МНОГОДЕТНИ МАМИ 12

• 20 464
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
  • София
чрд  на  касия,мария-йоана и мамамила!!!!!!!!!!!!!!
Габи,честита ви кола!Щастливо да си я ползвате!

Цоцоланче,и аз така си се ядосвам за събирането на пари за г-жата на Мони.Даже сега за осми март отказах да дам.За всеки празник събират по 2 лв. и й купуват всевъзможни неща.Ужас!Незнам за края на 4-ти клас по колко ще съберат  ooooh!

Наде,ние пак само ще си мечтаем  Wink

Да ви споделя днес какво ми се случи.От социалните ми се обадиха да им занеса бележка с моите доходи за изминалата година.Аз казах,че съм по майчинство,което се изплаща от НОИ,а те пак-бележка.Звъннах на нашата счетоводителка и тя ме направи на нищо-ами нямала съм доходи,защото съм по майчинство и при нея излизат доходи от 0.00лв.Отидох до социалните и им обяснявам ситуацията,а те се зачудиха и се питат една друга какво да правят  ooooh! Накрая решиха да им занеса една такава бележка с 0.00лв. доход ,защото трябва да имат някаква бележка  #Crazy Направо съм изумена от "компетенцията" на служителите.Нямам думи!

# 136
габи, честито! Дълго и безаварийно каране!

ДжулиС, вашата детска градина май взе купата за рекет. Twisted Evil Направо не мога да повярвам как сте издържали.

тедивас, тези от социалната са ми трън в очите отвсякъде. Като ида да си подавам декларацията за детските, побеснявам, докато ги гледам как издевателстват над безпомощни баби. Нито им обясняват като хората, нито им помагат да си попълнят документите, а те жениците са къде кьорави, къде неграмотни... Всеки път се разправяме. Направо ми призлява, като дойде време за среща с тях, та много ти съчувствам.

# 137
Честита кола Габи!!! Страхотно е да си с независим транспорт!

Спокойно, не съм обидена, просто нямам време да пиша.
Аз и да чета нямам, ама днес зарязах всичката работа и се разтоварих с малко форуми.

Пак за градината - вземаме впредвид, че може да има затруднени за всяка сума. Миналата година нас ни чакаха до Коледа да дадем парите, които бяхме определили на родителската среща. Питаме се родителите едни-други, ако някой не може - не дава. Ама чак цялата покъщнина в градината не сме сменяли, само най-належащото. Сетих се, че точно за чаршафчетата, една майка ги уши и май даде по-малко пари.
Неприятно звучи, че само за такива неща си разправяме за градини и училища, реално аз рядко се сещам, повече са ми приятните емоции като виждам че децата се чувстват добре там. Ееее, има и изключения, но рядко.
Хайде лека ви нощ, дано да е до скоро.

# 138
    Вече силички не ми останахада пиша,но ще се отчета...В нашата детска градина също се искаха пари,и ниее сменяхме чаршафи,и балатуми и столчета,но определено си заслужаваше,да ви кажа...Аз съм страшно доволна и от базата,и от директорката,и от учителките...имаме си и плувен басейн,и салон спортен,и салон за сценки и прожектиране на филми,и англииски,и зимата ходят на ски,и танци и...Е само пари да има човек,та затова това със ските все го пропускахме,защото януари и февруари са най-тежките месеци,и е трудно човек да отдели300лв за една седмица-те са за двамата де...Аз така бях свиквнала с изпразването на джобовете септември месец,че тази година понеже тръгнаха на училище,а и там се събираха пари,но по малко,и...Коко всеки ден по едно време ме тормозеше за някакви 10лв,които госпожата казала че минал крайният срок,да ги дадем...И отивам аз накрая,вече се срамувам че съм закъсняла толкова,пък то се оказва че ние първи сме си ги дали и почти единственни,пък забележките били за останалата част от класа...Аз простто съм забравила,та какво са тези 10лв.на фона на предишните 50-60лв на дете в детската градина...Е винаги има момент в който може да нямаш дори и тези 10лв.,но пък на мен ми е правило впечатление,че не дават не тези които нямат...Аз съм взимала на заем,и пак съм правила за децата всичко,за всички деца,ако мога...А имаше и заможни семейства които наистина правеха големи дарения...Ако някога мога да си го позволя,ще давам,много ще давам,нали в това е смисълът,да има повече щастливи деца,а и моите покрай другите...Друг е въпросът,че с това мислене май-никога няма да имам достатъчно... newsm78Ох,ужасно ми се спи,та ако съм написала нещо безсмисленнно,за което се съмнявам,моля да ме извините!!!Лека нощ!!! Tired

