МНОГОДЕТНИ МАМИ 12

• 20 452
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДВЕТЕ ПРИНЦЕСИ: КАСИЯ И МАРИЯ-ЙОАНА. Да растат здрави и весели за радост на околните.  smile3510

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАМАМИЛА - Много здраве, любов и сили да се грижи за своята Пълна къща!  bdbaloni

Благодаря на Цоцоланка за кафенцето. М-м-м, много вкусно беше.
Приятен и лек последен работен ден на всички мами!
  smile3525

# 121
Аз съм още по очилата, ако ме светнеш къде пише събития...
Наталия, напиши ни с какво те ядосаха днес, с какво те зарадваха....Такива дребни нещица....Ако имаш желание и възможност да дойдеш на празника, пиши ми адрес да ти пратя поканата....
А така, Наде, правилно си решила! Щото аз така си останах- учила - недоучила...
Рениса, дано го пуснат този - поне паричките да ви даде Laughing!
Габи, хич не си досадна - разказвай ни много! Поне виртуално да се радваме на един по добър начин на живот! За превода можем да благодарим - няма как да го оценим щото не знаем испански, но съм сигурна че е абсолютно точен!  bouquet
Цоцоланке, твоето дете наистина е най хубаво, и най важното облечено официално! Защото, моя син беше изненадан , че на празника имаше деца дошли по анцунг! Ние бяхме с копринена риза черен панталон и елек. Беше много горд от факта че е бил толкова "куту големите".Та се наложи да обеснявам че това е въжен етап от развитието му, и че случая е много специален, и колоко е важно човек да уважава празниците, което май не аз на моето дете, адруги трябваше на техните да обясняват!

НА РОЖДЕННИЦИТЕ - ЧЕСТИТО! ДА СТЕ ВЕСЕЛИ И ЗАСМЯНИ, ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 11:59 от Дивна Кариса

