Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 755
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм правила колоно и гастроскопия в Софиямед. Нищо не усетих. Упойката се плаща.

# 136
  • Sofia
И аз съм доволна от Софиямед.

# 137
Мен в София мед ме караше Добринов, но тогава му отказах от страх.

# 138
И аз в София мед и съм доволна. Бях много уплашена. Винаги се плаша от упойки, но легнах и после просто се събудих.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 12:56 от Елора

# 139
# 140
Toni_2000,
Не съм запазила телефона на Начев. Помня, че го търсих с търсачката във форума и в интернет, намерих и звъннах. Направо не очаквах, че той ще ми дигне, а не някоя рецепционистка.

# 141
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте. Бях в ендокринология за по-обстойни изследвания. Това са щитовидните, които са ми пуснали, ще може ли коментар? За хашимото казаха, че няма и всичко е наред. Но от изчетеното и симтоми, които имам (косопад, умора, чупливи нокти, напълняване, трудна концентрация, забравям доста..) си мисля дали нямам хипофункция, макар че нищо такова не ми казаха. Симптомите ми били от ИР, което може и така да е..
Прикачвам пуснатите ми щитовидни хормони, от болницата нямам референтни стойности обаче.
На своя глава съм пускала:
Б12 - 229.29pmol/l (145-569)
Вит Д - 80.12 nmol/l (50-120)
Кортизол - 305 nmol/l (124.2-662.4)
Фолат - 12.80 nmol/l (10.40-42.40)
Феритин - 63.40 ug/l (13-150)

# 142
Последно за Иван Рилски, че много досадих - вижда се как се пести от всичко. Стаи с две легла, в които са сложени три, липса на кошчета по стаите, малко сестри, няма санитарка през нощта, и най-шокиращото за мен - през нощта спират топлата вода. Слава Богу, че днес ме изписват!
Въобще не е досаждане, това е много полезна информация и благодаря, че сподели! Аз не мога да повярвам, че е възможно в такава голяма болница анестезиолозите да са толкова зле... Преминала съм през много упойки в доста болници, но никога не съм се събуждала преди да е приключило всичко. Ходих в Иван Рилски при хематолог, който ми каза, че може да имам улцерозен колит (когато има едно автоимунно било по-лесно да се отключи и второ) и е добре да си направя гастро- и колоноскопия, за да се потвърди или отхвърли, но добре, че не събрах смелост, сигурно и аз щях да се измъча така при тях.

# 143
  • Пловдив
В края на ноември бях ви се оплакала от много ниско желязо - 5,6 при долна граница 6,6, глюкоза на гладно около 4,50 и инсулин близо 11 (Хома индекс - 2,15), а щитовидните бяха доста зле.
Започнах хормон и днес ми пускаха някои профилактични изследвания (хормонални не съм пускала, тъй като планирам скоро ходене на ендо)
Желязото ми е 17,70 (реф. 8,00-30,00), а инсулинът е 5 (Хома - 0,99 Simple Smile

Благодаря на момичетата, които ми препоръчаха каква форма на желязото да пия - явно се оказа добре за мен. Имам и 3-4 см. нова коса поникнала и стърчаща навсякъде Satisfied Бях ограничила доста сладкото, както и въглехидратите, но не съм ги спирала напълно. Имам физическа активност поне 4 пъти седмично и се стремя да спазвам хаковете на Глюкозната богиня. Продължавам обаче да не мога да сваля нито грам, въпреки диетата, движението, хормона...
Все още ме наболяват мускулите, но все пак има подобрение - в момента съм на 37,5 мкг

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 16:07 от змейковица

# 144
  • Sofia
Змейковица,какво пиеш за косата?

# 145
  • Пловдив
Змейковица,какво пиеш за косата?

Нищо конкретно - отдавам го на вкарването на хормона и подобрението на стойностите на желязото, че бяха трагични. Пия желязо,пробиотик, куркума с джинджифил и черен пипер, хром, магнезий, 1-2 пъти седмично вит. Д от 5000 ед., скоро почнах биотин, ашваганда, червена боровинка и вит. С за бъбреците

# 146
  • Sofia
Замаях се  Simple Smile А какъв хормон и каква доза приемаш и ендо ли ти я предписа
Аз вчера си поръчах турския Т3.Утре ще го получа

# 147
  • Пловдив
Замаях се  Simple Smile А какъв хормон и каква доза приемаш и ендо ли ти я предписа
Аз вчера си поръчах турския Т3.Утре ще го получа

Да, ендокринолог ми предписа Еутир0кс - от края на ноември го пия - последните 3-4 седмици съм на 37,5 мкг, преди това на 25 мкг. Щитовидните не съм изследвала и не зная дали е достатъчна тази доза - все още доста често се чувствам като парцал и имам симптоми на хипо, макар и по-слабо изразени... ФТ4 ми беше 11 при долна граница 12, сигурно бавно ще се навакса

# 148
Змейковоца,
Радвам се, че си по-добре.
Имай предвид, че и феритина трябва да следиш. Това са запасите на желязо. И при мен хемоглобина и желязото в кръвта бързо се вдигнаха, но феритина едва беше мръднал. А той е важен и за умората и за косата и за щитовидната.

# 149
  • Пловдив
Много ти благодаря - поне за ИР леко се успокоих, но планирам обременяване да направя за всеки случай.
Ще помоля да ми го пуснат следващия път феритин - аз мислех, че по желязото ще се ориентирам. А за феритина друго освен пиене на желязо мога ли да правя? Твоят феритин вдигна ли се - сигурно още много трябва да се вдигне желязото, за да повлияе и на другото

Общи условия

Активация на акаунт