МНОГОДЕТНИ МАМИ 12

• 20 420
  • 293
  •   1
Отговори
# 105

Мнооого, благодаря! А за дертовете с учителки мога да ви разправям до утре, но не сега след тази красота, която видях.  Hug

# 106
Дидке, ти както винаги си балсам за душите ни, залутани в ежедневието!
Цоцоланке, утре ще говорим по дълго, но на твое място бих отишла при директорката. Изясни и проблема, и й обясни че не ти се нравят подобни манипулации върху детето ти. Кажи й че не желаеш детето ти да бъде целувано от сульо и пульо, и че не смяташ това за редно и нормално. След като майката не желае да вземе отношение по въпроса, ти кажи че очакваш подобно от нея (в крайна сметка тя отговаря за това училище). Само леко като тънка нишка вметни, че сексуалния тормоз е интересна и щекотлива тема, и че ти не желаеш да й навлечеш подобни неприятности заради "детски неща".
Аз лично съм много против целуването по устата, и не съм разрешавала на моите такива неща, те никога не са давали на чужди хора, а от свои след това директно се избърсват - което принуди родата да се озапти!
Да, за рекетът в ДГ и училище всички знаем....Освен директното противопотавяне - друг метод няма. Говорете с останалите родители, най вероятно и те се чувствата като вас! Дайте отпор. Пък който иска, ще си подарява подаръци - никой не може да го спре! И какво че това дете ще има само шестици, щом родителите се чувстват длъжни да купуват оценките му с пари, ясно колко е качествено. До един момент, тази система работи, но идва време когато се оценява по реални знания, а не по финансови възможности...

# 107
ПРИЗИВА Е ДА ПИШЕМ,А АЗ САМО ЧЕТА,ВЪОБЩЕ НЕЗНАМ С КАКВО ДА СЕ ВКЛЮЧА Embarassed
ОСВЕН ДА ПОЖЕЛАЯ ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ  bouquet

# 108
ЧРД на Касия на pomilvana и на Мария-Йоана  на kaishka ! Здраве, много игри, много подаръци, любов и щастливо детство!
  bigdance2  bigdance2 newsm59 newsm59 bdbaloni bdbaloni
ЧРД и на мамамила! Здраве, любов, много щастие и радост в голямото семейство!Да те слушат много домашните!
nbirthday happy bd hbday happy bd hbday

Хайде и кафе да ви почерпя:   food010 kaffeetrmker_2 morning Coffee
Хубав последен работен ден, мами! След това събота и неделя! Май няма да ходим на Предел, защото вали дъжд и ми е толкова тъпо......Бях се настроила...Амам имам още малко верме за да навивам татито!

# 109
ПРИЗИВА Е ДА ПИШЕМ,А АЗ САМО ЧЕТА,ВЪОБЩЕ НЕЗНАМ С КАКВО ДА СЕ ВКЛЮЧА Embarassed
ОСВЕН ДА ПОЖЕЛАЯ ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ  bouquet

Пиши каквото се сетиш и те вълнува в момента, весели случки или някаква тревога.
Напиши нещо, което е характерно за твоите дечица, за да се запознаем по-отблизо с тях.

П.П. Наталия, според правилата на форума е забранено да се пише само с главни букви. Главните букви в цялото изречение се четат като викане. Изключения правят честитки и отделни думи, на които искаш да наблагнеш.
Надявам се, че не се обиждаш за забележката. Просто по-късно някой модератор така или иначе ще ти я направи, ако редовно пишеш с главни букви  bouquet

# 110
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
 Tada      Касия     на   pomilvana            bdbaloni dancing Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover
 Tada      Мария-Йоана   на   kaishka             bdbaloni dancing Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover
     birthday cheers Hands Clap newsm59 мамила   ura Flowers Bouquet
На всички рожденници  lovekiss малки и големи пожелавам здраве и сбъднати мечти!!!
Мама Цоцоланка споделям кафенцето с тебе пред монитора  kaffeetrmker_2
Пролетната Фея добре ,че сте излязли от ситуацията,аман от натегачи в градините,добре че нещата при нас са поносими...много не им се дават пари на родителите,даже за 8 март отидох и набрах нарциси и зюмбюли от моята цветна градина и имаше букети за всички майки...не ми се занимаваше  със събиране на по 2 лв  Sickцял месец,бяхме и без подарък!За осми март купих по един карамфил опакован-за двете госпожи и лелката ни,за сестрата ,директорката,домакинката ...по един нарцис от моите!

