Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 410
  • 768
  •   1
Отговори
# 270
Lady_Kalinka, благодаря! Ние така я къпем цялостно, защото до сега не сме слагали мрежата. ММ с една ръка я държи като поставя дланта си на гърдичките и, пръстите са под мишниците. Започваме с главата като аз също минавам много по лицето с ръка и после пристъпваме към тялото. Ще пробваме тази вечер да направим така с главата и да я сложим на мрежата за релакс☺

Четох, че на повечето от вас за изписали вигантол по 4капки до април и после по 2капки. Днес ни беше прегледа при личната (не е педиатър и определено малката юни ще я преместя при такъв), дори не погледна фонтанелите и изписа по 2капки до края на 1вата годинка. Има ли други от вас, на които е изписана само такава доза? Иначе е качила 800гр (според мен са 700, защото вкъщи я теглим само по памперс, а там беше облечена). И е пораснала 3см. Ще слагаме лепенки на пъпчето, защото не е прибрано. При вас кога беше първия преглед при педиатър/личен лекар? Може би си мисля, че трябваше по-рано да има още един преглед. Вкъщи така и не дойде след раждането с оправданието, че имало много грип.

Първия ни преглед при педиатъра беше седмица след раждането.След това я водихме пак след седмица и беше наддала 240 гр,което е повече от добре.Тогава педиатърката ни изписа вигантол х1 капка с млякото.Сега сме на преглед пак другата седмица и ще говорим за ваксините тогава.При личен лекар не съм я водила още,направо почнахме с педиатърката Simple Smile
Иначе и ние така я къпем ,почваме от главата,след това цялото тяло,после като я изкъпем масажи и козметика Simple Smile

# 271
Аз мисля да купя от тези козирки за глава, които пречат да му влиза вода в очите, като се мие главата. Поръчала съм и една бебешка лейка за миене на глава от Али и чакам да пристигне. Миналият път, като го поливах с канчето, определено му потекоха вода и шампоан по лицето, но не се ядоса.

На нас са ни изписали по 2 капки вит. Д на ден. Но не знам за колко време. Бяхме на преглед при мед.сестра на 2 седмици и на 1 месец има текущ преглед при педиатъра. После на 2 месеца при мед.сестрата и педиатъра отново за поставяне на ваксини. Това са стандартните прегледи, отделно ходихме при педиатър няколко пъти по конкретни въпроси.

# 272
Аз давам по 1 капка Вигантол от 20ти ден.
В понеделник ще го водя на консултация, май тогава ще ми даде направление за ортопед. За третия болничен ми е рано, ще ходя пак към края на месеца.
Мисля да подавам в близките дни документите за еднократната помощ. И за детски😁.
Аз снощи дохраних за първи път. Нещо ме смущаваше 2 вечери и му забърках. Изпи 40мл. Сутринта му дадох пак - 20мл. Дано е моментно състоянието ми. Не преварявам водата. Ползвам бутилирана, изворна. Шишетата ми са на Авент, тези с клапите.
Добре сме. Справям се и с работа, и домакинство, и друго дете... сега слагам малко грим и навън за няколко хиляди крачки, че бързо ще стане сезон за къси панталони 🤣

# 273
Момичета, вие какво адаптирано мляко използвате? След няколко такива дни, придружени с дърпане, реване, ядене по 5мин, мисля да пробвам с адаптирано.
Днес пробвах да се изцедя, излезе почти 40мл от двете гърди… вярно преди това беше сукал малко, но не беше кой знае какво..

# 274
BlackAngelll, аз давам Лактана био и съм доволна.
M.Steff, а вашето бебе при личен лекар ли е записано или при педиатър? Чудя се дали да не запазя някъде час на частно за консултация.
Ваксините в крачето ще са следващия път като е на 2месеца (мисля, че някои от вас писаха, че по-рано са минали през ваксини). Ще нося куул патч лепенки и казаха предварително да и дам 2.5мл панадол. Някоя дама беше писала за тези лепенки. Има ли нещо специфично, което трябва да направя предварително?
GNA аз днес подадох за детски и еднократна. Голямо търчене беше. Бях свалила формуляри онлайн, а се оказа, че те нямат място за подпис (предвидени са за електронен) и попълвах наново всичко на място

# 275
Анонимна* И при двамата е записана,просто при педиатърката по-рано.Личния лекар още не сме го ползвали.

BlackAngelll Аз и давам Нан опти про 1.Четох че в сравнение с другите АМ е горе/долу най-добър и в болницата ми препоръчаха да я храня с него.

# 276
И на моето бебе изписаха две капки Вигантол.

Анонимна, с лепенките нищо специално не се прави, те охлаждат просто.  Този Панадол превантивно не знам дали бих го дала, честно казано - абсолютно възможно е детето изобщо да не вдигне температура, защо да му се дават лекарства без нужда? Вече ако вдигне висока температура - разбира се. Макар че аз по принцип не свалям температура освен ако не е над 38.5, така че може би не съм критерий.  Grinning

Тези дни сме по цял ден навън и се чувствам толкова по-добре! Друго си е да има слънце Simple Smile с ММ учихме и живяхме в северна Англия преди години и тогава установих, че липсата на слънце ми действа много зле психически , така че сега се наслаждавам на всеки миг.

# 277
M.Steff, нямах представа, че може при двама да е записано бебето. Може би защото тук при нас педиатрите са и лични лекари, а при тези, които са само педиатри се ходи с направление от личен лекар. Ще питам все пак отново!
Не знам защо ми казаха превантивно да дам Панадол. Ще питам и приятелки как са процедирали. Може би наистина няма смисъл, ако не се налага.
Днес и ние изкарахме пак 3 часа навън. Дори 2ри ден вече хапва навън. Всичко е нормално за сега

# 278
Европейските регулации на адаптираните млека са доста стриктни, така че голяма разлика в съдържанието между различните видове няма. Каквото и да даваш, ако не е от тези за специфични проблеми като рефлукс, комфорт, без лактоза и тн., е горе-долу едно и също. Стига да не е от най-евтините от супермаркета, но дори и от тях да е, пак ще е ок. Това ми казаха няколко педиатърки.
Аз давам Blemil Optimum Evolution (виждам, че го има и в Бг в Ремедиум), сега ще го сменям с версията comfort пак на същата марка, препоръчаха ми я в аптеката заради колики и газове на малкия. Малко на своя глава, защото педиатърката каза да не сменям, надявам се да не стане проблем, все пак е мляко от същата серия.

# 279
BlackAngelll Аз и давам Нан опти про 1, такова даваха в болницата и не съм го сменяла.
Документите за еднократна помощ го подадохме още на 04.02, когато баба и беше в нас да не я водим и нея. Моя формуляр беше от интернет, само отдолу момичето дописа май дата и подпис. Не съм проверявала дали са и превели парички, май този месец трябва да е.
Взех си болничен от педиатъра само, че ми сля май двата защото е за 60дни.
За коритото ние след голямо гледане и чудене в магаИна и взехме подложка, която е като гъбка. Много е удобна, защото от приятелка знам, че в мрежата се свличат.

# 280
M.Steff, нямах представа, че може при двама да е записано бебето. Може би защото тук при нас педиатрите са и лични лекари, а при тези, които са само педиатри се ходи с направление от личен лекар. Ще питам все пак отново!
Не знам защо ми казаха превантивно да дам Панадол. Ще питам и приятелки как са процедирали. Може би наистина няма смисъл, ако не се налага.
Днес и ние изкарахме пак 3 часа навън. Дори 2ри ден вече хапва навън. Всичко е нормално за сега

И аз нямах представа,но явно може.Педиатърката ни е неонатолог и освен в болницата ,преглежда и на кабинет ,та може би за това .Панадол бебе не и давай ,ако няма причина.
Аз за сега все още изкарвам малката на терасата само за 15-20 минути.Другата седмица дават да са още по -високи температурите ,та мисля вече да се престраша с количката.
Документи за еднократна помощ с ММ не сме подавали,защото и двамата имаме високи доходи.Смятаме да подадем само документи за облекчаване на данъците.
На мен всеки месец ми превеждат болничен за сега.Чакам да изтекат,че да започне майчинството.

