Избор на качествен Extra Virgin зехтин – 2

• 15 561
  • 159
  •   1
Отговори
# 120
  • In transit
Видно от номера на партидата (L-24316A31)зехтинът е произведен на 316 ден от 24 година, което е 11.11.2024г. А от етикета се вижда, че е годен до 11. 11.2025г., т.е. той е с изтекъл срок на годност. Това си е за рекламация. Или трябва да изпратят зехтин в срок на годност или да върнат парите.
Той, като е направил поръчката, т.е май 2025 си е бил в срок. Защо не го е използвал до ноември 2025 е друга тема. Иначе благодаря за разшифровката за датата на производство, научих нещо ново.

# 121
Аз не видях, че поръчката е от месец май 2025г.

Редно е да отбележа, че различните производители на зехтин имат различна шифровка на датата на производство.

# 122
  • София
Видно от номера на партидата (L-24316A31)зехтинът е произведен на 316 ден от 24 година, което е 11.11.2024г. А от етикета се вижда, че е годен до 11. 11.2025г., т.е. той е с изтекъл срок на годност. Това си е за рекламация. Или трябва да изпратят зехтин в срок на годност или да върнат парите.
Той, като е направил поръчката, т.е май 2025 си е бил в срок. Защо не го е използвал до ноември 2025 е друга тема. Иначе благодаря за разшифровката за датата на производство, научих нещо ново.
И на мен AI ми каза кога точно е произведен. Но ще знам, че зимата е моментът за покупка/поръчка на зехтин.

# 123
Всеки си пише без да чете май….
Произведен в края на 24, купен май 2025, срок на годност до 11.25
А обяснете кое да рекламира, че има само 6 медеца срок на годност ли?
Обясних, че който си купува през лятото зехтин, няма как да е най-пресния.

# 124
Заслужава ли си парите този зехтин?

# 125
  • Варна
Привет на всички! Включвам се и аз в темата, след като изчетох почти всички мнения и в старата тема. В момента съм взел Terra Creta P.D.O. Kolymvari и Terra Creta Grand Cru (снимки по-долу), които да пробвам и на които се спрях за момента.

Някой друг тествал ли ги е има ли впечатления?

# 126
Някой поръчвал ли е от Гърция с DHL?
Намерих производител на зехтин от Гърция пращаш с DHL до България. Според сайта им обикновенна доставка е константа (1,2...5,6) литра доставката винаги е 17 евро което ми се струва леко съмнително за DHL.

# 127
Зависи те какви договорки имат с куриера, когато са големи обеми са при други условия а не както аз да пратя нещо единично. Те си калкулирали на тях как им излизат сметките.

# 128
  • Варна
Намерих производител на зехтин от Гърция пращаш с DHL до България. Според сайта им обикновенна доставка е константа (1,2...5,6) литра доставката винаги е 17 евро което ми се струва леко съмнително за DHL.

В случай, че се възползвате и продукта се окаже добър, ще се радвам да споделите контакти. А относно доставката на DHL, както @natka сподели, зависи те какви договорки имат с куриера.

# 129

Кой е този производител?

# 130

Кой е този производител?

https://www.elaioladopiliou.gr/
Ама си оправиха нещата. Вече при всеки добавен лиътр коригира с по 2 евро цената.

# 131
Продуктът е добър, макар и не много евтин. Аз и много други потребители от гръцката тема във форума сме си го купували на място.
За доставката у нас нищо не мога да кажа, доскоро имаха само доставка до всяка точка на Гърция.

# 132
  • In transit
Докато сте на гръцки зехтини да ви попитам, някой пробвал ли е този зехтин?

Един приятел ми донесе такъв директно от производителя. Не е лош зехтинът, обаче ми е много слаб, лек и светъл на цвят. Няма я лютивата нотка, точи се, като олио, на цвят е жълт. Интересно ми е мнението на друг, ако го е опитвал/ползвал. Опитах да отворя сайта на производителя, за да разгледам, но ми дава, че е потенциално опасен.

# 133
Аз от много време съм в търсене на качествен  Екстра върджин зехтин и мисля, че най-накрая го намерих.
Случайно попаднах на него в един магазин в Пловдив. Не го бях виждала досега и реших да го пробвам. Много ми хареса. Казва се El Campiñero - испански екстра върджин зехтин. В магазина даже предлагаха на клиентите дозички за проба и веднага си взех.
Като човек, който готви и използва предимно зехтин, бих казала, че този няма нищо общо с ментетата в големите вериги.
Някой друг използва ли го ?
Какво мислите?

# 134
Мислим, че първи пост на новорегистриран потребител на тема търговски продукт = реклама.

Общи условия

Активация на акаунт