Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 356
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
Браво,че се осмелявате да ги извеждате,аз още не смея.При мен има и друго - апартамента ни е н а3 етаж,асансьора се пада междинен и не ми върши работа.Ще падне голям фитнес като започна да свалям и качвам количката по стълбите 😄

# 91
Ние още не сме се преместили в къщата и сме в апартамента. На първи висок етаж съм, но мисля да я оставям долу на партера, входа се заключва, не сме много апартаменти, една мадама и тя си оставя, досега не е имало проблеми. Ако се разбереш със съседите, иначе ще е доста тегаво.
Браво,че се осмелявате да ги извеждате,аз още не смея.При мен има и друго - апартамента ни е н а3 етаж,асансьора се пада междинен и не ми върши работа.Ще падне голям фитнес като започна да свалям и качвам количката по стълбите 😄

# 92
Ние още не сме се преместили в къщата и сме в апартамента. На първи висок етаж съм, но мисля да я оставям долу на партера, входа се заключва, не сме много апартаменти, една мадама и тя си оставя, досега не е имало проблеми. Ако се разбереш със съседите, иначе ще е доста тегаво.

ММ по се има със съседите,аз не толкова,така че че видим.На първо време ще сгъвам количката,свалям я долу после и малката и така.До лятото ще съм влязла във форма 😁

# 93
Аз моят лак го махнах преди Коледа. С обикновен безцветен съм.
Косата при фризьор, ама има време до датата й.
Иначе аз режим си имам Simple Smile
Сутрин/около 8/като яде или заспива или си стои и гледа, та аз се отдавам на горещо кафе с пачове на очите, извадени от хладилника. Голям кеф. После яде в 10:30 и след заспиването е ред на домакинска работа, обяд и изпращане на големия на училище. В 13-13:30 яде и следва по-дълъг сън. Или спя с него, или още нещо за домакинството, упражнения, нещо служебно, или просто губене на време... В 17 яде, заспива и следва подготовка за вечеря и вечеря. В 20 е къпането, хранене и  следва моето време Simple Smile Баня и за мен, мазила, чаша чай, тв или филм.
После го храня в 23 и от там насетне е на късмет. Ако имам, яде в 3 и в 7-8. Ако има промяна в часовете, гледам да ги наглася и да спазя този в 13-13:30, за да ми е леко после.
И така с козметичните,  и не само,  процедури.

И ние сме с този режим, с около 30 мин разминаване. Аз много държа бебето да има режим - да имам време за себе си през деня и вечер след 21 часа време за мен и ММ. И най-вече то да е спокойно. Имахме няколко дни, в които нарушихме режима, не спа по цял ден, беше изнервен, неспокоен, мъчеше се. Врязохме си пак в режим и веднага се успокои и си спинка и хапва добре. Спим от ден 1 в кошарата и през деня и през нощта. На ръце не приспиваме, за да не развие зависимост, приспиваме и успокояваме в кошарата. Откакто го въведохме, е супер спокоен. Преди, като сме приспивали на ръце, се е стигало до истерии. Въобще, децата искат режим, постоянство и закономерности. Иначе се изнервят и не е ок за тях. Иначе ми се иска постоянно да го гушкам, но знам че свикне ли, после се отразява и на развитието занапред, развиват зависимости и т.н. Гушкаме се, когато будува (сам си направи прозорец между 18-20 за около час някъде) или след като папка и заспи, го държа в мен да му се радвам, обаче после пак слагам в кошарата. Мен нашите са ме отделили от тяхната стая, когато съм била на 3 или 4. До ден днешен помня колко ме беше страх и всяка вечер ходех да събуждам мама, за да си легна при тях. Не можех да спя. До ден днешен изпитвам страх, когато остана сама в апартамента или когато е тъмно. Последствие е и от късното отделяне. Затова искам да избегна при него такива страхове. Ще го отделим в неговата стая най-късно като е на година и половина - две и още няма създадени страхове.
За козметичните процедури - в събота имам час за фризьор, в сряда час за козметик. Важно ми е да продължа да си ходя и да се грижа за себе си. Днес си правих мултимаскинг през деня, онзи ден гел лак и аз, смогвам и преди ММ да си дойде от работа, да сложа малко гримче. Абе, искам да съм и жена, освен майка, действа ми добре Grin
Иначе, аз съм си изцяло сама през деня, общо взето няма някой, който да идва да ми помага. Сестра ми уж щеше да идва за компания, дойде отзи ден, но тя е от новото поколение и няма реална представа за живота, нищо че е на 27 години Grin Дойде за 15 вин и взе да се оплаква как е претоварена и не издържа, мислела, че бебето ще си спи и това правят бебетата. Изобщо не знам как ще гледа бебе след време, не я виждам като майка Grin

Ние днес направихме първата разходка. 15 мин в квартала. Много му хареса. Утре пак ще излезем. Нямам търпение да е все топло и да излизаме по цял ден, да започна да си нося аутфитите отпреди бременността и да се понагласям Grin

Иначе, успявам да си движа и частната практика засега, в доста по-ограничено време, но отварям лап топа почти всеки ден.

