Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 392
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, минавам да споделя как леко се бях паникьосала и ако на някоя друга се случи да не се притеснява.

Днес, когато преобувах бебка, от дудата избърсах нещо, което много приличаше на течение, жълто, слузесто, с консистенция на сопол (ще прикача снимка). При възрастен човек такова нещо ще е много притеснително, говори за някаква инфекция или гъбички. И така аз много се притесних, нямаше мирис, тя не беше зачервена, но все пак е бебе.
Много се радвам, че личната веднага ми отговори във вайбър и каза, че няма нищо притеснително, но реших и да пиша на моя АГ, който също се занимава и с детско-юношеска гинекология. Той ми обясни, че децата преди сексуалния им дебют нямат течения по типа на сексуално активните. Това било слуз от шийката и не се свързва с възпаление. Каза даже, че при бебетата, гъбичките не изглеждат като бяло течение ами като пъпки по кожата.

Дано информацията да е полезна и да няма друга притеснена мама като мен, ако видите нещо подобно😊

# 211
Консуртантът ви каза нещо много ценно - Ти не приспиваш детето, ни му създаваш условия да заспи само.
...
И - бебчо спи само на едно място. Може да се успокоява в ръцете на мама, но когато е полузаспал, успокоен, се слага в легълцето му и там се доуспокоява и му се дава възможност да си заспи сам (може само леко да се люшка леглото и да се шътка, помага им и като си сложим ръката притисната до коремчето). Ако е много разстроен и изнервен - кожа в кожа и даване на гърда за успокоение.

Това бебето да се сложи още будно в креватчето и само да заспи там как се постига според твоя консултант по детски сън?
Интересно ми е какво дава като препоръка, защото аз, ако оставя бебето така, няма никакъв шанс да си заспи само в креватчето, без значение колко го люлея в креватчето, пипам по коремчето и му шъткам. Иска да е на ръце и заспива само така, след това го пренасям в креватчето.
Моето бебе заспива сам понякога в кошарата, но докато се унесе го милвам по челцето и е с биберон, стана ни нещо като ритуал. През деня иска да е повече на ръце. Дори съм забелязала, че понякога щом го оставя в кошарата и заспива по-бързо, отколкото, ако и в мен.

# 212
Въвеждат се асоциации за сън. Също и търпение и постоянство. Приспиване се дапочва най-късно час и половина от будуването, изпусне ли се-влиза се в следващия час и половина цикъл.

С аптечка за родители рабогим

# 213
Прекрасни са съветите на консултантите, обаче далеч не работят при всички. Малко като с кърменето - на теория всичко е ясно, ама практиката е друго нещо.

Моята лична философия е да правя каквото се налага, за да спя. Не ме интересува, че сега ще го "науча" на лоши навици, след време ще ги борим ако има такива, но аз трябва да спя тук и сега. С баткото много повече се тормозех и стараех всичко да е по книга и накрая хем той не спеше, хем аз не спях и се обвинявах, че нещо не правя като хората.
Съответно сега без драма ако нищо друго не помага си взимам бебето през нощта да спи при мен (аз спя на легло в неговата стая) и  спим и двамата. Не се случва всеки път, често на следващото събуждане е съвсем склонен после са си спи в кошарата, но ако не става - не ми е драма.  Факт е, че това легло ще си остане негово като спре да става и аз се върна в нашата стая, така че реално не ми пречи да се научи да спи там, но все пак. Моите и двете деца мразят люлеене, но ако помагаше вероятно и това щях да правя Grinning

# 214
  • Варна
Аз явно съм много назад с материала. Още не е излизал, климатизирам го, след 5?дни става на 40 дни и ще излизаме. Пазя си го от студ и болести. Скоро се стопля и сме на вън.
За режима пак- няма режим- храни се на 2.5 часа, нощем и на 3-4 часа. Нощем заспива след хранене много бързо, денем не е така, има и дремки по 30-40 Мин. Водя се по него за всичко. И за храненето сега си вдига дажбата. До сега на 60 мл беше, сега 90. Отдавна трябваше да е на 90, но не може да ги поеме и повръща.
Всяка вечер между 19:30-20 ч го къпем, тя вечер окъсняхме…. Сега заспа, изкъпан в 21 ч.
Започнах да му намирам цаката и не се вглъбявам и шашкам, че няма режим или не е в някаква норма. Спокоен е, нахранен и расте. Какво друго трябва?
За изследванията днес бях, 30 дни след раждане, тези дни чакам резултати.

# 215
Аз не знам какво си представяте под режим, но Дейзи, това което описваш е именно режим Simple Smile Ние не правим нещо по-различно.
От консултанти, това което е ценно, да дават информация именно чисто за биологичната част на нещата, т.е. как се успокоява разярено бебе, колко е ок да будува и колко не, какво го превъзбужда и съответно да го избягваме и т.н. - неща, които са в полза за здравето на бебето, изобщо не става въпрос за научаване на вредни навици. Обаче, когато детето ти не е спало 5 поредни часа и плаче, със сигурност това не е ок за него и е нужно някой с опит да те насочи какво да правиш в такива моменти и как да ги избягваш.

