Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 470
  • 768
  •   1
Отговори
# 420
Ами синкаво ми се вижда.
Да не би да е бил с биба и от натиска?
Че моят в началото му се очертаваше.
20 градуса, мисля е добре за спане.

Относно обличатето: вкъщи е с боди къс ръкав и тънък ромпър, но е почти постоянно завит в пелена. Навън: добавам поларен гащеризон и пелената я вземам за завиване. Ако е студено, вземам дебело одеало. Ротен не съм го прибирала. И като се приберем крачетата ка лека хладни. Така трябвало, четох някъде. Не трябвало да са много топли.

# 421
Педиатърката днес ни каза,че оптималната температура ,на която трябва да я държим в къщи е 22 градуса,само като я къпем да е малко по-топло и ние така и правим .За обличането каза памучно боди с къс или дълъг ръкав и ританки или ромпърче и да я завиваме с по-тънко памучно одеалце.Аз наскоро поръчах едно такова от Тему ,идеално и е.
Иначе за 2 седмици е наддала доста и вече е 3750,54 см.Ето защо има дрешки,които вече не и стават,или са на ръба.На 1 ви април ще сме на ваксини .
За връщането на мляко ,каза че е нормално,щом наддава добре няма място за притеснение.

# 422
The black hole, зависи от детето. Мен така ми наплашиха с първото, че му е синьо около устата и можело да е заради сърцето, та търчахме на кардиолози. Оказа се, че просто е с по-празрачна кожа и нищо му няма. Бебето сега е същото.
Ето снимка на баткото, абсолютно здрав е (но ходихме по лекари, за да потвърдят) .

# 423
Здравейте, имам няколко питания..
1во от коя Ел.помпа сте доволни? Оказа се, че малчо изсуква едва 50мл и явно се изморява. След това се доизцеждам с ръчна на Медала, но е доста изморително. Редувам едно дохранване с АМ , следващото дохранване с изцедена кърма. Чисто физически няма да успея да изцеждам след всяко кърмене.
2ри въпрос- има ли някоя ,която след лохиите и е дошъл 1вия цикъл? При мен лохиите бяха около 23-24 дни, спряха изцяло за 2 дни, и след това тръгна отново течение точно като цикъл. При 1вото ми раждане цикъла дойде чак след 9месеца и сега съм объркана дали заради ранното идване не ми намаля кърмата. Изцеждам едва 30мл общо след кърмене, но знам и че при сучене е повече количеството ,отколкото цедене с помпа.
3то- правя всичко възможно за увеличаване на лактацията: суче на поискване,даже и на час и половина/два, пия чай за кърмачки,бирена мая,лактил,боза ежедневно. Кърмя няколко пъти нощем и изцеждам 2-3пъти допълнително през деня, пия и доста вода. Пропускам ли нещо? Дотук почти няма ефект..

# 424
1во от коя Ел.помпа сте доволни? Оказа се, че малчо изсуква едва 50мл и явно се изморява. След това се доизцеждам с ръчна на Медала, но е доста изморително. Редувам едно дохранване с АМ , следващото дохранване с изцедена кърма. Чисто физически няма да успея да изцеждам след всяко кърмене.
2ри въпрос- има ли някоя ,която след лохиите и е дошъл 1вия цикъл? При мен лохиите бяха около 23-24 дни, спряха изцяло за 2 дни, и след това тръгна отново течение точно като цикъл. При 1вото ми раждане цикъла дойде чак след 9месеца и сега съм объркана дали заради ранното идване не ми намаля кърмата. Изцеждам едва 30мл общо след кърмене, но знам и че при сучене е повече количеството ,отколкото цедене с помпа.
3то- правя всичко възможно за увеличаване на лактацията: суче на поискване,даже и на час и половина/два, пия чай за кърмачки,бирена мая,лактил,боза ежедневно. Кърмя няколко пъти нощем и изцеждам 2-3пъти допълнително през деня, пия и доста вода. Пропускам ли нещо? Дотук почти няма ефект..

За лохиите при мен също бяха около месец,като накрая станаха жълтеникави.От няколко дни се появи едно течение като преди цикъл и усещам менструални болки и ме боли глава,та чакам вече да ми дойде,но аз не кърмя.

# 425
Аз съм много доволна от ел. помпа на Филипс Авент. Имам я от първото си дете и сега пак ми влиза в употреба.
Относно лохиите, то при мен днес е 14ти ден и почти са изчезнали, само много леко зацапване имам от време на време и това е.
Въпрос относно шевовете - усещате ли някакво придърпване или дискомфорт? От време на време усещам някакво като щипане ли придърпване ли, не мога да го опиша. Моята АГ ми каза, ако нямам оплаквания, чак на 6тата седмица да отида за преглед (което е към 7ми април). Това дали значи, че нямам конци за сваляне според вас, понеже аз уж напипвам някакъв конец, като се мия, но тя нищо не ми е казвала по въпроса?

