СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 563
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
При нас учителите си карат по учебник, нито дума за НВО , и времето си върви. Разчитам основно на уроците.

# 571
При нас мина едното пробно НВО в училище, по БЕЛ, госпожшцата е с 83 точки. В неделя пък е на пробно НВО в едната школа в града. Там ще е по притеснена, защото ще е в чуждо среда, тъкмо ще тренира. Лошото е, че времето се оправя и все по-трудно ще става ученето.

# 572
  • София
 също и трие на момичетата гримовете с мокра кърпичка.
Това ме развесели... Simple Smile
Сега веднах да ви изчета, че на края на грипния сезон ме тръшна голямата гадост и чак сега се освестих. Детето дерзае, ходи на училище, школи, учители, говорим, говорим, говорим... в крайна сметка реших да подредя за себе си цялата ситуация, да се подготвя за различни варианти, за да мога да дам и на нея спокойствие и кураж. Мисля, че реалистичните очаквания за една ситуация са най-полезни. Един път съм била жестоко разочарована и то точно заради нереалистични очаквания. Освен всичко реално погледнато ще успеят тези, които съхранят психическа устойчивост и покажат на който и да е изпит близки до максимума си знания. Ей такива ми се въртяха в главата докато не можех да сваля температурата Wink То пък може да се окаже, че чашките са ми били малки, ама ще наваксам Simple Smile

# 573
  • Пловдив
Да ви кажа, понабрахме инерция.
Ако НВО-то беше края на април-началото на май...щяхме да сме топ!
Ама пустия май месец отпуска редиците, жегата юни ни довършва...

# 574
Да ви кажа, понабрахме инерция.
Ако НВО-то беше края на април-началото на май...щяхме да сме топ!
Ама пустия май месец отпуска редиците, жегата юни ни довършва...
Днес говорих с майка на седмикласник.
От личен опит, точно същото й споделих.
НВО-то трябва да е най-късно в края на април.
През май има доста неучебни дни, започва да става топло, децата вече са уморени и родителите изнервени.
В началото на юни, всеки само чака да мине този ад.

# 575
  • София
 Ей такива ми се въртяха в главата докато не можех да сваля температурата Wink То пък може да се окаже, че чашките са ми били малки, ама ще наваксам Simple Smile

Оххх😹😹😹😹, реших, че те стяга сутиенът … че дали от критическата или от нерви, но ме обливат едни вълни, та първоначално си казах “ още една посестрима”

# 576
  • Стара Загора
......
В началото на юни, всеки само чака да мине този ад.
И но за ужас на всички ни е чак във втората половина на юни. Да се пукне човек.
Много е напрегнато наистина. И аз мисля, че най-добре е по-рано.

# 577
  • ту тук, ту там
Много ме е яд и мен за късните дати. Поне месец по-рано бива да е.

# 578
Най-накрая всички ще сме с изпържени мозъци - и родители, и деца.

# 579
Има един друг плюс на късните дати, поне според мен. Децата вече трябва да са оформени и годишната оценка да не зависи от резултата на НВО. Защото вече ми се повръща от учители, които обясняват неверни неща. За тях оценката на НВО трябва да отговаря на годишната. После същите учители започват да говорят откровени глупости за класирането и записването на учениците и така нататък.

# 580
  • Пловдив
Аз трета поредна година пиша до МОН в съответния срок за обсъждане. Изтъквам аргументи, като предимно южните изложения на повечето училища в страната, важността на изпита (пред този за 10ти клас), умората на децата и т.н.
Всяка година ми благодарят за мнението.
Тази помолих поне, ако ще е късно, да почва в 8ч. Като всички останали матури.
Ама...
Този август пак ще пиша. Няма да се откажа. Дано да се вслушат все някога...за следващите.

# 581
Писала съм някъде из темите, че според мен причината е, за да са приключили децата 1-6 клас. Иначе ще имат много неучебни дни и (вероятно) родителите им не желаят това. Особено на деца до 4 клас.

# 582
  • София
Преди изпитите бяха през май, провеждаха се едновременно с ДЗИ и беше добре.

# 583
Здравейте Simple Smile
Винаги съм уважавала учителите, но при нас има две неща за оценяването, които ме съсипват - пишат по-високите оценки в ИУЧ и изпитват веднага след отсъствие по болест. Не ги разбирам и не знам как да мотивирам детето в тези ситуации. Не може да е било с 39 градуса температура, да се очаква да е учило като здраво и изискванията да са в космоса от първия ден на училище. А за повишаване не бих рискувала. Та и при нас не е ясно какви ще са годишните оценки.
Имате ли идея кога е крайният срок за оформяне тази година?

# 584
Аз не разбирам защо няма 2 дати както е за университетите. Явяваш се по избор и на двете и избираш по-високата или си оставаш само с първата ако си достатъчно доволен. Така няма да я има драмата "ако нещо се случи точно преди изпита"

Общи условия

Активация на акаунт