Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 855
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
При мен изобщо нямаше кърма.С помпата успявах да отделя 20-30 мл коластра и от двете гърди и я давах,поне си получи полезните протеини и антитела.Никога не ми е било фикс идея кърменето.Още като бях бременна имах усещане ,че няма да се получат нещата,защото не са ме болели гърдите,нито бяха уголемени.
Също така ме беше страх да не си докарам мастит с това непрекъснато цедене,макар че той се получава повече при хиперлактация.
Както и да е.Най-важното е детето ми да расте здраво,дори и на АМ

# 646
А защо се отказахте да кърмите момичета? Нямахте кърма или по други причини? Не е хубаво и да се превърне в фикс идея както е при мен

Аз не съм, но и като на намаля не насилвам нещата да я върна. При мен ключов фактор се оказаха първите две дни на истеричен рев, три сеанса по 6 часа, от този стрес + недояждане пресъхна кранчето. После се оказа, че този рев е от глад, трябва да дохранвам, започнах да дохранвам, когато е ял кърма+АМ пак бяха зле нещата. Накрая се засити, но с АМ само. Ако дам кърма тя измества АМ и става ад. Истински ад. И просто загубих смисъл в начинанието.

Аз дохранвам още от началото, но и кърмя. Моята кърма също намаля, така го усещам и от няколко дни съм по пет пъти с помпата като се надявам да я увелича. Важното е ти да се чувстваш добре пък бебето ще порасне и на АМ.
На мен някак ми е като фикс идея и това не е добре също

# 647
Много благодаря за мненията и подкрепата, момичета. Наистина ми помагат, особено от други майки. На мен ММ много ми помага, дори нее помощ, ами си изпълнява ролята на родител, въпросът е, че той е всеки ден в офиса и просто няма вариант да е всъщи, такава му е професията. Отделно и се прибира около 19:30 - 20 часа, по-рано е почти невъзможно. Често е в командировки, само този месец два пъти, за по 3 дни. Вечер, като се прибере, го поема, но малкият явно усеща, че е напрегнат от работния ден и не иска да стои в него, започва да плаче и иска само в мен. Събота и неделя вече е друго, тогава стои в него и се гледат, аз излизам на кафе с приятелки в единия ден. Обаче така никакво време за нас като двойка. Не искам да си изгубим близостта. Малкият през деня общо взето е нон стоп закачен за мен и сме на дивана. Затова искам раницата, поне да имам ръце Grin Google, ще ти пратя снимка.

На нас днес ни беше погачата. Беше много хубаво, много хора ни уважиха, много хубави орисвания, подаръци. Той беше спокоен и издържа, но бабите го доведоха само за ритуала. Днес бях без дете и направо се почувствах ергенка Grin Сега се гушкаме и приспиваме. Още си лягаме финално в 00 часа и това е. Но още малко ще започнем и по-рано, сигурна съм. Иначе аз бях днес на 2 часа сън, че вчера объркахме дневния режим и нещо го изпуснахме да спи повече и вечерта ни даде за душата Grin Днес беше цял ден с двете си баби, май пак е спал основно, опитах от 19 ч досега да правим няколко ефективни будувания, май успяхме, ще видим, вечерта ще покаже хахаха

Относно кърменето и ние сме на смесено. Аз съм казвала. Изобщо не се притеснявам, но и аз получавам редовно въпроси и съжалителни и укорителни погледи. На мен ми е важно детето да е нахранено и да расте и наддава, кякпо и да е спокойно, с моето количество кърма, няма как да стане. Имаме хранения и само с кърма по 3-4 на ден, но останалите сме смесено. Винаги предлагам и шише на всяко хранене, ако пие, пие.

# 648
И нашият заспива финално за нощен сън към 23-24 ч. Кара си по испански график Grinning Честно казано не мисля дори да се опитвам да му сменям режима, който сам си е създал, защото така или иначе лятото ще трябва да си ляга по това време (тук лятото е 40 градуса до 19ч, към 21 ч става една идея по-нормално, разбирайте 35 градуса, то тогава ще го извеждаме на разходки, както и рано сутрин), затова пък ще набляга на следобедната сиеста. Педиатрите, които аз следя, казват, че следобедните дремки са много важни, за да може детето да спи добре и през нощта, иначе качва кортизола, и аз лично също го видях при нас - в дните, когато не е могъл почти да спи следобед, заспиването вечер е някакъв ужас.
Аз лично подкрепям ползването на всякакъв тип баби, детегледачки, домашни помощници и тн за тези, които могат да си го позволят. Това не прави една майка по-лоша, напротив, всички в даден момент имат нужда от помощ и подкрепа.

