Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 364
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Честита Баба Марта от мен! Да сте здрави,румени и засмени Simple Smile

# 151
Честита Баба Марта и от мен, бъдете здрави!
🤍❤
Моят съвет е да не поглеждаш, аз погледнах още на третия ден и се травмирах за цял живот. Само с епизиотомия съм, но определено нищо не е същото, като по мое скромно мнение са ме зашили супер грозно. Чакам да чуя мнението на моето АГ за положението.
Момичета, здравейте, аз нещо съм проспала новата тема. Ама ще се включа с няколко ъпдейта.

Ние сме си вкъщи, изписаха ни преди 10 дни, бебка е добре. Таткото можеше само няколко дни да отсъства от работа, тъй като няма право нито на отпуска, нито на бащинство, ама поне работният му режим е такъв, че някои дни през седмицата има повече време и се прибира вкъщи. Майка ми помага с готвенето, тя сега е в апартамента, който взехме до вкъщи и е много удобно. Общо взето и на двамата съм много благодарна, защото усещам много помощ и подкрепа. Много се надявам все така да се чувствам, защото много искам да се наслаждавам на този период, въпреки трудностите. Днес направихме първата разходка и беше голямо щастие.

Хормоните ми много бушуваха през миналата седмица, общо взето всеки ден си поплаквах за нещо, ама вече съм по-спокойно. Хубавото поне е, че осъзнавам, че е от тях.

С кърменето имах проблеми в началото, защото бебето неправилно е засукало в болницата (там ми обясняваха как всичко е наред, а като се прибрахме вкъщи се оказа, че изобщо не може да засуква). В началото го преживях доста тежко, тъй като много искам да кърмя. Запазих час за консултация с Ася Демирева за другата седмица, но междувременно докато чаках, се обърнах от консултантите на Подкрепа за кърменето и едно момиче дойде вкъщи да ми помогне. Оказа се, че проблемът идва от гърдите ми, че са по-големи и с по-кръгла форма и й е трудно да задържи в устата. Но с опити и постоянство успяхме Simple Smile Та от няколко дни бебето суче ефективно и съм много щастлива. Тъй като кърмата не е достатъчно, че изобщо да няма добавка АМ (предимно гледам ако има добавка да е кърма), правя един протокол за power pumping и вече виждам ефект. Отделно гледам да се храня внимателно - хапвам храни, които стимулират кърмата и избягвам такива, които да й раздразнят стомахчето. По препоръка на педиатъра приемам пробиотик и аз, за да й предавам чрез кърмата отделно от пандата, която даваме. Надявам се след няколко дни нещата съвсем да си влязат в релси по отношение на кърменето, че сега е много сложно - първо кърмя, после даваме добавка кърма или АМ ако не достига, после цедя, после стерилизираме и помпа и шишета. Поне помпата е много удобна, защото е hands free и имам бюстие, което я държи, та не съм вързана да я държа.

Това, което много ме притеснява от няколко дни и виждам, че не съм сама, са болките. Родих преди две седмици и както бях писала, имах тежко раждане, което се получи заради твърде бързо получаване на разкритие и много силни контракции. За съжаление имах разкъсване на шийката, влагалището и епизиотомия. Всичко уж зараства добре и е наред, обаче освен че някой път не мога да седя, понякога не мога дори  да стоя и права. Усещам едно напрежение и опъване. Другото което е, опасявам се, че отдолу никога няма да бъда същата Grinning не съм поглеждаха какво е положението (страх ме е), но на напипване усещам нещата по различен начин, където е раната от епизиотомията. Дали ще се върнат нещата към нормалното им положение?

Със сигурност ще направя терапията със стола, моят АГ ми я препоръча, като ми каза, че 4 сесии ще са достатъчни. Чудя се има ли какво друго да направя. Много ме е страх да нямам някакви трайни последици. Confused

[/b]
Аз започвам да се притеснявам дали при мен всичко е нормално, защото още имам силно опъване и болки отдолу и определено не мога да седна. А родих преди 20 дена. Сутрин е по-леко и с напредване на деня става по-зле и по-зле. Какво ли не изчетох и вече и аз не знам защо е толкова зле положението. Другите хора след естествено раждане все едно не са родили вече. Аз рева след 3-4 км разходка. Нямам никаква идея нормално ли е. 2ра степен разкъсване имах с 5 шева. Уж нищо специално. Ама вече едвам издържам. Не знам дали нещо не съм се увредила трайно...

