Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 862
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Нашата също понякога проплаква като ака, доста се и напъва. Ходи по няколко пъти на ден като консистенцията се мени, но ние сме на смесено. Лиги и балончета също има, най-вече след едните капки, които се мъчи да изплюе докрай. Напоследък нещо покашля, а вашите? И пооплешивя😓 на мен ми е много приятно да спинка върху мен поне между 1 хранене, по коремче, но напоследък не иска..вчера заспа де и само примлясваше и се изкашля та се чудя дали не е рефлукс. На няколко пъти връща по 1 лъжица мляко и не директно след ядене... и почна да яде през 2 часа , но по-малко количество.
А промивате ли устичката? При нас и това е зор, езичето й белее, хич не искам да имаме млечница:(

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 20:58 от Sehy

# 586
Нашата също понякога проплаква като ака, доста се и напъва. Ходи по няколко пъти на ден като консистенцията се мени, но ние сме на смесено. Лиги и балончета също има, най-вече след едните капки, които се мъчи да изплюе докрай. Напоследък нещо покашля, а вашите? И пооплешивя😓 на мен ми е много приятно да спинка върху мен поне между 1 хранене, по коремче, но напоследък не иска..вчера заспа де и само примлясваше и се изкашля та се чудя дали не е рефлукс. На няколко пъти връща по 1 лъжица мляко и не директно след ядене... и почна да яде през 2 часа , но по-малко количество.
А промивате ли устичката? При нас и това е зор, езичето й белее, хич не искам да имаме млечница:(

Да кашля,киха.В болницата като бяхме питах педиатърката тогава и тя каза ,че било нормално,защото си тренира дробовете така.
Аз и давам по малко водичка,защото езика и понякога става бял,пък и водата не вреди.Понякога я пие лакомо,друг път и се мръщи,все едно отрова и давам 😃
И оплешивя,такава хубава косичка имаше Sad
Отскоро си държи главата изправена и като я сложа по корем върху мен се оглежда наляво ,надясно и се кокори и ми е много сладка.Дори започна да се усмихва волево като и правя физиономии.

# 587
Да и нашата баш така, държи си главата и не иска да заспи на мен, е понякога и почва да рита показвайки, че не иска...и някакви бегли усмивки ми дава в будно състояние, най-вече като й говоря с висок и лигав тембър Simple Smile

# 588
  • Варна
След падането на пъпа, продължихме с 90% спирт, казаха ми, че така по-бързо ще се оправи - така и стана, за 1 седмица беше зараснал пъпа. След всяко мокрене на пъпчето минавах със спирт (понякога.докато миех дупе, се е намокрял и пъпа).
Нашия е на смесено хранене, с антирефлуксно мляко и там изпражненията станаха с консистенция на пюре и изхожданията намаляха като брой.
точно така стана и при нас и за пъпа и с млякото.

# 589
Свекърва ми разказва как племеника се е родил със зъбче, така че всичко очаквам.
Нашия цвят варира в нормалните, които публикувах. Имаше период в началото може би първи месец, имаше изхождания няколко пъти, като нали на голям човек, оформено-цвят и консистенция на фастъчено масло. При нас изхожданията са по веднъж на ден. Да и от една седмица много се плюнчи, има лигички, прави си балончета. Даже  си мислех дали не е зъбче, защото забелязвам, че и много си мляска бибата и си чеше венците с нея.
Бих искала да попитам мамите, които давате АМ, изхожданията промениха ли си цвета на зелен? И бебенцата боли ли ги при изхождане? При нас откакто се промениха цвета и консистенцията ( вече е като нормално ако, а не кашкаво), изхожданията са придружени с плач.

Цвета при нас е жълто -кафяв ,не се е променял.Промени се само честотата на изхождания та ,вече е през ден,но педиатърката каза,че е нормално.
А акото още ли е кашаво? При нас стана като човешко, така да го определя😄

Не е ли рано за зъбче още? Иначе и нашата се плюнчи,особено като яде.

# 590
Момичета какви песни пеете на бебетата?

# 591
  • Варна
Понякога за фон върви БГ радио. Иначе пея от един ютуб канал- хей ръчички, Боряно, Борянке, Седнало е джоре дос,  зеленчуци който не яде….. и др.

# 592
Нищо не пея, защото ще проходи много бързо за да избяга от моите певчески умения 😂🤣😂🤣 но му пускам песнички от ютюб.

# 593
Детска песничка знам наизуст само Зайченцето бяло и я използвам за приспивна. В останалото време дъщеря ми слуша да ѝ пея песните от моето детство - Каризма, Руши и Антибиотика. Grinning

# 594
Аз и пускам една мелодийка от еднорога,дето много бързо заспива на нея.Иначе не ме бива много в пеенето 😁

# 595
Детски песнички-Зайченцето бяло и Бански на лалета, но като цяло не е фен. Когато плаче истерично я научих да се успокоява на Rose-APT и на Teddy Swims- The Door, те са с по-голям ефвкт.

# 596
Аз нищо не пея, ама и по-добре така. Скоро трябва да почва с малко рок при активния интервал. Днес забравих.

Бях пуснала бял шум една вечер от ютюб мюзик, то вървяло... вървяло... Събуждам се, тихо звучи Рамщайн от кошарата, нашият спи. Grinning

# 597
Слагате ли си бебенцата на активна гимнастика? Моя няма никакъв интерес😅
Как разнообразявате/играете, когато са будни?

# 598

Слагах я тези дни.Доста рита с крачета и са и интересни играчките,опитва се да ги лапа 😁

# 599

Да, днес за първи път пробвахме, ама той е на 20 дена още. По коремче с възглавница също. По корем върху мен доста, от седмица насам. Слагам го пред аквариума в шезлонга, много е вървежно.

Общи условия

Активация на акаунт