За тези, които четат любовни романи № 48

• 52 291
  • 450
  •   2
Отговори
# 405
Здравейте, вече втори месец съм забила на третата книга от поредицата Made на Даниел Лори. Не знам защо така, втората направо ме “отвя”, както се казва, много ми хареса. Ама тази я чета едва - едва и нямам търпение да свърши. Ще я мъча, защото не оставям така недочетени книги, но с това темпо сигурно до Коледа ще я влача.

Та въпросът ми е - с какви книги разнообразявате, излизате от зоната си на комфорт ? Искам малко да сменя жанра, но не знам към какво да се насоча. Например не обичам да чета ужаси, трилъри защото после не мога да спя. Нещо по-леко, без прекалено описателни страшни сцени. Фентъзи също не харесвам, а с модерното роментъзи още не съм се сблъсквала, не знам и то дали ще е моето.
Моля, дайте някаква идея. Имам два кашона нечетени книги, но не знам какво ми се чете.

# 406
  • Варна

Животът без нея е немислим. И за мен, и за нея.

Закрилникът

Калиста е в опасност. Губя разсъдък само при мисълта за това.
Готов съм на всичко, за да я опазя… Дори на неща, които не одобрява.
Ако преследването я е ужасявало, няма представа какво я очаква.

Пленникът

Хейдън е напълно побъркан. Въпреки това го обичам. Не харесвам начините, по които ме защитава.
Но колкото по-ужасен става животът ми, толкова повече се приближавам до него…
И до тайните, които крие от мен. Скоро няма да знам кой е по-сериозната заплаха: злодеят, желаещ смъртта ми, или мъжът в леглото ми.

„Вече си моя“ е втората книга от дилогията „Покорена“. Изданието включва бонус глави.
19.11.2025

Вчера те бяха бивши.
Днес са писател и пиар… на турне из Европа… за цял месец.
Защо това да е проблем?

Когато Анди получава мечтаната си работа като старши пиар в голямо американско издателство, тя е готова да завладее света на нюйоркското книгоиздаване.

До първия си работен ден, когато разбира, че най-популярният ѝ автор е Джак Карлсън. Същият Джак, който съсипа живота ѝ в университета. С когото не е говорила от пет години. Който не само е все още вбесяващо красив, но и невероятно успешен. И чиято кампания тя не може да си позволи да провали, ако иска да запази работата си.

Нещата се влошават още повече, когато Анди трябва да пътува един месец из Европа с мъжа, който, ако трябва да бъде напълно откровена, би прегазила с колата си.

Но тя няма да провали кариерата си заради Джак Карлсън. Та това е само един месец на турне из най-романтични места в Европа. Какво толкова би могло да се обърка?
08.11.2025

# 407
  • София
T_L_Swan пише доста приятно. Започвам "Mr. Garcia", дано ми хареса като предните две от поредицата.

# 408
Здравейте, вече втори месец съм забила на третата книга от поредицата Made на Даниел Лори. Не знам защо така, втората направо ме “отвя”, както се казва, много ми хареса. Ама тази я чета едва - едва и нямам търпение да свърши. Ще я мъча, защото не оставям така недочетени книги, но с това темпо сигурно до Коледа ще я влача.

Та въпросът ми е - с какви книги разнообразявате, излизате от зоната си на комфорт ? Искам малко да сменя жанра, но не знам към какво да се насоча. Например не обичам да чета ужаси, трилъри защото после не мога да спя. Нещо по-леко, без прекалено описателни страшни сцени. Фентъзи също не харесвам, а с модерното роментъзи още не съм се сблъсквала, не знам и то дали ще е моето.
Моля, дайте някаква идея. Имам два кашона нечетени книги, но не знам какво ми се чете.

Май и аз съм като теб . Освен романи друго не чета , но щом искаш да разнообразиш ти препоръчвам ,, Магазинче за магии '' на Сара Бет Дърст . Освен любов, приятелство и магии нищо страшно няма. Аз като не четейки такива книги много ми хареса . Имах чувството , че се потапям в друг магичен свят .
Много харесвани са също на Стефани Гарбър ,, Имало някога едно разбито сърце '' поредица от 3 книги .

# 409
  • Бургас
Л.Джей. Шен издаде много интересна книга.......както винаги нито едино от героите и не са психически стабилни Wink
https://www.goodreads.com/book/show/232477281-bad-bishop

# 410
  • Плевен / София
Л.Джей. Шен издаде много интересна книга.......както винаги нито едино от героите и не са психически стабилни Wink
https://www.goodreads.com/book/show/232477281-bad-bishop
Благодаря за информацията. Надявам се да я издадат и на български език.

