Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 915
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Sehy, и нашата пропуска сън между хранения. Тази вечер дори будува почти 4часа… опитахме да я приспим, но просто не искаше. Поне не е кисела.
Alyssa моята също връща мъничко, въпреки че яде с паузи и се оригва по 2-3-4 пъти. Пробвах да я храня по-изправена, но няма разлика. Винаги я държа поне 15мин изправена след хранене. Рефлуксът от самосебе си ли минава?

# 511
Ние също имаме дълъг сън понякога, ако не я сабудя, няма и да стане, но си прави едни 7-8часа, зависи в колко се приспим. Честно казано ми омръзна да гледам и слушам разни консултанти. Ами ок, казано всичко звучи добре и на видеа всичко става много лесно. Бих им пожелала успех, ако успеят да приложат казаното на моето дете. Между другото открих супер успешна мелодия за приспиваме, дори не се налага да приспивам на ръце. Като започне да се унася след последното хранен я оставям в кошарата и пускам и си заспива сама. Ще я споделя.
 https://youtu.be/_2n7FXkQ5CY?si=cpH5gf1hEq4dl0xp
Ооо, това ни е топа, само с нея я успокоявам. Мъжът ми като отива на работа също я чува по пътя, без да е пусната 😂😂😂

# 512
  • България
Lady Kalinka, за толкова малки бебета консултантите по носене препоръчват слинг или хибридна раница някаква. Аз баткото го носих в слинг до 6 месечен, после до 2 - в раница, страшно ми беше удобно. Само че раниците са като обувките - трябва да се пробват. Има из цялата страна шоуруми, където може да се разгледа и тества . На мен приятелка ми беше дала нейната раница - ужасно неудобно ми беше, но като отидох на място си намерих такава, която "заспа" и ми вършеше страхотна работа и с часове го носех.

Малко настръхвам от слинга, не знам защо всичко друго ми изглежда по-стабилно. А как се проверя дали наблизо има подобен шоурум? Мислех да поръчвам онлайн, но ако не е удобно....

И нашият има дълги паузи на будуване, някой път кротко си се заплесва, друг път е кисел и иска само на рамо (любима поза в последно време).. При ортопед докато чакахме имаше едно бебе по-малко, но кротуваше в баща си. А нашия трябва да е нахранен и да го приспим в колата, иначе дивее.. 😅

Забелязах, че по-активно суче от следобед до късно вечер преди дългата дрямка. После през нощта и до обяд суче на почивки, някои път дори и само за 7-8 мин. Но и те са като нас, не всеки ден ядем едно и също количество ядене.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 00:34 от Lady_Kalinka

# 513
На ММ му е забранено да пуска прахосмукачката докато детето се храни 😂, веднага почва да се унася. При нас прилича на баща си, това няма събуждане и на двамата, той даже и се сърди, че спи без него.😂 След първото хранене си я оставям на него да си спят и си върша някаква работа. Има доста будни паузи, понякога е много щастлива, смее се, закача се, а има и такива, в които непрекъснато мрънка.
 Нашата госпожица ден с ден не си прилича, ако единия ден се храни повече като мл на ядене, на другия е по-малко. На нас също ни се случва да пие по-малко мл и след час два да плаче, че е гладна. Както и да връща по малко, ако се е разшавала доста, нищо че е оригвала няколко пъти и по време и след хранене. Тази седмица започна да хълца доста често, както се случи да повърне и няколко пъти, случва се и да е гладна отново след като е повърнала.
При нас няма драми с памперса, тя е като аларма само да направи нещо в него и започва да плаче и съответно веднага трябва да се смени. Смяната на памперс и е любимо, в момента,в който започваме да се събличаме и раздава усмивки.

# 514
Как броите 40 дни за погачата?
Денят на раждането е ден 1, или пък започвате да броите от следващия ден?
В случая, тя се роди на 14 февруари и не знам погачата на 25 март или на 26 март се пада.

# 515
Как броите 40 дни за погачата?
Денят на раждането е ден 1, или пък започвате да броите от следващия ден?
В случая, тя се роди на 14 февруари и не знам погачата на 25 март или на 26 март се пада.
Денят на раждането е ден 1 Simple Smile

# 516
Бебетата, които спят непробудно по 8-9 часа, по колко мл ядат преди лягане?

# 517
Мамите, които сте на АМ- случвало ли Ви се е изпожданията да са зелени? Четох, че било нормално, но все пак да Ви питам и вас. Малко ми е притеснено. Педиатърката каза, че било нормално, но ми направи впечатление, че сякаш каза и че това ще отмине, а вече стана седмица.
Бяхме на кърма, започнахме на АМ, може би е от това, но все пак…

# 518
За непробудния сън- относително нашето бебе се храни в момента между 60-150мл, снощи последните две хранения бяха 90мл, след това беше кисела изпи 60мл и заспа. Сутрин, като се събуди първите и две хранения са с повече мл. Между 90-150мл, понякога наведнъж, понякога с пауза. Водя се по една таблица 2-4м предлаганото количество мляко е 90мл, правя и по толкова и вече, като видя че е още гладна правя допълнително.
Нашите изхождания също станаха леко зеленикави напоследък, но не мисля че е повод за притеснение.
“ Ако на здраво изкуствено хранено бебе
Изкуствено хранените бебета имат пастообразни изпражнения като фъстъчено масло, които обхващат цялата кафява цветова гама: светло кафяво, жълто-кафяво или зелено-кафяво. На миризма те са по-остъри, отколкото акото от кърмените бебета и малко по-малко остъри, отколкото акото от бебета, които ядат твърда храна.“

# 519
Не съм забелязала промяна в цвета на скоро.По скоро е жълто кафяво като горчица и е доста обилно.Миризмата е прекрасна ,особено в 4-5 сутринта 😃
Иначе малката изяжда все още по 90 мл,като не и стигне почва да се сърди и правя още 30 мл.Тя сама си показва кога е гладна,като започне лакомо да смуче шишето с водата,но гледам да не прекалявам и да не и давам много.

# 520
Момичета, малко личен въпрос, но вие подновихте ли половия живот?
Аз имам още 13 кг за сваляне, така си стоя откакто съм се прибрала, имам чувството, че никога няма да ги сваля, а не ям почти…, то в този ред на мисли изобщо не се чувствам привлекателна, не се харесвам, в същото време пък приятеля ми имам чувството, че ме притиска да подновим отново половия си контакт.. не знам от хормоните ли е или просто съм се комплексирала яко☹

# 521
Ние още не сме започнали да правим секс отново. Още нямам 40 дена от раждането, а и се оказа, че съм зашита идея по-стегнато и мажа с крем за отпускане. След 27ми март мисля да пробваме, тогава съм на преглед при АГ да види как върви всичко с шевовете. Физически се чувствам привлекателна, но аз бързо свалих кг, предимно заради доста гърч и болки след раждането, а аз съм от типа хора, които като не им е добре, губят всякакъв апетит. Но буквално ме е страх от първия път, очаквам да боли бая...

Малката качи 1 кг за първия месец, а след него аз се отказах от цеденето и минахме на АМ. За нея мъка, защото спеше по-зле на комбинирано хранене, за мен мъка с тия помпи. На АМ е по-спокойна, спи по-добре и сякаш наддава по-добре. Давам само биогая. Колики засега нямаме. Минахме и през ортопеда, оказа се много готин, прегледа мина добре и всичко е нормално.

Мъчим се доста с недоспиването хем аз имам огромна помощ от ММ, с него се редуваме. Тя заспива към 21 ч, което ни е рано да легнем и ние, и от 21 до към 1-2 е дългия сън, после се буди на 2 ч, а мине ли 5 ч понякога и на 1 час. Денем си поспива също и вероятно там някъде е проблема. Пускаме бял шум, спи в спално чувалче и не иска да бъде повивана, а и ортопеда каза да не я повиваме, да не й ограничаваме движенията. Виждаме доста зор да я свикнем денем да седи без някой да я гушка. Заспива най-лесно по корем върху мен или баща си. Трябва да е много дълбоко заспала, за да я прехвърлим успешно в гнездото. Ама приемам, че е нормално- все пак 40 дена няма още бебето. Нормално да е лепната за нас.

# 522
Момичета, защо се води бебето на ортопед? Какво му проверява и на каква възраст трябва да е бебето? Педиатърът ли ви насочва, или ходите по своя инициатива?

Ние не сме възобновили още половия живот. Не са минали 40 дни, все още имам лохии и остатъчни неразградени шевове. Другата седмица съм на гинеколог и ще питам дали вече може, но не е като да имам особено желание.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 15:35 от esmeralda23

# 523
Момичета, малко личен въпрос, но вие подновихте ли половия живот?
Аз имам още 13 кг за сваляне, така си стоя откакто съм се прибрала, имам чувството, че никога няма да ги сваля, а не ям почти…, то в този ред на мисли изобщо не се чувствам привлекателна, не се харесвам, в същото време пък приятеля ми имам чувството, че ме притиска да подновим отново половия си контакт.. не знам от хормоните ли е или просто съм се комплексирала яко☹

При нас мина месец и половина и още не съм се престрашила, ама то защото съм шита отдолу и малко ме е шубе де. Иначе какво да се чувствам привлекателна, чувствам се като спукана топка 😂 отвсякъде тече кърма и висят еднократни подплънки, имам да свалям още 10 кг поне, започнаха да ми излизат на места стрии, абе много възбуждащо 😂

# 524
Ние също още не сме правили .Изчаквам да ми дойде първия цикъл и предпочитам след това да пробваме.С килограмите съм ок аз ,бързо си върнах формата,но остана едно висящо коремче и за него си поръчах колан от Vika baby.
esmeralda23 педиатърката ни каза,че на ортопед се води за ехография на тазобедрена става и фонтанелата дали се е затворила.

Общи условия

Активация на акаунт