# 122
Здравейте многодетни мами!  bouquet
Първо искам да се извиня,че толкова дълго не съм влизала и писала тук! EmbarassedКакто писах и на Мама Цоцоланка - направо нямам очи да вляза тук,още повече,че съм изпуснала толкова много....Вие сте станали още повече...
Благодаря на Цоцоланка,че ме насърчи,вместо да ми се накара (което,може би си заслужавам)едно хубаво!  bouquet
Искам да честитя рожденните дни първо на днешните - КАСИЯ,МАРИЯ - ЙОАНА и на МАМАМИЛА!Бъдете живи,здрави,обичащи и много обичани!  bouquet
Честитя и на всички,които съм пропуснала!  bouquet
Дано не ми се сърдите много и да ме приемите пак в "редиците " си!
Сега да Ви разкажа за нашето семейство - Ние сме петима : такото- Красимир(Краси),аз - мама Ива(всъщност съм Ивелина,ама не го долюбвам на цяло),голямото ни разумно момче Виктор( Вики- вече на 7),малкото дяволче Александър на почти 5(Сашо му приляга идеално) и малката ни принцеса с ужасно характерче Михаела на 2 ,5 ( Миша)!
Откакто не съм писала,на таткото му се наложи да смени две работи и я карахме доста на нокти,а той горкия се беше свършил.Аз все още не работя и не мога да помагам финансово с нищо и да Ви кажа честно - много ми тежи,че големия товар е изцяло върху него!Той пък от своя страна,никога не се е оплакал и дори прави всичко възможно да ми спестява проблемите свързани с пари,сметки и т.н. Там са ни и споровете по принцип,защото аз като не мога с друго на този етап,искам поне с морална подкрепа да му помогна,но....
Вики е предучилищна и на есен живот и здраве ще си имаме първокласник!Вече подадохме молба в едно училище и се надяваме всичко да мине добре,че той ни е с един чувствителен характер - абе Рибка! GrinningСашо е втора група и е един неспиращ да бърбори философ!Ако не многознайства,ще се сърди за нещо! Миша пък,покрай двама братя и особено както все копира от Сашо,на моменти е бандитка ,тичаща със сабя в ръка,на моменти се изживява и като много грижовна майка и дундурка някое бебе.На есен и тя ще почва градина и сега сме в процес на отучване от памперса.Както споменах и по-горе ,тя излезе с най-страшния характер!Може би,женската и същност се проявява от сега Laughing - незнам,но с момчетата не съм имала такива проблеми от към характер!Ами това сме ние!
По- горе видях,че има анкета за мястото ,в което живеем.Ние все още сме на квартира и за съжаление не виждам скоро(че и в по-далечен план) вероятност да имаме нещо наше!В момента се оглеждаме за нова квартира,защото в тази,особено в стаята на децата,има страхотен мухал и влага и вече не се издържа.Хазаите не искат да бутнат нищо по апартамента,бяха ни обещали миналото лято да сменят дограмата в детската стая,но....така и не го направиха.Ние правим малки козметични ремонти(силно казано),но с три деца и не особено големи възможности,не смятам,че това е изцяло наше задължение!
Та така!Сега се оглеждаме и дано намерим нещо ,което си заслужава!
За пролетния празник,още не потвърждавам,защото моята сестра ще ни идва на гости от Атина за Великден и още не сме се разбрали точно колко ще остане.Ако стои една седмица(защото тя работи там и едва ли ще и отпуснат повече) и в събота трябва да пътува обратно,може да съчетаем и хем да я закараме до София,хем ние да дойдем на празника,защото наистина много искам да се запозная с всички Ви,а и като гледам колко много дечица има,представям си каква веселба е на сбирките!
Цоцоланке,това което пишеш за рекетите и на мен ми е омръзнало жестоко.В нашата градина чак толкова нагли не са за постоянни подаръци,но за събирането на пари за материали винаги има някой префърцунен,който ще скочи да предлага да събираме по 50 и кусур лева.Аз като казах,че не съм съгласна и ме гледаха като най-големия просяк едва ли не,въпреки че имаше и много родители,които също не са съгласни,но мълчат.Защо и аз не знам?!Най се ядосах ,когато госпожата три пъти повтори,че щели да ми направят отстъпка,понеже съм била с три деца,едва ли не само заради това съм протестирала!Естествено,че ще направиш всичко възможно и никога няма да оставиш детето си без помощни материали или каквото трябва там,но нека всичко да е с граници,а не някакви безумия...И аз се ядосах,като се сетя!
Спирам,че се поолях!Дано не сте ми много обидени и да ме приемете пак сред Вас!  bouquet
Лек ден от мен!Поздрави на всички!  bouquet

# 123
Ох, Цоцоланке, твоята Рая, моята Славена и кои ли още дето не им остава време и нерви да се оплачат- все едни и същи. Все се канах да ви питам как преодолявате инерцията на децата си по посока на мързела, как ги мотивирате даучат и да постигат резултати. Славена също никак не и се учи и само гледа да се скатае, за разлика от сестра си, която малко преди да навърши 6 г. се научи да чете и постоянно се върти около мен и цвърчи за разни работи свързани с училището и нон-стоп ме атакува с въпроси от рода на "Знаеш ли, че буквата е белег на звука" и пр. С нищо не и се занимава -ни английски, ни бълг., а за математиката да не споменавам-ощене знае таблицата за умножение.
Относно родителските активи- същаталудост и при нас- тази есен събраха нашия клас с "Б", защото майките успяха да натирят нашата класна-не преподавала добре английски, нямала това, била незнам каква си. Както и да е -аз съм изкл. широко скроена и не правя излишни драми, детето ми е бързо адаптивмно- за него също няма проблеми, но за другите- учителка и родители на класа приемник- ела да видиш цирк.
Новодошлите с много по-ниско ниво("Но, нищо аз ще ги натисна и те ще наваксат"), лоша дисциплина, несвикнали да работят. Нищо и половина- назсякъде има  справящи  ссе и не чак дотам деца. Но това противопоставяне на отличници и слаби на добри и лоши, вярвайте ме изкарва от равновесие.
За майките -не ми се говори- класика в жанра на простотията и посредствеността- жени без работа...
Личното ми решение на личния ми проблем(не това е точната думата)- от следващата есен ще си местим о още две приятелки децата  в друго у-ще. Знам, че не е решение, но когато в учителката невиждам еманация на чистота, откритост, коректност, а непрекъснато ми дава поводи за двуличие и някъкви си нейни проблеми- няма как. Не искам детето ми да расте в подобна атмосфера.
Айде, че се улях. Цоцоланке, мерси, че ми даде повод ...

