За тези, които четат любовни романи № 48

• 52 323
  • 450
  •   2
Отговори
# 390
  • София
здравейте, аз да попитам, че нещо не се ориентирам. Поредицата на Джуди Макнот, част от която е книгата Сега и завинаги, включва 3 книги, но нито една от тях не е за история на сестрата на главната - Дороти и този Уилъсн. Защото книгата завърши как старата херцогиня имаше план и аз си мислех, че той е развит в някоя книга....
Май не.
Тук поредиците на авторката с главните герои.

https://www.fictiondb.com/author/judith-mcnaught~5165.htm

# 391
  • Плевен / София
здравейте, аз да попитам, че нещо не се ориентирам. Поредицата на Джуди Макнот, част от която е книгата Сега и завинаги, включва 3 книги, но нито една от тях не е за история на сестрата на главната - Дороти и този Уилъсн. Защото книгата завърши как старата херцогиня имаше план и аз си мислех, че той е развит в някоя книга....
Май не.
Тук поредиците на авторката с главните герои.

https://www.fictiondb.com/author/judith-mcnaught~5165.htm
Няма книга за Дороти.

# 392
  • Варна

Завърнах се там, където всичко започна – и приключи.

Елза знае, че миналото ѝ е пъзел от лъжи и премълчани истини, и самата тя не може да избяга от реалността, която я преследва. Семейни тайни, забравени обещания и отровни улики изникват от сенките, готови да я погълнат.

Ние сме изгубени души, които си пасват в съвършено несъвършена хармония.

Този път Ейдън е до нея, готов да се бори за всичко, което са изгубили или им е било отнето. Дъската е подредена, а фигурите са в атака. Елза е неговата царица. Той – нейният покварен крал. В тази партия на мрак и страст всеки ход може да е шах, а любовта си остава най-опасният гамбит.

Краят на играта е тук – сами срещу всички, Елза и Ейдън ще трябва да решат дали да заложат един на друг, или да загубят всичко.

Не се препоръчва за читатели под 16 години
01.10.2025

КНИГА НА ГОДИНАТА – победител в Goodreads Choice Awards 2025

БЕСТСЕЛЪР НА „НЮ ЙОРК ТАЙМС“

Идеалният избор за читатели, които харесват от всичко по малко – пътуване във времето, щипка романтика и шпионски трилър!

В близкото бъдеще млада държавна служителка получава предложение за назначение на нова длъжност, на която ще взема мечтаната от нея заплата, а малко след това разбира и точно по какъв проект ще работи. Наскоро създадено тайно министерство към правителството набира „преселници“ от различни исторически периоди.

Нейната задача е да бъде „водач“ – да съжителства с преселника, известен като Обект 1847, или капитан втори ранг Греъм Гор, да му помага при адаптирането и да го наблюдава. От историческа гледна точка Гор е починал по време на обречена експедиция до Арктика, започнала през 1845 година, затова е малко озадачен, че се налага да живее с неомъжена жена, която редовно носи поли над коленете и борави със странни за него понятия като „пералня“, „спотифай“ и „разпадането на Британската империя“. Но благодарение на жаждата си за открития и подкрепата на още няколко очарователни и хаотични преселници той скоро се адаптира към новата ситуация.

През последвалата година първоначално смятаното от водача му за ужасно неудобно съжителство прераства в нещо много по-дълбоко. В момента на разкриване на истинската цел зад проекта на Министерството тя вече е пламенно влюбена в поверения є преселник, което носи със себе си неочаквани последствия – както за тях двамата, така и за време-пространството на цялата Вселена...

„Поразително блестяща.“ – ЕЛИНОР КАТЪН

„Освободете място в библиотеката си за нова класика.“ – МаКС ПОРТЪР

# 393
  • Бургас
Очаквайте....

# 394
  • София
Това фентъзи ми харесва доста – https://www.goodreads.com/book/show/221458967-kingdom-of-tomorrow
В момента съм горе-долу до средата, доста интересно и динамично действие, образите на главните са добре изградени, на второстепенните – също, любовното действие се развива по-бавно, има интрига, авторката я знаете...  Накратко – препоръчвам я. Само ме е яд, че втората ще излезе чак декември.

# 395
  • Варна

Номинация на Goodreads за любима романтика за 2024 г.

Книга четвърта от поредицата „Ветровитият град“

Той има шест месеца, за да накара съпругата си да се влюби в него. А тя трябва да го изтърпи до края на сезона.

Кенеди Кей е единствената жена, която работи за бейзболния отбор на Чикаго, и изобщо не ѝ е лесно. Постоянно тормозена от своя сексистки настроен шеф и задявана при всеки възможен повод от един от играчите – Айзея Роудс, тя полага огромни усилия всеки ден, за да запази професионализъм. Защото мечтата ѝ e да стане главен лекар на бейзболен отбор и тази мечта е напът да се осъществи. Трябва само до края на сезона да опази репутацията си.

Един мъж и една пиянска вечер във Вегас обаче ще направят това невъзможно. Айзея Роудс е единственият, който знае тайните на Кенеди. И макар да дава вид на безскрупулен сваляч, действително е влюбен в нея. Той е безпардонен, импулсивен и дразнещо чаровен. И изведнъж се оказва, че Кенеди е омъжена за него. За да запази работата си, тя трябва да се преструва, че наистина е искала този брак и това не е някаква забежка – флиртуването с играчи ѝ е забранено.

Колкото до Айзея – той има шест месеца да я накара да се влюби в него. Защото макар и да не ѝ се вярва – неговите чувства са искрени и той няма място в сърцето си за никоя друга. Ще стигне ли времето, за да може Кенеди да разбере това? Ще може ли да вземе правилното решение, когато ѝ се наложи да избира – бляскава мечтана кариера или мъж, който е влюбен до уши в нея.
09.10.2025

Години наред заспивах и сънувах мъж с пламтящи зелени очи и жестока усмивка. В деня, когато го срещнах, безмилостният наемник ме остави да умра.

Броени часове след раждането на човешките същества боговете отнемат и малкото ни сила, а в замяна бранят границите ни от свирепите и безпощадни елфи.

Смята се, че хората, които съумяват да запазят силата си, са покварени.

Затова биват изгаряни.

Когато разкриват забранената ми сила, съм принудена да избягам от малкото си село и живота, който обичам. За да оцелея, сключвам отчаяна сделка с наемника, изоставил ме в най-слабия ми момент.

Сделката е проста: ще помогна на него и загадъчните му приятели да се промъкнат в града. А той ще ми помогне да овладея странната, мрачна сила, която винаги съм крила и която може би е ключът към моето оцеляване.

Ала безмилостният наемник също крие тайни. Тайни, които застрашават безопасността на всички, които обичам. Тайни, които биха могли да разкъсат това кралство… а може би дори и този свят.
28.10.2025

# 396
Здравейте! Дали сте чели на Морган Бриджис "Когато бъдеш моя"? Дали си заслужава да я чата?

# 397
Здравейте! Дали сте чели на Морган Бриджис "Когато бъдеш моя"? Дали си заслужава да я чата?

Здравей! Изчетох и двете части и си заслужават определено.

# 398
  • Бургас
Тази книга завърших онзи ден. Мафия, уговорен брак, дарк ром-ком без претенции за шедьовър,но се чете бързо. Идеална е за след дълъг ден  https://www.goodreads.com/book/show/239369558-the-one-night-matc … t9P43lS3Ta&rank=1

