МНОГОДЕТНИ МАМИ 12

• 20 065
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Lilibon, ето аз ще съм първата дето ще се опита да те "вразуми". За тези пари можеш да купиш зимна количка, лятна количка, столче за кола... че и куп нови дрешки и гевезалъци за бебчо. Пък и като знаеш, че след една година ( най-много две) ще я захвърлиш. И да ти кажа имам чувството, че колкото и скъпа количка да си купиш все ще има нещо дето да не ти харесва, просто защото всеки си има различни предпочитания - аз искам хем да се маха коша, хем да се върти дръжката от двете страни ( такава комбинация просто няма), хем да се регулира височината, да става за зимна и лятна, да не е много малка, но да не е и голяма, да е лека, лесноподвижна, с голям кош, с чанта, с чадър, с.......еееееееееееееех, ако може и да готви!!!!!!!!!!!!!

А със седалките и аз се чудя как да го измисля - май ще разчитам на благосклонни катаджии дето като видят 3 деца да се омилостивят.
Пари на нас в училище не ни искат. Има там една майка дето прави мили очички, знам я още от градината - и там така беше. Но добре че другите не й се връзват. На всичко отгоре тя говори толкова.... неграмотно, вулгарно, при това примесено с високо самочувствие, че малко майки биха се заблудили.
Лек ден на всичи!

А , вече не съм първата дето да разубеди Лилибон.

# 151
Лилибон, честито за колата. Аз с тази кола не съм запозната ( то аз с коя ли съм, освен с моята  Wink) обаче това за седалките и багажника звучи супер. Леко и безпроблемно возене ви желая.
Обаче да знаеш, че аз няма да те вразумявам за количката Naughty Добре си помисли какво купуваш и за какво точно я купуваш. Количката трябва да ти е удобна, лека, да заема сравнително малко място в багажника, да се сгъва и разгъва лесно ( особено ако пътувате често с кола) и не на последно място да е здрава и удобна за бебето. Зимен кош май няма да ти трябва  newsm78, за това ти прецени. Да не излезе после, че трябва да купуваш друга количка щото тази .... еди какво си. И тогава ще дойдем на приказката, че понякога евтиното излиза скъпо. Разбира се финансовите възможности не са за подценяване. Претегли всичко на кантар и накрая купуването на една по-скъпа количка може да се окаже много добра и изгодна покупка.
Сега се сещам, че Чико имат една количка, май се казваше Chicco CT 0.2 Cortina Race, която е на същата цена като тази, обаче към нея има и кошничка. Пообиколи магазините, гледай, избирай, сравнявай, мисли. Количката може да се купи и в последния момент, даже и от таткото самостоятелно, ако си съвсем сигурна в модела.
Ако ти се рови в подфорума На пазар има много теми за колички, чети и питай там ползвалите различни модели. Успех в избора!

А, сега дочетох, че се колебаеш и за кошничката. Според мен тя е задължителна. Хора, каквото и да ви казва някой, мислете за сигурността на децата си. Няма нужда кошницата да има пълно легнало положение. Бебето не може да седи в нея повече от 2 часа без почивка, пък и си има допълнителни възглавнички, които придържат главата от двете страни. Освен това има кошници по 80 лв, има и по 300 лв, а пък може да се вземе и назаем от някой познат. Ето сега аз моята съм я дала на едно приятелско семейство, че те си купиха скоро кола и да не харчат излишно за няколко месеца, докато израсне юнакът за следващият размер столче.

Ето това имах предвид http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2608

Последна редакция: сб, 24 мар 2007, 17:14 от (РАЗ)УМНИЦА

# 152
Това за децата до 14 години да са в столчета в колата е  Joy Joy
Представям си моя юнак (както Умницата е споменала за нейния), също е 175 см и в столче  Joy Joy
Но за малките съм съгласна, както ви споменах преди време - или с колан, или в столче! 6-годишната ми щерка спокойно си слага колана и според мен е излишно да има столче! Но ТедиВас наистина ще влезе във форма след раждането с тичането след колата!

