Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 17 921
  • 768
  •   1
Отговори
# 30
Включвам се и аз в темата Simple Smile

Подписвам се под всяка дума на helio, същата беше историята и с моето първо дете, сега една идея по-лесно се случват нещата , но пак си имаме разни дреболии за преодоляване. Точно се връщаме от консултация при Ася Демирева днес, много ми беше полезно, за да си "сверя" часовника и спрямо това бебе и да видим има ли нещо, което да помогне (има!).

В крайна сметка обаче - най-важното е да е спокойна и щастлива майката. На мен лично кърменето ми помага на психиката и самото бебе е по-спокойно така. Като дохранвах баткото с АМ той го ядеше супер бързо, имаше много колики, а на гърда всичките тези проблеми изчезваха.  Но е личен избор и трябва всяка жена да си прецени за себе си, абсолютно не смятам, че мъжете, бабите или който и да било друг имат право на мнение.

При нас бабите идват за по час - два на 4-5 дни, точно време да гушнат за малко бебето, да ми помогнат с гладене/чистене ако има и да донесат някоя супа Wink

# 31
  • Варна
Мария и аз родих януари, но си подържам темата и ми е приятно с вас, заедно минахме целия път.

По темата и яз не харесвам крайните неща и изказвания.
Майка ми е у нас и ми помага вече трета седмица и това ми дава спокойствие, че има на кой да разчитам и мога да изляза от нас. Не сме имали дразги или поне аз не се връзвам. Вече за 40 дни ще дойде за партито. Занимавам се тези дни с организацията на празника - сами ще си правим всичко, само погачата ще купя, украсата поръчах от Шийн, а останалите неща си ги направих с канва и принтера. Направо си е мини рожден ден 😁. Поканила съм 3 приятелки, аз и майка ми.
Поканих и свекърва ми да дойде да си види първородното внуче, да остане седмица, две колкото иска, но ми отказа, за сега ще го гледала на снимка. Както иска… тя си има нейни задръжки, не ѝ се сърдя.
За кърменето аз точно нощем не кърмя, че моя яде бавно и заспива на гърда. Последните вечери така го приспивам, при мен на леглото. Денем гледам да кърмя и дохранвам, ама и той се изнервя, постоянно се пуска, върти глава, мъчат го колики и плаче. Още нищо не давам за тях, защото чета, че запичат, а той и без друго ака през няколко дни. И другото което е, чета и ми казват, че капките за колики са за успокоение на майките, че правят нещо, а всъщност коликите не се облекчават… Та ако много стане зле положението ще дам- ,но няма да е системно, изписаха му еспумизан.

Режим няма май моето бебе- събужда се денем на час и половина два да яде, будува после още толкова време. Пълни мокри памперси. Къпем го в 19:30-20:00ч масаж и заспива за 3-4 часа. Денем са кратки дремките. На ден в сън му минават 15-16 часа. Не знам ок ли е?
Няколко въпроса от мен….
Да питам правите ли масаж и гимнастика и кога и как. Гледах лекция вчера по темата. Аз се оказа че нито масажа ми е масаж. Нито гимнастиката- гимнастика.
Оставяте ли ги по корем и по колко време?
От няколко дни му се белят ръцете и краката, мажа с олио, но май не хидратира добре. Вие минахте ли през Белене и с какво мазахте?

# 32
Моята принцеса понеже е много малка още и правим масаж като се събуди и вечер след къпането докато я мажем с олиото.Така ми показаха акушерките в болницата.

# 33
Също стигам до извода, че капките не помагат при колики. Аз правя масаж след баня, като и слагам лосиончето. Също така правя и гимнастика за коликите 3 упражнения, които според мен я отпускат, защото пръцка и се усмихва. В болницата ми дадоха мостри на тези два продукта на А-дерма за суха кожа. Тя имаше малко около нослето и също така и се появяват на няколко пъти по една две пъпчици, мазах с него и изчезнаха. Тя си има козметика, но си го поръчах за себе си, тъй като моята кожа е доста суха и също се люпи, предимно по брадичката, носа и понякога веждите. Уникален е, ще приложа снимка.
За погачата съм поръчала всичко- правя пити, сладки, торти, но с нея няма как да отделя толкова време. Украса поръчах от една група във ФБ “Купи подарък от майка на дете с уврвждане”.