# 411
  • Варна
Поредният преработен фенфик по Хари Потър. Усещам някаква тенденция при Сиела.

Има ли нещо по-опасно от изпечен убиец, поставен в безизходна ситуация? Да – този убиец да е Озрик Мордонт, член на печално известния Орден на файрените, а безизходната ситуация – мистериозно магическо заболяване, което скоро ще го остави безсилен и беззащитен.

По ирония на онази кучка съдбата, единственият му шанс за спасение е в ръцете на Ориен Феъррим – изтъкнат учен, бастион на морала и доброто и непоклатима кучка. А, и златното момиче на Ордена на хаеланите – лечители, които ненавиждат неговия орден с изгаряща страст.

След един доста нескопосан опит за отвличане Озрик е принуден да прибегне към далеч по-отчаяни мерки – подкуп. Огромен, щедър подкуп, с който Ориен би могла да финансира лечението на епидемията от шарка, която покосява единствено деца. Принудена от обстоятелствата, Ориен приема… въпреки че не може да понася нито самия него, нито онова, което представлява.

Принудителното им сътрудничество е истинско мъчение и за двамата – брилянтната лечителка е заставена да работи рамо до рамо с човек с научна степен в умъртвяването на хора… за нейно най-голямо огорчение.  Озрик и Ориен ще се опитат не само да излекуват болестта му, но и да разгадаят произхода на заразата — докато отчаяно се опитват да устоят на порива да се убият взаимно… или още по-страшно, да се влюбят…

… което, естествено, само налива масло в огъня.

Абсолютно уникален, безкрайно забавен и разтреперващ коленете ми романс!

Али Хейзълууд
05.12.2025

Свободата или сърцето… след два дни и две нощи едното ще ѝ бъде отнето завинаги.

Когато жестоко предателство съкрушава Нел и я оставя съвсем сама, тя отправя отчаяна молба да срещне любовта, и е готова на всичко в замяна.

Думите ѝ чува безсмъртният Енвър, който е толкова зъл, колкото и красив. Той отвлича Нел в своя замък, където времето сякаш е спряло, и предлага сделка: тя има четиресет и осем часа да избяга от лабиринта вътре, иначе ще остане негова любима завинаги.

Нел приема предизвикателството въпреки опасното привличане, което изпитва към господаря на замъка. Ала всеки откраднат миг с Енвър я кара да копнее за още. Всяка стъпка навътре в лабиринта ѝ разкрива нова истина за самата нея… и за проклятието, хванало мрачния ѝ похитител в плен.

Разкъсана между жаждата за любов и безсмъртното същество, което е неспособно да обича, Нел се изправя пред невъзможен избор. А времето тече.

Внимание! Книгата съдържа сцени с насилие и сексуален характер и е подходяща за лица над 18 години.
08.12.2025

# 412
  • Бургас
Новата книга на Ана Хуанг ми харесва повече от първата в серията
https://www.goodreads.com/book/show/220237323-the-defender

# 413
Новата книга на Ана Хуанг ми харесва повече от първата в серията
https://www.goodreads.com/book/show/220237323-the-defender

на мен пак обратното ...

# 414
  • Варна

Тя жертва живота си за свободата. Кръвта си за любовта. Душата си за отмъщението.

Откъсната от забравената си родина като дете, Тисаана става робиня и се научава да оцелява, разчитайки единствено на острия си ум и щипка магия. Ала в нощта, когато се опитва да купи свободата си, едва спасява живота си.

Сега тя поема към Ордените – най-могъщите организации на Повелители в света. Но за да се присъедини към тях, първо трябва да премине през обучение. Намеренията на Ордените са загадка, а Тисаана трябва да докаже себе си под заплахата на надвиснала война. Още по-опасни обаче са нарастващите й чувства към Максантариус. Кървавото минало, което той иска да забрави, може да се окаже ключът към нейното бъдеще… или гибелта и на двамата.

Тисаана няма да се спре пред нищо, за да спаси онези, които е изоставила. Дори ако трябва да участва в смъртоносните игри на Ордените или да пожертва сърцето си.

Дори ако трябва да овладее самата смърт.

„Дъщеря на никой свят“ е първата книга от поредицата „Войната на изгубените сърца“.
08.12.2025

Забавна и ужасяваща история за асистентка на зъл владетел и тяхната изненадваща романтична връзка – книга, която ще ви разсмее на глас.