# 399
  • Варна

Потопете се в романтичния и изненадващ роман, с който BookTok сензацията Хана Бонам-Йънг спечели сърцата на своите читатели.
Уинифред „Уин“ Макналти винаги е била независима. Тя не изпитва нужда от специално отношение заради вродената малформация на ръката ѝ, дори цял живот се е опитвала да докаже, че е способна да се справя сама. И с някои малки изключения Уин успява да води пълноценно съществуване. Обаче всичко се променя след един флирт на парти, прераснал в необикновена нощ с очарователния Бо.
Скоро след въпросната нощ Уин открива, че е бременна, и решава да задържи детето. За първи път в живота си младата жена не е сигурна дали е способна да се справи сама с това ново предизвикателство, а пък Бо е изненадващо развълнуван да поеме отговорността на родителството. Ще успее ли Уин да допусне новия човек в живота си и да му се довери?
Уин и Бо решават да се опознаят като приятели и нищо повече, докато заедно поемат по родителския път. Но, както и двамата вече би трябвало да са наясно, животът рядко се развива по план…

„Топлина, страст и уязвимост… Не изпускайте от поглед Хана Бонам-Йънг!“
– Хана Грейс, авторка
на „Ледоразбивачка“

„Препоръчвам тази история на всеки, който иска да се почувства обичан.“
-Сара Адамс, авторка
на „Когато си в Рим“

„Тази история ще ви кара да се чувствате добре, ще резонира с най-романтичните читатели.“
– Пъблишърс Уикли

Една среща. Един час. Един живот, променен завинаги.

Случайна среща събира осемнайсетгодишния Даниел и непознато момиче и ги кара да се обяснят в любов един към друг. Но тази любов има условия: тя ще трае само един час и ще бъде просто преструвка.

Когато часът изтича и момичето побягва като Пепеляшка, Даниел се опитва да убеди себе си, че случилото се между тях е изглеждало съвършено само защото са се престрували, че е такова. Моменти като този с момичета като нея не се случват извън приказките.

Една година и една лоша връзка по-късно убедеността му, че любовта от пръв поглед не съществува, се разпада в деня, когато среща Сикс – момиче с необичайно име и още по-необичайна личност. Но Даниел скоро осъзнава, че приказките не съществуват и за съжаление, намирането на Пепеляшка не гарантира щастливия край, а дори напротив – поставя го в още по-голяма опасност...
21.10.2025

# 400
  • Варна

Серина Парис е сирак, вълк без глутница и единствена по рода си. Тя е първият хибрид между човек и върколак и появата ѝ би трябвало да сложи край на вековната вражда между видовете. Но вместо това Серина се превръща в мишена на безмилостни политически машинации между върколаци, вампири и хора. Враговете я обграждат от всички страни и младата жена има една-единствена възможност пред себе си – в случай, че той се съгласи.

Като Алфа на глутницата на Северозапада, Коен Александър изисква подчинение. Неговата власт е толкова абсолютна, че само глупак би заплашил партньорката му. И няма значение дали Серена отвръща на чувствата му - нищо няма да го спре да я опази жива.

Но жадните за власт вампири и върколаци не са единствените, които преследват Серина. И е само въпрос на време преди миналото ѝ да я настигне, а Коен може би е единственият, който стои между нея и пълното унищожение...
Планираната дата на издаване е 25 октомври 2025.

ПОНЯКОГА ЛЕГЕНДИТЕ НЕ РАЗКАЗВАТ ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ.

Вира е на кръстопът – само на 22 години, а сякаш животът ѝ е приключил. Приятелят ѝ го няма вече, единственото, което ѝ е останало, е да сервира на гостите в хотела на родителите си и да тича всяка сутрин сякаш към едно несигурно бъдеще. И тогава от мъглата изплува неканен гост, който настоява, че тя е някогашната легендарна кралица Гуиневир от Камелот и че изгубените ѝ спомени крият ключа към спасяването не само на миналото, но и на настоящето. И колкото и да е невероятно всичко това се усеща като посоката, която младата жена е търсила. Но когато иска да разбере повече за Ланселот, Артур и невярната кралица, странникът ѝ казва единствено, че историите, които всички ние сме чели за Камелот, са грешни. Истината, твърди той, е нещо, което трябва да се види.

След като преминава през портал и се озовава в Средновековието, Вира открива нещо, което със сигурност не е очаквала. Магията е навсякъде, но над нея тегне и проклятие, което я кара да намалява с всеки изминат ден. Младата жена не знае какво се очаква от нея в ролята ѝ на кралица, бързото ѝ сприятеляване с Ланселот поражда клюки, а Артур, който трябва да обича, се държи с нея като с непозната и отказва да я погледне в очите. Но най-лошото е, че спомените на Вира – и отговорите, заключени в тях – не искат да се върнат. Ако кралицата наистина е предопределена да спаси Камелот, ще трябва да се довери на инстинктите си.

Завладяваща история, преплела легендарни герои и неочаквани обрати. Перфектно четиво за почитателите на ДРУГОВРЕМЕЦ.
Планираната дата на издаване е 25 октомври 2025.

# 401
  • Варна

Оливър фон Бисмарк

Всички жени мечтаят да се омъжат за мен. Всички освен една – която трябваше да получи амнезия, за да се съгласи. Явно за всичко си има първи път.
Съдбата ми поднесе неочакван подарък – жената на мечтите ми буквално падна в ръцете ми. Изкуших се и ще наваксам за всички пропуснати години…
Сега е тук. В дома ми. Затворена като принцеса от приказките в мрачен замък със стаи, в които ѝ е забранено да влиза.
Тя вярва, че винаги сме били влюбени. Не помни, че всъщност я изоставих и никога не ѝ казах защо.
Брайър винаги е била недовършената ми история.
Но този път ще сложа точка. По най-сладкия възможен начин.

Брайър Роуз

Омъжвам се за красив звяр.
За измамник. За най-богатия и желан ерген в Америка.
Той казва, че сме влюбени, че сме били заедно години наред, но в целувките му има само омраза и… жажда.
Не помня какво се е случило. Но сърцето ми знае, че той е врагът.
В капан – в неговия дом, в неговото легло, в неговия мрак. Близо до тайна, която той крие от целия свят.
И Оливър ще направи всичко, за да ме задържи там.

„Жестокият принц“ среща „Четвърто крило“ в опустошително роментъзи, което ще ви остави без дъх.

Виола Синклер е крила магията на сенките в кръвта си в продължение на седемнадесет години, опитвайки се да се слее с останалите ученици в престижната академия „Ванденберг“. Когато тайната ѝ обаче е разкрита, кралицата дава на своя убиец, Ловеца, нова задача и нова прокълната татуировка: седемте тръна на ръката му означават, че има седем дни, за да залови Виола и да я убие. Ако не го направи, той ще бъде този, който ще умре.

Оказва се, че Ловеца не е просто убиец. Той е Роз Роклар - титулуван принц, арогантен съученик и единственият човек, когото Виола мрази с цялото си сърце. Роз би трябвало да е доволен от възможността да убие Виола. Но той отчаяно се нуждае от момичето и магията му. За да получи това, което иска, е готов да пощади живота ѝ.

Виола и Роз имат седем дни, за да спасят живота си. Принудени да работят заедно, те ще открият ужасни тайни, зловещи заплахи и неустоимо привличане един към друг. Но дали ще разкрият своите собствени зловещи тайни?
Планираната дата на издаване е 8 ноември 2025.

# 402
  • Варна

Петима хокеисти, хижа в гората… и добрата стара аз, Уини. Звучи като началото на приказка, нали? Но е реалността.

Всичко започна от бурята в планината. Колата ми затъна в калта и тъй като уменията ми за оцеляване се изчерпват с безпогрешния усет да открия най-близкия „Старбъкс“, нямах друг избор освен да потърся помощ. Мокра до кости и бясна до сълзи, почуках на вратата на първата хижа, която изникна на пътя ми. Вътре ме очакваха петима високи, мускулести и невероятно привлекателни мъже.

Не просто мъже. Професионални хокеисти.

Абсолютната женска фантазия, нали? Точно обратното.

Оказа се, че единият от тях е полубрат на бившето ми гадже. И когато приех щедрото им предложение да нощувам в свободната стая, съдбата ми сервира неочакван обрат.

Няма сила, която да предпази сърцето ми от звездата на „Бунтарите от Ванкувър“ – Пейси Лоус. Но може би всичко ще е наред… Стига само да си остане между нас…

От авторката на бестселъра „Любов от втори поглед“ идва нова романтична поредица, в която ще се влюбите! „Да си остане между нас“ е първото заглавие от „Бунтарите от Ванкувър“ – история, в която любовта и ледът се събират в наглед невъзможна, но напълно неустоима комбинация от хумор, динамика и страст.
03.11.2025

Коледа, една заключена стая и двама врагове.

Тя го мрази до дъното на душата си.

Той не помни името ѝ.

Но само заедно могат да разкрият истината.

Мистерията никога не е била толкова романтична… и толкова празнична!

В навечерието на Коледа двама автори на бестселъри – Маги Чейс, кралицата на уютната мистерия, и Итън Уайът, майсторът на трилъра – приемат загадъчна покана за празнично парти в английското имение на легендарната писателка Елинор Ашли, известна като Херцогинята на смъртта. Същата вечер времето се влошава, а на следващата сутрин, само три дни преди Коледа, Елинор е изчезнала от заключената си стая, сякаш се е изпарила. Маги започва да се пита: в опасност ли е Елинор? Или това е някакъв тест? Итън враг ли е? Или е единственият човек сред подозрителните гости в затрупаното от сняг имение, на когото може да се довери? Докато снегът продължава да вали, телефоните не работят и напрежението расте, всяка следа приближава Маги и Итън до истината и съперничеството им се превръща в неочаквано партньорство. Защото тази Коледа двамата трябва да станат съюзници (а може би и нещо повече), ако искат да спасят Елинор. Ако, разбира се, не се убият един друг преди това…

Роман, който ще ви държи в напрежение до последната страница, съчетавайки класическа криминална интрига с романтична комедия – перфектното четиво за празничните дни.
28.10.2025

Бриел е свикнала да се подчинява. Целият ѝ живот е преминал в служба на манастира, където волята на игуменката е закон, а свободата е невъзможна. През деня се труди в ковачницата, а нощем изучава свещените текстове.

До деня, в който намира ранен мъж в гората. Да му помогне, означава да наруши всички табута на вярата си. Да го остави да страда, означава да унищожи душата си.

Решението е съдбоносно, защото мъжът не е обикновен смъртен, а Зефир, Западният вятър. Чаровен бог и смъртоносен бог, свикнал да си играе с хората и да получава онова, което желае.

Нея.

Той ще я отведе в земи, където феите танцуват, а сенките шепнат тайни. И Бриел ще трябва да избира отново – между свободата и вярата, между сърцето и душата си.

# 403
  • СОФИЯ
Здравейте,ако сега навлизате в света на модерните любовни романи,към кой автор бихте ме насочили?Чете ми се нещо,където не се харесват в началото,да има интересен сюжет и забавни диалози.Сделката,Игра с огъня,Раненият рицар от този тип.За съжаление не ми остава много време за четене и предполагам съм изпуснала много книги ,които биха ми допаднали .Благодаря предварително

# 404
Здравейте,ако сега навлизате в света на модерните любовни романи,към кой автор бихте ме насочили?Чете ми се нещо,където не се харесват в началото,да има интересен сюжет и забавни диалози.Сделката,Игра с огъня,Раненият рицар от този тип.За съжаление не ми остава много време за четене и предполагам съм изпуснала много книги ,които биха ми допаднали .Благодаря предварително

Препоръчвам книгите на Ви Кийланд, Луси Скор, Теса Бейли, Елена Армас, Али Хейзълууд, Кристина Лорен, Мариана Запата, Саманта Йънг и любимата ми Сюзън Елизабет Филипс.  Стилът на писане на авторките е лек, сюжета е забавен и доста често темата е enemies to lovers.

Общи условия

Активация на акаунт