# 139
Не мога да не ви покажа какво се ракламира в испанската тема   http://www.sharperimage-espanol.com/ir115.html   Идеален помощник в домакинството....робот,който чисти самичък #Crazy #Crazy #Crazy

# 140
Не мога да не ви покажа какво се ракламира в испанската тема   http://www.sharperimage-espanol.com/ir115.html   Идеален помощник в домакинството....робот,който чисти самичък #Crazy #Crazy #Crazy

Прекрасно, ама де да имаше робот, дето сам готви... и сам измисля КАКВО да сготви.......
Ех, мечти-и-и-и-и!!!!!!!!!!!!!!!!!
Лека нощ на всички или може би - добро утро.
  Laughing

# 141
Добро утро момичета!
Да пиша сега докато децата още спат,че после не мога да се вредя, а вечерта обикновенно нямам сили.
Цитат
Наталия, напиши ни с какво те ядосаха днес, с какво те зарадваха....Такива дребни нещица....Ако имаш желание и възможност да дойдеш на празника, пиши ми адрес да ти пратя поканата....
Моите деца са много добри и не ме ядосват Mr. Green
или имат късмет с тяхната майка, Mr. Greenкоято се ядосва на две години един път/ама че си направих реклама/
Но е истина че съм много уровновесен човек.Не винаги е било така,може би е от години а може би от количеството на децата Laughing
По проблема с детските градини,който обсъждате няма какво да кажа.Някога не беше така с батковците,а малкото още е в къщи,така че ще видим.
В настоящия период се чувствам много изморена и малко  тъжна. има много несправедливост на този свят.
Някой спомена за социалните,тук мога да изкажа своето недоволство,все има някакъв закон ,който ми пречи да ползвам помощи за отопление.
Да питам за срещата,разбирам че разходите са само пътните,нали?
Искам да дойда да се запозная с вас и малко разнообразие,защото при мен все едно и също,никъде не ходя и само работя ,когато имам време за това,за да си покривам сметките,зимата те хич не са малки.Та за срещата не съм сигурна,кога е крайния срок за заявка?
Лек ден на всички  Peace

# 142
Джулис, тъкмо си обзавела и префасонирала градината ,където са били големите и ще прашаш малкия на друго място-че и там да отчетеш радходи...Това в кръга на шегата.

Цоцоланке, що да си страшна за Децата си- просто си мисля, че Рая е решила, че би могла сама да се справи със ситуацията, но пуста липса на опитност я е подвела. Ще се оправят нещата. Аз веднъж на тажи възраст, бях казала на един съученик:"Що влизаш в салона без да чукаш, може да се е..." Няма да ти кажа какъв срам ме гони още като се сетя. А интерпретацията как е стигнала до майка ми-не ми си мисли. От послевдствията имам бегъл спомен...

Честита кола , Габи, каква е ? Лилибон и ти се сдоби май с нова, а нищо не казваш...

Ние  същои кроим планове да сменяме трошляците, усещам, че момента е близък ,но да видим. Пусти бюджет малък, а желания огромни...
Хубав уйкенд! Утре отивам на "Щъркелово гнездо" да си прибера танцьорките.

# 143
Обаче, ако колата е малка и имаш 3 деца - къде ще събереш три столчета  newsm78
Означава ли това,че семейството няма право да пътува?
Докато не се сдобият с мини ван, да, няма да пътуват  Twisted Evil

Това вярно ли е? Моля, споделете за нововъведението за столче за всяко дете до 14г. - ние ще сме в постянно нарушение....

# 144
  • София
Цоцоланке,да,има новости в закона.То за хубаво,ама как ще стане...Та аз чух,че всички деца до 6-7 години(мисля) трабва да са в столчета,по-големите с колани.Ако са дребнички трябва да имат седалка,с която да станат по-височки,за да ги обхване добре колана.Всичко добре,но в нашата Ладичка как да се подредим,незнам  ooooh!Ако сложа Анди и Йоан в столчета,Мони между тях с колан,а Пепи си седи отпред(с колан).Значи мама трябва да тича след колата  Wink
Вече мислим за микробус,но нямаме никакви финанси за това.И аз незнам как ще пътуваме. newsm78

# 145
Габи, честита ви кола! Приятно и безаварийно пътуване! Все забравям да ти кажа, че и аз съм от Русе  Hug - там съм учила и там живеят родителите ми. Миналата година бях цял месец там през лятото с децата, за тази няма да мога, защото ще използвам отпуската си най-вероятно за почивка на морето. А за робота,не можах да разбера какво прави.  Rolling Eyes
Джулис, направо се учудвам какво сте направили за детската градина! И ние събираме пари, но само в началото на годината за материали (25-30) и на Коледа за играчки, а иначе носим от време на време тоалетна хартия и салфетки. За подаръци - не. Който иска, носи лично цвете или мартеница. Но все пак бях приятно изненадана, че в училището ни искат доста по-малко средства.
И ние нямаме столче за кола, гушкаме се отзад с малкия. Чудя се дали да не потърсим някакво за предстоящото пътуване през ваканцията.  newsm78