# 153
 Hug Hug HugМомичета,благодаря ви за поздравленията.Това е първата ни кола в Испания,досега все със служебни...В България имахме една разбита жигула...
Lilibon,честита кола и на вас.Да си я ползвате със здраве...И ние се радваме много на нашата.
Днес направихме дълга разходка...понеже е събота бяхме предимно по магазините...Вече ще можем да ходим и на големите вериги магазини,които са извън града...там е по-евтино и е по-достъпно за нашият джоб.Утре ще се разходим до Морето да потопим крачета...Най-щастлив беше Давид,не му се слизаше от автомобила...вижте на снимките колко е доволен.
И нашата кола е старичка,но за сега ни върши работа.Дай Боже един ден да вземем жилище и тогава ще можем да вземем и кола на изплащане...ох..как си мечтаем за едно Vito на Mercedes.Мечтииииии.
Взехме и столче на Давид...Тук са задължителни...има голяма глоба ако детенце е без това автостолче.Lilibon,има такива столчета и за бебета...и са в легнало положение децата...
Както казва и (РАЗ)УМНИЦА,има на Чико колички комбинирани със столче за кола. http://chicco.allmarkets.ru/stroller.htm   Става въпрос за сигурността на децата,а не да се правим на стриктни.
Ето снимки на нашето Додо с новото старо Фордче
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2481210
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2481212
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2481214
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2481216
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2481218
  bouquet  bouquet  bouquet

# 154
Понеже няколко дни не писах, сега ще се отчета два пъти!
Много се радвам за колите! Честити и разумно по пътищата! Направо съм щастлива - миялни, коли, да мислим на какво идва ред!
ГабиС и аз благодаря за превода! Не сме обсъждали, но може би не е лошо да завържем някакви по-сериозни връзки с тази организация. Отделно е ценно, да можем да обясняваме как е по света. Защото журналистката ни пита, дали знаем нещо (защото тя не знаеше, както и останалите - на пресконференцията едната не разбра за семейното подоходно облагане) и аз съвсем убедено й разказах за едни семейни билети в Германия. Тя веднага го е написала.
Покрай бабата у нас, се разхождах и се виждах с приятелки.  Embarassed Починах си добре и се разсеях от ежедневието. Иначе - нищо специално.
Изпуснала съм емоционалния бум на Мама Цоцоланка  #2gunfire, но освен да пожелая търпение и обяснения с много любов, май друго не мога да кажа.
За рекета в ДГ, май ДжулиС води в класацията, въпреки че софийските градини се водят за по-нахални. Гери беше само 1 година на ясла и повече не е ходила на градина, но аз не съм от тези с подаръците.

# 155
Забравих...Аktivna,радвам се ,че си от Русе...аз на половина съм от там...Дани-съпругът е от там,а нали ми е половинката:-)а аз съм от Габрово.Родната къща на Дани е в квартала над гарата...под Shel  bouquet
Супер Теди...да взема да им се обадя утре (на фондацията)

# 156
  • София
Смей се,Теди,смей се! То аз във форма не знам кога ще вляза,но и след колата не ми се тича  Joy

Габи,превода е супер,дано да можем да се позовем на него и на някого да му просветне.Аз мога да попитам в Америка как е,ако искате.То ние си имахме цитати от Русия,Кланчето също беше споменала за идна държава,която не беше сигурна коя е(ама,че изречение!) Laughing ,та имаме представа някъде по света хората как насърчават семействата с повече деца.Но дали на някой от управляващите му пука!?Та те повечето не са женени,камо ли да имат деца. Следователно и на ум не им минава да помислят за децата. Още повече,че те не са избиратели  Thinking

Лилибон,честито за колата!Да си я карате със здраве!А ти как си?Бебето слушка ли?

Аз пак да ви подсетя  за рисунките.  Joy Да не си нося само въжетата и щипките!

# 157
Здравейте и от мен   bouquet!
Честити ви нови придобивки  newsm01. И ние преди месец се снабдихме с един БИРНИК  Joy Пежо 405. Няма да ви описвам къде е нашия татко (даже и в момента) ама все се надявам,че ще дойде време и тя да ни служи а не само ние на нея  Mr. Green.
Мамо Цоцоланче, моето мнение е, че не трябва да издигаш в култ тази случка с Рая. Съгласна съм със мнението на всички, че тя е хубаво момиченце и след време Лъчо ще трябва да си купи  #Sniper, но от личен опит знам, че когато ми се забрани нещо направо си умирам да го пробвам ( даже и когато аз сама си забраня  eat )
А за детските градини - до сега сме обзавели три стаи, подпомогнахме пускането в действие на един басейн (ама не можахме да се възползваме от услугите му) и най вероятно ни предстои още и още. Joy Joy.С Александър май изкарах късмет. Повечето от родителите са на нашия хал и на бързо се задушават разни болни амбиции: като ламинат, персииски килим и какво ли още не. Събираме пари само за основните неща за децата и всичко друго се прави лично от нас- всеки с възможностите си. Ама да знаете как е при сестра ми - например за коледа тя занесла за украса на стаята топки и гирлянди, но госпожата ги върнала защото решили украсата на стаята и елхата(децата са първа група) да бъде "издържана" в златно и сребърно и не можело току така такива шарании и простотии  #2gunfire #Cussing out
Май стана длъжко ама аз съм си такава отлагам, отлагам ама като се захвана..... Two Hearts

# 158
Мами, долните два отговора - оставам без коментар....... По повод столчетата за кола, си позволих да цитирам без нейно позволение Лада-та на Тедивас, но вижте какви отговори получих.....

