Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 157
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
Аз за МЦ знам, че след секцио малко по-бавно се връща и ако се кърми активно - също. Аз съм и двете и не очаквам скоро да дойде, но и не изгарям от желание сякаш. 😁 Ще видим какво ще стане.

А колкото до коликите и режима, определено откакто започнах да давам БиоАмика и двете неща се подобриха много. Пък и тя много ги харесва тези капки, капя директно в устата и е голям кеф 😂

# 736
Аз го чакам цикъла,боли ме,напрегнато ми е,ама още го няма.Със секцио бях и не я кърмя,би трябвало вече да е дошъл.

# 737
МЦ ми дойде на 40тия ден точно. Секцио родих. Настроението ми е същото като преди, нямам промяна, а и по време на бременността не съм имала. Сега си имам на моменти съвсем нормални притеснения свързани с бебето. В крайна сметка смятам, че е нормално, особено когато е първо бебче, а и е живо същество. Силно вярвам в майчиния инстинкт и се водя по него, но се е случвало да се подведа. Например дремва 15мин, киска се, аз си мисля, че е огладняла рано и предлагам мляко, тя горката и се спяло още - изпива 10мл и заспива. В такива случаи се чудя как още не съм свикнала да разпознавам. Когато я мъчиха колики (няколко вечери) направо ми се късаше сърцето и се чувствах безпомощна. Ама то е нормално, въпреки че човек прилага всякакви техники - детето го боли и няма как родителя да не страда от това. На мен ММ много ми помага с грижите, даже бих казала, че не е помощ, ами направо си е равен с мен. Та, смятам и това влияе положително

# 738
Случвало ли се е след хранене, а и като сложите бебето да лежи, то да започне да кашля и едно такова сякаш течност има, чува се като хъркане на моменти като диша. Чудя се дали не се връща мляко някак нагоре…
Днес педиатърката каза, че трябва да спи под наклон 40 градуса, но нейната възглавничка е доста ниска. Май ще взимам някаква антирефлуксна, че гледам, че тя е под някакъв наклон, някоя ползва ли такава?

# 739
След всяко ядене гледам поне половин час да е под наклон или изправена. Така или иначе пробвам да се оригне и то си минава време. Изобщо не я слагам в леглото - или я държа, или ползвам една възглавница за кърмене, която става като гнездо за бебе и тя е под наклон ама я повдигам допълнително. Ако я сложа да легне или повръща или просто се мъчи както го описвате.
Но да, може да се пробва с антирефлуксна възглавница и аз съм си го мислела. Ама някак и голям човек да легне веднага след ядене пак ще му стане тежко и затова не я оставям да лежи.
Случвало ли се е след хранене, а и като сложите бебето да лежи, то да започне да кашля и едно такова сякаш течност има, чува се като хъркане на моменти като диша. Чудя се дали не се връща мляко някак нагоре…
Днес педиатърката каза, че трябва да спи под наклон 40 градуса, но нейната възглавничка е доста ниска. Май ще взимам някаква антирефлуксна, че гледам, че тя е под някакъв наклон, някоя ползва ли такава?

# 740
След ядене я държа права доста време, не знам дали е половин час, но забелязвам това, както след като се нахрани от гърдата и я пусне, така и после като я оставя в леглото. Сякаш се задавя и кашля някакво време. Уж като я кърмя винаги главата ѝ е по-нагоре.

# 741
И моят кашля понякога, от рефлукса му е това. И аз го държа поне 15-20 мин прав/седнал след хранене.

# 742
Да кашля,все едно всеки момент ще повърне.Това е от рефлукса.Гледам и аз да я държа изправена да не се задави,но понякога просто заспива

# 743
Хмм, явно и при нас има рефлукс, а си мислех, че това е само като повръща много мляко, а не и тази кашлица и задавяне…
На каква възглавница ги слагате в такъв случай? Гледам някакви антирефлуксни, но не пада ли отстрани от тях докато спи, понеже са доста високи?

# 744
Не ползвам възглавница аз, не мисля, че се препоръчва. Нашето креватче има опцията да се вдигне нивото леко от едната страна, пробвала съм, но не забелязах особена разлика.
Ако ще слагаш възглавница, сложи я под матрака.

# 745
Ние ползваме. То не е класическа възглавница, а е направена като от мемори пяня/някаква гъба, супер твърда е като матрак и детето може да лежи изцяло върху нея.През деня е ок, защото стоим на дивана, но вечер, като я преместя в кошарата, на гръбчето подлага свито одеало да не се завърти и удари в решетките. Не мога да кажа, че има огромна полза, но е плюс. Също държа изправена след хранене, но като се разплаче за смяна на памперса и я раздвижа и връща / винаги я слагам на възглавницата , за смяна, за да е нависоко главичката/. При консултация с гастро ни каза да повдигнем цялото легло в наклон 30градуса за рефлукса. Също така ни препоръча смяна на млякото, лекарство против повръщане и 2 излследвания за непоносимост към крави белтък и секрет от нослето точно за това прихъркване. В понеделник ще ходим за второ мнение, защото не бих рискувала да сменям млякото.

# 746
Аз имам антирефлуксна възглавница,но е малко големичка и още не съм я ползвала.Иначе гнездото и кошарата са под лек наклон,обаче пак няма ефект от това.Ще трябва да го изтърпим този гаден рефлукс.

# 747
Моят е с рефлукс, и пие антирефлуксно мляко, спи на леко надигнат матрак.
На смесено хранене е, и има резултат при нас поне.
Лекарката ни каза, че е период и се израства, но той връща дори в съня си, което мен ме притеснява и затова даваюе млякото. Ако е само в будно състояние надали щях да правя нещо по въпроса, а щях да го оставя да си го израсте.

# 748
На мен педиатърката ми каза, че тъй като е основно на АМ, може след навършен 4ти месец да започнем със захранването, с него намалявал рефлуксът.
Моят тази нощ ме скапа. Не знам колики ли бяха, газове ли, рефлукс ли, или скок в растежа, но беше непоносим. Едва успях да го приспя към 0 ч, плачеше неистово. После се събуди в 3.40 и същата история, едва успях да го приспя в 5.50 и бум, в 6.30 се събуди отново и уж гладен (а беше ял преди това в 4 ч 120 мл и още 30 мл в 5). Imp Smiling Imp Баща му си хърка щастливо и изобщо не го чува. Triumph Наложи се да го сритам към 9, за да вземе детето в другата стая, че едва карам на 4 часа сън и хоп, в 9.30 телефонът ме събуди тотално. Grinning та се отказах да спя за днес.
Вашите бебета как са?

# 749
То при нас не връща нищо, просто тази кашлица и задавяне след всяко ядене ми е проблема. Сякаш се дави и всеки път е кашляне и като я оставя да легне пак си кашля през някакъв период.

Общи условия

Активация на акаунт