# 34
И ние минахме на Exomega. Обаче още си имаме пъпчици и обривчета. Педиатърът каза, че е бебешко нещо си и кожата се чисти и е нормално.
Иначе, знам че начинът да има кърма е цедене, но не мисля да си го причинявам. За мен кърменето е красив и интимен процес, а това фанатизиране ще го превърне в стрес и работа и ще започне да ме натоварва. Затова - колкото, толкова. Засега сме на смесено хранене и мисля, че сме добре. А и така повече време се засища, иначе с кърма само на 2 часа и огладнява пак. И все го мисля дали не е гладен. Аз съм отгледана на АМ, мама ме е кърмила до 20ти ден. После не е имала кърма. Боледувам има няма веднъж в годината.

# 35
За пъпчици мога да ви препоръчам Cicatella Mustella кремче.Доволна съм.Мажа я след банята и кожата става много мекичка и на другия ден пъпчиците изчезват на другата сутрин.
И ние сме на смесено хранене -цедя се все още с помпата ,но пускам по 20 мл и от двете гърди,но пак е нещо.Ще видим до кога ще издържа така,спрях и чая ,защото май няма много ефект или поне не забелязах да има.
Аз също съм отгледана с АМ.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 10:25 от M.Steff

# 36
Аз съм от крайните, но се старая да не давам акъл и да уважавам избора на всеки. Това, че на мен всичко ми звучи като оправдания, за да не се правят нещата, както аз ги правя,си е мой проблем и не трябва да се изказвам за никой. Просто не съм била в ничии други обувки и не знам решението как е взето.
За помощниците: не съм имала, не знам какво е да имам и съм се справила и справям сама. От тази гледна точка "не мога да се изкъпя", ми звучи като голяма лиготия.
За кърменето: сякаш има зависимост между него и наличието на помощници. Който има помощник и иска да го ползва - рано спира с кърменето. Изключвам случаите с нямаше на кърма.
Опитът ми с кърменето: с първото дете месец изцеждах и дохранвах. Ама ми писна. Много измерителни. Вместо по 30мин, слугувах на това ми решение по час. И един ден реших да спра да дохранвам. Бебето, леглото и аз. На всяко гъкване - гърда. И стана. За отрицателно време Бебето си стимулира кърма и 5 месеца беше само на кърма.
Стресът... На изписването на баткото, ми казаха, че има шум в сърцето и спешно да отида в кардиологичната болница. Там видяха дефект в сърцето. Не е като да не съм се стресила, но успях с кърменето.
С това бебе, с лекота ми се случиха нещата. На 2 седмици става утре. Търсеше на час, час и половина. Сега изкарва по 3 часа. През нощта прави 2 паузи. Една 4 часа и една 4-5 часа. Нямам везна и не мисля да имам, но вчера го теглих на моя кантар - качил е 300г. Мисля, че е добре.

# 37
Аз изобщо не съм крайна или фанатична, но и аз като GNA реших с първото, че това с дохранването с АМ ми е най-лошият вариант, защото взимам негативите и от двата вида. Казах си, че ще пробвам да минем само на кърма и ако не стане - приключвам. С помпата съм споделяла, че нищо не успявах да изцедя, мразех я до дъното на душата си, изобщо не ми беше вариант.  Един ден просто махнах добавките и да, в началото ядеше на два часа, но за под седмица (да не кажа три дни) се нормализираха нещата и си правеше съвсем нормални паузи баткото. На шест месеца беше почти 8 кг и 71 см, така че явно му стигаше Wink .

Сега със знанията си от предния път още в болницата си го причиних това по-често хранене с бебето и откакто сме се прибрали няма проблем, яде на 3 часа (+/- 20 минути) през деня, през нощта прави пауза от 4 часа, на няколко пъти и две по 4, което за бебе на под месец мисля е супер.

