Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 472
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Здравейте, преди време ми помогнахте на мен с мненията си, а сега искам да ви помоля за разчитане на изследванията на дъщеря ми.
Скрит текст:

# 721
Vangobi, хипофункция и дефицит на Б12. Няма изследван вит Д, добре е той да се пусне. Има ли симптоми от хипофункцията?

# 722
  • София
Vangobi, хипофункция и дефицит на Б12. Няма изследван вит Д, добре е той да се пусне.
Много благодаря за бързия отговор, май ще започва и тя хормон. Витамин Д го следим отдавна и миналия месец беше добре, та за това не е изследван днес.

# 723
На каква възраст е?
Аз бих изчакала малко с хормон... да се види вит.Д и да се навакса, ако трябва... Желязото не е готово, а виждам, че свободния ЖСК е много близък до общия (ТЖСК), та и оттам може да изскочи дефицит. Б12 е ниско.
Аз съм първо за наваксване на всички дефицити и тогава, ако трябва, хормон.

# 724
  • София
На каква възраст е?
Аз бих изчакала малко с хормон... да се види вит.Д и да се навакса, ако трябва... Желязото не е готово, а виждам, че свободния ЖСК е много близък до общия (ТЖСК), та и оттам може да изскочи дефицит. Б12 е ниско.
Аз съм първо за наваксване на всички дефицити и тогава, ако трябва, хормон.

Желязото излеза ниско - 6 при референтни от 9 до 30. Ще послушам съвета ви и ще опитаме първо да наваксаме дефицитите и  след три-четири месеца ще пуснем изследвания пак. Иначе тя е на 24 години.
Благодаря ви! 😊

# 725
Vangobi, детето не е за хормон. Правилно са ви насочили към наваксване на дефицитите. Ако може да си осигури и повече сън, почивка.

# 726
Този Омнибиотик ми беше препоръчан и на мен и се шокирах от първата си сметка, после разбрах, че онлайн често има промоции от по 40-50 процента, хубаво потърсете, преди да купите. На мен ми е много приятна рутина да си правя разтвора с хладна вода и да си го пия. Урината ми е по-жълта, когато го пия. Може да си внушавам, че малко изтъня мазнината около корема ми,  но би било пресилено да кажа, че съм отслабнала.

# 727
plutonian, за колко време пиене?
90 кинта няма да дам.
Виж ако е на 50 % може да се прежаля.

# 728
Аз изпих една скъпа опаковка и после си купих онлайн за 65лв, от нея си правя по половин саше на ден, май след първия месец усетих промяната в корема, иначе виждам, че се препоръчва прием в продължение на няколко месеца.

# 729
Дами, не знам дали съм за тази тема, но доста неща напоследък не са като преди и се тревога.
Трупам тлъстини само на корем, косата я...докосвам и пада, ускорен пулс, хемоглобин 126 преди 10 дни, сега 121, ЖСК 86, пролактин висок 56 или щитовидните:
ANTI TSHR 0.70 TAT 0.60 TSH 2.94 FT4 15.71 MAT 9.16
FT3 3.08
Помагайте, моля🙏🏻

# 730
  • София
Момичета, моите показатели се влошават, не знам вече какво да правя. ТСХ е ниско, защото вземам 25 мкг Т3, ама защо и ФТ4 пада? на 150 мкг съм Тирозинт, дали и с колко да вдигна? Инсулинът и кръвната захар се влошават и те, а уж съм на Оземпик.

# 731
  • София
Vangobi, детето не е за хормон. Правилно са ви насочили към наваксване на дефицитите. Ако може да си осигури и повече сън, почивка.
Бонго, благодаря ти! Така ще направим. 😊

# 732
Момичета, моите показатели се влошават, не знам вече какво да правя. ТСХ е ниско, защото вземам 25 мкг Т3, ама защо и ФТ4 пада? на 150 мкг съм Тирозинт, дали и с колко да вдигна?

Първо, явно не усвояваш добре Тирозинта, това е често срещано, нищо, че го водят много хубав. Същото се отнася за Акутирокс. Смени на таблетна форма, обикновено Еутирокс се приема по-добре от Л-тироксин. На такава доза Т4 нивото на ФТ4 трябва да отива към горната граница, не към долната, което означава, че този препарат не се усвоява.

Второ, Т3 не трябва да се въвежда при толкова нисък ФТ4. Нормално е Т3 да смъкне рязко ТСХ, а оттам смъква и производството на Т4, доколкото жлезата още произвежда Т4. Затова и Т4 спада, когато се започне прием на Т3. Това е едната причина да се препоръчва първо да достигнеш висок ФТ4 и тогава да започнеш Т3. А другата причина е евентуален нисък кортизо - тогава дори Т4 не се приема добре, камо ли Т3.

Освен това доза Т3 от 25 мкг е малко височка, особено ако се приема наведнъж.

# 733
  • Sofia
Здравейте!Въпрос за прием на допълнително Т3.Кога и как го приемате?На гладно ли и колко време после не се храните,кафето действа ли му?Други добавки и лекарства взаимодействат ли с него?

# 734
Аз го приемам с еутирокс като се събудя. Ако през нощта към 5 се събудя ги изпивам.
Винаги изчаквам възможно най-много.
Днес го изпих в 5,55 да кажем. Станах, оправих се, пих топла вода и да почнах да закусвам към 6,35

Общи условия

Активация на акаунт