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 15:39 от Rimmona

# 426
Най-вероятно са разградими конци и не се свалят. На мен така ми казаха (имах и за сваляне, но след като ми ги свалиха, напипах шев и попитах, та и се оказа, че имам и разградими). Иначе придърпване и опъване също имам.

Аз съм много доволна от ел. помпа на Филипс Авент. Имам я от първото си дете и сега пак ми влиза в употреба.
Относно лохиите, то при мен днес е 14ти ден и почти са изчезнали, само много леко зацапване имам от време на време и това е.
Въпрос относно шевовете - усещате ли някакво придърпване или дискомфорт? От време на време усещам някакво като щипане ли придърпване ли, не мога да го опиша. Моята АГ ми каза, ако нямам оплаквания, чак на 6тата седмица да отида за преглед (което е към 7ми април). Това дали значи, че нямам конци за сваляне според вас, понеже аз уж напипвам някакъв конец, като се мия, но тя нищо не ми е казвала по въпроса?

# 427
Относно цикъла на мен ми мина първият. Аз не кърмя. Имах лохии може би около 20 дена, към края станаха, като жълтеникаво течение, малко като сополи /което е напълно нормално/. Цикъла ми дойде точно на 40ден след раждането. Първоначално помислих, че са още лохии, но не бяха. Да предупредя тези, на който им е първо раждане да не се шашкат. Цикъла едва ли ще ви е същия като преди да родите. Аз малко се ошашавих да не е кръвотечение, защото беше на моменти доста обилно, нормално е. Не е нормално когато в рамките на час се пълнят няколко превръзки. Освен че продължи малко повече от нормалния ми цикъл и беше по-обилно и самата кръв е някак си по-чиста.
Относно шевовете. Бях с епизиотомия само външни, с разградими конци. Пропуснах си контролните прегледи. Бях след цикъла на лекар. Придърпване и дискомфорт е нормално да има след като паднат възстановяване минимум 6месеца след раждане. Аз на моменти също усещам, не съм лекар но си го обяснявам така, че все пак е събрана тъкан и е зашита, нормално е да се загуби еластичност и ще трябва време.  При мен всичко беше нормално, учудващо за моя АГ дори матката ми се беше върнала в първоначална форма, единствено имам отпускане на мускули. Питах за диастазата също, тъй като мисля че напипвам разстояние, но ми каза, че е много рано да се каже, поне към 6ти месец ще си проличи. Тъй като ме беше страх да нося колана по доста време /2-3ч на ден/, даде зелена светлина за по продължително носене, както и за упражнения. От колана съм много доволна има много голяма разлика откакто го нося повече време.

# 428
Тази помпа е учудващо добра предвид ниската й цена. Има я и в Shein. Ако нямаш проблем да почакаш 2 седмица за доставка.
https://a.aliexpress.com/_EIBJInE

# 429
  • Варна
Аз бях секцио, нямам придърпвания. В началото имах пареща и пронизваща болка.
Лохии вече нямам. На етап течение съм.

# 430
Аз съм страшно доволна от помпата на Спектра, купих я по препоръка на Хедра и абсолютно си заслужаваше.

Лохии имах месец, сега бях на прегледа на 40 дни и АГ каза, че ще ми дойде до десетина дни (предвид че кърмя), ще видим как ще е.

Аз да питам за крусти - на малкия му се появиха по веждите и не знам какво да ги правя като са толкова близо до очите където той пипа и ме е страх, че с каквото и да ги намажа ще си го вкара в окото с ръце.

# 431
Относно цикъла на мен ми мина първият. Аз не кърмя. Имах лохии може би около 20 дена, към края станаха, като жълтеникаво течение, малко като сополи /което е напълно нормално/. Цикъла ми дойде точно на 40ден след раждането. Първоначално помислих, че са още лохии, но не бяха. Да предупредя тези, на който им е първо раждане да не се шашкат. Цикъла едва ли ще ви е същия като преди да родите. Аз малко се ошашавих да не е кръвотечение, защото беше на моменти доста обилно, нормално е. Не е нормално когато в рамките на час се пълнят няколко превръзки. Освен че продължи малко повече от нормалния ми цикъл и беше по-обилно и самата кръв е някак си по-чиста.
Относно шевовете. Бях с епизиотомия само външни, с разградими конци. Пропуснах си контролните прегледи. Бях след цикъла на лекар. Придърпване и дискомфорт е нормално да има след като паднат възстановяване минимум 6месеца след раждане. Аз на моменти също усещам, не съм лекар но си го обяснявам така, че все пак е събрана тъкан и е зашита, нормално е да се загуби еластичност и ще трябва време.  При мен всичко беше нормално, учудващо за моя АГ дори матката ми се беше върнала в първоначална форма, единствено имам отпускане на мускули. Питах за диастазата също, тъй като мисля че напипвам разстояние, но ми каза, че е много рано да се каже, поне към 6ти месец ще си проличи. Тъй като ме беше страх да нося колана по доста време /2-3ч на ден/, даде зелена светлина за по продължително носене, както и за упражнения. От колана съм много доволна има много голяма разлика откакто го нося повече време.

