Избор на качествен Extra Virgin зехтин – 2

• 10 171
  • 103
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ходих да си купя зехин от магазина на Граф Игнатиев 14.
От днес имат 50% намаление на зехтините, които са "best before" края на 2025 година.
Аз си взех тенекия от 3 литра за 42,50 лева. Литърът излиза 14 лева и някакви стотинки.

# 91
Здравейте,
Бихте ли ми казали къде в Солун може да се купи хубав зехтин който да не горчи?
Четох доста коментари тук и ми се зави главата Simple Smile
Имам приятел който сега е в Солун и съм му поръчал да ми вземе.

Бихте ли дали адрес или сайт на магазин за зехтин? Ако може нещо до 20лв/литър Simple Smile
Също така - тоя зехтин в лидл става ли?
https://www.lidl-hellas.gr/p/noma-exairetiko-parteno-elaiolado-c … tis-xxl/p10043473

# 92
Terra Creta Extra Virgin Olive Oil - тази марка зехтин продава ли се е България?

# 93
  • Sofia
Да, продава се.

# 94
# 95
  • София
В Кауфланд го има. Във Фантастико мисля, че също го поддържат постоянно. Но предимно най-обикновеният вариант се предлага и то на доста висока цена

# 96
Издирвам качествен зехтин с високо съдържание на полифоноли/олеокантал. Тоест не "масовите" EVOO на пазара а такива които са със завишено съдържание >600-800 мг/кг олеокантал и ниска киселинност. От това което чета най-добър вариант би бил зехтин от о-в Крит, сорт коронейка, възможно най-пресен. Ако някой се е интересувал по темата и е открил нещо качествено на пазара в БГ или с доставка от Гърция ще се радвам да сподели.

# 97
за мен това е най-хубавият зехтин, който съм пробвала. От Крит е и е от сорт коронейка, светлозелен на цвят, води се с ниска киселинност. Аз го купувам в Германия и за съжаление не мога да посъветвам за доставка до БГ.
Скрит текст:
[/quote]

Издирвам качествен зехтин с високо съдържание на полифоноли/олеокантал. Тоест не "масовите" EVOO на пазара а такива които са със завишено съдържание >600-800 мг/кг олеокантал и ниска киселинност. От това което чета най-добър вариант би бил зехтин от о-в Крит, сорт коронейка, възможно най-пресен. Ако някой се е интересувал по темата и е открил нещо качествено на пазара в БГ или с доставка от Гърция ще се радвам да сподели.

# 98
  • София

Това върши ли Ви работа:

Днес купих - 17 лева е цената.
Продават и с киселинност 0.3.

# 99
Здравейте, тъй като съм много боса в темата за зехтина. Наистина не разбирам, но имам желание да използвам- за пържене и за салати.В магазини за маслини проверявах днес. Питах продавачките кой е най-често купуван и те ми посочиха два. Единия от които е този

# 100

Това върши ли Ви работа:

Днес купих - 17 лева е цената.
Продават и с киселинност 0.3.
От къде го купихте?

# 101
  • София
От магазина на ул. Граф Игнатиев 14.

# 102
От магазина на ул. Граф Игнатиев 14.
Този магазин има ли сайт?

# 103
  • София
https://ophellia.bg/
Сега виждам, че доста са го подобрили.
Но ми се струва, че във физическия магазин има по-голямо разнообразие на зехтини, поне разфасовките са различни.

Общи условия

Активация на акаунт