# 216
Аз явно съм много назад с материала. Още не е излизал, климатизирам го, след 5?дни става на 40 дни и ще излизаме. Пазя си го от студ и болести. Скоро се стопля и сме на вън.
За режима пак- няма режим- храни се на 2.5 часа, нощем и на 3-4 часа. Нощем заспива след хранене много бързо, денем не е така, има и дремки по 30-40 Мин. Водя се по него за всичко. И за храненето сега си вдига дажбата. До сега на 60 мл беше, сега 90. Отдавна трябваше да е на 90, но не може да ги поеме и повръща.
Всяка вечер между 19:30-20 ч го къпем, тя вечер окъсняхме…. Сега заспа, изкъпан в 21 ч.
Започнах да му намирам цаката и не се вглъбявам и шашкам, че няма режим или не е в някаква норма. Спокоен е, нахранен и расте. Какво друго трябва?
За изследванията днес бях, 30 дни след раждане, тези дни чакам резултати.
Не си само ти назад.Днес за първи път изведох малката на терасата за 15 минути в кошчето за колата.Времето беше прекрасно,хареса и на слънчице.И аз мисля да изчакам да се постопли още малко и ще излизаме,пък и трябва да от тренирам с количката по стълбите 😄
И нашия режим е подобен на вашия,за сега се справяме Simple Smile

# 217
Ние днес пък изкарахме 2 часа и половина навън, едната дрямка си я направи навън. Даже му отворих да го пече слънцето директно. Много му хареса Grin За пръв път се къпахме в коритото и направо се разтопи. Ние правим вече масажчета. Вие започнахте ли?

# 218
Ние днес пък изкарахме 2 часа и половина навън, едната дрямка си я направи навън. Даже му отворих да го пече слънцето директно. Много му хареса Grin За пръв път се къпахме в коритото и направо се разтопи. Ние правим вече масажчета. Вие започнахте ли?
Да правим,малко им се мръщи ,защото са обикновено след баня ,когато е гладна.Иначе и през деня правим също.Поръчах и черно бели карти и чакам да им дойде времето ,заедно с активната гимнастика.

# 219
И ние изкарахме над 2 часа навън днес и разбира се детето проспа цялата разходка🤣 Голям кеф и беше.
Правим масаж и гимнастика след баня, много и харесва. Черно-белите карти са и най-любими. Гледа с огромен интерес.

# 220
Моя пък нещо се сърди навън😃 за втори път го изкарахме и сякаш не му беше спокойно, гледа, плаче … не знам, явно не е свикнал с въздуха ли какво, ама …

# 221
  • Варна
Има ли някоя от вас, на която бебето да е с по - голяма и незатворена фонтанела? Колко капки Вит Д приемат в такъв случай?

# 222
Боже момичета, аз изчезнах за няколко часа, сега наваксах с четенето.
SissiK97 в болницата акушерката на първото идване обясни кое, какво, как, да не се шашкаме ако видим нещо си, как точно изглежда. Ние също имахме подобна слуз на няколко пъти, нормално е.
И ние сме на един страшен режим. В кошарата оставена без да е приспана и трябват точно под минута и е започнала да плаче. Първо на ръка се приспиваме.
Daisy_D не сте само вие така. Ние с мл мляко вървим по наша си схема, тези таблици изобщо не и покриват капацитета на шушка. Пие от 60 до 120мл. На всяко хранене различно, една позната ми обясняваше колко сме били назад, детето ми изоставало в 3седмица трябвало по 150мл да пиело, така било пишело на кутията на АМ. Казах, че експертното мнение ще си даде лекар, а не тя. На прегледа бебка беше 6+ напълно си върви в развитие за месец с кг и височина.
Ние също направихме “страшно” аклиматизиране точно 2 пъти един път за 5 мин, един път за 15мин и вчера ни беше първата разходка. Живеем до парк, ММ е хоум офис и изведнъж импулсивно реши, че ще си пусне екипа в 40мин почивка и да направим няколко обиколки. За 5 мин се събрахме и излезнахме. Времето е много хубаво.
Дозата за витамин Д е най-добре да се определи от педиатър. Едни го изписват след 15-ти ден, други след 40-ти, ние бяхме след 40-ти ден. Нашата схема на прием е веднъж на ден по 4капки до април и след това по 2капки.

# 223
Имам въпрос относно АМ. Към момента я кърмя и не ползвам, но съм взела за всеки случай.
Как го приготвяте - с гореща вода (нагрята с кана) или с вода на стайна температура без загряване?
С първото ми дете рядко съм дохранвала с него и вече не помня, пък прочетох днес из статии, че трябвало водата да се загрее до минимум 70 градуса, за да се убият бактериите в сухото мляко.

# 224
Имам въпрос относно АМ. Към момента я кърмя и не ползвам, но съм взела за всеки случай.
Как го приготвяте - с гореща вода (нагрята с кана) или с вода на стайна температура без загряване?
С първото ми дете рядко съм дохранвала с него и вече не помня, пък прочетох днес из статии, че трябвало водата да се загрее до минимум 70 градуса, за да се убият бактериите в сухото мляко.
Ние си взехме кана ,с която преваряваме водата,като това става само когато слагам нова вода.Иначе я загрявам,горе-долу преценявам като я слагам на кожата ми и не трябва да е много гореща,защото веднага почва да я боли коремчето малката.

Общи условия

Активация на акаунт