Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 889
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
И аз вече искам да си ползвам раницата. Ние сме с Tula. Най-вече вкъщи, за да не съм закотвена на дивана. Обаче вещо не съм сигурна дали правилно го слагам. Главичката сякаш му стои много навътре и ме е страх да не се удуши нещо. Google,дали е удобно да ти пратя снимка на ЛС, за да кажеш дали правилно съм го сложила в раницата? Grin А ако някой друг е запознат, направо и тук ще изпратя, ако е удобно Grin
Тази ФБ група се занимава точно с това, вътре има знаещи и специалисти, които помагат:

БеБеНосеЩи ПриКлюЧенЦи

# 631
За съжаление, обаче нямам FB..., дали имат инстаграм?

# 632
Аз още я мия по стария начин над ваничката. Пробвахме на въглавничката във ваната, ама как да ѝ измия дупето и главата отзад, така както е легнала… нещо много трудно ми се видя и пак я взех и я измих, държейки я над ваната.
Точно същата мъка е и при нас с този хамак за ваната. Предната част супер, обаче да го обърнеш и измиеш добре отзад, където и най-много се цапа, си е истинска одисея Grinning

# 633
Да, явно ще се ползва, като стане малко по-голяма, въпреки че пак ще трябва да се обръща и измива отзад специално. 😀
Иначе, от днес забелязвам някакви като пъпчици по зърната и вчера доста ме боляха, въпреки че ги мажа с крема за зърна на Лансинох. Прочетох за позите за кърмене и уж знам, но май се оказва, че я държа неправилно, понеже не е съвсем обърната с корема към мен. С каката нали предимно се цедях, а сега е само на гърда и явно времето, което прекарваме е доста повече, та са се получили като рагади (поне това прочетох, въпреки че не са точно цепнатини, а като пъпчици изпъкнали) по зърната.
Тези дни ще пробвам да сменя позите, а ако не се подобри, то ще започвам с цедене. Имам и протектори, но с опита от предното бебе, много ми падаха тези протектори и нещо не се разбрахме, та ми беше по-удобно да се цедя само.

# 634
Да, явно ще се ползва, като стане малко по-голяма, въпреки че пак ще трябва да се обръща и измива отзад специално. 😀
Иначе, от днес забелязвам някакви като пъпчици по зърната и вчера доста ме боляха, въпреки че ги мажа с крема за зърна на Лансинох. Прочетох за позите за кърмене и уж знам, но май се оказва, че я държа неправилно, понеже не е съвсем обърната с корема към мен. С каката нали предимно се цедях, а сега е само на гърда и явно времето, което прекарваме е доста повече, та са се получили като рагади (поне това прочетох, въпреки че не са точно цепнатини, а като пъпчици изпъкнали) по зърната.
Тези дни ще пробвам да сменя позите, а ако не се подобри, то ще започвам с цедене. Имам и протектори, но с опита от предното бебе, много ми падаха тези протектори и нещо не се разбрахме, та ми беше по-удобно да се цедя само.

Сложи кокосово масло. Мен ме облекчаваше повече от ланолина.

Мен кърмата ми беше до тук. Знаете ли дали и къде може да се изследва кърма?

# 635
KPP,  дай снимка да видя, но да знаеш, че и аз съм начинаеща, изгледах де що има клипчета и мисля, че се получи. Малката е застанала стабилно и засега към 2 ч разходки в парка изкарва без проблем. По някое време огладнява и вадя бутилка с АМ. Много по-удобно ми е от с количката. И нашата е Tula.

Аз не мисля, че може да се съди за това дали една майка е добра или не по това дали има нужда от помощ. Майчинството е трудно и ако нямаш баби и дядовци наоколо и мъжа не е с гъвкав график си е много трудно, камо ли, ако се опитваш и да работиш. Нашата реве, ако е будна и я пусна, явно е в период, в който е лепната за мен. А денем спи малко и разпокъсано. Ако няма кой да ми я взима от ръцете трябва да съм прикована за дивана с нея 24/7, а така не се издържа. По начало никак не харесвам категорично етикиране на хора като лоши родители освен, ако не правят нещо лошо спрямо детето. Никога не съм разбирала това заклеймяване на база дали кърмиш или детето яде АМ, дали си родила естествено или секцио, дали имаш нужда от помощ и кога тръгва на ясла, кога си спи в отделна стая и тн.

# 636
Това с определянето за добър и лош родител, спрямо някакви глупости (от рода на това как си родил, как храниш, получаваш ли помощ и т.н) е изключително ненужно.
Аз винаги съм казвала, че никога нищо не е на всяка цена. Родих секцио (по мое желание), и храня смесено - не ми стига кърмата за всички хранения, и дохранвам. Но не се срамувам и го заявявам гордо като ме питат. И получавам доста изненадани физиономии като отговор.
За момента мъжът ми доста помага. Не знам как щях да успея душ да си взема, ако не е той.
Започнах от вчера да слагам малкия в люлка-шезлонг , за сега му харесва. Дано това ми спечели време за мен през деня.
Активната гимнастика мисля да я почна към  2рия месец (другата седмица прави 1м), не мисля, че сега ще й обърне особено внимание. За сега му е интересно само да си гледа и наблюдава.

# 637
Колко време държите бебетата по корем?

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 16:24 от Tddd21

# 638
Това с определянето за добър и лош родител, спрямо някакви глупости (от рода на това как си родил, как храниш, получаваш ли помощ и т.н) е изключително ненужно.
Аз винаги съм казвала, че никога нищо не е на всяка цена. Родих секцио (по мое желание), и храня смесено - не ми стига кърмата за всички хранения, и дохранвам. Но не се срамувам и го заявявам гордо като ме питат. И получавам доста изненадани физиономии като отговор.
За момента мъжът ми доста помага. Не знам как щях да успея душ да си взема, ако не е той.
Започнах от вчера да слагам малкия в люлка-шезлонг , за сега му харесва. Дано това ми спечели време за мен през деня.
Активната гимнастика мисля да я почна към  2рия месец (другата седмица прави 1м), не мисля, че сега ще й обърне особено внимание. За сега му е интересно само да си гледа и наблюдава.

+1 за кърменето.И аз съм секцио,още в болницата не ми тръгна кърмата,то не се цедих,протектори носих,чай пих нищо не помогна.Малката си наддава и с АМ и то доста добре .Също като кажа,че сме на АМ и не кърмя ме гледат странно,ще кажеш че е животозастрашаващо и на всяка цена трябва да кърмя.И моя мъж много ми помага ,особено събота и неделя и ми е много спокойно ,когато и той е в къщи.

# 639
И аз съм на мнение, че не всичко е на всяка цена. Явно хората понякога изпитват нужда да коментират и етикират за всяко нещо.. Аз родих секцио, но не по мое желание и ми е много странно като ме питат защо съм родила секцио. Същото и с кърменето, имах кърма 2 седмици, положих усилия, пих чайове, хапчета, но детето се изнервяше, проплакваше по време на кърмене, будеше се постоянно. Еми, не ми беше хубаво, че не ми се получи и някак ме дразни като започнат да ме питат “ама как така ти е намаляла кърмата” или “не е трябвало да се отказваш”. Важното е, че детето е живо, здраво и наддава добре.

И ние използваме подложки за ваната. Едната е като гъба буквално, а другата се закача и става като хамак. И на двете и е удобно, както и на нас. Започвам с лицето, после косата, преминавам надолу към тялото. Накрая таткото я вдига и измивам гърба и дупето. Така изплаквам и финално цялото тяло.

На месец и половина е. По корем я държа 2-3минути по няколко пъти на ден. На активната гимнастика вече прекарва по 10-20минути, интересно и е. На люлката прекарва понякога и 30мин (общува си с играчките вече🤣). Хапва 6пъти дневно общо количество 650-700мл. Сутрин и обед яде най-много (днес за първи път изяде 150мл на едното хранене), а вечер по-малко, като последното хапва между 70-90мл.

# 640
Вчера бях на една погача и казах направи ми кафе, нали не кърмя. И лелките като ме разпитаха, като тръгнаха да ме съжаляват. После имаше и погледи "ето нашето момиче кърми, а таз не", едва ли не съм болна, а детето ще остане с увреждания от това.

Тъпо ми е, че не се получиха нещата, исках и да дарявам. Но се чувствам по-добре, не съм толкова отпаднала, нощно време след като го нахраня не губя по още 40 минути в цедене, прибиране, миене и т.н. - на хранене. Изпражненията ми не са камъни и това облекчава новопридобитите ми хемороиди. Единият път си болеше почти колкото раждането... Щях да падна от тоалетната.

Не всичко е на всяка цена. Сега има хубави млека, когато аз съм била бебе е нямало и майка ме е хранила с разбито кисело мляко. Пак съм човек.

# 641
А защо се отказахте да кърмите момичета? Нямахте кърма или по други причини? Не е хубаво и да се превърне в фикс идея както е при мен

# 642
А защо се отказахте да кърмите момичета? Нямахте кърма или по други причини? Не е хубаво и да се превърне в фикс идея както е при мен

Аз не съм, но и като на намаля не насилвам нещата да я върна. При мен ключов фактор се оказаха първите две дни на истеричен рев, три сеанса по 6 часа, от този стрес + недояждане пресъхна кранчето. После се оказа, че този рев е от глад, трябва да дохранвам, започнах да дохранвам, когато е ял кърма+АМ пак бяха зле нещата. Накрая се засити, но с АМ само. Ако дам кърма тя измества АМ и става ад. Истински ад. И просто загубих смисъл в начинанието.

# 643

Аз имах супер много кърма и постоянно запушвания, накрая и температура. Не знаех по колко се храни от гърда и използвах помпа, зърната ми бяха супер болезнени и кръв имах дори накрая. Също ми казаха, че като е толкова много след всяко нейно хранене трябва да цедя. Е това ми отнемаше поне час цялата процедура, това беше другата причина да започна само с помпата. Кърменето за мен беше най-голямото мъчение. Аз издържах 2 седмици. След като спрях се преродих.

# 644
Аз само кърмя на поискване към момента, но днес трябваше да излизам и бях изцедила. След като беше изяла изцедената кърма, моите гърди се бяха подули адски много, а тя вече спеше. Цедих с помпа и изкарах доста, като сега само ѝ давам да суче, но едната гърда още ме наболва отстрани и не знам на какво се дължи.

Общи условия

Активация на акаунт