Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 889
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
За биберона аз бях против..обаче се оказва, че греша донякъде Sweat Smile  От вчера му давам биба, оказа се че сме го хранили повече от колкото трябва, той искал само да задоволи сукателния рефлекс, а пък ние го храниме всеки път когато почне да показва ,,признаци на глад". Сега, различни кантари са, защото бях при Ася на консултация, но тя го измери 4300, а ЛЛ на 4.03 3200. Повече от кг за 20 дена има няма Grin

# 616
Според приложението около 800 мл изяжда,но и вдигнахме вече дозата на 120 мл.
За къпането купихме и стойка за коритото и вече я слагаме в нея,обаче като и мием главата се сърди.Всъщност има и вечери,в които е кротка,зависи дали е спала преди това или не.
И е голяма лакомия,уж вдигнахме на 120 обаче понякога не и стига.Една кутия отива за седмица.Ще ни разори с баща и 😀

# 617
И при нас е само хранене… не знам какво е това нещо. Понеже с каката изцеждах и давах, а сега е само на гърда и направо ми е лошо. Тамън я оставя в креватчето и уж се е наяла и пак започва да мрънка и да търси още. Слагам я на гърда, засуква малко и пак се унася… Поне вечерта хвана бибата и се унесе по едно време, ама сега през деня я плюва.

# 618
И при нас е само хранене… не знам какво е това нещо. Понеже с каката изцеждах и давах, а сега е само на гърда и направо ми е лошо. Тамън я оставя в креватчето и уж се е наяла и пак започва да мрънка и да търси още. Слагам я на гърда, засуква малко и пак се унася… Поне вечерта хвана бибата и се унесе по едно време, ама сега през деня я плюва.

Четох,че като иска бибата и после я плюе значи и се спи.Моята така прави,става нервна,започва да плюе бибата и като и я дам няколко пъти се успокоява и заспива.

# 619
О, биба ѝ дадоха още в болницата, но аз нямах против. Като сме се опитвали да не ѝ дадем биба, започва да смуче пръсти, та биба се отучва по-лесно от пръсти Grinning

Иначе и на мен личната ми каза вече седемте хранения да са по 120 мл (малка е на месец и една седмица), ама опитахме и тя не може да изяде 840 мл. Ето, вчера изяде 725 мл кърма за 24 часа и си беше добре, повече не искаше, колкото и да опитвахме, просто заспиваше и отказваше. Не се е и събуждала от глад. Та поетапно ще ги увеличавам..

# 620
Не знам, изобщо не я иска, беше се наакала и сега пак се храним… в началото си мислех, че сигурно не се наяжда, ама сега се замислям, че вероятно ще окаже обратното и ще съм я прехранила. 😀

# 621
Може да има предпочитания към различните видове. Нашата категорично отказа Нук, единствено харесва на Бибс големите. Тези които са плоските ги отказва, но това е свързано и с втвърдяването на долната челюст, за което я водихме на остеопат във връзка с кърменето.

Не знам, изобщо не я иска, беше се наакала и сега пак се храним… в началото си мислех, че сигурно не се наяжда, ама сега се замислям, че вероятно ще окаже обратното и ще съм я прехранила. 😀

# 622
А със сигурност не изяжда 840 мл ,на всяко хранене заради рефлукса връща поне 10мл.Иначр снощи за пръв път вдигнах интервала на храненията и вместо на 3 часа я храних на 4.Спа си спокойно цяла вечер,даже тя сама ме събуди

# 623
О, биба ѝ дадоха още в болницата, но аз нямах против. Като сме се опитвали да не ѝ дадем биба, започва да смуче пръсти, та биба се отучва по-лесно от пръсти Grinning

Иначе и на мен личната ми каза вече седемте хранения да са по 120 мл (малка е на месец и една седмица), ама опитахме и тя не може да изяде 840 мл. Ето, вчера изяде 725 мл кърма за 24 часа и си беше добре, повече не искаше, колкото и да опитвахме, просто заспиваше и отказваше. Не се е и събуждала от глад. Та поетапно ще ги увеличавам..

Аз пък не знам моето бебче колко изяжда. Първо го кърмя, после дохранвам с АМ 70 мл правя. Някой път го изяжда, някой път 30-40 само. Не реве че е гладен

# 624
Имам въпрос към всички, на които мина ваксината. Как се отрази при вас? При нас сравнително нормално без температура, но имаше неспокойство и заспа късно, както се и случи да повърне 2,3 пъти, което е нетипично в рамките на 1 ден. Случва се в седмицата примерно. Имаме и час за консултация с  детски гастро  утре по повод хълцане и едно прихъркване, което не отминава.
Нашето бебе не изпива толкова мл, колкото препоръчват по таблици. Няма хранене на което да закове примерно 120мл и всички да са и по толкова. Пие колкото и се пие и си наддава нормално, което мисля, че е най-важното.
Бебка се роди с косичка /разбивам мита за силни киселини, имала съм но не постоянни и то не във всички месеци/, вече и е доста дългичка още месец и сигурно ще почнем фибите 😂. При къпането рядко има плач, обича. Вече я къпем във ваничка и сменихме подложката /една като мемори пяна/, сега сме с тези като възглавнички/хамак много по-удобна е. Ние косата я мием последна. Единствено се разплаква, като я изкараме от ваничката и започваме да се подсушаваме. ММ я държи  с главичката надолу и докато поливам с вода и мия главичката няколко пъти мия и лицето. Може да се дразни от пяната.

