Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 938
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте!
Днес е трети ден, в който бебето не е акало. Как бихте процедирали? Мисля да използвам термометър. Храни се с АМ.

# 451
А какво казват, кога трябва да се дава пробиотика? Ние даваме пандата, но по различно време, гледам най-късно следобед да е, просто все още забравям...а и нали трябва да престои поне 10 мин и това усложнява, понякога не се и разтваря хубаво в шишето...
Забравям да слагам и колана за пробиране на корема...
Иначе на мен на профилактичния преглед ми казаха, че матката ми е ок вече, изписаха ми глобули цикатридина за 10 дена и казаха, че след това може полов контакт, демек някъде 30-40 ден се пада.
Да ви питам вашите бебета шават ли много? Има моменти когато само движи ръце и крака енергично треперещо, като силна превъзбуда, често се и напъва тогава та май е когато върши работата и има газове, но чак ми е странно така да маха.
Ползвате ли слинг/раница? На мен ми дадоха раница уж ставала за новородено, но педиатърката каза след 3 месец и не смея.
На нас ни се обели личицето, сега почна и главичката и не знам вече с какво да я мажа, съвети ? Simple Smile💐
Ии последно ... нали чистите дудата и отвътре, между устните, че там си се насъбира бяло...ама тя хич не обича. При нас смяната на памперс е голяма драма, уж го правим след като е хапнала/ по средата на яденето, но...и къпането на глава не й харесва. Мъничета са ама с характер ❤🍀

За Пандата - предимно я давали следобяд. Аз лично не виждам разлика от сутрин и следобяд. А каква доза даваш? На мен ми казаха по половин на ден.
Лицето и главичката честно казано си ги мажа с олиото на Хип, сега взех и на Колийф за крусти.
И моя шава постоянно, не е ли повит, все маха с ръце, крака😀
Здравейте!
Днес е трети ден, в който бебето не е акало. Как бихте процедирали? Мисля да използвам термометър. Храни се с АМ.
По-скоро пробвай първо с масаж и ако няма ефект, може да дадеш малко по-топло АМ, може да ѝ подейства разхлабващо, на моя бебо така му действа.
Другия вариант е Омнибиотик Панда, ние също имахме проблем с изхажданията и само след половин доза, след няколко часа имаше ефект.
Ако се стигне до клизма, по-добре ползвай Мелилакс за бебе, има мигновен ефект и не води до пристрастяване.

# 452
Давам цялото пакетче в шишето с мляко/кърма, педиатърката не ни е казала по-малко, но и често не си изпива цялото.
M.Steff и при нас е така, за мен това са колики, също се напъва когато ака. Като пипаш коремчето усещаш ли да пукат червата, това ми казаха са колики.
Четох, че 6 седмица е скок в растежа, при нас е съвсем скоро, чудя се какво ще бъде....
Днес май имахме слуз в изпражненията, алергия ли значи знаетели

# 453
Давам цялото пакетче в шишето с мляко/кърма, педиатърката не ни е казала по-малко, но и често не си изпива цялото.
M.Steff и при нас е така, за мен това са колики, също се напъва когато ака. Като пипаш коремчето усещаш ли да пукат червата, това ми казаха са колики.
Четох, че 6 седмица е скок в растежа, при нас е съвсем скоро, чудя се какво ще бъде....
Днес май имахме слуз в изпражненията, алергия ли значи знаетели

Да,като и пипна коремчето и куркат червата и има доста газове.

# 454
Хора, това с обличането е голяма беля... при нас се оказа лъжа това +1 слой... Ние го престудихме първата вечер. От неонатологията казаха каквото на вас ви харесва +1-2 градуса и един слой на него повече. Резултатът е зелени лайна и ден рев. Сега е с чорапи, вълнени терлици, две бодита (къс и дълъг), жилетка и одеало или две. Това на 22-24 градуса.

Не знам, защото беше две седмици в неонатологията ли, ние ли сме моржове вкъщи...

# 455
В неонатологията в болницата е доста по-топло, отколкото по домовете. На нас ЛЛ ни препоръча адаптацията към по-ниски температури да е постепенна. Вече си държим бебето на 21, макс 22 градуса само по ромпърче и тънко одеалце през деня (а като я кърмя даже някой път я събличам по памперс, за да не заспива), а през нощта е със спален чувал на 20-21 градуса. В началото държахме малко по-висока температура и слагахме едно боди с къс ръкав отдолу, ама вече не е необходимо. След периода на адаптация просто не е ок да се прегряват децата с навличане и високи температури.  Иначе не се притеснявай, зелените изпражнения не означават, че на детето му е било студено. Настинката е една от възможни 10 причини за тях. При нас се получават и от газове/колики в следобедните и вечерните часове. И майка ми първия път писна, че сме простудили детето, но не беше права. Проверявайте просто нослето и крачетата да не са студени а с нормална телесна температура. Добре за терморегулацията на бебето е и skin to skin.