# 111
Цитат
П.П. Наталия, според правилата на форума е забранено да се пише само с главни букви. Главните букви в цялото изречение се четат като викане. Изключения правят честитки и отделни думи, на които искаш да наблагнеш.
Надявам се, че не се обиждаш за забележката. Просто по-късно някой модератор така или иначе ще ти я направи, ако редовно пишеш с главни букви bouquet
благодаря Hug
честито на рожденниците  bouquet
Даниел е на 16 и учи в механотехникума  smile3529
 Калоян е на 12 хич не му се учи ooooh! но много обича футбола football
Джозеф е на една годинка smile3539р знаете как е Laughing
въпрос:правите ли срещи?

# 112
# 113
Честит рожден ден на МАМАМИЛА! Да е жива и здрава и все така щастлива с голямото си и хубаво семейство! newsm59

Честит рожден ден и на Касия и Мария-Йоана! Да растат здрави и щастливи! Много подаръци и веселие на днешния празник! nbirthday  bigdance2  Party Time

Аз пък да се похваля, че вчера ненадейно взех решение още да уча. И утре заминавам за Свищов да запиша магистратура. Реших, че ако сега не довърша започнатото, по-натам като ми свърши майчинството изобщо пък няма да мога. Така че, ако има някой оттам да звънка да се видим.
Лек ден от мен! Two Hearts

# 114
   ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ОТ СЪРЦЕ
 newsm51  bdbaloni  newsm51  bdbaloni  newsm51  bdbaloni  newsm51

Здравейте, всички радвам се, че ви има! Този път не ми се иска да се оплаквам. Нищо, че навън е мрачно и вали дъжд. Ще си наложа да се стегна и да направя нещо по въпроса.  newsm53 nadiaeuro браво за решението smile3501 и аз днес ще се обаждам в УНСС да питам някои работи за кандидат студента, като, имаме ли някакви привилегии за това, че сме многодетни!? newsm12
  Трябва да ви разочаровам, но няма да мога да дойда на срещата. Не само парите са ми проблем, а и времето ме притиска. Всичко ни се събира на веднъж и за това са виновни ония горе сещате се нали? А пък ако инцидентно стане така, че дойда в последния момент случайно, няма да ме върнете нали? smile3525
  Приятен и спорен ден! newsm10

# 115
на малките принцеси Кaсия и Мария-Йоана.Да растат красиви,здрави и умни!
Tada  party041 Tada  party002 Gift  Честит рожден ден и на  МАМАМИЛА!Щастие и здраве!  Tada   party041 Tada  party002 Gift
Здравейте мамчета...направо съм зашеметена-нови профили,нови имена.Вдигнали сте темпото...от пролетта ще да е.  Nature Partly Sunny
Дани е в Аликанте да оформя документите за колата,която ще вземаме...не е първа младост,но е супер количката-на малко километри,пазена,пазена...в гараж предимно...ще видим дали съпружеското тяло ще се прибере с нея.
renisa,сигурна съм че ще се оправите някак с тоалета за бала...Момчето ти е високо и красиво и да не му пука какво ще облече...И моя големият е консервативен-не носи модерните дрехи,които обожават връстниците му...аз съвети не мога да давам,че тук при нас такива неща няма.Ни абитуриенти,ни изпращане на войник.Може би така е по-добре.Не знам да съжалявам ли за липсата на тази тръпка.Георги завърши миналата година средното образование и сега е в Bachillerato-нещо като 2 годишна подготовка за университет ili neshto kato нашето полувисше...А за шипките не съжалявай-може да е за хубаво.Убеждавам се че в милата ни Родина финансирането на малък бизнес е изключително трудно.Ние сме пробвали какво ли не...не ставаше и това е...
ani69,радвам се че има мама и от Русе,досега не забелязах
Мама Цоцоланке,защо не се разходиш до Испания да ми помогнеш с великденското почистване...тъкмо ще ти мине мускулната треска.Пътните от мен-чистенето от теб...
И не се ядосвай с училищните простотии-много са ,вярно е.Така е от години и е крайно време да понамалеят тези подаръци за учителите...Аз постоянно правя сравнение с Испания  ooooh! Embarassedи сигурно съм досадна с това,но тук няма такива работи-цветя на празници дори не носят децата.В началото на учебната година в Colegio-то на Давид събраха пари за материали,екскурзии и почерпка на децата по празници ...и това беше.Децата са равни в уцилище,по заможните записват децата си в частни уч.заведения.Има хора които държат децата им да не се мешат с тези на чужденците...за съжаление.Но и там не съм чувала да носят подаръци и цветя.Така е в Болницата и в Родилния дом-ни цветя,ни нищо,аз ви писах подробно в по-предната темичка за това.....Много е сладка дъщеричката ти на снимката!!!
А за ремонти на учебното заведение се грижи общината...не родителите...това е немислимо...главата ми не го побира... Shocked #Crazy newsm78
teddyvas,бих искала и вестник и диск...що не вземете да ми спретнете едно пiсъмце с една изреска поне...ще черпя като се видим в БГ някой ден,ама че съм нахална  Flushed
nadiaeuro,чудесна торта и цудесна снимка!!!
 HugДобре дошли на новите мами и успех на тези ,които тръгват на пътешествие-(раз)умница  car003