Еви Сейдж е принудена да издържа болния си баща и малката си сестричка, затова за нея не е просто важно да си намери работа, а е наложително. Когато неочакван инцидент я среща с най-страшния злодей в малкото магическо кралство Ренедаун и ѝ се предлага високоплатена длъжност, тя, разбира се, приема. Никоя работа не е съвършена, но става още по-сложна, когато започнеш да изпитваш чувства към страховития си, избухлив и за съжаление, много привлекателен шеф.

Докато свиква с отрязаните глави, висящи от тавана, и с неприятното усещане от настъпването на извадено човешко око, Еви започва да подозира, че в страховитите подземия на Изкланото имение (където се намира офисът ѝ) се крие сериозна заплаха – предател, чиято цел е да убие шефа ѝ. Сега Еви не само трябва да запази самообладание и да потисне чувствата си към него, тя трябва да разбере кой саботира работата му и да се увери, че виновникът ще си плати.
08.12.2025

Дали заплатата е добра Thinking Приемат ли молби за работа Laughing

# 415
Току що завърших  "Алхимизирани" и честно казано емоционалното ми състояние в момента не е от най-стабилните, но каквото и да кажа за тази книга ще е малко. Започнах я с леки резерви, предвид целия хайп по нея, обаче малко е да се каже, че буквално ме отвя. Определено е най-добрата книга, която съм чела през последните няколко години. Толкова много емоции изпитах докато четях историята на Хелена и Кейн, 1200 страници, без да има нищо излишно в нея. Много ми се иска обаче, авторката да разкаже историята и през гледната точка на Ферън. Да, знам че ще е в пъти по-мрачна и страшна, но просто много искам да има и книга от неговия поглед на събитията.

# 416
Би ли споделила малко по-конкретно какво ти хареса в тази книга? С какво е по-различна?

# 417
  • Разпиляна във въображението
Току що завърших  "Алхимизирани" и честно казано емоционалното ми състояние в момента не е от най-стабилните, но каквото и да кажа за тази книга ще е малко. Започнах я с леки резерви, предвид целия хайп по нея, обаче малко е да се каже, че буквално ме отвя. Определено е най-добрата книга, която съм чела през последните няколко години. Толкова много емоции изпитах докато четях историята на Хелена и Кейн, 1200 страници, без да има нищо излишно в нея. Много ми се иска обаче, авторката да разкаже историята и през гледната точка на Ферън. Да, знам че ще е в пъти по-мрачна и страшна, но просто много искам да има и книга от неговия поглед на събитията.

И аз я започнах, но ми върви бавно. Не че не ми е интересна, но има прекалено много нови "термини", с които ми е една идея по-трудно да свикна.

# 418
Би ли споделила малко по-конкретно какво ти хареса в тази книга? С какво е по-различна?
Изцяло нов изграден магичен свят, нова магична система, нещо съвсем различно от обичайните вещици, елфи и т. н.  Авторката много точно пресъздава цялостното усещане за войната, безнадеждността на ситуацията, както и психологическите ефекти след войната. И всъщност няма добри и лоши, виждаме и от двете страни чудовищните измерения на това докъде са готови да стигнат в името на победата, фанатизма на вярата и пропагандата. Да, некромантите са зли чудовища, които са извършили ужасяващи престъпления, но имаше моменти, в които мразех "Ордена" и Съпротивата, точно толкова, колкото мразех и Некромантите. И на фона на всичко това е безнадеждната любов между Хелена и Кейн, които едва ли биха могли да бъдат по-различни, тя е лечителка, той  убиец, и същевременно са двете страни на една и съща монета. Хелена е може би един от най-силните женски персонажи, за които съм чела. Всичко което преживява би пречупило обикновен човек, но тя всеки път намираше вътрешната сила да продължи. Кейн е персонаж, който когато обича някого, няма граница, която не е готов да пресече. През цялото време Хелена се бори да спаси света, а Кейн се бори да спаси нея, без да му пука дали света ще изгори междувременно.

И аз я започнах, но ми върви бавно. Не че не ми е интересна, но има прекалено много нови "термини", с които ми е една идея по-трудно да свикна.

Да с термините и на мен ми беше малко трудно да свикна в началото, после обаче се свиква. Първата част в книгата върви доста по-мудно. Но от втората нататък става пристрастяваща, поне за мен беше така.

# 419
Много изчерпателен отговор. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт