Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 945
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
  • България
За сега само ги пиля и ми е лесно и удобно. Страх ме е да ползвам ножичка или нокторезачка. Много лесно се изпиляват

Вече ги рязахме 3 пъти откакто сме вкъщи. Това,  че се чупят от само себе си не ми върши работа и само се дереше. Ползвам този сет ( https://www.ozone.bg/product/kikkaboo-higienen-set-8-chasti-mint/ ) - не ме страх, че нещо ще го резна в повече с него. С ножичката докато спи е готов набързо. Дезинфекцирам преди и след употреба със спирт.

esmeralda23, спокойно, и ние не заспиваме преди 23-24ч. Като гледам по приложението, в добрите си дни спи най-много 11-13ч, а в лошите 9-10ч. За момента не е поспаланко. Спи 3-4ч, става за ядене и смяна на памперс и докато заспи, е будувал час и малко. После започва да става на 1-2ч, зависи дали имам късмет или не. 🤣

Лефакс доскоро го редувах с БиоАмика. Доволна съм, но педиатърката каза да му давам БиоАмика на всяко хранене, а Лефакс на напечените моменти.

# 481
За сега само ги пиля и ми е лесно и удобно. Страх ме е да ползвам ножичка или нокторезачка. Много лесно се изпиляват

Вече ги рязахме 3 пъти откакто сме вкъщи. Това,  че се чупят от само себе си не ми върши работа и само се дереше. Ползвам този сет ( https://www.ozone.bg/product/kikkaboo-higienen-set-8-chasti-mint/ ) - не ме страх, че нещо ще го резна в повече с него. С ножичката докато спи е готов набързо. Дезинфекцирам преди и след употреба със спирт.

esmeralda23, спокойно, и ние не заспиваме преди 23-24ч. Като гледам по приложението, в добрите си дни спи най-много 11-13ч, а в лошите 9-10ч. За момента не е поспаланко. Спи 3-4ч, става за ядене и смяна на памперс и докато заспи, е будувал час и малко. После започва да става на 1-2ч, зависи дали имам късмет или не. 🤣

Лефакс доскоро го редувах с БиоАмика. Доволна съм, но педиатърката каза да му давам БиоАмика на всяко хранене, а Лефакс на напечените моменти.

И аз така ги режа,докато спи ,или яде.Оф този Лефакс май няма ефект при нас.Днес милата ми цял ден я мъчи коремчето и е доста неспокойна.Давам и уж,но мисля че от него стана по-зле и се чудя дали да не го спра и да си продължим с еспумизан и биогайа.Поне с еспумизана беше по-спокойна.

# 482
Кое е това приложение?

# 483
Кое е това приложение?

Baby Day Book

# 484
Изоставам с четенето, но ще успея да пиша.
Ноктите ги режем откакто ни изписаха. Нашия сет е на Canpol и съм доволна от ножичката (нокторезачката немсъм пробвала още).
Относно обличането-водя се по детето, мноого рядко го обличам с 2 ката дрехи - не обича да му е топло. От началото на 2рата седмица спим на 18°-19° и му е добре (спи с тънък гащеризон и отдолу боди с къс ръкав, завит с тънко поларено одеяло). През деня е с 1 кат дрехи. Живеем на 21-22°.
Коликите 2 дни не ни мъчеха, сега пак на ново. Той е на абоколикен и саб симпекс.

За скоковете в растежа, кой източник ползвате?

# 485
  • България

Аз използвам Baby Tracker, със същата идея.

# 486
Ами то инфото е по сайтове,  примерно тук:
https://naninanibebe.com/polezno/kalendar-za-rastezhni-skokove/

# 487
Аз изтеглих The Wonder Weeks

# 488
  • Варна
Не се оплаквам от детето ми- спи си нощем. Става в 23 ч, 03ч. и 06ч. Напоследък и колики няма- не му давам нито капки за колики, нито пробиотици.
Как го постигаш това да се буди в 23 ч за хранене? В колко си ляга? Моят не може да заспи изобщо преди 23-24 ч.
Събужда се към 16-17ч после будува доста часове. И след 19ч започва вечерната рутина в 19:30ч го къпя. В 20ч храня, приспивам… заспива в 21-21:30ч.и после вече се събужда в 23-24ч за ядене и следват 3-4 часа сън, после пак се буди на час и половина - два.