# 38
Ох, аз не бих нарекла лигла никоя жена, минала чрез раждане. Всяка се възстановява различно - въпрос на генетика, възраст, праг на болка, наличие на болежки и тн. А дали бебето яде от бутилка кърма, или от гърда ми се вижда супер несъществена причина да се начуква канчето на родилката. Все едно и също нещо яде. Ако има дискомфорт, той си е за жената, че губи време в цедене. Днешните АМ също са в пъти по-добри от това, с което сме хранени ние. Моята майка не е имала капка кърма, аз съм изцяло гледана на АМ. Изключително здрава бях и като дете, и като възрастен. А АМ преди 30 г няма нищо общо със сегашните формули. Простоооо не разбирам защо трябва да се скача по главите на майките и да им се набива, че са кофти майки, ако не кърмят задължително на цица. Да не говорим, че при куп жени не се получава точно така. Мен ми дават за пример близка, която повече от 2 г кърми от гърда. Щяла съм да свикна. А пък тя, за да може все пак да спи, е заспивала с бебето на гърда в кресло, което аз пък не бих направила посмъртно, защото така стават най-големите бели. Та да - перфектни хора няма, а всяка си има свои виждания в кое да бъде топ и в кое може да отпусне изискванията към себе си. Аз, ако трябва на 2 часа да съм в агония и да ми изяжда кървавите зърна без никакъв шанс ММ да ме смени с поне едно нощно хранене, няма да съм добра майка после в будно състояние.

# 39
На нас също ни дадоха мостри от болницата, но на uriage. Не съм пробвала още. На малката и излизат пъпчици около пъпчето. Чудя се дали е нещо като запарване от памперса или алергична реакция. Няма на други места. Масажче и ние правим след баня. Много е спокойна бебка, откакто сме изцяло на АМ, спинка си детето, храни се на 3часа и половина, понякога на 4часа. Чудя се дали да започна да я будя на 3 часа да яде през деня. През нощта си прави пауза 5-6часа. Не знам и аз как е най-правилно спрямо детето. Може ли да споделите какъв термометър сте взели? Колебая се между безконтактен за челото и такъв за в ушето. Ако може да споделите мнение.
Иначе, от днес си наумих да спра да мисля за кърменето и да се самообвинявам, че не съм направила нужното. Явно си е до организъм. Край мен приятелки, които родиха просто си имаха много кърма, без да правят нещо допълнително. В крайна сметка ще порасне и на АМ. Съгласна съм, че в днешно време формулите са подобрени в сравнение с преди години

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:08 от Анонимна*

# 40
Здравейте, планирам да си спра кърмата след 1вия месец. Някоя когато мен има ли? И ако да как се спира?

# 41
  • Варна
Оправих положението с лющещите се ръце и крака с един крем на себамед. Сетих се че имам разни мостри… свършиха работа.
Аз не съм решила до кога ще кърмя…..докато имам и мога и не по - късно от 6-ти месец си мисля.

# 42
Здравейте, планирам да си спра кърмата след 1вия месец. Някоя когато мен има ли? И ако да как се спира?

Достинекс се казва лекарството,обаче по-добре лекаря да ти назначи схема на прием.
Иначе и аз както казах съм отгледана с АМ,много рядко боледувам .Докато брат ми ,който беше на кърма изцяло сега боледува по-често от мен.
Ще видим аз до кога ще се цедя.За сега смятам да дам шанс нещата да се случат от самосебе си.Пък каквото стане стане .

# 43

Достинекс се казва лекарството,обаче по-добре лекаря да ти назначи схема на прием.
Иначе и аз както казах съм отгледана с АМ,много рядко боледувам .Докато брат ми ,който беше на кърма изцяло сега боледува по-често от мен.
Ще видим аз до кога ще се цедя.За сега смятам да дам шанс нещата да се случат от самосебе си.Пък каквото стане стане .

Оф аз се реших вече, че макс месец ще държа. Наистина това много ме тормози.. знам че е много хубаво за бебето затова месец ще давам, а после се предавам.

# 44
Момичета, вие как хидратирате кожата на лицето на бебето? На моето започна да се лющи малко и се чудя дали да прилагам козметика, тъй като доста се обрива..

Общи условия

Активация на акаунт