Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 844
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
Аз също няма да взимам мляко на своя глава.Ще питам първо лекарката.И при нас като се оригне веднага връща мляко,даже днес беше малко пресечено.Незнам дали не е проблем това.Общо взето май няма хранене дето да не връща.Като почне да прави мили муцунки и да се радва ми е ясна работата,че ще върне.Уж рефлукса бил физиологичен ,обаче четох ,че минава чак към 6 месец,когато започва и захранването.

Анонимна* същата ситуация със съня е и при нас .Както споделих по-горе ,откакто намалихме нощните хранения спи непробудно .Снощи ме събуди към 4 ,като преди това беше яла в 1.Станах аз да правя мляко,връщам се тя заспала наща и се събуди чак в 6.Язък за дозата дето и правих 😀.За това сутринта поръчах такъв уред за притопляне на шишета,точно за такива ситуации.Иначе Нан си е скъпо мляко и така една доза отива на вятъра.
Вечер я приспивам сравнително лесно,даже тя сама си заспива,обаче през деня е мъка.
Даже днес мисля на следобедния сън да я изведа на разходка с количката ,че да поспи .

# 661
Нашият също има рефлукс. При бебетата е нормално заради недоразвития сфинктер, който свързва стомаха с хранопровода. Малко връщане на мляко след хранене и при положение, че бебето качва добре и е щастливо, е нормално - това е физиологичен рефлукс. Педиатърката ни каза, че обикновено се оправя от само себе си до 8ми месец.
Проблемният рефлукс, за който тук препоръчват лечение и/или смяна на мляко, е този, при който бебето повръща на фонтан големи количества и често и съответно не качва добре.
Гъстите антирефлуксни млека не са панацея - те само маскират рефлукса, защото съдържат сгъстители - така бебето видимо не връща мляко, но продължава да си има рефлукс. Аз направих глупостта по съвет на една аптекарка да сменя с мляко ккомфорт заради коликите и рефлукса и почти мигновено съжалих - много гъсто, бебето не можеше да се оригне изобщо, съответно газовете го мъчеха двойно и тройно. След ден и половина си минахме обратно на първото мляко. Повече не бих сменила без изрична препоръка от педиатъра.
И да, при хранене с по-голямо количество рефлуксът се увеличава, при възрастните също е така. Затова при бебетата с рефлукс препоръчват хранене по-често с по-малки дози.

Нашето момче иначе яде между 90 и 120, като все по-често вече 90 не му стига. В края на миналата седмица бехче на прегледа при педиатърката и тя каза, че можем вече да предлагаме и по 150 мл, но според мен още му е рано. Вечерно време се храни клъстърно през 2 часа, през нощта още се буди на всеки 4 часа и нещо.

# 662
Въпрос към мамите със спящи нощно време бебчета. Страх ме е да се похваля, ама моята бубка хапва 21ч последно, към 22ч заспива и се събужда за хапване към 5сутринта. Направо си е чудесно, но през този интервал има и доста активно спане. Около 1 и 3 през нощта ме събужда като издава звуци, мърда и дори в първия момент си мисля, че се буди да яде. Същото е и сутринта преди храненето. Поне 30-40мин преди да се събуди си шава. Пробвала съм да и дам биба в такъв момент, но тя даже си затваря устата, не я иска и се кротва. След 5мин пак шаване. Това продължава около 10-20мин някъде. Има ли други бебоци така? Дали е нещо нормално? Знам, че до 4тия месец си имат тези две фази на сън, но ми е малко странно, че преминава в активен толкова често без реално да се събуди. Благодаря на отзовалите се!

Тази нощ цялата спорехме с мм спи ли или реве, че е гладен. Издава звуци на дране на жив динозавър. Иначе си парви ясни интервали на будуване вече, сутрешният все още не е закован, но и това ще стане, мъничък е.

Аз си отрязах косата до рамото, ако фризьорката ме види... Grinning По-леко ми стана и го няма това ресане по 40 минути всеки ден. Вече ми е маня ефикасността на времето. Ако нещо може да ми спести дори 30 секунди, правя го.

# 663
Откакто увеличих дозата на 120 мл едното нощно хранене малката го пропуска .Последното и ядене е към 0.00ч и после ако се събуди събуди,ако не чак в 6.За сега не ни буди от глад и успяваме и ние и тя да се наспим.Следобеден сън също много обича,даже понякога едва я събуждам за хранене.
Момичета при вас има ли рефлукс? Как се справяте с него? Много ми е жал като връща мляко,но поне наддава добре.
Аз храненето в 00 часа го правя само с АМ и гледам да изпие поне 100 мл. Храненията, преди последното също са смесени, с повече АМ. И нашият е вече на 120 мл, но не винаги ги изпива. Но game changer е вечерта между 20 и 00 до се храни през 2 часа и да има АМ, като последното да е само с АМ. Така издържа до 6 30 понякога даже (ако през деня не сме омазали режима с дълги дремки). Вчера го бяхме поомазали през деня, но направих малко по-дълги будувания и храненето с АМ и стана чак в 5, иначе щеше да става цяла вечер.
Като цяло, за мен е най-важно да си усещаш детето и да се водиш от това. Зависимостите за съня и от книги могат да се прочетат. При нас нещата се подобри а, когато започнах да се дъверявам на интуицията ми. Най-зле бяха докато правехме консултацията по детски сън

# 664
За идеята съм и за група в Инстаграм, освен във ФБ, даже там съм по-активна.
Да се оплача малко с този гастро. До него стигнахме след консултация с нашия педиатър, той даде направление. Да отбележа, че Пловдив не е малък град, но такива специалисти направо са си кът / говоря за специализауран детски гастро/. Пратиха ни при един доцент, три дена не мога да се свържа с него, ММ успя и даде час за неделя в 15:30, отиваме преди нас друго семейство с бебе. Чакахме повече от половин час пред празния му кабинет, в зверски  студения коридор- не се появи, не си вдигна телефона и си тръгнахме. Вече сме с конюнктивит, сополи и кашлица. Днес бяхме при педиатъра, дробчетата са чисти но ни изписаха две сиропчета и капки за очите.  Записала съм час при другата уж добра, но разбрах, че няма ехограф и ще ходим на частен преглед утре. При нас не е уточнено какво е, ние сме за консултация. Защото се случи на няколко пъти да повърне по малко, което не е типично, вече след като е оригнала няколко пъти, както и има малко връщане,също така и доста често хълцане. Ще споделя как е минал прегледа. Лично аз не бих рускувала да сменям млякото сама, защото знам че така най-лесно се развиват алергиите.
Имахме доста неспокойни нощ, не знам дали е в резултат на ваксината или на вирусчето. Освен горе изброеното, миличкото го боля и коремчето. В 1:30 вече и правих чайче от джоджен и след това се поуспокоиха нещата.
Нашата госпожица е с последно хранене към 23:30, но се случва да изпие малко, после да иска още, дори плаче за 10мл и заспива. При нас храненията не са заковани мл, всеки път различно. Онзи ден заспа в 22:00ч след 60мл и спа до 4:30 събуди се гладна, изпи 90мл и отново заспа.
Вечер доста си се върти,никога не е така както сме я оставили. Също така издава доста звуци, понякога има и доста странни малко плашещи бебешки движения. Отваря очички, върти главичка и я забива към чаршафите, които се опитва да захапе/както когато захапва биберон/, но после заспива отново.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 13:25 от Mariq878

# 665
Ако искате тези, които имат желание за Инстаграм ми напишете на лс инстаграмите си и да сформираме група😊

# 666
  • Варна
Моя също повръща. С АМ за колики и запек е. Нормално било според лекарката му.
Оооо The black hole съжалявам, че приключи с кърмата, но да колкото- толкова…. и моята намаля…
Моето момче хич не е от ящните, яде през 2 часа по 60-75 мл, рядко 90. За ден му се събират около 500 мл.
За група в инстаграм съм ЗА отдавна,аз рядко пиша във ФБ засягала съм темата.

# 667
Аз пък от вчера имам като буца в едната гърда и зачервяване. В неделя излизахме с мъжа ми и по-голямото дете, като на бебето изцедих кърма в събота и я оставих на майка ми да му я даде. Да, обаче, като се прибрах беше заспало, а гърдите ми твърди и болезнени. Изцедих ги с помпата, но явно нещо с това пропускане на хранене на гърда нещо стана… Личната ми каза компреси с риванол и наистина буцата намаля и вече не ме боли така, но все пак имам още болка.
С предното бебе се цедях постоянно и само така давах, като по едно време си бях докарала хиперлактация, ама чак такива болки и буци не съм имала.
Много трудно ми върви с това бебе. Първо, че още първата седмица всички бяхме болни вкъщи и треперех да не се разболее, сега пък и това с кърменето, още няма един месец и сумати проблеми.

