Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 356
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, въпреки, че предполагам, но какво ви е мнението за слагането на сол във водата при къпане? Тия баби ме подлудиха, чак в един момент почвам да се чувствам виновна, че не слагам 😂

# 121
Никога не съм си и помисляла да слагам сол - толкова е нежна бебешката кожа, солта може буквално да я изгори в големи количества, а в малки - да я изсуши още повече. 
Защо искат да слагате сол?

# 122
За първи път чувам за слагане на сол във водата при къпане😂 Та ние не слагаме, а и все още я къпем на мивката. Казват ли какви са ползите от сол във вода, или е просто някакво суеверие?

# 123
Тази сол във водата за какво ти казват да я слагаш? Ако е така нареченото "осоляване на бебето", което някои практикуват, за да се потяло уж по-малко, аз лично съм против, има доста информация защо не се препоръчва.

# 124
И аз за пръв път чувам това за солта.Къпете си я в нормална вода и не слушай много ,много какво ти говорят как да си гледаш детето .

# 125
Да, точно за това, да не се потяло много и да не му миришела потта. Направо чудо. Че и моят мъж кво му стана онзи ден, не било лошо да й се изпече кожичката, викам, че тя да не е сурова… И той ми вика ами как ще я вкараш в морето и аз му казвам, че толкова малко бебе в морето не се вкарва 😂 ужас направо

# 126
Кажи на бабите, че са кухи лейки с извинение и ги отрежи. Осоляване на бебето е стара абсолютно отречена практика и е дори опасна за бебето. Не само, че му създава дискомфорт, а може да причини сериозни проблеми. В никакъв случай не се връзвай на тия приказки от 18 век.

# 127
Да, точно за това, да не се потяло много и да не му миришела потта. Направо чудо. Че и моят мъж кво му стана онзи ден, не било лошо да й се изпече кожичката, викам, че тя да не е сурова… И той ми вика ами как ще я вкараш в морето и аз му казвам, че толкова малко бебе в морето не се вкарва 😂 ужас направо
Това са някакви бабини диветини според мен.Също като ,че докато си бременна не можеш да ядеш заешко месо и риба.

# 128
Момичета, как сте с възстановяването?
Имате ли менструални болки?
Родих нормално преди 2 седмици, още веднага бях на крака, но откакто сме си вкъщи през ден два сутрин имам доста силни менструални болки. При прием на но-шпа отшумява. При първото раждане нямам спомен да съм имала каквито и да е болки в следродилния период.
С АГ се разбрахме като свършат лохиите да отида да ме види,  ако не минаваха от прием на хапче щях да отида и по-рано 🧐.
Освен тях има болки в областта около дупето , раждането беше сравнително леко,нямам разкъсвания или усложнения🤔

# 129
Аз съм съвсем добре вече и аз родих преди 16 дни ,но със секцио.Е отвреме на време ме понаболява още,но не са така силни болките както в първите дни.Единствено кървенето ми не е съвсем спряло още,има дни в които нямам ,има дни в които се засилва и повече ми прилича вече на менструален цикъл.

# 130
Аз болки нямам, само понякога лек дискомфорт на мястото на шевовете. Но това, което ме притеснява, е че все още имам доста кървене, продължава еднакво от деня, когато излязох от болницата, като интензивност е като първите дни на менструацията. Родих преди 13 дни. При някой друг да е така?

# 131
Аз болки нямам, само понякога лек дискомфорт на мястото на шевовете. Но това, което ме притеснява, е че все още имам доста кървене, продължава еднакво от деня, когато излязох от болницата, като интензивност е като първите дни на менструацията. Родих преди 13 дни. При някой друг да е така?
Аз съм ден 28 и едва преди три, четири дни започнаха да стават бледо жълти. До преди това си ми беше като нормален цикъл. Иначе докато не ми свалиха конците си беше цяло изпитание да седна.

# 132

При мен е като в последните дни на менструацията и се засилва като вървя по-дълго.Иначе там където е раната сега ме сърби доста.
Пръскам я с Оксикорт и Цикатридина.Скоро ще почна да я мажа и с кело-кот

# 133
Аз започвам да се притеснявам дали при мен всичко е нормално, защото още имам силно опъване и болки отдолу и определено не мога да седна. А родих преди 20 дена. Сутрин е по-леко и с напредване на деня става по-зле и по-зле. Какво ли не изчетох и вече и аз не знам защо е толкова зле положението. Другите хора след естествено раждане все едно не са родили вече. Аз рева след 3-4 км разходка. Нямам никаква идея нормално ли е. 2ра степен разкъсване имах с 5 шева. Уж нищо специално. Ама вече едвам издържам. Не знам дали нещо не съм се увредила трайно...

# 134
Аз започвам да се притеснявам дали при мен всичко е нормално, защото още имам силно опъване и болки отдолу и определено не мога да седна. А родих преди 20 дена. Сутрин е по-леко и с напредване на деня става по-зле и по-зле. Какво ли не изчетох и вече и аз не знам защо е толкова зле положението. Другите хора след естествено раждане все едно не са родили вече. Аз рева след 3-4 км разходка. Нямам никаква идея нормално ли е. 2ра степен разкъсване имах с 5 шева. Уж нищо специално. Ама вече едвам издържам. Не знам дали нещо не съм се увредила трайно...

Ако се притесняваш отиди на преглед с УЗ да видят дали всичко е наред.Може матката още да не се е прибрала,този процес отнема време ,някъде към месец.

Общи условия

Активация на акаунт