И така при нас. Колики още нямаме май, въпреки че има газове, пръцка доста, но не е плакал. Дано така си и остане, в болницата и педиатърката казаха, че не е задължително всяко бебе да минава през това. Иначе поръчах Лефакс, всеки ми се кълне в него колко е добро. Имаме и еспумизан и колийф. Засега даваме Биогайа и Биоамика. Храним се смесено, като си имаме и няколко хранения изцяло на кърма.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 00:19 от KPP

# 94
Аз моят лак го махнах преди Коледа. С обикновен безцветен съм.
Косата при фризьор, ама има време до датата й.
Иначе аз режим си имам Simple Smile
Сутрин/около 8/като яде или заспива или си стои и гледа, та аз се отдавам на горещо кафе с пачове на очите, извадени от хладилника. Голям кеф. После яде в 10:30 и след заспиването е ред на домакинска работа, обяд и изпращане на големия на училище. В 13-13:30 яде и следва по-дълъг сън. Или спя с него, или още нещо за домакинството, упражнения, нещо служебно, или просто губене на време... В 17 яде, заспива и следва подготовка за вечеря и вечеря. В 20 е къпането, хранене и  следва моето време Simple Smile Баня и за мен, мазила, чаша чай, тв или филм.
После го храня в 23 и от там насетне е на късмет. Ако имам, яде в 3 и в 7-8. Ако има промяна в часовете, гледам да ги наглася и да спазя този в 13-13:30, за да ми е леко после.
И така с козметичните,  и не само,  процедури.

И ние сме с този режим, с около 30 мин разминаване. Аз много държа бебето да има режим - да имам време за себе си през деня и вечер след 21 часа време за мен и ММ. И най-вече то да е спокойно. Имахме няколко дни, в които нарушихме режима, не спа по цял ден, беше изнервен, неспокоен, мъчеше се. Врязохме си пак в режим и веднага се успокои и си спинка и хапва добре. Спим от ден 1 в кошарата и през деня и през нощта. На ръце не приспиваме, за да не развие зависимост, приспиваме и успокояваме в кошарата. Откакто го въведохме, е супер спокоен. Преди, като сме приспивали на ръце, се е стигало до истерии. Въобще, децата искат режим, постоянство и закономерности. Иначе се изнервят и не е ок за тях. Иначе ми се иска постоянно да го гушкам, но знам че свикне ли, после се отразява и на развитието занапред, развиват зависимости и т.н. Гушкаме се, когато будува (сам си направи прозорец между 18-20 за около час някъде) или след като папка и заспи, го държа в мен да му се радвам, обаче после пак слагам в кошарата. Мен нашите са ме отделили от тяхната стая, когато съм била на 3 или 4. До ден днешен помня колко ме беше страх и всяка вечер ходех да събуждам мама, за да си легна при тях. Не можех да спя. До ден днешен изпитвам страх, когато остана сама в апартамента или когато е тъмно. Последствие е и от късното отделяне. Затова искам да избегна при него такива страхове. Ще го отделим в неговата стая най-късно като е на година и половина - две и още няма създадени страхове.
За козметичните процедури - в събота имам час за фризьор, в сряда час за козметик. Важно ми е да продължа да си ходя и да се грижа за себе си. Днес си правих мултимаскинг през деня, онзи ден гел лак и аз, смогвам и преди ММ да си дойде от работа, да сложа малко гримче. Абе, искам да съм и жена, освен майка, действа ми добре Grin
Иначе, аз съм си изцяло сама през деня, общо взето няма някой, който да идва да ми помага. Сестра ми уж щеше да идва за компания, дойде отзи ден, но тя е от новото поколение и няма реална представа за живота, нищо че е на 27 години Grin Дойде за 15 вин и взе да се оплаква как е претоварена и не издържа, мислела, че бебето ще си спи и това правят бебетата. Изобщо не знам как ще гледа бебе след време, не я виждам като майка Grin

Ние днес направихме първата разходка. 15 мин в квартала. Много му хареса. Утре пак ще излезем. Нямам търпение да е все топло и да излизаме по цял ден, да започна да си нося аутфитите отпреди бременността и да се понагласям Grin

Иначе, успявам да си движа и частната практика засега, в доста по-ограничено време, но отварям лап топа почти всеки ден.