Нищо не казвате за моето малко преводче Cry

Много ви обичам! Heart Eyes  bouquet Heart Eyes

# 116
И утре заминавам за Свищов да запиша магистратура.

СУПЕР!!!!!! Нашия студенски град! Каква специалност? Племенницата ми в момента е там... 1 курс е! Успех и за теб ще се молим по изпитите да знаеш......

gaby_s не ме съблазнявай...че току виж мечтите се сбъдват и тогава де те видя.....

Да ви прави впечатление нещо на първа страница на форума?????? Жокер за очилати като мен: където пише Събития...?????

# 117
Цоцоланке, Пролетната фея ти е написала всичко, което исках да ти кажа и аз. И за двете ситуации най-важното е да си наясно с позицията си и да я отстояваш. Случката с Рая е много неприятна, но пък у добър повод да поговориш много сериозно с детето за стойността на целувките, цената на приятелството и емоционалното изнудване. Не с тези думи, разбира се, но тя е достатъчно голяма, за да разбере, че единствено тя преценява с кого да се целува и защо - и на това "защо" тя трябва да има има много ясен отговор, който изключва принудата и подкупа. Обясни й, че ако някой по някакъв начин я принуждава да прави подобни неща, тя е в правото си да се защити с всички средства.
За подмазвачките и рекета си абсолютно права. Вдигай шум, говори с други майки, ще намериш привърженици. Аз така се преборих с опитите да ни събират пари за щяло и не щяло.

Честит празник на рожденичките!
мамамила, бъди щастлива!
Мария-Йоана и Касия, бъдете здрави и весели!

габи, специални благодарности за превода!   bouquet Веднага избрах няколко реда, с които да се въоръжим!

# 118
 newsm59 newsm38  bigdance2на Касия,Мария-Йоана   ,да растат здрави и щастливи!

Честит рожден ден и на мамамила!!!,много професионални и лични успехи!!!

Такааа,влизам аз в темата ни днес и що да видя - една разгневена Мечтица.Лелей,как се разфучяла самоооо.
Първо искам мила Дидке та ти кажа ,че Райчето е много ,много сладка с новият тоалет.И е най-хубавата девойка от целия клас./това съвсем сериозно,разгледах внимателно снимките/.Та въпросният Сашко ,напълно го разбирам защо е искал да я целуне.Не се шашкай толкова.Нищо лошо не се е случило според мен.Ти говори с Рая,обесни и спокойно нещата с целуването и харесването ,което е много нормално на тази възраст.Че Еси също има в ДГ едно приятелче което налита да я целува по устата.Разби ра се на мен не ми е много приятно това,ама те дечицата ми обесниха ,че се харасвали и за това искали да се целунат.Наложи се на давмцата да обеснявам ,защо не бива сега да се целуват по устата и те най-ухотно се съгласиха децата.Та този младеж ми вика ," тя Еси ми е толкова сладка ,че като я видя си стискам зъбите защото ми иде да я ухапя,затова искам да я целуна."
Миличка,на мен ми се струва ,че конфликта с майката на Сашко си го прехвърлила върху самият Сашко.Извинявай ,ако не съм права ,ама иначе за една невинна целувка и да местиш детето от училище не си струва.Пък и в новото у-ще пак ще я харесват бъди сигурна.
Това за рекета в Д.Г.иУ-ще ,и аз не го удобрявам.Но не си длъжна да се водиш по свирката на група майки.Моят съвет е да не се караш.Просто обяви публично своята позиция.Но много внимавай с изказванията си за учителката пред Рая.Пази и авторитета ,дори само заради Рая.Повярвай особено в тази възраст децата имат нужда да вярват в авторитета на учителката си.И по-спокойно!!!Ти си прекрасна майка,приятелка и човек!!!!!!

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 11:53 от nevi

# 119
Благодаря ви, мами, отново за съветите! Да, по някакъв начин, Неви си права,че отношението към майката има опасност да прехвърля върху детето, но.... Имайки предвид,че децата , къде за добро, къде за лошо , са огледало на родителите си - мога да си представя върху какви ценности тази майка набляга във възпитанието на детето си. Защото ценностите на майката се градят май повече върху материалното, но може и да греша.

Обеснявах, обеснявах, говорих, говорих с Рая, не съм спирала, нямам и намерение да спирам... Ама да ви кажа имам чувството,че вече съм като латерна... В стремежа си да опазя децата от какво ли не, май все поучавам, поучавам и ... има опасност да вдигнат ръце от мен! По-лоша съм от дърта, мърмореща свекърва на моменти.

Не, няма да местя Рая от училището, ще са си още двамата с Вили в това, Вили ще ми е око и ухо, както и до сега, и дано се справим с проблемите. Че за мен лично - не е да бягам от проблема, а да се справя с него. И така ще помогна повече на децата си. Предпазвайки ги да не се ударят - не им помагаме да се справят с трудностите. Напротив - очи в очи като се сбъскат е по-добре за мен. И от цялата трудност в крайна сметка да излязат Победители... Не съм привърженичка на мечешките услуги......

Вдигам шум, знаят ми позицията другите майки, но явно това,че ядрото от майки при Рая е материално много добре опезпечено, кара другите да ги следват и да смятат,че всичко,което те казват е правилно. Ама ... аз си кротувам, ще дойде и моя час.... Дебна ги, те не смеят много да приказват с мен, защото после няма какво да ми отвърнат, но усещам,че има майки,които тайно ме подкрепят. Но имат някакъв вътрешен страх. А и нещо друго - това са майки,които тук са местни, знаят се от деца, а аз съм чуждата, с претенции и странен морал и разбирания. Вярвам,че много ме коментират помежду си майките, коментират ме и с госпожата на Рая и негативизма им към мен - те го предават върху Рая. Просто го усещам......

В началото, когато Рая не искаше да пише, да чете, да смята и пр. все с въпроси за излизане от ситуацията заливах госпожата и. Тя от началото все ми повтаряше,че Рая е добре, няма смисъл допълнително да и давам да учи и пр.  Опитвах се после още един два пъти да разговарям с госпожата за Рая, но все дежурното,че Рая няма нужда от помощ..... А аз трябва да съм сляпа за да се съглася с това! Ходи на занималня, Вили и помага, аз  пиша с нея, Лъчо чете с нея, занимателни книжки сме и купили, където под формата на игра да пише, да смята и пр. , но детето няма желание или поне е в минимални количества. Щом направи 1 грешка и започва да плаче и се е отказала да прави каквото и да било по натам.  Може ли да е подтисната от това,че Вили с лекота учи и се сравнява постоянно с него? Постоянно се сравнява и с другите деца? Било за учене, било за тоалети, за всичко. Незнам, с Рая наистина нямам теория как да я гледам..... Стремя се да и вдъхна самочувствие, защото май от това са ни проблемите, или се лъжа....

Успокойте ме,че не съм аз единствената с проблеми в училище........ Че така ми е вкиснато, а и няма да ходим никъде... А исках някъде да отида и да си успокоя нервната система......

Общи условия

Активация на акаунт