# 489
Моята изобщо не се събужда да яде в 23-00ч.. последното и хранене е между 20-21ч. Заспива към 21:30-22ч и се събужда към 4сутринта за ядене. Понякога заспива веднага след това хранене, а понякога будува 30-40мин и като заспи се събужда към 8-8:30 за хапване. Честно казано за момента ме устройва и се водя по нея. Поне така спи 6-7часа непробудно и после още 3часа спане. През деня не е от поспаливите. Прави около 3-4 дремки 15-30минути и една дрямка около 1:30-2часа като повече спинка като сме навън. А вечер преди заспиването в 21-22 будува почти 3часа, което знам, че е много, но колкото и да пробваме да приспиваме след 5мин е будна. Гледам препоръките за съня, но честно казано детето само си показва според мен как е добре за него. Като и се спи - си заспива, като и се яде - яде. Един път я будих аз за ядене и едва изяде 30мл, заспа си и после съвсем се разместиха храненията и беше по-кисела. Същото беше и с опита ми да я приспа аз след като бяха минали час и 15мин от будуването.. еми супер неуспешно беше, събуждаше се на 5минути след всяко приспиване и беше изнервена.
Има ли други като мен, които не се водят по препоръките?

# 490
При нас последното хранене е към 21 ч,след като я изкъпем.После през нощта я оставям обикновено тя да се събуди.В началото навивах аларма за към 3-4 ,сега вече не.Обикновено си изяжда всичко и си заспива сама.После се събужда към 6.30 -7 за сутрешно хранене.В началото я будех нощем,обаче ми беше жал и изяждаше много малко .Сега вече си я оставям сама да се събуди .

# 491
M.Steff, е значи не сме единствени. Първата вечер, когато спа непробудно 7 часа, не беше яла 8часа и много се притесних. Като споделих на една приятелка ми вика “радвай се, че спи”. Мислих, че за толкова малко бебе максималното време без храна е 6часа, но в крайна сметка, то детето като е гладно, се събужда.

# 492
M.Steff, е значи не сме единствени. Първата вечер, когато спа непробудно 7 часа, не беше яла 8часа и много се притесних. Като споделих на една приятелка ми вика “радвай се, че спи”. Мислих, че за толкова малко бебе максималното време без храна е 6часа, но в крайна сметка, то детето като е гладно, се събужда.
Не сте.Радвам се,че спи през нощта ,за да можем и ние да се наспим с ММ.Изключвам вечерите,когато е крива заради коликите,но те като цяло са малко за сега.Спрях и днес лефакса и продължих с Еспумизана.Определено днес е по-кротка.
Скоро може би ще увеличим дозата и ще минем на 6 кратно хранене,тогава смятам едното нощно хранене да го пропускам и да я оставям сама да си поиска.

# 493
Има ли други като мен, които не се водят по препоръките?

И аз изобщо не се вживявам в препоръките. Стига детето да е спокойно и доволно - всичко е наред Simple Smile малко ми е като препоръката за 2000 кал на ден за човек - средно може и да е така, обаче изобщо не работи за всеки и няма смисъл да се насилваме в някаква посока като очевидно не работи за нас.

благородно завиждам за съня, моят герой явно сега е във фаза на растеж, защото се буди по-често през нощта да яде, а и видимо всичко му омаля рязко, много ми е интересно колко ще е дълъг до прегледа.

# 494
Alyssa, абсолютно по същата логика се водя! Както и има хора ядат по 4пъти на ден в точен час. Аз например не мога… “закусвам” след 12 и то без значение в колко съм станала сутринта и се чувствам много добре. Същото и със спането. До преди бебка не можех да лягам рано. Сега лягам, защото и без това ми се спи🤣 а и да имам сили все пак. Надявам се да си остане така нейния сън, защото в един момент като мине на 5хранения, няма да яде през нощта изобщо и ако си спи от 21-22 до 7-8 сутрин направо ще е топ🤣

Общи условия

Активация на акаунт