И така при нас. Колики още нямаме май, въпреки че има газове, пръцка доста, но не е плакал. Дано така си и остане, в болницата и педиатърката казаха, че не е задължително всяко бебе да минава през това. Иначе поръчах Лефакс, всеки ми се кълне в него колко е добро. Имаме и еспумизан и колийф. Засега даваме Биогайа и Биоамика. Храним се смесено, като си имаме и няколко хранения изцяло на кърма.

Извинявай, ама това че прекаленото прегръщане щяло да му навреди са пълни глупости. Новороденото има нужда да усеща майка си, така се чувства сигурно и спокойно, има нужда от любов, грижа и внимание. Това може само да му помогне по никакъв начин няма да му навреди любовта, която майката му дава. И относно твоя случай, че като малка те е било страх да спиш сама, ами всяко дете на твоята възраст би го било страх да спи само

# 95
Аз много си го гушкам и целувам. Спи при мен от първи ден. Даже нямам кошара за спане. Имам едно люлеещо се, ама там е рядко.
Големият също спеше при мен. Беше на 8, когато се разделихме. Много спокойно дете е. Няма зависимости, страхове или нещо друго. Сам остава без проблем от 7 годишен. Не се хваля и знам, че е рисковано, но сама се грижа за него и се налагаше понякога.
Не се впрягайе в режима, че бързо се променят нуждите на малкия човек, а и е човек. Не е машинка. И не е важно само да се създаде с любов, а да се дава такава постоянно.
Като цяло майчинството е да даваш много любов и не само, а не да гледаме постоянно часовника.

# 96
Ние сме на месец и няколко дни и вече сме излизали три пъти за около час ха

# 97
И аз като KPP имам страх от тъмното, мисля че по същата причина, някъде на 4 вече са искали сама да си спя в кошарата в стаята и аз така съм ставала като таласъм и съм ги плашела вечерно време😂 Баща ми е разказвал, че са ме оставяли за малко и после на ръце пак ме е връщал в стаята ми. Сега с ММ спим на включен телевизор, нещо да ми свети. Иначе и като по-малка винаги е трябвало да има я зелена лампа включена, я радиото в песнички на касетки са ми пускали.

Малката си спи в кошарката при нас, а през деня е в хола в гнездото. Като будува обичаме да си играем с нея, доколкото е възможно. Мъжи ми й прави самолетче във въздуха, много се кефи😊

И ние днес сме при педиатърката, но ще отидем с колата, че е все още много студено тук. За сега я изкарваме само за по 5-10 мин на терасата увита в одеалце. Мисля като направи един месец да я изведа поне за малко, за една обиколка около блока. Ако все пак още е студено, ще дебна някой слънчев, що годе топъл ден. Помня, че миналата година по това време си беше баш пролет и доста топличко.

За коликите мисля, че нас лека полека почват да ни хващат. За сега давам Lefax сутрин и вечер и Био гая на обяд, сякаш имат резултат и масажи на коремчето правя. Нещо, което забелязах при нас е, че ако 30-40 мин след хранене все още е будна и неспокойна, й даваме 3-4 глътки глюкоза, пускаме машинката за шум и до 10-тина мин е заспала.

# 98
Ние я изведохме в парка вчера за 40 мин някъде. Малката шушка си спа и явно й беше приятно да я возят. Мисля вече всеки ден стига да е ок времето. На 18 дена сме. Аз си я гушкам много, баща й също. Не се опитвам да създавам режим. Мисля, че толкова малко бебе не може да има такъв. Тя на този етап е като тамагочи. 😅 Яде, спинка, ака, пишка и в будните периоди иска гушкане. Даже не знам разбира ли от игра нещо - баща й много я забавлява, но тя на този етап още не знае, че ръчичката й е нейна, камо ли да разбира от режими и игри. То повече е за нас забавление. Спи предимно в гнездото, много не й е приятна кошарата за жалост. И там спи, ама по-неспокойно. Мисля, че на този етап бебето още до голяма степен се асоциира с мама (и тати) и има нужда от гушкане и да му се приказва, въпреки че не разбира смисъла. Нежният тон я успокоява. Най-лесно заспива гушната, даже не с песни и люлеене, а просто да е върху някой от нас. После я прехвърляме в гнездото/кошарата и си спи.

# 99
Май всички чакаме с нетърпение да се оправи времето.
Иначе малката си спи в преносимата кошарка от Айко до нас ,голямата я сглобихме ,но още не сме я слагали да спи там.Гледам и аз да спазваме режима на храненията ,като започваме от 9 сутринта и т.н,за сега си е лакомичка и си изяжда всичко.За колики поръчах антирефлулсна възглавница,ще споделя отзиви.Лефакса и на мен много ми го хвалиха ,та ще видим какво ще препоръча педиатърката днес.

# 100
Нашата спинка през нощта до нас в кошарата next to me. Най-готината ми покупка🤣 не се налага да ставам, за да я взема и винаги е пред очите ми. През деня спи в хола ту в нея, ту в гнездото. От днес мисля да започна да я слагам през деня поне за 1 спане в нейната си стая в дървената кошара, за да свиква постепенно. Гушкаме я като е будна, но понякога се е случвало да заспи на ръце (не че това сме целили). А и все пак са мънички и имат нужда да ни усещат близко и да се гушкат. За режим трудно мога да говоря. В смисъл детето си хапва на 3часа горе долу, като прави една пауза от 4 часа и една от 5-6. Но времето за хранене не е в точно определен час. Зависи и кога е заспала. Хубавото е, че трета нощ вече спи общо 7часа или 7часа и половина с една пауза от около час-час и половина (хапване и спокойно будуване) Съответно храненията намалиха и са 6 за денонощие като си увеличи пък количеството. Вашите бебоци на колко броя хранения са? (Нашата е днес на 21дни)

# 101
Хранения гледам да са ми под часове, защото ми е по-удобно, а и тях мога да контролирам.
За спането контролът е мираж🤣 Тази нощ ми се събират към 3 часа сън.
Но храненето: например сега яде и знам че в 10:30 ще мога да изляза и да се прибера до 12:30-13:00, преди обяда и обедния сън. Така си го бях направила с баткото и ми беше доста удобно, защото познатите от площадката също бяха така и по този начин всички бяхме точни за групова обиколка и кафе навън. След следобедния сън - пак навън.

Вчера го изведох на терасата. И днес ще направя така, и от утре или събота ще го разхождам, защото се налага.

# 102
GNA, за да контролираш часовете означава ли, че будиш бебето, за да хапва, ако е настъпил този час? Аз много се чудих дали трябва да я будя, но в последствие просто видях, че си е спокойничка и някак сърце не ми дава да я будя. Будим я единствено за къпането, защото ни се иска банята да е в точен час и тя винаги спи тогава🤣, но пък се пада малко преди храненето и се възползваме като я изчипкаме да си хапне и пак е спокойна. Гледам, че вчера е имала сутринта хапване в 5:00, после в 10:15. Снощи обаче хапна в 4:00 и сега се разбужда, та предполагам до 10:30 ще яде, но е по-скоро случайност🤣 горе долу мога да предвидя кога ще яде, но не и с точност. Ще говоря с лекарката на прегледа да питам какво ще каже и тя по въпроса със събуждането

# 103
И на мен така ми дожалява да я будя през нощта.Спи спокойно и се събужда сама за хранене.

# 104
+1 за гушкането. Това бебче съм го чакала цял живот, не може да спрем да я гушкаме и целуваме, докато е будна. Тя вече доста се разглежда, разпознава ни. Когато е будна винаги някой си играе с нея. Пускам и музика /не бебешки песни/ докато правим гимнастика, след това танцуваме, докато си лежи и се протяга  и е супер щастлива.
Ние имаме един страшен режим, който всеки ден е съобразен с това в колко се е събудила и е било първото хранене и започваме да се водим по на три часа, плюс минус. От него аз се съобразявам с домакински задължения, излизане и т.н. Не знам вашите бебчета как спят, но нашето много спинка в периода вечер-до следващия ден на обяд, будим се само за ядене и сменяне на памперси.Вече в следобедните часове будува, понякога не спи и между хранения.
Днес бяхме в църквата, бебка общо взето проспа всичко.🤭 Молитвата е около 5мин., хубаво е да има и възрастен човек с вас /това не ни го каза жената, при която я записвах/. Аз държах бебка, ММ свещичките, ролята на възрастния я изигра попа, той подаде бебето на таткото а аз държах свещичките. Питата, която носите е за раздаване-може да си я вземете или оставите в църквата, ние я оставихме.

Общи условия

Активация на акаунт