.......... А една позната с 4 деца попита - как ще се съберт в Лада-та... - и заключи - един трябва да бяга зад колата.....

това е много рядко срещано в нашите условия, за това може би и не се коментира. Аз лично нямам познати с 4 деца, да не говорим за повече....

.......... А една позната с 4 деца попита - как ще се съберт в Лада-та... - и заключи - един трябва да бяга зад колата.....

Малко извън темата, но смятам че ако можеш да си позволиш 4 деца да гледаш трябва да предвидиш мини-ван също.
Щото с една лада трудно ще ги събере на задната седалка дори!

Аз съм на принципа, че трябва да правиш толкова деца, колкото можеш да си позволиш да отгледаш в нормални условия, а не после да се чудиш откъде пари за дрехи, в какво да ги превозваш и т.н...

Възмутена съм от второто мнение! Но и точно такива отговори ме амбицират един ден да имам .... четвърто. Писнало ми е от морализатори и от хора,които ми казват кое е добре и кое - не - за мен и семейството ми! Така че едно искам - с Празника на многодетните да проглушим ушите на цяла България..... Колко медии ще ни отразят??????

# 159
  • Варна
Момичета, благодаря ви за поздравленията и за разубеждаването. Аз ако стоя по-далечко от магазините няма да се изкушавам от скъпи покупки.
Днес цял следобед си мих отвътре големия гардероб в спалнята, че заради ремонта го бяхме изпразнили. После го редих отново. Резултатът - една торба дрехи за изхвърляне, 2 торби дрехи за даряване, един куп дрехи за пране, понеже намирисват на мухъл и една торба запазени хубави дрешки за госпожица на около 10 години. Тях не знам какво да правя... Не искам да ги дам за благотворителност, предпочитам да ги дам на близък човек, но нямам такъв с детенце на тази възраст. Мами от Варна, някой проявява ли интерес?

Габи, Давид изглежда страшно доволен в колата. Мъж, какво да го правиш!  Simple Smile Батковците не се ли натискат и те да я карат?

СуперТеди, това с възрастовото ограничение за возене в столче за мен е глупост. По-скоро да сложат ограничение по ръст, иначе си представям, как баткото ти протяга врат нагоре през шибидаха (примерно)  Simple Smile.

Цоцоланке, защо се връзваш на хорските писания? Обществото става все по-материално и от пазарна гледна точка е по-изгодно за производителите да имаш едно дете, ама да му купиш количка от 1000 лв, първите му обувчици да са Найки за 60 лв и т.н., а не да изгледаш 4 деца с една количка и да си предават дрешки, креватчета и играчки едно на друго.  Всеки сам избира как да живее живота си и какво да даде на децата си. Щом си сигурна, че им даваш наистина важното, това, кой какво мислел или приказвал е без значение.

Ох, сега си опвам гърба на спалнята да почина и да дам шанс на Риткун да си изпълни вечерната програма.  Laughing

# 160
Най-после прочетох превода от испански за подпомагане на многодетни  семейства,има ли нещо такова и в България?Аз знам само за бесплатно пътуване веднъж годишно.

# 161
  • София

Аз пак да ви подсетя  за рисунките.  Joy Да не си нося само въжетата и щипките!
teddyvas рисунките по пощата ли да ги пращаме или може да се донесат направо на празника? Моите художнички все започват нещо и все не им харесва и се отказват.

Радвам се за новите придобивки и дано повече хора да могат да се похвалят.

Lilibon дрешките може да ги пуснеш за продажба в продавалника. Ще вземеш някой лев. Аз съм купила много дрешки от там и съм много доволна. Хем са хубави, хем са евтини. Е трябва да се ходи до пощата, но може да накараш някой да ти ги праща от твое име.

# 162

Малко извън темата, но смятам че ако можеш да си позволиш 4 деца да гледаш трябва да предвидиш мини-ван също.
Щото с една лада трудно ще ги събере на задната седалка дори!

Аз съм на принципа, че трябва да правиш толкова деца, колкото можеш да си позволиш да отгледаш в нормални условия, а не после да се чудиш откъде пари за дрехи, в какво да ги превозваш и т.н...