# 152
Честита Баба Марта и от мен. Heart

Аз онзи ден се погледнах и честно казано, не виждам промяна отпреди. Доста добре ме е зашила д-р Апостолова и естетически. Даже третия триместър самите срамни устни ми се бяха свлекли някак надолу и като цяло нещата изглеждаха едни ... несъбрани. А сега си изглежда като преди и отгоре, като се гледам и отдолу като се видях. Обаче проблемът с отслабналата мускулатура си го има. При опит да правя кегел, почти не се получава. И постоянно, без да искам изпускам леки газове и се червя пред ММ. Надявам се със стола да се оправят нещата.

Ние с бебчо в момента се гушкаме, че ни почнаха коликите май и тази вечер през 30 мин се буди и пищи миличкият. Също и доста връща мляко. Дали рефлукс има или просто преяжда. Дадох Infacol, преди това давахме Био амика и био гая. Обаче май кърмата си помага най-много. Мисля така да ги борим основно, плюс гушкане. Само че не искам така да заспиваме, за да не го смачкам и сега ще мисля как да сме хем в кошарата, хем спокойни. Ако положението е много зле, ще сложа гнездото до мен в леглото.
Вие как борите коликите?
Иначе тъкмо наместихме режима и той стана по-спокоен и тези колики развалиха всичко. Дано не го мъчат милото ми човеченце дълго време.
Чакам и Лефакс и отдавам големи надежди.

# 153
  • Варна
Честита баба Марта имот мен.
Колики боря с гушкане, люшкане, говорене и милване по гръбчето, давам вода от копър. Приспивам го в мен и после местя в люлката.
Понякога слагам и черешови костилки, но нямаме микровълнова и включвам фурната и дълга и широка става. Педиатър изписа еспумизан, но не давам мисля максимално много да изкарам без лекарства, всичко е мижи да те мажем…. За успокоение на родителя, ама беля- правят запек всички неща със симетокон.
Аз започнах да слагам колана през деня за часове и правя леки упражнения със собствено тегло. Имам да боря 14 кг 😞.

# 154
Нас от 2 дни започнаха леко да ни мъчат коликите.За сега положението е търпимо,но профилактично започнах да и давам Биогайа.Също така имам и еспумизан ,който давам на всяко хранене.Ако еспумизана не помогне ще поръчам Лефакс.
Имам и такива възглавнички от Дм за колики,но още не съм ги изпробвала .Гледах също ,че Hipp имат чай против колики с анасон и копър ,та и той ми е вариант,но за сега коликите са поносими.
Спрях да свалям кг аз от няколко дни.Иска ми се да правя коремни преси,обаче още не смея.Иначе колана не съм го пробвала все още.

# 155
Аз също спрях капките, не и действат добре. Гушкаме се, галим се по гръбчето и коремчето, пробвахме възглавничката от череши, има ефект успокоява се от топлото. Нашите колики са предимно вечер, мисля че не са толкова силни, както при други, но ще пробвам и борина. Мен ме е страх да и давам чай, на повече които гледах пише, че са за след определени месеци и този анасон и копър, не понасят добре на всички.
С кг вървя като Daisy_D имам 13кг за сваляне. Още се боря със сладкото и тестените. Честно казано ме е страх да правя все още коремни преси, повече съм на упражнения за разтягане и гирички за ръцете-2кг. Имам чувството, че цялата мускулатура ми е закърняла.
Вчера ни беше погачата. Мина страхотно, бебка беше много спокойна-спинка, папка, радваха и се каките и лелите.

# 156
Коремните преси не са препоръчителни изобщо, нито за нормално, нито за секцио. Само упражнения за вътрешната мускулатура трябва да се правят и за справяне с диастазата, ако има такава, вижте из ютуб.

# 157
Ох това сладко и на мен ми е проблем.Мислех,че ще мога да го спра,обаче ...
Постоянно купуваме някакви сладки неща и как да стане 😁
Аз диастаза май нямам,просто остана съвсем малко коремче,дето до лятото трябва да го сваля и е леко по-отпуснато.Иначе упражнения правя,каквито си правех и докато бях бременна.Остава да пробвам на степента да се кача и да чакам да се оправи времето да излизаме на разходки вече.

# 158
И аз имам кг за сваляне, обачее не спирам сладко и тестяно🤣 даже ми е едно такова готино вечерта да си похапваме с мм на спокойствие.
Момичета, как разбирате, ако имате диастаза?
Всеки ден се каня да започвам упражнения и все не остава време… подготвила съм си маска за лице от 2дни да си правя. Сега ме чака поредната купчина дрехи за гладене, добре, че мм не е на работа и се занимава в момента с нея, че нещо е неспокойна, та поне успявам да пия кафе.
Това с коликите забелязвам, че е на периоди някак. Няколко дни като че ли нямаше или явно са били не толкова изявени. Днес направо е страшно.. не се чувства добре детето.. и в такива случаи правим всичко (люлеене, гушкане, галене, черешови костилки и какво ли не)

# 159
Диастазата с напипване мисля се констатира. Аз мисля, че имам, защото като натискам с ръка усещам разстоянието между мускулите.
Убедена съм, че повече няма да имам плочки в този живот /освен в банята/ 😂😂, но поне да ми се прибере и стегне малко корема. Прикачвам и снимки

# 160
Мим, аз гледах снимките, но не съм сигурна какво напипвам🤣 все още не ми е напълно прибран коремът, кожата е отпусната и може би затова не успявам да разбера. Така или иначе на 14ти имам час при АГ и ще я помоля да ме провери тя.

# 161
Всички имаме диастаза, неизбежно е. Въпросът е, че при някои се прибира почти веднага мускулатурата, при други може и да не се. Затова е хубаво да се правят упражнения за тазовото дъно и за диастава. Аз се надявам столът да помогне и за нея. При мен започна да се прибира, в началото беше доста повече, сега е около 1 пръст. Коремни преси никакви поне до 3тия месец. Ще си направите херния.
Аз искам да започна с упражнения и колан, но още ми е рано. Вчера бях до магазина и носих на връщане 2 тежки торби, хайде, по-далече е от вкъщи този магазин, обаче цяла вечер после ме боля отдолу и усещам тежест. Мисля да започна като паднат конците и имам поне 2-3 стола. Тъкмо да надградя стола. Говоря за упражнения за диастаза и тазово дъно. Всичко друго след 2-3ти месец. Края на 3ти планирам да се върна във фитнеса, ако всичко е ок. Аз имам 8 кг да свалям. Свалих 10, 4 откакто се прибрахме, 6 в болницата. От няколко дена съм все 67,4 дано не спра да свалям. Иначе, с храната нямам проблем. Хич не ми се яде, но на мен така ми се отразяват стрес и преумора. За кожата на корема със сигурност ще направя някаква апаратна, може би Венус легаси. Брич също имам да махам, но ще изчакам да спра да кърмя и поне 4ти-5ти месец. Повечето жени свалят рязко тогава. Ако не, наесен започвам с апаратните за тяло. Аз правя криолиполиза и Венус легаси и съм много доволна. И разбира се - спорт и режим едновременно. Но има време, всичко ще си влезе във форма

Сега ми е важно бебчо да е добре с тези колики. Почнахме Инфакол, давало се 3-4 седмици преди всяко хранене. Преди това давахме Биоамика. Имам и Санколик. Мисля си дали да не редувам едно хранене Инфакол, едно Санколик или Биоамика. Но ще питам педиатър утре. Взех и чайче и май ще дам. Педиатърът го препоръча.

# 162
Обръщам се към мамите, които хранят бебоците изцяло с АМ. Имате ли представа след какъв период употреба на дадено мляко се появява запек и е знак, че трябва да се замени с друго? Казусът е следният:
Бебка беше на Аптамин Адванс (закупен от Англия и го няма същия в Бг). В болницата, която родих имахме контролен преглед за нея и говорих с педиатъра как да преминем към друго мляко (мислих, че се прави постепенно). Препоръча Лактана био и каза като свърши Аптамила, да започваме другото. От вчера сутринта бебка е изцяло на Лактана (вчера имаше 2 изхождания нормални), днес обаче само едно и то със запек.. Естествено, ще се консултирам с лекарката ни тук (имаме час в петък), но все пак реших да се допитам до тези с опит. Дали е възможно новото мляко веднага да я запече или по-скоро е следствие на Аптамила?
Благодаря на отзовалите се

# 163
Изпуснала съм я и аз тази тема. Докато наваксвам..да ви питам за погачата, че чета различни неща. Кой трябва да я меси? Какво знаете вие по въпроса. Много ми се искаше аз да я омеся, но нямам двама живи родители, а тяка чета че трябва. Свекървата ли, аз или непорочна девойка с живи родители? Не че ще е драма, но ако ще го правиме ми се иска да е както си трябва. Майка ми е ,,над тези неща" ..та не знае много, а пък на мм родата казват да е непорочна девойка, аз пък трето чета

# 164
Доколкото си спомням, е само символично това замесване - девойката лекичко разбърква брашното и водата, после реално ти си месиш погачата. Поне такъв ми е споменът от преди много години, когато бях млада непорочна девойка и ме викнаха да замеся питката на едно бебе. Joy

Момичета, вашите бебета как спят през деня? Ерик спеше доста добре, но днес цял ден е някаква мъка - заспива в мен, после го оставям в люлката и в рамките на макс 30 мин, а често дори 5-10 се е събудил и започва да се дразни. Съответно се повтаря същата история. Най-дългото време, което успя да спи днес през деня, беше час и половина, като сигурно час от това време беше в мен на ръце.

Общи условия

Активация на акаунт