Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 732
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Bubolina, благодаря!

Catty m, благодаря и на теб! Направиха ми скенер с контраст, но май ЯМР е по-добре.

# 91
  • София
оф, ужасно ме е страх, трябва да търся с упойка.

# 92
Не можеш ли да вземеш някакво успокоително? Аз правих  на гърди, тоест бях захлюпена по корем и близо час така ами не е приятно, но се издържа.
На места има вече отворени скенери, не знам къде живееш дали има при вас.
Иначе двете са различни технологии, ЯМР е по-информативното.

# 93
  • София
В София съм. В Спектър питах за отворения, но ми казаха, че за тази част на тялото не може. И аз трябва да съм по корем с опъната ръка нагоре, но пак трябва да ме вкарат до раменете. Аз успокоително мога да взема, ама като ме хване паниката съм до там.

# 94
  • София
Вижте в Иван Рилски. Декември минавах на ЯМР там и докато чаках, мярнах някаква реклама за специален ЯМР точно за хора с клаустрофобия. Не помня подробности, но пишеше нещо за отвор един метър, т.е. доста по-широко е, защото в стандартния над лицето ми имаше май към 10-15 см. Поне така го чувствах аз, не знам колко са реално.

# 95
В района на Ксанти, Гърция нямаше T3.

# 96
  • На брега на реката
Благодаря ви, момичета. Ще и предам и дано и помогне,  че много висока тази ПК.

# 97
В София съм. В Спектър питах за отворения, но ми казаха, че за тази част на тялото не може. И аз трябва да съм по корем с опъната ръка нагоре, но пак трябва да ме вкарат до раменете. Аз успокоително мога да взема, ама като ме хване паниката съм до там.

Аз като бях по корем, лицето ми беше опряно в една мека поставка като при масажите като им правят ако си виждала, в смисъл ако е така ти въобще няма да виждаш къде си гледаш в тъмното все едно си със затворени очи.

# 98
оф, ужасно ме е страх, трябва да търся с упойка.

В Неоклиник правят с упойка със сигурност, само като се записва час, трябва да се съгласува и с анестезиоложката.

# 99
Acid_Burn, при такива положения, щитовидната минава на заден план.
Стискам палци и аз всичко да е наред.
След скенера какъв е реда, пак ли гастро/колоноскопия?
Знаеш ли кой ти ги прави? Едно време ходихме при Дереджан, но той вече е доста възрастен, не зная дали работи. Николов също много го хвалеха, но вече е професор.
Стефан Митев дава вид във фейса на много сериозен и отговорен, и прави колоноскопия с вода.
За ЯМР-то, имам 4 на гръбнака, преживява се. Пийвате едно валерианче преди това, казвате си, че има къде къде по страшни неща, и така. По 15-20 минути съм седяла, последният път беше на 2 зони, та откарах малко повече. На по-нов апарат, преживяването не е толкова страшно.

# 100
Ето, Т3 от Гърция:

Скрит текст:
Благодаря!
Публично се извинявам, но наистина не го намирам в Гърция, а живея тук от 15 години. Обадих се тази сутрин в аптеката. Има две опаковки останали и ще ми изпрати едната. Призна ми, че има недостиг и е трудно снабдяването с това лекарство на този етап, така че която от вас има нужда нека побърза за втората опаковка - срок на годност е до 2027 година!

# 101
Lemy, засега не се предвижда нова колоноскопия. Според резултатите от скенера, може да е полипоза и след биопсията ще се умува дали може да се махне ендоскопски. Но трябва да излезе хистологията (10 работни дни) първо и след това ще се взима окончателно решение.
Четох и ми казаха кой ми прави колоноскопията, но забравих, засега не ми е важно. Стефан Митев работи в това отделение, даже го мернах няколко пъти по коридорите вчера, но нямам впечатления от него. Иначе аз се радвам, че реших да мина по здравна каса, защото така директно ме пратиха на скенер, в противен случай щях да чакам, да търся наново лекар и тн.

Утре ме изписват и в петък веднага съм на работа, че ако си остана вкъщи ще се побъркам.

Момичета, благодаря на всички за милите думи! Наистина ми давате кураж! ❤️❤️❤️

# 102
Acid,
Радвам се, че е минало изследването! Дано се излекува лесно, ако се налага лечение!
Тази полипоза ли е била причината за ниското желязо.

# 103
Acid,
Радвам се, че е минало изследването! Дано се излекува лесно, ако се налага лечение!
Тази полипоза ли е била причината за ниското желязо.
Да, най-вероятно е от нея, както и повръщанията.

# 104
mibobo-Съученик на детото ми в класа също е диагностициран с Хашимото и майката сподели, че според еднокриноложката на 8г. не може да пият хормон, а само-диета. Както и написах по-горе, това ми е единствената информацията, затова и питам в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт