностите и тогава да изпише хормонално лечение ако не се повлияват.

# 115
Aria_82, аз при този, ендокринолог повече не бих стъпила, ама ти си знаеш. Имаш хипофункция и ти трябва хормон. Вече е отделен въпрос дали ще си го назначиш сама, както правим много хора тук или ще чакаш ендокринологът да получи просветление.

# 116
Aria_82,
В норма не значи оптимални хормони. На първа страница ги има оптималните. Сигурно и симптоми имаш. При това TSH друг лекар сигурно ще ти изпише хормон.
Toni_2000,
Начев сигурно ще те приеме веднага, като му кажеш, че си бременна. Аз му се обаждах за час, човека каза, че ако съм бременна (аз не бях), ще ме вземе веднага, да ида и да чакам на място в Майчин дом.
Чела съм противоречиви мнения за него, но той има доста опит с бременни и наистина беше готов да откликне веднага.

# 117
Aria_82,
В норма не значи оптимални хормони. На първа страница ги има оптималните. Сигурно и симптоми имаш. При това TSH друг лекар сигурно ще ти изпише хормон.
Toni_2000,
Начев сигурно ще те приеме веднага, като му кажеш, че си бременна. Аз му се обаждах за час, човека каза, че ако съм бременна (аз не бях), ще ме вземе веднага, да ида и да чакам на място в Майчин дом.
Чела съм противоречиви мнения за него, но той има доста опит с бременни и наистина беше готов да откликне веднага.
Може ли телефона му?

# 118
Lemy, засега не се предвижда нова колоноскопия. Според резултатите от скенера, може да е полипоза и след биопсията ще се умува дали може да се махне ендоскопски. Но трябва да излезе хистологията (10 работни дни) първо и след това ще се взима окончателно решение.
Четох и ми казаха кой ми прави колоноскопията, но забравих, засега не ми е важно. Стефан Митев работи в това отделение, даже го мернах няколко пъти по коридорите вчера, но нямам впечатления от него. Иначе аз се радвам, че реших да мина по здравна каса, защото така директно ме пратиха на скенер, в противен случай щях да чакам, да търся наново лекар и тн.

Утре ме изписват и в петък веднага съм на работа, че ако си остана вкъщи ще се побъркам.

Момичета, благодаря на всички за милите думи! Наистина ми давате кураж! ❤️❤️❤️

За Стефан Митев много добри отзиви отвсякъде има.
Но май не работи с направления в Иван Рилски.
Знам, че там работи, но може и другаде. В коя болница си ти?

# 119
Елора, именно в Иван Рилски съм. И оффтопик - как така лекар работи в държавна болница, ама не работи по ЗК? Въпросът е риторичен.

Общи условия

Активация на акаунт