# 625
Аз още я мия по стария начин над ваничката. Пробвахме на въглавничката във ваната, ама как да ѝ измия дупето и главата отзад, така както е легнала… нещо много трудно ми се видя и пак я взех и я измих, държейки я над ваната.
Кака ѝ започнахме май доста по-късно да я слагаме във ваната и хич не помня до кога я къпахме само над ваната.

# 626
На 1 ви април ще сме на ваксина,малко ми е притеснено как ще и се отрази.Малката хълца много също,още от корема ми .Като започне няма спиране поне 15-20 минути.
Каква хубава косичка имаше,забелязвам че започна да окапва.Аз имах киселини,но чак към края вече преди да родя.Явно мита е верен.

# 627
Момичета, да ви питам за ваксината, нашата педиатърка сега на 25.03 иска да постави ваксината. Но при положение, че на 28.03 прави 2 месеца, а пък терминът ако гледаме беше на 16.02.. не е ли раничко, някоя има ли повече информация? Чета че се поставя от навършени 2 месец

# 628
За къпането- гръбчето и главичката баща и я държи, докато я къпем.
Ние направихме ваксината точно на следващия ден след навършени 2 месеца. Педиатъра ни каза, че ще я направим на два пъти, за да няма вдигане на температура. Следващата седмица сме за втора доза. Вземете си куул пач, като се приберете вкъщи махате марличката и го слагате. Може да дадете и панадол бебе превантивно /ние не сме и давали/. Препоръчаха да пропуснем къпането и на следващата сутрин да сменим куул пача с нов. Мисля, че след като педиатъра е казал, няма повод за притеснение, все пак са 3 дена.
Момичета, да ви питам за ваксината, нашата педиатърка сега на 25.03 иска да постави ваксината. Но при положение, че на 28.03 прави 2 месеца, а пък терминът ако гледаме беше на 16.02.. не е ли раничко, някоя има ли повече информация? Чета че се поставя от навършени 2 месец

# 629
Ние днес бяхме в църква за 40 дни (по настояване на кумовете). Утре ни е погачата.

Бибка дават още от болницата, ние също даваме. На лекциите в болницата ни я препаръчаха, педиатърката и консултантът по сън също препоръчаха. Само да е до 1 г, после вече може да повлияе на зъбчетата. Бибката задоволява сукателния рефлекс и успокоява. Когато бебето плаче и показва признаци на глад (смучене на ръчички, сука не, търсене на гърда), ако е веднага след хранене или преди да е изтекъл 1 час, почти със сигурност не е глад. Или търси успокоение, или иска да си суче (което пак е успокоение), или са колики. При коликите признаците и поведението също са като при глад. Имайте го предвид. Това няколко педиатри, неонатолози, вкл.и консултантът по сън го каза. Единствено при клъстерното хранене първите 5-10 дни е глад, но го прави, за да регулира кърмата. Така че, в такива случаи се дава бибка или вода/чайче.

И аз вече искам да си ползвам раницата. Ние сме с Tula. Най-вече вкъщи, за да не съм закотвена на дивана. Обаче вещо не съм сигурна дали правилно го слагам. Главичката сякаш му стои много навътре и ме е страх да не се удуши нещо. Google,дали е удобно да ти пратя снимка на ЛС, за да кажеш дали правилно съм го сложила в раницата? Grin А ако някой друг е запознат, направо и тук ще изпратя, ако е удобно Grin

Вчера имахме среща с детегледачката. Другата седмица ММ пак е в командировка за 3 дни, обаче вече нямам опция за баби и бях притеснена кас ще се справя изцяло сама 3 дни. Та в четвъртък ще дойде жената. Хем за помощ, хем да се поопознаем, да и покажа разни веща и да и кажа изисквания. Жената е доста приятна, спокойна, има една такава майчина енергия, на мен ми действаше много спокойно, ще видим и на бебчо как. Работила е в БАН и е интелигентен човек, работи основно с малки бебчета и ги гледа до 4-5 годинки редовно. Дано си допаднем и добрите впечатления си останат такива, вкл.и да се хареса с бебчо. Супер много ми олекна някак и изчезна това чувство да съм постоянно в "боен" режим, защото знам, че всичко зависи от мен, успокоих се определено и усещам, че това ще ми даде време и за мен и ще бъда още по-щастлива и спокойна, което ще се отрази и на бебчо и на мъжа ми. За мен благото на семейството идва от майката. Ако тя е ок, всички ще са ок Simple Smile Наистина, да знаеш, че имаш помощ и да разчиташ на нея е безценно, някои си имат баби, ние ще си плащаме, но парите за спокойствие нямат стойност хаха Имам все пак и някакви мисли - сега дали съм добра майка, като искам помощ, означава ли, че не се справям или защо не мога да издържа психически да съм 24/7 с бебето , но това са натрапливи мисли, а в същото време бебе никога не се е гледало само от майката и това, като цяло не е в природата на хората и бозайниците като цяло. Та така при нас. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт