Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 339
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
Сутринта и нашата трудно заспа,иначе през ноща си спинка спокойно и почна вече сама да се буди за ядене.
Иктера май започна да преминава вече,не ми се вижда толкова жълта.

# 76
Да се отчета и тук, понеже по-рано все пишех в темата за Мартенски бебета, но явно бебето ще си спази термина. 😀
Преди малко се връщам от преглед и тонове. Имам разкритие 2см и контракции, като при положение, че ми е второ раждане, АГ обясни, че нещата може да се случат по-бързо и ако имам болки и контракции да тръгвам. Сряда съм на преглед, като ми каза, че вероятно четвъртъка ще родя, един ден преди термина (28.02). Дали така предполага или си смята, че ще си включат и окситоцина, не знам, ама нямам против, понеже вече с ехограф не ме гледа, та не знам и колко тежи. То и да знам, не че мога да я направя по-лека… 😆

# 77
Да се отчета и тук, понеже по-рано все пишех в темата за Мартенски бебета, но явно бебето ще си спази термина. 😀
Преди малко се връщам от преглед и тонове. Имам разкритие 2см и контракции, като при положение, че ми е второ раждане, АГ обясни, че нещата може да се случат по-бързо и ако имам болки и контракции да тръгвам. Сряда съм на преглед, като ми каза, че вероятно четвъртъка ще родя, един ден преди термина (28.02). Дали така предполага или си смята, че ще си включат и окситоцина, не знам, ама нямам против, понеже вече с ехограф не ме гледа, та не знам и колко тежи. То и да знам, не че мога да я направя по-лека… 😆

Май само ние двете останахме. Аз вече седмица съм си с контракции и два санта и половина... Grinning Ще съм в март май.

# 78
Не ти ли предлагат да го индуцират, в случай, че и контракции си имаш?

# 79
Не ти ли предлагат да го индуцират, в случай, че и контракции си имаш?

Е, искам си до термин. Още не сме се чули да видим какво правим. Аз си имам контракции от 5ти месец. ЖК не смятаха, че ще изкарам миналата работна седмица... без да родя.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 15:28 от The_Black_Hole

# 80
Здравейте, момичета!
Не съм се включвала от известно време. Не е лесно да се организираш с бебе, не че съм и очаквала. 😂 От една седмица играем в схемата -тати в почивките ме гледа, за да може мама да ми организира тържеството. Освен нейното и ММ имаше рожден ден, който премина в тесен семеен кръг. Утре ще сме на църква, ще пиша как е минало. Мислехме, да отидем с количката, защото е близо, но май ще вали. Бебка я изнасях два, три пъти на терасата, но все още не е очрована. 😂
По темата с кг, не върви много добре, но имам някакъв напредък. От сладкото не мога да се откажа, дори когато съм била на хранителен режим, такова положение е нямало. Попаднах на една мадама с упражнения за след раждане във ФБ-как да се освободим от задържана вода, за диастаза, болки в тази и т.н. Ще споделя, за тези, за които представлява интерес.
https://www.facebook.com/share/r/1A3KQnc3mH/?mibextid=wwXIfr

# 81
Ние още не сме я изкарвали на терасата,но имаме намерение уикенда.Нямам търпение вече да излизаме на разходки .Утре сме при педиатърката ,ще видим колко е качила за една седмица.Вече е изцяло на АМ.Жълтеницата поотмина,през деня повече будни часове прекарва и по-трудно я приспивам и май коликите започнаха вече.
И аз си бях казала,че като родя ще спра сладкото,обаче.... 😄
Иначе добре,че майка идва през деня да мога да изляза малко на въздух и да си направя обичайната разходка,иначе ако трябва да стоя цял ден в къщи не ме свърта .

# 82
Ние утре мислим да излезнем пред блока за 5минутки. До сега само до отворен прозорец и слънце няколко пъти. Нямаме отворена тераса. Да се стопля вече, че да палим мамамобилите и да горим калории🤣. Сладкото е моят грях😀 Не пуша, не пия, но без сладко не мога или по-точно не искам. Така че определено ще отнеме време с кг. За сметка на това пък днес “закусих” в 15ч. Утре мм ще я гледа, а аз ще излезна малко на шопинг и разходка. Много се вълнувам за което🤣 Днес, докато я наглежда как спинка пък си направих един гел лак вкъщи. Добре, че мога сама да се правя… не знам иначе кога и как бих отишла до салона да ме издокара колежката☺ А вчера пък, по време на обедния и сън, се боядисах вкъщи. Направо се чувствам Жена! 🥰 Вие как се оправяте с козметичните процедури или сте ги оставили на заден план?

# 83
  • Варна
И аз не съм изкарвала моето дете, все е студено. Почти на месец е вече.
Утре ще го водя на педиатър. После идните дни ги дават по-топли и ще го климатизирам по-лека лека, че на 10.03. ще прави 40 дни и ще ходим в църквата.
За козметичните процедури- гел лак не ползвам от 2 години. Сама си правя ноктите с обикновен лак и него махнах като бременна….най - много на един педикюр да ида.  Косата си боядисвам във салон, преди погачата ще ида. Иначе вечерната рутина си ми е любим ритуал.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 20:49 от Daisy_D

# 84
За козметични процедури единствено се боядисвам,но този месец ходих вече,за това ще видим за другия как ще напаснем графика да мога да отида до салона.Бих казала,че ходенето при педиатър е един вид излизане,дори да е в столчето и в колата,значи вече сме ги извеждали навън 😁
Аз пушех преди да забременея и сега на моменти ми се допушва една цигара,но още удържам фронта и добре че ММ е на работа през деня да не ме дразни

# 85
Аз я изкарах вчера моята 15 мин, а днес и до педиатърката ходихме 10-15 мин в посока. Дано да се задържи така времето, че аз съм от хората, които откачат вкъщи. Пък и ми се иска с баткото да прекарваме повече време навън.
За процедурите, с двете деца ми е доста трудно да се организирам, но за другия месец и аз вече трябва да си запазя час за боя и подстригване та да не приличам съвсем на маугли 😅

# 86
Ние излизаме вече редовно, стига до няма мъгла - навън сме. Започнах още втората седмица на балкона, от десетина дена - навън, вече стоим по час, час и малко.   От другата седмица и баткото се връща на градина, така че ще имаме още повече излизания покрай водене/прибиране.
Утре прави месец, и ние сме при педиатъра.

# 87
За мен козметичните процедури в момента са да успея да си измия косата и обръсна краката. Днес успях и с двете, така че съм доволна Joy

# 88
Аз от страна на излизане, си излизам, за по час-два да свърша нещо. Само вчера си останах цял ден вкъщи и ми се отрази добре.
Относно козметичните процедури, не кърмя, ще изчакам може би още месец, два за лазерна епилация- правя подържащи два пъти в година, но миналата не успях. От гел лака се отказах преди май около 3 години, много ми увреди ноктите. Лакирам се с обикновен лак вкъщи, но откакто забременях и родих не съм. Сама си боядисвам косата, ще го направя в петък, като дойде свекърва ми. Единствено си имам сутришна и вечерна рутина с козметика и си правя фейс йога.

# 89
Аз моят лак го махнах преди Коледа. С обикновен безцветен съм.
Косата при фризьор, ама има време до датата й.
Иначе аз режим си имам Simple Smile
Сутрин/около 8/като яде или заспива или си стои и гледа, та аз се отдавам на горещо кафе с пачове на очите, извадени от хладилника. Голям кеф. После яде в 10:30 и след заспиването е ред на домакинска работа, обяд и изпращане на големия на училище. В 13-13:30 яде и следва по-дълъг сън. Или спя с него, или още нещо за домакинството, упражнения, нещо служебно, или просто губене на време... В 17 яде, заспива и следва подготовка за вечеря и вечеря. В 20 е къпането, хранене и  следва моето време Simple Smile Баня и за мен, мазила, чаша чай, тв или филм.
После го храня в 23 и от там насетне е на късмет. Ако имам, яде в 3 и в 7-8. Ако има промяна в часовете, гледам да ги наглася и да спазя този в 13-13:30, за да ми е леко после.
И така с козметичните,  и не само,  процедури.

Общи условия

Активация на акаунт