# 124
Ето ме и мен отново след дълго прекъсване!
ДАже нямаше и да пиша, ако не ме вълнуваше толкова темата за събирането на средства в грдината (още не сме стигнали до училище).
Та аз съм в този "родителски актив" в яслата. Да ви кажа как стоят нещата от моя гледна точка, в нашата градина.
В началото на годината на родителската среща госпожите ни казаха от какво имат най-належаща нужда - смяна на 20-годишните дюшеци и чаршафи, хигиенни материали и разни играчки и книжки. Знам че общината е длъжна да осигури всички нужни материали за децата, но не го прави. Сметнахме за по-разумно, а и по-експедитивно да дадем ние пари, отколкото да пишем молби до общината. Още повече като става дума за спално бельо, което беше в ужасно състояние.
По-заможни родители се поощряват да даряват каквото те си решат. В повечето групи има телевизори, ДВД-та, в яслата - нов килим. Но само по инициатива на родителите. 
Събрахме по 40лв на дете, групата е от 25 деца. От тези пари отиват още и за минерална вода от автомат, понеже повечето родители държат да не се пие вода от чешмата. Отделно решхме, че от събраните пари ще даваме и на лелките по празници. Това досега са 3 пъти по 10-15лв на всяка лелка. Обаче за чаршафчета се наложи да досъбираме по още 5лв на дете. Всички родители бяхме единодушни, че лелките трябва да получават повече пари, докато те самите бяха на мнение, че по-скоро броя на децата е много голям за ясла, отколкото заплащането да е много ниско.

Но това само за яслата. В другите две групи за никакви подаръци и допълнителни пари не е ставало дума никога, въпреки че сме много доволни от госпожите. Цветя за празници всеки си подарява, мартеници, детски рисунки непрекъснато се носят "за госпожата". Пари събираме само за вода, хигиенни и канцеларски материали веднъж в годината. Евентуално сега като завършват предучилищната може и да съберем пари за подарък за спомен, но още никой не е повдигал въпроса.

# 125
Наслуки, що да не пишеш? Да не си сърдита нещо...
По повод споделеното от теб...всички сме давали някакви пари за нещо...Идеята на изложените мисли, беше не, че не трябва да се събират пари, но не и за щяло и нещяло! Пък и дори за чаршафи, както казваш, ако ги нямам тези пари? Имахме такъв случай в детската- майка, разведена работи за минимална заплата, не получава издръжка...Е какво, да я убием с камъни? И кой ми дава право, да решавам от името на всички, че ще събираме по N на брой лева от всяко дете? Извинявай, но на нашата госпожа се искаха по 5 лева за подарък! 5х26 - колко е? И смяташ ли че съм длъжна да и правя подарък...Не мисля че така се приучават децата на уважение, по скоро на нещо друго! Аз когато съм искала, съм им правила подаръци- по случай завършването на годината например, но никой и нищо не може да ме задължава да го правя! Това е въпрос на възможности и лично желание.  Тя е гледала добре детето ми, аз съм доволна, преценила съм че заслужава! Подарък за рождения й ден, именния (аз дори малките им имена незнам), годишнина от сватбата, завършването на дъщерята или ....Аре стига, бе! Това си е чиста форма на подлизурство! Едната ни госпожа, за рождения си ден винаги носеше торта на децата, да - купувала съм и подарък, преценила съм че тя е уважила детето ми, индивидуално - лично от мен и Кардам,но другата ни гледаше в ръцете  и не се сещаше и 1 кутия бонбони да донесе...
Оф, афектирах се ... съжалявам, но така мисля!