# 668
И аз съм за група в Инстаграм. Направо, яко някой се организира да я направи, може да я изпрати да се присъединим Heart

И ние имаме рефлукс, но педиатърката каза, че ако не е на всяко хранене и не е 2 часа след хранене, не е проблем. Сякаш намаля напоследък, но не го мисля толкова, важно ми е, че не е на фонтан и детето си наддава добре и е щастливо. Ще го израстне. Иначе с хълцане сме още от на мама коремчето и то редовно Grin

# 669
Не съм много активна в Инстаграм.Предпочирам фейсбук,но ако направите група ще се присъединя Simple Smile

# 670
Момичета, ще помоля тези от Вас, които искат да ги включа в групата/чата  да ми напишат Инстаграмите си на лс, че иначе май няма как да влезете или поне аз не знам как😅

# 671
Нашата също докато спи особено преди да се събуди издава звуци и се върти. Напоследък се случва и да се изкашля, та се чудя от какво е... иначе също след ядене, при оригване или смяна на памперс връща малко, но то едвам тече, не мисля да сменям млякото.
Ние сме във фаза от 2-3 дена, яде на 2 часа и то по над 100... вчера за деня е изяла около 1100 мл, което е много мисля.... но иска. Нервна е, не й харесват даже позите при гушкане, през нощта също си се буди... не знам. Чак сега имам време да си видя телефона, не знам вие как успявате.
Аз да не казвам голяма дума, но забелязвам май леко увеличение на кърмата, ама много леко... Единственото, което съм променила, е че почнах добавката, която yanbibiyan818 каза Лактогон и почнах като се цедя да не е по 15-20 мин наведнъж ами с паузите, примерно 12-5-3 като редувам гърдите, пе съм с единична помпа. Слагах и бебето на гърда 2-3 пъти ама това нищо не е.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 16:26 от Sehy

# 672
  • България
О да, нашият е много вокален като спи. За това нашият татко спи в другата стая, иначе на работа е много изморен. Става за памперса нощем, но поне се наспива.

Малкият ни бебок е вече на 2 месец, 58 см, 5,900 кг! ❤️ И днес сложихме 2-те задължителни ваксини и 3-тата за ротавирус. Не искаше да изпие тази през устата, но педиатърката го излъга - взе биберона от шишето за водата и айде. 🤣 А другите му ги би в крачетата - целият се стегна, почервеня, стисна юмручета и наддаде вой, но после бързо го успокоихме. Като цяло днес се държа много добре. Като се прибрахме се разтовари яко в памперса, та пак го преобличахме.. очакваше се, вчера не беше акал. Кисел е докато бодува, иначе е поспалив. Сложихме кул пачове на крачетата и съм се запасила с Панадол бебе. При вас как мина?

Започна да се плюнчи повечко и да ака през ден, това е новото при нас. Педиатърката каза да очакваме доста повече плюнки като започнат зъбите стабилно.

И аз съм чувала реплики от сорта добре, че кърмя, че онова изкуствено мляко не дава това, което майката дава. Да, ама щом ревне след ядене се почва, какво си яла, е ама може да е била нехранително това... За секциото пък защо, вече ни карали нарочно, пък естествено било най-доброто. Като им казвам, че било опасно за бебето, в последствие и за мен, бързо млъкват. Ако ги слушам постоянно, ще се побъркам. Важното е, че ни се родиха здрави бебчета и ни радват всеки ден. ❤️

BlackAngelll, писах ти за Инстаграм.

А и педиатърката ни препоръча да отидем при д-р Пъхнев в Пирогов за консултация за пъпчето. Да проследи за всеки случай за пъпна херния. Някой има ли отзиви за него?

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 17:43 от Lady_Kalinka

# 673
Здравейте! Едвам смогвам и аз да ви прочета, макар че имам време уж през деня, но до форума не стигам. Някои от вас се похвалиха от ортопедите си. Може ли да препоръчате ортопед за бебе за София (и да кажете дали е по ЗК, да знам дали да вадя направление)? Искам да я прегледат профилактично, но и ми се струва, че много й пукат ставите - колене, рамене, гръбче дори понякога и не мога да преценя дали е нормално, та затова ми се иска някой що-годе добър лекар.

# 674
Фурлакис е най-добрият, но часовете за него се запазват от преди да е родено бебчето. Аз имам час за него за 31.03., но има много голяма вероятност да стане така, че да трябва да го отменя. Ще разбера тази седмица. Ако искаш, пиши ми на лично и ако го отменя, може ти да го вземеш?

Здравейте! Едвам смогвам и аз да ви прочета, макар че имам време уж през деня, но до форума не стигам. Някои от вас се похвалиха от ортопедите си. Може ли да препоръчате ортопед за бебе за София (и да кажете дали е по ЗК, да знам дали да вадя направление)? Искам да я прегледат профилактично, но и ми се струва, че много й пукат ставите - колене, рамене, гръбче дори понякога и не мога да преценя дали е нормално, та затова ми се иска някой що-годе добър лекар.

Общи условия

Активация на акаунт