Благодаря! Ще го наблюдавам кървенето,наистина усещам ,че всеки момент ще ми дойде.Имам менструални болки и ме боли глава и акушерката на прегледа ми каза да го чакам скоро .
Моя колан е супер обикновен и се чудя дали да го слагам.Мина 1 месец вече,остана една малка висяща част от корема ми ,където е белега от операцията .

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 18:42 от M.Steff

# 432
Момичета, как обличате бебетата за разходка? Слагате ли все още тънка шапчица?

# 433
Момичета, как обличате бебетата за разходка? Слагате ли все още тънка шапчица?
Аз слагам шапчица все още.Имам едно дебело пухено гащеризонче и то ни е тоалета за излизане.Иначе отдолу или ромпърче с чорапки,или боди с ританки и елече.

# 434
И аз слагам шапка, памучна тънка, отдолу ромперче, с което сме и вкъщи и отгоре плетена жилетка, плюс зовивам с олекотено одеяло, ако ми се струва студено. Днес, обаче, понеже излязохме по-късно, го бях завива и започна да пищи, защото му беше топло. Отвих го и се успокои. Другата седмица на студеното може би пак ще сме с плюшените ромперчета - мече или с космонавт, зависи колко е студено.

Взех от Синсей няколко комплектчета за навън, тип анцунг. Има доста готини варианти.

Иначе, при нас се оказаха колики. Започнахме нова терапия, още повече гушкане и доброто ми и спокойно дете се върна. Днес си спа през деня няколко дремки по 1-2 часа, вечерта заспа още в 21 30, без проблем и само се буди за хранене. Имаше и силен плач, при периодите с болки, но вече като знаем какво е, веднага овладявахме положението (с черешови костилки, кърмене, стоене на рамото и и най-вече гушкане с коремче към нашето тяло, плюс мосажчета). Давам и био амика, вместо Санколик и май и то действа по-добре.
Официално заклеймявам всякакви измислени консултанти. От няколко седмици работим, големият професионалист не можа да разбере, че детето просто има колики, а не е свръхстимулирано, не можело само да си премине през различните цикли на сън и т.н. (остави ми чувство на вина, че аз нещо си вредя на детето и затова бях изпаднала в изключително тежко състояние на духа). Вчера писах на педиатъра ни и тя веднага по симптомите каза, че са колики и няма нищо притеснително. Каза и че скокът в растежа е термин, използван от консултантите, т.е. медицински такова състояние няма и общо взето по мек начин ми каза да не се занимавам с хора с напечатани измислени сертификати, които нямат грам представа от човешка анатомия и общо взето нищо.
Но, радвам се че минах и през това, защото ми затвърди, че трябва да вярвам на себе си и своя инстинкт (който е доста силен и общо взето, аз вътрешно си знаех, че са колики, но когато си неопитен родител и много лесно могат да те накарат да се съмняваш в себе си) и разбира се - единствено и само на лекари и то проверени.

При мен лохиите почти преминаха. Имат жълтеникав цвят. 40ти ден е на 22.03. Конците още си стоят. Момичетата с естествено раждане и конци - колко време след раждането/спирането на лохиите подновихте контакт с мъжете си? Чакахте ли да се уверите, че конците са паднали? Аз забравих да питам АГ, а нямам търпение вече, не съм била с мъжа си от почти година...

Въпреки, че вече знам какъв е проблемът, в крайна сметка решихме, че ще наемем детегледачка за два пъти в седмицата за 3-4 часа постоянен ангажимент и вече през ушкенда, ако искаме да излизаме двамата или нещо извънредно, ако имам ходене. Имам доста поръчки и ангажименти в частната практика, а е невъзможно сама с бебчо да ги изпълнявам, вечер, въпреки че мъжът ми е с нас, пак не остава време. Клиентите чакат и не ми се изпускат и май ще се възползвам, за да поработвам или дори, да си почивам или отида на някоя друга глезотия. Много е кофти като няма баби наблизо, но е и много трудно 24/7 да си само с бебето, аз поне имам нужда някой да ме отменя за кратко. Завиждам на момичетата, които сте в малък град или които имате баби и разчитате и на тях (благородно Heart)
Иначе мъжът ми много се включва във всичко, вкл.в ролята на баща, но бебчо вече иска основно мен и трудно се успокоява с баща си, пък и кърмя и общо взето, бебчо си е с мама. Домакинска работа за сметка на това не пипам. Всичко прави мъжът ми. При вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт