Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 331
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
Ние давахме лефакс, но започна много да се напълва, ръмжи и плаче като запек. Започваше с това към 4ч. И към обяд оставаше да се изходи, през цялото друго време само напъни и нищо, дори и когато спи.
От днес започнах Био амика, да видим как ще са.

Ние даваме биогая и колийф. За сега проблем с коремчето има само нощно време. Биогая давам със сутриншното хранене. Колийф добавям към всички останали. Ще дам шанс да видим как са нещата и тогава може да пробваме с омнибиотик. Просто не ми се рискува да и сменям още от самото начало пробиотика. Още повече сега сменяме АМ и го въвеждам постепенно новото. Надявам се всичко да мине добре.
За коликите има ли сред вас, които ползват капки със симетикон? И имате ли наблюдения дали помагат

# 61
И малката така се напъва понякога
,обаче колики няма още според мен.Вчера смених 3 пълни памперса,днес 1 ,а имаше период преди 2 дни ,когато сменях само мокри памперси.

# 62
Момичета идвам да ви помрънкам малко и то естествено на темата за килограмите… 😃 мислех, че възстановяването става много по-бързо… корема ми се поприбра, но има още и килограми спрях да свалям, а гледам да се храня здравословно… млечни и сладко и вредни храни като цяло спрях и пак не мърда този кантар 🥺 вие как сте с килограмите и възстановяването? Имам чувството, че никога няма да вляза в старите ми дрехи😪 .

За колики давам БиоАмика, педи ни изписа и еспумизан комфорт, но сякаш запекоха бебо.. не беше се изпождал 5 дни и му правих клизма ( използвам Мелилакс ) . Спрях еспумизана и си останах само с Амиката, давам на всяко хранене. На моменти има колики, но повечето пъти е спокоен и си пръцка. 
Вашите бебенца всеки ден ли се изхождат? Интересува ме главно кърмените, понеже вече четох доста неща и не знам кое е нормално и кое не 😐
Не го събуждам нито през деня, нито през вечерта. Вие кога слагате бебетата си за нощен сън, че спят по 7 часа?😮🤔

# 63
А за кг,имай търпение.И на мен корема ми почти се прибра,върнах си кг от преди да забременея.Обаче се чудя кога ще мога да започна да тренирам по-сериозно.Например ми се иска малко коремни преси да правя,но незнам дали не е рано още и да чакам раната да заздравее напълно.

# 64
Коремните преси изобщо не са препоръчителни за след секцио, а и не само. Разгледай в ютуб има видеа за по-подходящи упражнения след раждане, най-вече в случаи на диастаза, която е често срещана след раждане, като и за нея коремните преси хич не трябва да се правят.
Трябва да се наблегне на упражнения, стягащи вътрешната мускулатура.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 22:05 от Rimmona

# 65
Коремните преси изобщо не са препоръчителни за след секцио, а и не само. Разгледай в ютуб има видеа за по-подходящи упражнения, най-вече в случаи на диастаза, която е често срещана след раждане, като и за нея коремните преси хич не трябва да се правят.
Трябва да се наблегне на упражнения, стягащи вътрешната мускулатура.

Диастаза май нямам ,поне Аг нищо не ми каза в петък.Иначе да ще разгледам .Бях си поръчала топка за пилатес ,може да я пробвам,имам и степер.Да се позатопли малко времето ще излизаме на разходки и така ще си върна старата форма Simple Smile

# 66
От болницата се прибрах с минус 7.
Имам 10 да сваля, докато стигна началните на бременността и още 7, за да съм си моите кг. Бях качила преди да забременея.
Ами... не съм секси, ама няма да страдам. Снимах си надебеляването и си записвах мерките всяка седмица. Сега отново правя същото. Снимах се и записах всичко. Така ми е по-мотивиращо. За мое щастие ми премина желанието за сладко и безалкохолни. По принцип не консумирам такива, но докато бях бременна се олях. Правя упражнения с гирички по 2кг, че имам крилца и въртя обръч. Не съм фен на тренировките, но трицепсът ми ме плаши. Нося си и колана по няколко часа дневно.
Коремът ми колко да е добре с толкова кг? Все едно съм с пояс 🤣 Но няма да е все така...

# 67
  • Варна
И аз спрях да свалям. Свалих 10 кг, имам още 14 да свалям… но трябва време, като се постопли и ще се разхождаме, лятото ще е с по- лека храна и ще стане. Аз имам и още задържана вода….
Кърмя, гледам да се храня разнообразно….
За колики още нищо не давам- справяме се с масажи, гушкане, черешови костилки.
Пробиотици също не давам, каквото ми изпише педиатъра това е. Сега в четвъртък ще го водя на преглед,
За хранене събуждах в болницата и като се прибрахме 2-3 дни и край… не събуждам.
Най - дългия му сън е 3-4 часа след баня.
Къпя го в 19:30 в 20:00 се храни и до 21 ч е заспал. В 00:00-01:00 ч става да яде, после към 04:00 ч пак им после 07-08 ч и така е с 1 нощно хранене, защото заспива рано.

# 68
Ооо и на мен ми мина мерака за сладко ,изобщо не ми се яде сега,апък последните месеци само си купувах някакви глезотии или правех торти и кексове.Ще ги свалим тези кг ,все пак лято идва 😁
Най-много от всичко се радвам,че ми е супер леко на корема,мога да се навеждам вече и да вървя нормално по улиците,не като накрая все едно бях пингвин 😄

# 69
BlackAngelll Как даваш Био амиката, директно в устата на бебчо ли и ореди или по време на хранене.
Относно килограмите и аз спряхжда свалям , корема ми се е поприбрал, но има какво да се желае още.
С миналата бременност отслабнах след като спрях да кърмя,дано сега не е така.
Взела съм си един режим за кърмещи и мисля,тези дни да го започна.

M.Steff за тренировките питах АГто,каза след 2ят месец,до тогава много пазене без тежко, тренировки и секс -секцио сем аз.

quote author=BlackAngelll link=topic=1744200.msg49358584#msg49358584 date=1740334109]
Момичета идвам да ви помрънкам малко и то естествено на темата за килограмите… 😃 мислех, че възстановяването става много по-бързо… корема ми се поприбра, но има още и килограми спрях да свалям, а гледам да се храня здравословно… млечни и сладко и вредни храни като цяло спрях и пак не мърда този кантар 🥺 вие как сте с килограмите и възстановяването? Имам чувството, че никога няма да вляза в старите ми дрехи😪 .

За колики давам БиоАмика, педи ни изписа и еспумизан комфорт, но сякаш запекоха бебо.. не беше се изпождал 5 дни и му правих клизма ( използвам Мелилакс ) . Спрях еспумизана и си останах само с Амиката, давам на всяко хранене. На моменти има колики, но повечето пъти е спокоен и си пръцка.  
Вашите бебенца всеки ден ли се изхождат? Интересува ме главно кърмените, понеже вече четох доста неща и не знам кое е нормално и кое не 😐
Не го събуждам нито през деня, нито през вечерта. Вие кога слагате бебетата си за нощен сън, че спят по 7 часа?😮🤔
[/quote]

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 22:26 от 07Lucky

# 70
BlackAngelll Как даваш Био амиката, директно в устата на бебчо ли и ореди или по време на хранене.
Относно килограмите и аз спряхжда свалям , корема ми се е поприбрал, но има какво да се желае още.
С миналата бременност отслабнах след като спрях да кърмя,дано сега не е така.
Взела съм си един режим за кърмещи и мисля,тези дни да го започна.

M.Steff за тренировките питах АГто,каза след 2ят месец,до тогава много пазене без тежко, тренировки и секс -секцио сем аз.

quote author=BlackAngelll link=topic=1744200.msg49358584#msg49358584 date=1740334109]

[/quote]
Давам го директно в устата по схемата, която е на гърба на опаковката преди хранене

# 71
Аз пък за колики нищо не давам. С първото дете какво ли не давах. От еспумизам и био Гая се запичаше, колийф съм давала, био амика... Сега реших нищо да не давам. Пък и не го боли много коремът. Като почне да го боли в раницата и магически спора да мрънка. 😊

# 72
Момичета, а за рефлукс и газове нещо да препоръчате? Ерик го мъчат от няколко дни, като тази нощ повърна доста интензивно почти цялото мляко, което беше изпил. Чудя се дали Био Гая или друг от коментираните пробиотици би помогнал, или да търся нещо по-специфично. И съответно дали е подходящо бебе на едва 9 дни да приема нещо.

# 73
Еспумизана е за газове мисля Simple Smile

# 74
Мале мале завиждам как спинкат някои по 5-7часа нощно време. Нашата калпазанка нощно време не иска да спи… до скоро поне правеше по 2-3 часа спане, будуване час-два и пак 2-3 часа спане. Е, тази нощ ни разказа играта… спа по час и нещо с голееми интервали на будуване и мрънкане. Дори снощи направи 2 нощни хранения общо, а уж сама си беше спряла едното. Обича да спи от 7сутрин до 10-11 🤣. Не знам дали си внушавам, но май коремчето не я тормози толкова.. дано наистина са подействали малко капките. За сега си сменяме по 3-4 мръсни памперса на денонощие, но подозирам, че ще намалеят (все пак е изцяло на АМ от 4дни).
В болницата свалих 7кг, но имам да свалям още 8. Коремът ми се прибра, но кг не мърдат. Обаче и откакто не я кърмя така се нахвърлих на сладко да ям 🤣 преди да забременея правих фастинг и свалих 7кг с него. Сега правя фастинг без да искам🤣 просто дори и да стана в 8-9, първото ми хапване е 12-13ч (то някак не ми остава време за ядене покрай нея и задачки вкъщи). Дано в някакъв момент се върнат кг. Знам, че и това отнема време при някои и си е до организъм и хормони.
Между другото на мен ми казаха 14дни след секциото да почвам коремни преси. Все още не съм започнала, защото малко ме е страх, струва ми се рано.

Общи условия

Активация на акаунт