Доизцеждане с помпа ,за увеличаване на кърмата.

• 194
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте мамита. Имам следния казус. Беба след седмица навършва 3 месеца. В началото имахме много сериозни трудности с кърменето,но сега вече,нещата се успокоиха. Но с течение на времето кърмата ми намаля. За да я върна,пия чайове, много течности. Ям храни за образуване на кърма и т.н. Та казуса ми е следния: от сутрешното хранене,до вечерното хранене сме само на кърма. ,но стане ли 8-9 и настава ад. Цеди ме до дупка и търси още. Давам и АМ-60 мл. Яде го с триста зора и търси още. Коликите що годе сме ги овладели. До тук свикнах да я дохранвам,но до колкото разбрах мога да увелича кърмата с изцеждане след като Беба е сукала. Въпросът ми е колко време след смучене мога да се изцежда ,защото малката заспива само и единствено върху мен. Тоест, може след ядене да мине и половин час преди да е заспала напълно и да мога да я преместя ,за да се изцедя. Има ли време след сукането,което се води за доизцеждане за увеличаване на кърмата?

# 1
Звучи сякаш цялото това сучене е за да се успокои и да заспи. Не мисля че ви е намаляла кърмата, но ако продължите да дохранвате може и да намалее. Вече има нужда да будува повече бебето и като се опитвате да го приспивате преди да му е време, то суче повече, за да се успокои и да заспи.
Съветът ми е да не се цедите. Да махнете АМ и просто да слагате бебето малко по-късно да спи. Поне по 2часа да е будно между спанетата, а вечер 2:30-3:00.
Ако ви притеснява как да яде, всеки път след събуждане, а вечер и преди вечерния сън. Така бяхме ние на тази възраст.

# 2
На тази възраст е нормално да суче по често. Това урегулира кърмата. И моят съвет е да спрете да давате АМ и да давате гърда на поискване. От какво разбрахте, че ви е намаляла кърмата?
Имайте предвид, че производството на кърма се регулира точно на тази възраст. Тоест гърдите не са пълни и преливащи постоянно. Млякото се "произвежда" на момента докато бебето суче. То трябва да суче 2-3 минути на празен ход едва ли не докато започне да тече мляко и това го ядосва, дърпа се, суче по често, плаче и недоволства. Но минава и този период бързо.
Относно вечерното кърмене, имайте предвид че на хормонално ниво организмът не произвежда еднакво количество мляко постоянно. Например пикът на пролактин е най висок през нощта, именно тогава има най много мляко. Вечер е точно обратното, може би това влияе при вас.
Подчертавам, че пиша това от личен опит с трите ми деца. Ако намирате затруднения може да се консултирате с консултант по кърмене. Но не се отказвайте!

# 3
Съгласна съм, че според написаното кърмата не е намаляла и няма нужда от дохранване. Цеденето в случая не мисля, че е необходимо. Аз с цедене и комбинация от естествени хормони в началото си докарах хиперлактация и бебето много недоволства, като почне да я пръска кърмата. И тя пак реве вечер, макар че знам, че има предостатъчно мляко - просто вечер много бебета са кисели. От няколко дни взех да и давам залъгалка за малко и това помага да я успокои и да започне да суче пак. Няколко пъти се наложи да изцедя малко и да и дам със шише, за да се успокои и да засуче.

Иначе най-доброто време за цедене е през нощта заради високото количество пролактин. Или пък сутрин. Ако държите да имате кърма за дохранване, пак е по-добре от АМ.

Общи условия

Активация на акаунт