# 281
Момичета може ли да препоръчате термометър? Може би най-добре ще е безконтактен 🤔

# 282
Мим, явно при мен са решили да се направят на интересни и да ме разходят
М.Steff, благодаря отново! Ще проверя за лекар и няма да дам превантивно панадол. Доколкото съм наясно гледат доходи само за детските. Еднократната помощ е друго
Тубероза, термометър имаме и безконтактен, и такъв 3в1, който мери под мишничка, в дупето и вода. Тествах ги и двата показват различно. Да не говорим, че ние си имаме наш с мм и той показа трето. Отклоненията са от 1 до 3 десети. Но все пак при наличие на температура би имало значение. Не знам кой е верният.

# 283

И аз нямах представа,но явно може.Педиатърката ни е неонатолог и освен в болницата ,преглежда и на кабинет ,та може би за това .Панадол бебе не и давай ,ако няма причина.
Аз за сега все още изкарвам малката на терасата само за 15-20 минути.Другата седмица дават да са още по -високи температурите ,та мисля вече да се престраша с количката.
Документи за еднократна помощ с ММ не сме подавали,защото и двамата имаме високи доходи.Смятаме да подадем само документи за облекчаване на данъците.
На мен всеки месец ми превеждат болничен за сега.Чакам да изтекат,че да започне майчинството.

Еднократната помощ е за всички новородени, независимо от дохода на родителите. Трябва да се подаде задължително от майката - попълва се една бланка, иска се само ЕГН на детето (децата ) и номер на банкова сметка.
В София за първо дете е около 300 лв, за второ - 900.

# 284
  • България
Скрит текст:
Lady_Kalinka, благодаря! Ние така я къпем цялостно, защото до сега не сме слагали мрежата. ММ с една ръка я държи като поставя дланта си на гърдичките и, пръстите са под мишниците. Започваме с главата като аз също минавам много по лицето с ръка и после пристъпваме към тялото. Ще пробваме тази вечер да направим така с главата и да я сложим на мрежата за релакс☺

Четох, че на повечето от вас за изписали вигантол по 4капки до април и после по 2капки. Днес ни беше прегледа при личната (не е педиатър и определено малката юни ще я преместя при такъв), дори не погледна фонтанелите и изписа по 2капки до края на 1вата годинка. Има ли други от вас, на които е изписана само такава доза? Иначе е качила 800гр (според мен са 700, защото вкъщи я теглим само по памперс, а там беше облечена). И е пораснала 3см. Ще слагаме лепенки на пъпчето, защото не е прибрано. При вас кога беше първия преглед при педиатър/личен лекар? Може би си мисля, че трябваше по-рано да има още един преглед. Вкъщи така и не дойде след раждането с оправданието, че имало много грип.

Анонимна*, моля! А за пъпчето какви лепенки трябва да слагате? Загледах се в пъпчето на нашия бебок и ми се струва, че може да има нужда. Другата седмица сме чак при педиатърката.

На мивката предимно мием след като малкия се е поакал навсякъде през деня... Но само моя мъж го мие, че ме е страх така да го държа. С мрежата съм доволна, като легне по гръб е все едно в люлка. Не знам как ще е като порасне, но и двамата с мъжа ми го придържаме за всеки случай докато го къпем.

И аз подадох за детски и еднократна. Този месец получих известие, че ще ми ги преведат.

Иначе при дохранването в началото давах Aptamil Pronutrа 1 0-6+. Допадна му на малкия, въпреки че и аз го пробвах и не знам как го пиеше. Фалшиво ми е много. Иначе ни пратиха от Англия козе мляко на Kendamil, но след като остана на кърма не съм и питала личната или педиатъра.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 22:18 от Lady_Kalinka

Общи условия

Активация на акаунт