За тези, които четат любовни романи № 48

• 63 184
  • 532
  •   1
Отговори
# 120
Рина Кент - Империя на желанието - за с разлика в годините.

Някой с мнение за авторката, книгата? Май за първи път я превеждат на български.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 19:47 от stasha_s

# 121
  • София
Прочетох "Правилният ход". Много ми хареса. Като цяло начинът на писане на Лиз Томфорд е много приятен.

# 122
Прочетох "Правилният ход". Много ми хареса. Като цяло начинът на писане на Лиз Томфорд е много приятен.

Цялата поредица е мега яка, една от любимите ми е. Прочетох и двете книги за Мадисон и Логан, които се споменават в първата книга (Зендър и Стиви). В май излиза и книгата за Рио, нямам търпение Simple Smile

# 123
  • София
Не знам дали съм хвалила тази поредица – https://www.goodreads.com/series/387120-sparrow-falls
Не съм проверявала дали я има на други езици, освен английски.

В момента съм на третата, очакват се 6, могат да се четат самостоятелно, но е добре не се прескача.
Действието се развива в малко градче, става въпрос за няколко братя и сестри, всяка книга е за един от тях.
Има лек криминален елемент, обикновено героините са преживели нещо в миналото, но без да е прекалено драматично, малко екшън, отново без прекалено много драма, една луда баба, която непрекъснато се опитва да им пробутва сладки с марихуана... Много приятна, разтоварваща поредица без крайности, написана увлекателно, действието се развива бързо, без да е прекалено нахвърляно... Въобще препоръчвам я с две ръце.

# 124
  • Варна

Оригинална, забавна и пленителна история за наука, любов и феи!
В един мразовит ден в началото на миналия век Емили Уайлд, най-младата жена с докторантура в Кеймбридж, се качва на кораб заедно с един сандък книги и кучето си, за да поеме на пътешествие в името на науката. Целта ѝ е малък остров в Далечния север, където се надява да намери информация за тайнствен вид феи, наречени Потулените.

С нея първата изчерпателна и систематизирана енциклопедия на феите и приказните създания ще бъде завършена, а името на доктор Уайлд ще бъде изписано със златни букви в аналите на британската наука.

Проблемът е, че събирането на информация изисква работа на терен и разговори с хора, а самата Емили не е много добра в общуването. Тогава се появява той.

Най-вбесяващият и досаден индивид, когото познава, и най-големият ѝ съперник в научните среди. Уендъл Бамбълби.

С фалшивия си чар и блестяща усмивка той някак си успява да омае местните и да изкопчи от тях всичко, което знаят за Потулените. И дори има нахалството да предложи помощта си…

Разкъсвана между гордостта си и факта, че съдбата на изследването ѝ виси на косъм, Емили трябва да направи избор. В името на науката и на всичко, за което е работила. Но преди това трябва да намери отговор на въпроса кой всъщност е Уендъл Бамбълби.
09.04.2025

# 125
  • в сърцето на един мъж...
Това звучи много приятно. Интересна история. Обаче сиела, с цветни прорезки, кой знае колко ще струва...

# 126
Поредната поредица, която започват, вместо да довършват други

# 127
  • в сърцето на един мъж...
Ама то това е нормално за сиела, че и другите вече взеха да го правят често често

# 128
  • Разпиляна във въображението
За тези няма да ми е гадно, но ако Артлайн скроят подобен номер много ще ме е яд.

# 129
  • Враца
Аз завърших Eyes Turned Skyward и съм със смесени чувства. На теория трябваше много да ми хареса, обаче не ми се получи.  Напоследък все не ми се получава. Нещо съм се бъгнала. Завърших и една за Формула, в която повече се вълнувах за състезанията, отколкото за героите, не беше лоша, но не беше и уау. Сега търся уау.

# 130
Почти привършвам с "Гори за мен" на Дом Андрюс и честно казано съм със смесени чувства относно българското издание. Първо обожавам поредиците на авторите и когато видях новината, че една от тях се издава на български, бях извън себе си от щастие. Още щом купих книгата, започнах с четенето й, тъй като нямах търпение да си видя отново Невада и Роуган. И тук ударих греда. Превода наистина е като  правен от начинаещ в занаята. И ако това успява да се преглътне, на моменти се чудех тази книга изобщо минавала ли е корекция. Прескачането от едно глаголно време в друго в рамките на няколко изречения си е дразнещо. Много от моментите, на които страшно съм се забавлявала в оригинала са останали изгубени в превода. А това беше черешката.
Скрит текст:

За пръв път срещам в книга ФБР да го превеждат по този начин. Знам как е на английски, но защо е преведена буквено абревиатурата нямам обяснение.
Оценявам старанието на Ера, евала че подхванаха авторите и наистина оформлението вътрешно и външно си е 6+, просто да се бяха постарали така и за съдържанието, цена нямаше да имат.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 19:55 от mi666i

# 131
  • София
Леле!

# 132
  • Варна

ОЧАКВАЙТЕ НА 14.04.2025

Съвременна романтична комедия, която ще ви накара да се усмихвате замечтано и да вярвате в любовта!

Когато Хана среща за първи път ловеца на раци Фокс Торнтън в малкото рибарско градче Уестпорт, тя вижда в него единствено безгрижния флиртаджия. Скоро обаче открива, че се наслаждава на компанията му и иска да бъдат просто приятели. А Фокс я харесва твърде много, за да рискува да я загуби заради една краткотрайна авантюра. Така започва тяхното приятелство, което продължава в съобщения и разговори въпреки разстоянието, което ги дели.

Работата на Хана като филмов асистент я отвежда отново в Уестпорт и тя се настанява в стаята за гости на Фокс. И докато двамата се опитват да запазят отношенията си чисто приятелски, между тях започват да се развиват по-дълбоки чувства.

Фокс не може да спре да си фантазира за това какво би било да се събужда до нея всяка сутрин, а помощта, която ѝ оказва, за да спечели вниманието на друг мъж, е истинско мъчение за него. Но може би, ако успее да се пребори с вътрешните си демони и да се разкрие напълно, тя в крайна сметка ще избере него...

# 133
Започнах да чета Сделката на J.L.Perry от рулит и за сега много ми харесва. Не съм чела до сега от тази авторка, но ми допада.

# 134
  • Враца
Започнах да чета Сделката на J.L.Perry от рулит и за сега много ми харесва. Не съм чела до сега от тази авторка, но ми допада.
И аз я видях там и я добавих в списъка за четене.

Започнах When Ashes Fall и ми се струва, че ще ми трябват много пакетчета кърпички. Някой дали я е чел?

Общи условия

Активация на акаунт