Благодаря за мнението ти! Но мога да кажа само едно - подобни изказвания и съвети ме амбицират още повече да искам един ден четвърто дете! Каквото и да кажа повече от това - ти просто няма да ме разбереш! А и подобен коментар наистина е не само извън темата, а и извън доброто възпитание и поведение на един човек!
Абсолютно подкрепям мама Цоцоланка, просто е недопостимо един интелегентен човек да прави подобни коментари!
Взех, че се замислих за 4те деца. Те сега сигурно са малки и се събират отзад, обаче като дръпнат малко, ще стане тясно  newsm78 Да не говорим, че коланите са само 3 и ако в БГ въведат задължителни колани и на задните седалки, както е в повечето страни от ЕО, пак ще трябва да не пътуват. Та вана не им мърда или да ги возят на смени  Thinking
Имам една приятелка тук. Два пъти е била бременна и двата пъти разнояйчни близнаци  Shocked  сега си има 4ри!!! Две на 6 годинки и две на 10, просто без ван не става номера.

Абсолютно подкрепям мама Цоцоланка, просто е недопостимо един интелегентен човек да прави подобни коментари!

Peace

# 163
  • София
Цоцоланке,пак си разбунила духовете  Joy Точно така,мила,ще вземат да се амбицират и други мами за четвърто и няма вече да сме малцинство  Laughing

Пепи си разглежда днес в Интернет какви коли се предлагат и си хареса едно Пежо Експерт за 9 човека.Много е хубаво,но май пак само ще си мечтая,струва 38 000лв.  ooooh! от къде!?

Вълшебна,ако можете да ги изпратите,ще е добре.Ние сме в Красна поляна,ако живеете наблизо можем да се видим.Но не се притеснявай,повечето май ще ги донесат направо на празника.Ако искаш да се видим,пиши на лични.  Laughing

# 164
 Добро утро на всички мами ! Здаравейте най - накрая и от мен . Отдавна не съм влизала тук  Embarassed Embarassed Embarassed(срам , срааам) , но компа беше на доктор и така.....Гледам има доста   нови мами -много се радвам, че редиците ни все повече се увеличават  bouquet.Благодаря и за поканата , която получих - много съжалявам, че няма да мога да присъствам , но просто няма кой да гледа дребния ,а  сме доста далеч от София и 5 часа пътуване с него ми се струва кошмарно(като го знам -   не мога да го накарам да седне и за един час ) .Така е когато бабите са млади и си имат свои ангажименти Sad  .Искам да се похваля - ще ходя на екскурзия в Гърция -тази година майка ми има юбилей - 50 г. и по този повод баща ми ни прави подарък на трите -мама, мен и сестра ми.Едвам излъгах свеки да гледа малкия , направо не вярвам че се съгласи да си вземе една седмица отпуск .Ох,ама и аз съм една пътешественичка....отсега се притеснявам какво ще правят в къщи като ме няма -дали някой няма да се разболее ...как ще се оправят ...абе знаете как е .Досега винаги сме пътували заедно с мъжа ми и някакси ми е по - спокойно , за първи път отивам някъде сама и то извън страната . А и дребния не е  хич не е лесен - бебешки пубертет ли е какво е -ама то рев , тръшкане,  инатене- ужас голям .Ще и държи влага на свеки това гледане ама да видим , сигурно като се върна ще е изпаднала в тих бяс .Тя и без това не го взима често(за последно съм го оставяла при нея -април миналата година за 3 дни ,хем беше бебе и кротко при това , и пак се оплакваше...)абе  от година на година го пращам там Twisted Evil . А големите ще са с баща си ,ама те се оправят доста добре , за тях съм мааалко по-спокойна....Като стана дума за тях...мамчета хайде стискайте палци на моите момчета днес Praynig - на състезание са с татко си - в Македония (тренират мотокрос),като знам колко е опасен този спорт , и на малкият ни батко е първо състезание - а аз не съм там...много ми е притеснено .
 По въпроса за автомобилите(гледам че това обсъждате) , ние решихме тоя проблем още преди да се появи малкия -взехме си голям бус-каравана .С него пътуват по състезания и е много удобен за дълъг път , когато сме в комплект- който иска спи , които иска яде ...иначе за градски условия ползваме Фолксвагген - Пасат . Имаме и една малка кола -Талбот"Самба" преди да вземем "Пасат"-а я караше мъжа ми ,сега стои гарирана и чака мен ,само трябва да изкарам шоф.курс и я "мятам" Twisted Evil.
 Е това е от мен засега...приятен неделен ден ви желая .

Общи условия

Активация на акаунт