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 16:39 от Дивна Кариса

# 126
В понеделник ще ходя да говоря с госпожата явно на Рая..... Днес учителката по занималня ми каза,че едно момче от класа на Рая, я е рекетирала - срещу 10 ст. - че няма да каже на никой,че тя е правила секс със Сашо. Ще се обадя на госпожата, ще я поканя на кафе и ще и обесня всичко от - до. Днес казах на госпожата в занималнята - аз мислех,че там е станала тази история с целуването, но не е там.... - да наблюдава Рая и като майка, а не като госпожа да я държи далеко от момчетата и да ми се обажда винаги,когато забележи нещо нередно. А тя Рая дълго време и е казвала,че има някаква тайна и я е било страх да и каже каква е тази тайна. Сама и е казала,че Марио иска от нея 10ст. за тази тайна.... Госпожата нищо не ни е казала.

Явно аз съм чудовище щом децата ми ги е страх от мен!

# 127
  • София
В нашите първи класове в училище пък има някаква "традиция" , когато някое дете черпи за рожден ден в клас, след това да отиде да почерпи всички госпожи от другите класове. Аз бях много възмутена от това. Тези госпожи децата въобще не ги познават, но класната ги кара да ходят да ги черпят!

# 128
И аз да се изкажа по обсъжданите въпроси (на всяка манджа похлупак Crazy)

дидуш, относно мотивацията си признавам, че не  се справям. Опитах всякакви методи - насърчение, скастряне, стимули, наказания, обаче не става. Караме я на моментен ентусиазъм и на природна интелигентност  Confused Това е! Поне за моят син не съм открила точната формула CryВече се плаша сериозно, защото догодина ще кандидатстваме и тогава съвсем ще ми се стъжни живота ooooh!
По въпроса за подаръците за госпожите: съгласна съм само за един подарък, когато децата се разделят с въпросната госпожа, за да има нещо за спомен (от групата или пък класа, ако е в училище). През другото време смятам, че всяко семейство трябва да прецени дали да купува и какво, като по принцип съм против мазненето и слагачеството във всичките му форми, включително и с подаръци.
Аз съм работила в частна фирма и на мен никой доволен клиент не ми е донесъл подарък, защото съм си свършила работата съвестно. Нито ги интересуваше дали шефът ми ми дава адекватно за труда ми заплащане. Върша си работата и не очаквам подаръци. Защо учителките трябва да очакват подаръци за да си вършат работата Thinking?

На дидуш и на Мама Цоцоланка пожелавам успех в решаването на училищните проблеми, че и аз съм подхванала едни борби по тая линия ooooh! Момичета, не оставяйте децата си незащитени. Щом считате, че сте прави борете се докрай. Все пак това са вашите деца и вие носите главната отговорност за децата си, а учителите и родителите трябва да са съмишленици, но за съжаление това не винаги е така.

Наслуки и ивата чувствайте се свободни да пишете, когато желаете. Винаги сте добре дошли, различните мнения също. Когато пиша в тази тема и се събирам с мамите пишещи тук, аз изпитвам радост и удоволствие. Смятам, че затова се `събираме` тук виртуално, за да ни е хубаво и приятно, а не да се чувстваме задължени. Тук намерих сродни души, надявам се, че и вие които пишете също. Абе, нещо напоследък съм станала много патетична и филисофстваща, що така newsm78? Ако ви досаждам ме сръгайте виртуално bash, че да спра

# 129
За рекета в Детските градини мога книга да напиша... ooooh!
Навремето когато Къци и Мимка бяха на градина използваха всеки възможен случай да ни изкрънкат по някой лев.
Като казвом по някой лев - това не значи нито лев нито 10 лева..Наистона. Купихме килим "персийски" за едната група, щото трябвало да се върже с пътеките в спалнята и неможело друг. Една мам предложи да им подари килим - но казаха - Не - няма да е същият. Та събраха по 25лв на дете. Щото килимът грамаден! После тоалетните - купихме нови казанчета щото старите капели.. ама не от пластмасовите ами порцеланови - щото били по трайни - и там събраха по 20лв на човек, в спалнята пък много печало следобед - и познайте - пердета!!!Ама пердетата не пасваха на чаршафите - пък сменихме и старите бели чаршавчета със жълтички на мечета. После, скучна била стаята - повикаха художник да направи замък - Е да ама и художника заради рисунките по стените взе 300лв...  Столчетата били похабени - купихме и столчета. Отделно като дойдеше празник се почваше едно купуване ooooh! то букети за всички + лелите и директорката, то подаръци за всички,  и отделно всяка майка се използваше максимално: една плетеше дрешки на куклите, другата шиеше покривки на масите, трета и четвърта пък носеха отпадачни неща от фирмите които също за нещо им трябваха...
Не мислете че си го измислям - това беше такъв ужас че не обичах да водя децата на градина щото винаги някой за нещо ме пречакваше. #Cussing out
Сега изобщо не смятам да записвам Янчо в този градина. Ще ходим молко по-далече, ама да знам че никой няма да ме притеснява. Аз съм човек който винаги дава - но обичам аз да преценя и да реша как ще го направя.
И така.
Цоцоланке - за Райчето - момиче е. Вече женски хитринки и мнения се въртят в главичката и. Не ща да те плаша..ама в пуберитета става по страшно, щото тогава как ги избива и на рев и на викове и на все "ТЕ ВИНОВНИ" за всичко. И аз с моета Мирела не можах да намеря общ език в този период. А така добре се разбирахме преди. Надявам се още 1-2 години и отново да сме си както преди.
Разумнице -
Аз съм работила в частна фирма и на мен никой доволен клиент не ми е донесъл подарък, защото съм си свършила работата съвестно. Нито ги интересуваше дали шефът ми ми дава адекватно за труда ми заплащане. Върша си работата и не очаквам подаръци. Защо учителките трябва да очакват подаръци за да си вършат работата Thinking?
В рамките на шегата - аз така трябва непрекъснато да правя подъръци! Embarassed
Мен пък вес ми носят по нещо. Един ще ми донесе вафла, друг - чаша с кафе, а вчера един дядо ми донесе бурканче с мед Embarassed и се събу пред вратата на ателието че идвал от "къра", ама понеже бил много доволен че някой му е обърнал внимание....та човекът донесе подарък. Embarassed
Айде - стига толкова че се отнесох - ако продължа ще има и недоволни клиенти като не им изпълня поръчките на време Mr. Green

# 130
 Касия  newsm59 жива и здрава да си .Момичета благодаря за поздравите-Мария-Йоана ги прочете и беше много щастлива.Искам да ви почерпя но ще стане като се науча как се слагат снимки  Embarassed  Сега трябва да бягам че сме на банкет-днес е деня на метеоролога и мъж ми има празник та  newsm68 .   bdbaloni  и на големите     newsm03

# 131
      newsm44 Имаме си вече кола ! newsm44       

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 22:33 от gaby_s

# 132
Габи, все излизат тези червени квадратчета... Какъв е този сайт... Тук нищо не се вижда, неприятно трептят. Кажи на момчетата да видят какъв е проблема! Или смени сайта със снимки.

ЧЕСТИТо КОЛА!!!!! Безаварийно каране! Колите започнаха да валят м темата! Искам и азззззз!

# 133
Честита ви кола! Леко и безаварийно шофиране!
И аз от толкова време си мечтая за кола.................Ама май още доста време само ще мечтая. Все не стигаме дотам.
Айде лека нощ, че утре пътувам! Hug

# 134
Габи, все излизат тези червени квадратчета... Какъв е този сайт... Тук нищо не се вижда, неприятно трептят. Кажи на момчетата да видят какъв е проблема! Или смени сайта със снимки.
При мен се вижда добре...не знам какво става  newsm78 А и момчетата ги няма...отидоха да гледат филма "300",нали днес излиза.

Общи условия

Активация на акаунт