За кърменето учудващо не чух лоша дума от никого около мен (като изключим възрастните мед сестри в болницата), всички бяха супер подкрепящи и казаха, че не е драма да си храня бебето с АМ, като имам малко кърма, даже ми обясняваха да не се мъча изобщо с кърмене и цедене, като виждам, че не върви. Аз обаче съм упорита и си карам едва-едва с по 3-4 цеденета на ден, за повече не стигам, даже съм си поръчала още една нова добавка, да видим с нея как ще е.

# 649
И нашият заспива финално за нощен сън към 23-24 ч. Кара си по испански график Grinning Честно казано не мисля дори да се опитвам да му сменям режима, който сам си е създал, защото така или иначе лятото ще трябва да си ляга по това време (тук лятото е 40 градуса до 19ч, към 21 ч става една идея по-нормално, разбирайте 35 градуса, то тогава ще го извеждаме на разходки, както и рано сутрин), затова пък ще набляга на следобедната сиеста. Педиатрите, които аз следя, казват, че следобедните дремки са много важни, за да може детето да спи добре и през нощта, иначе качва кортизола, и аз лично също го видях при нас - в дните, когато не е могъл почти да спи следобед, заспиването вечер е някакъв ужас.
Аз лично подкрепям ползването на всякакъв тип баби, детегледачки, домашни помощници и тн за тези, които могат да си го позволят. Това не прави една майка по-лоша, напротив, всички в даден момент имат нужда от помощ и подкрепа.

За кърменето учудващо не чух лоша дума от никого около мен (като изключим възрастните мед сестри в болницата), всички бяха супер подкрепящи и казаха, че не е драма да си храня бебето с АМ, като имам малко кърма, даже ми обясняваха да не се мъча изобщо с кърмене и цедене, като виждам, че не върви. Аз обаче съм упорита и си карам едва-едва с по 3-4 цеденета на ден, за повече не стигам, даже съм си поръчала още една нова добавка, да видим с нея как ще е.

И аз правя по 4-5 цеденета на ден, пък ще видим дали има ефект. Каква е добавката

# 650
В момента пия Piulatte на Humana. А сега съм поръчала сминдух на капсули. Може да се пие и като чай, просто за мен е по-лесно да го приемам като добавка.

# 651
Откакто увеличих дозата на 120 мл едното нощно хранене малката го пропуска .Последното и ядене е към 0.00ч и после ако се събуди събуди,ако не чак в 6.За сега не ни буди от глад и успяваме и ние и тя да се наспим.Следобеден сън също много обича,даже понякога едва я събуждам за хранене.
Момичета при вас има ли рефлукс? Как се справяте с него? Много ми е жал като връща мляко,но поне наддава добре.

# 652
Момичета, аз идвам с едно предложение 😄
Видях, че КРР няма Фейсбук, ако не бъркам, искате ли да направим група в инстаграм? Така момичетата,които нямат фб ще имат опция поне в едното приложение и може би ще се съберем там повече момичета?😄

# 653
Нашия е с рефлукс, като първата седмица едва качи 50гр.
Взехме антирефлуксно мляко, и надигнахме матрака леко - ефекта беше видим още на първото хранене.
Как увеличихте приема на ам - постепенно или от раз? Нашия все още не е увеличил дозата си на ядене, само почна да е по-често, което.ме замисля, че явно не му стига.

# 654
Имам въпрос към всички, на които мина ваксината. Как се отрази при вас? При нас сравнително нормално без температура, но имаше неспокойство и заспа късно, както се и случи да повърне 2,3 пъти, което е нетипично в рамките на 1 ден. Случва се в седмицата примерно. Имаме и час за консултация с  детски гастро  утре по повод хълцане и едно прихъркване, което не отминава.
Нашето бебе не изпива толкова мл, колкото препоръчват по таблици. Няма хранене на което да закове примерно 120мл и всички да са и по толкова. Пие колкото и се пие и си наддава нормално, което мисля, че е най-важното.
Бебка се роди с косичка /разбивам мита за силни киселини, имала съм но не постоянни и то не във всички месеци/, вече и е доста дългичка още месец и сигурно ще почнем фибите 😂. При къпането рядко има плач, обича. Вече я къпем във ваничка и сменихме подложката /една като мемори пяна/, сега сме с тези като възглавнички/хамак много по-удобна е. Ние косата я мием последна. Единствено се разплаква, като я изкараме от ваничката и започваме да се подсушаваме. ММ я държи  с главичката надолу и докато поливам с вода и мия главичката няколко пъти мия и лицето. Може да се дразни от пяната.
Ще споделиш ли после какво е казал гастрото, че и ние сме същата работа, но не съм се сетила за такъв преглед.

# 655
Нашия е с рефлукс, като първата седмица едва качи 50гр.
Взехме антирефлуксно мляко, и надигнахме матрака леко - ефекта беше видим още на първото хранене.
Как увеличихте приема на ам - постепенно или от раз? Нашия все още не е увеличил дозата си на ядене, само почна да е по-често, което.ме замисля, че явно не му стига.

Постепенно се опитвам,обаче не винаги изяжда 120.Остават едни 40 мл ,дето почва да им се мръщи.Имам чувството че откакто вдигнахме дозата рефлукса се засили.Иначе повдигаме и ние матрака и на гнездото и на кошарата.Предния път като я водихме на лекар беше качила 700 гр за две седмици.Сега на 1 ви сме пак на лекар ,но се притеснявам вече с този рефлукс.Най-интересното е ,че на нощните хранения си хапва спокойно и не връща мляко,а през деня е като ламя.

# 656
Антирефлуксното мляко, при нас действа. Питай дали може да минете на такъв тип.
При малкия рефлукса е докато е буден и докато спи. Откакто сменихме с амтирефлуксно мляко - всичко спря, от първото хранене още.

# 657
Антирефлуксното мляко, при нас действа. Питай дали може да минете на такъв тип.
При малкия рефлукса е докато е буден и докато спи. Откакто сменихме с амтирефлуксно мляко - всичко спря, от първото хранене още.

Да,ще питам.Гледах,че има различни варианти.

# 658
Момичета, бихте ли споделили как преценихте, че имате нужда от гастро и преминаване към антирефлуксно мляко? Моята връща поне на 3 хранения. Въпреки, че се е оригнала няколко пъти, държа я 10-15мин изправена и след това като я сложа легнала на гимнастиката, тя започва доста да рита и да се радва, та след още 10мин връща предимно водичка с малко пресечено мляко. Не ми се струва много уж (около 1 супена лъжица). Има случаи, обаче, хапва доста лакомо и при едното оригване връща, но там вече не е воднисто пресечено мляко, а си е направо гъсто мляко (не всеки ден, но през ден да кажем на някое хранене). Кошарката next to me си е с антирефлукс наклон, но дори и там като я сложим да легне след хранене, се случва да върне пак като рита повечко. Ще се радвам да изразите мнение.

Въпрос към мамите със спящи нощно време бебчета. Страх ме е да се похваля, ама моята бубка хапва 21ч последно, към 22ч заспива и се събужда за хапване към 5сутринта. Направо си е чудесно, но през този интервал има и доста активно спане. Около 1 и 3 през нощта ме събужда като издава звуци, мърда и дори в първия момент си мисля, че се буди да яде. Същото е и сутринта преди храненето. Поне 30-40мин преди да се събуди си шава. Пробвала съм да и дам биба в такъв момент, но тя даже си затваря устата, не я иска и се кротва. След 5мин пак шаване. Това продължава около 10-20мин някъде. Има ли други бебоци така? Дали е нещо нормално? Знам, че до 4тия месец си имат тези две фази на сън, но ми е малко странно, че преминава в активен толкова често без реално да се събуди. Благодаря на отзовалите се!

# 659
M.Steff,ние купихме на същата марка, на която даваме стандартното мляко.
Анонимна,за антирефлуксно мляко ни каза лекарката. Казах колко често и по колко връща, и тя ни каза да ни минем на такова - не посмях да е на моя самоиниациатива.
За дългия сън - на всички бебета, които го имат им завиждам благородно.

Общи условия

Активация на акаунт