# 456
А какво казват, кога трябва да се дава пробиотика? Ние даваме пандата, но по различно време, гледам най-късно следобед да е, просто все още забравям...а и нали трябва да престои поне 10 мин и това усложнява, понякога не се и разтваря хубаво в шишето...
Забравям да слагам и колана за пробиране на корема...
Иначе на мен на профилактичния преглед ми казаха, че матката ми е ок вече, изписаха ми глобули цикатридина за 10 дена и казаха, че след това може полов контакт, демек някъде 30-40 ден се пада.
Да ви питам вашите бебета шават ли много? Има моменти когато само движи ръце и крака енергично треперещо, като силна превъзбуда, често се и напъва тогава та май е когато върши работата и има газове, но чак ми е странно така да маха.
Ползвате ли слинг/раница? На мен ми дадоха раница уж ставала за новородено, но педиатърката каза след 3 месец и не смея.
На нас ни се обели личицето, сега почна и главичката и не знам вече с какво да я мажа, съвети ? Simple Smile💐
Ии последно ... нали чистите дудата и отвътре, между устните, че там си се насъбира бяло...ама тя хич не обича. При нас смяната на памперс е голяма драма, уж го правим след като е хапнала/ по средата на яденето, но...и къпането на глава не й харесва. Мъничета са ама с характер ❤🍀

За Пандата - предимно я давали следобяд. Аз лично не виждам разлика от сутрин и следобяд. А каква доза даваш? На мен ми казаха по половин на ден.
Лицето и главичката честно казано си ги мажа с олиото на Хип, сега взех и на Колийф за крусти.
И моя шава постоянно, не е ли повит, все маха с ръце, крака😀
Здравейте!
По-скоро пробвай първо с масаж и ако няма ефект, може да дадеш малко по-топло АМ, може да ѝ подейства разхлабващо, на моя бебо така му действа.
Другия вариант е Омнибиотик Панда, ние също имахме проблем с изхажданията и само след половин доза, след няколко часа имаше ефект.
Ако се стигне до клизма, по-добре ползвай Мелилакс за бебе, има мигновен ефект и не води до пристрастяване.

С термометър помага като не вкарваш много, а много малко връхчето

# 457
И на нас педиатърката ни препоръча температурата да е 21-22 градуса,ние и на толкова си я държим .Вчера обаче във Варна беше много топло и през деня и през нощта ,облякох я само с боди,ританки и чорапи,защото като я пипнах беше вир вода и беше прегряла

# 458
И нашата много се напъва. Това се случва по време на хранене (затова и хапва доста бавно) тогава се изхожда, но е с напъни и извивания. Не мисля, че е запек, защото консистенцията си е нормална. Отделно се изхожда всеки ден по 1-2пъти. Единия път задължително е сутринта към 4-5. Случвало се е да изписка от болка. Смятам, че са колики това, защото коремчето е много твърдо и си изпъва рязко крачетата, както и си извива врата

# 459
И ние така.Ака всеки ден,като се случва и да пропуска,но си ака.Консистенцията и цвета са нормални .Явно наистина са колики

# 460
А по колко пъти ходят по голяма нужда при вас и нормална ли е зърнестата и жълта/горчица консистенция?

# 461
А по колко пъти ходят по голяма нужда при вас и нормална ли е зърнестата и жълта/горчица консистенция?

Обикновено по 1 път,случва се и по два.Цвета е жълто -кафяв ,точно като горчица,но ние сме на АМ.

# 462

По много! Grinning
Макар че последната седмица малко разреди, преди ходеше след всяко хранене, сега -3-4 пъти на ден. Имайте предвид, че консистенцията зависи много от това дали е кърмено или на АМ бебето - кърмените имат много по-"течни" изхождания и цвета може да се влияе от това какво яде майката.

# 463
Rimonna, това си е нормален цвят/консистенция. Аз в началото се бях притеснила, но веднага проверих в интернет, после лекар потвърди. Ходи 1-2пъти дневно, случва се и 3пъти, но рядко. Също е изцяло на АМ. Докато беше на смесено хранене е имало и повече изхождания

# 464
Изцяло на кърма е и засичам по 3-4 пъти, че ходи. Чудех се дали не трябва повече.

Общи условия

Активация на акаунт