За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 213
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
  • Враца
Здравейте, искам да приготвя паеля с миди и скариди.
Моля да ми предложите изпитани рецепти, благодаря много Heart

# 271
https://tastesbetterfromscratch.com/paella/
https://northeastnosh.com/spanish-seafood-paella/
https://www.clonef.com/spanish-paella-recipe/
И трите са изпробвани и не се различават много една от друга. Приготвянето на частта с ориза е еднакво навсякъде, има малко разлики в приготвянето на морските продукти.

# 272
  • Русе
Скрит текст:

Паеля с морски дарове

# 273
# 274
Мики, на тази торта кремът без варене приготвяла ли си го без миксер и съществена ли е разликата?
https://www.mycookingcreations.com/2009/06/torta-cappuccino-e-bu … n-compleanno.html
Много късно стана да бръмча, а имам до неделя да направя три торти и дребни сладки, а съм само с изпечени блатове и утре вероятно ще работя, та ми се иска тази вечер и да ги сглобя.
Такива кремове съм правила и повечето - без миксер, ама сега не смея да експериментирам.

# 275
  • In transit
Кубратова, не съм го правила, като имам миксер за целта Grinning, но ще стане. Сипи маскарпонето и кондензираното, разбий ги първо с една вилица и като се смесят, действай с метална бъркалка. После и другите съставки добавяш. Ще стане. Не знам дали ще си кой знае колко по-тиха... Grinning

# 276
Кубратова, не съм го правила, като имам миксер за целта Grinning, но ще стане. Сипи маскарпонето и кондензираното, разбий ги първо с една вилица и като се смесят, действай с метална бъркалка. После и другите съставки добавяш. Ще стане. Не знам дали ще си кой знае колко по-тиха... Grinning
Мерси, Мики!
Така съм го правила и досега, само че от много време замених вилицата с една малка метална бъркалка, после с голямата. Този път сякаш не посмях, та по-добре да те питам.
Много съм тиха даже, че си и похапвам от крема и никой не ме разбира какво и що правя Simple Smile
Когато съм в селската къща пускам миксер по всяко време, но сега не съм там и гледам да не будя комшиите в петък нощем, ще е голяма гадост от моя страна...

# 277
За запазването на зелените салати - от моя приятелка знам, че се запазват добре, като се измият и без да се подсушават се завиват с вестник. Трябва да има парче вестник между отделните листа и накрая се завиват общо и се държат в хладилник. Вестника се овлажнява от листата без да е много мокър и салатата се запазва много добре.

# 278
Така и аз знам, но подходяща е старата вестникарска хартия. Днешните печатни издания (последно вестник на хартия купувах преди 10 години и се омазах порядъчно на момента с боя) не са подходящи май - хем хартията е някаква по-лъскава, хем цапа ужасно.

# 279
Така и аз знам, но подходяща е старата вестникарска хартия. Днешните печатни издания (последно вестник на хартия купувах преди 10 години и се омазах порядъчно на момента с боя) не са подходящи май - хем хартията е някаква по-лъскава, хем цапа ужасно.

Кухненските кърпи вършат същата работа.

# 280
Аз ползвам и домакинска хартия, но по-плътна и на два-три слоя.

# 281
Аз купувам основно в тарелка зелени салати.
Ако трябва да купувам на стрък/парче, мия листата, подсушавам с кухненска хартия и слагам в пликче за храна. Държат си в хладилника свежи почти седмица.

# 282
Извинявам се за въпроса, но защо не миете салатата преди ползването ѝ? Аз мия листата, накисвам ги в купа с вода и после консумирам.

# 283
Аз мия понякога за повече от една салата, за да си спестя време. Примерно за 2-3 пъти. Но тогава са минати през центрофугата за салати хубаво и са прибрани заедно с нея - т.е. няма вода по тях и са в "кошница" а не опират до плътни стени на съд или плик. Остават си свежи и хрупкави така.
Това което ги кара да се развалят бързо е когато кондензира влага и се озоват мокри при допира с нея, тогава започват да загниват. Затова ако не е в този съд, просто увивам в домакинска хартия и прибирам така, неизмити.
А измити че да ги сложа във вестник... те тогава няма да са чисти после, за какво да ги мия? Че може и от вестника да поемат от мастилото някакви неща дето вероятно няма да ги искам в салатата си.

# 284
  • Русе
Аз първо накисвам за около час салатата в студена вода. После измивам на течаща вода тези листа които ще ползвам. Останалата салата слагам в съд с вода. За два дни салатата свършва. Що тези магии с вестници, кърпи и хартия. Повече от два дни при мен не се задържа зелена салата, особено в този сезон до май месец.

Общи условия

Активация на акаунт