За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 185
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
  • под тепетата
Във фризер.

# 376
  • Sofia
Къде държите ядките?
На стайна темп.или в хладилник/фризер?
Където имам място от двете - хладиник или фризер.

# 377
  • In transit
А защо държите ядки в хладилник/фризер? Моите ги държа в добре затворени буркани с шкаф или в оригиналните им запечатани опаковки и само едни бяха гранясали, но просто си бяха стари.

# 378
Имам папагалче и за да не стане "бой на гадове" всичко /храничка, брашно, грис, подправки/
минава през камерата.
Два-три пъти през годината се прави  "биологичен контрол на вредителите"  Simple Smile
За 10 години нямаме "гадове".

# 379
  • Варна
Купувам насипно ядки, обикновено по 1кг. За мен е най-удобно да ги държа във фризера. Изкарвам по малко, които вече държа в буркан.
Бобът задължително е във фризера, а оризът в хладилника.

# 380
  • София
Ядки държа където имам място и  в хладилник и във фризер. Филираните бадеми, кедровите ядки те са на количество около 500 г са във фризера, а 1 кг орехи държа  в кутията за плодове, така съм свикнала от години

# 381
Ядки държа в затворен стъклен буркан в шкафа. Боб и ориз също в шкафа. Но не се и презапасявам, че да ги мисля чак толкова.

# 382
Гледам на студено да държа, ако са малко количество и ще се изядат скоро е все тая де. Но примерно орехи които са домашни, се събират през кратък сезон в годината и се съхраняват дълго, тях си ги слагам на студено. Ако съм купила по-голямо количество от нещо друго и пак знам че ще стои повече време, пак така.
Ако са ми останали смлени ядки - тях също гледам добре да ги затворя в нещо и да ги сложа в хладилника, макар че те обикновено не се задържат повече от някой и друг ден.

# 383
  • София
Търся сполучлива рецепта за Пиле ,,Рокфор "
Видях една но бутчето се запържва цяло а аз искам да е на късчета ,но незнам как да процедирам

# 384
# 385
  • София
Намерих една а друга ,но ако добавя топено сирене ,ще го разваля ли ?
https://www.bonapeti.bg/recepti/pile-rokfor/

# 386
  • Варна
 Едва ли, но така ще е ,,Пиле със сирена".

# 387
Как да съхраня по-голямо количество гъби?

# 388
Гъби могат да се сушат, мариноват, замразяват (според мен по-добре да не се замразяват сурови а да са сотирани или бланширани че иначе стоят гумени)... не казваш и какви са гъбите или ти дали имаш план после какво искаш да можеш да правиш с тях.

# 389
  • София
Как да съхраня по-голямо количество гъби?
Както е написала natka гъби най-вече сушени, когато са на количество,  също да са  сотирани  в масло,  сурово замразени слагам, но после ги ползвам само за супа, стават някак си гумени и не ми харесват, за супичка - може

Общи условия

Активация на акаунт