# 146
габи, честита ви кола! Да се возите безаварийно и удобно!
Габи, все забравям да ти пиша, колко съм впечатлена от информацията, която пусна за организациите на многодетните в Испания. Ще ни послужи много! Благодаря ти! Hug

Цоцоланке, не съм чела точно закона, но най - вероятно освен възраст има и ръст, на който трябва да отговаря детето, за да е на столче newsm78 Пепи например е на 12г, но е 1.70 висок (за пример една от приятелките ми е висока 1.55м) и естествено, че няма да седи на столче. За малките е ясно - задължително! Може би за Рая ще трябва да купиш една седалка, струва ок. 25 лв. Няма да си на загуба, зашото после ще я ползва Йоан.
Знаех си аз, че ще дойде и този момент в БГ и като си купувахме колата преди 2 г му казах на моя мъж, че искам в новата кола отзад задължително да има 3 обособени седалки, че като имаме трето дете всички да седят комфортно - малките на столчетата и баткото между тях. Пък другото за модел, мощност и разни такива подробности, да си ги избира сам.

# 147
Абе това със седалките е о`кей, но наистина за нас е много трудно. Аз имах достатъчно добра седалка, която използвах точно веднъж-пътувах сама с демира да подуене , а тя беше дребно бебе. Преди време я дадох на една приятелка, защото на нея й се налага да пътува с малкото си бебе. Въпреки, че и тя е използвала 2-3 пъти. Тедивас е права-ще подредим и обезопасим всичките, а мамите-джокинг...
То в нашия москвич-алеко даже сме махнали предната седалка, защото се налага и кучето да возим. Не искам да споделям какъв сме цирк.
А много смешно ми стана миналия месец, когато купихме на Славена цифровия фотоапарат-от една марка на друга, айде двайсет лева отгоре няма да ни объркат...и така докато двайсетачките се  умножиха няколко пъти,а детето излезе от магазина със блеснал щастлив поглед, гордо носеща новата си придобивка и се устреми към колата ни, която при всички положения в този й вид е по-евтина апарата.

# 148
  • Варна
при всички положения в този й вид е по-евтина апарата.

Joy
Ами така е - за децата все сме склонни да дадем повече...

Черпя -  beer  party023 newsm64 купихме си (не съвсем) нова кола - Рено Сценик, с обособени 3 седалки отзад, всяка с колан. По същите съображения, които споменавате и вие. Уж да им е по-удобно на децата. Естествено трите седалки са сравнително теснички и е невъзможно, ако возиш едно дете, то да си полегне и подремне отзад, защото седалото не е равно, а е на три анатомични вдлъбнатини. За сметка на това багажникът е голям, широк и равен, та ако някой реши да спи - там ще го слагаме.  Simple Smile. Приятелките ми с малки бебета ме съветват да не се втурвам да купувам столче още за новородено. Дори тези, дето ги дават от 0 месеца не са съвсем легнали. Препоръчват ми да вържа с колани порт-бебето на задната седалка и да не се правя на прекалено стриктна. Не знам... Ще видим колко често ще ми се налага да возя малкото с колата през първите 2-3 месеца.

Днес се излъгах и влязох в магазина на Пег-Перего. Останаха ми очите в една оранжева количка за 650 лв. Сега се опитвам да си внуша здрав разум и да спра да се чудя откъде да намеря толкова пари за количка. Моля ви, сложете ме на място! Да съм доволна, че имаме нова кола, с четири врати и голям багажник!

Габи, честита кола и на вас! Приятно и безаварийно возене! Дано й се радвате така, както ние още се радваме на нашата - като малки деца сме.  Laughing

# 149
Слагам те на място ,Лилибон, за бебето е важно да е обичано и желано, а не да се вози във фешън количка. Плюс това леката му кола е достатъчно класна, тъй че да не се глези толкова много Laughing LaughingА това за порт-бебето е съвсем вярно-пробвала съм го и аз и резултата е по-вече от добър. Плюс това като заспи много по-лесно го пренасяш без да се буди. Същата ми приятелка ползва и порт-бебето ми и само го разнася-кола, количка, вкъщи и е изкл. доволна. Защото знаеш ли какво установих-ако с появата на първото дете целият ни свят и бит минават в подчинение на новия човек, то с появата на третото е точно обратно-негивия бит е подчинен на нашия.

Общи условия

Активация на акаунт