Кухня от Икеа - тема №4

• 5 738
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Горните на дълбочина няма как да са еднакви, заради вградените хладилник и шкафа за фурна,те са по-дълбоки, на височина ще се изравнят защото ще има декоративни лайсни, защото така или иначе от там ще минава аспиратор наляво към изхода и ще е скрит в гипсокартон декоративен, та през целият хол, за да стигне до терасата. Разположението е много шантаво на кухнята и за това се правят някои компромиси, да не кажа много. За ширината също е компромис, защото искахме горен скосен ъглов и той размества околните. Иначе трябваше да сложим от обикновените, а те се обслужват много гадно, отварят се и е като една дупка в едното пространство, ако някой е слагал, знае за какво говоря, за мен е много неудобно това, особено за горен шкаф.

Дай Боже да стигнем скоро до доставка и монтаж и ще ви покажа защо е така.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 06:14 от Cherry^Blossom

# 31
  • Бургас
Кога ви дадоха дата за монтаж? На нас преди седмица ни дадоха като най-ранна възможност дата за поръчка на място на 24ти април.

# 32
  • Бургас
Монтажа ще го извършат майсторите , които сме наели, така че чакаме доставка. Дати за поръчка има най-много във Варна, ако ви се пътува. В Бургас, където поръчахме, чакахме седмица от проекта до изписването, само за да може да се вредим да я поръчаме, всичко беше готово.

# 33
  • Бургас
За София сме ние. Явно там е по-тегаво. Не, че бързаме, но като ориентир питах.

# 34
  • София
Въпрос за височината на долните шкафове с монтирани крака, както ще се ползват. От сайта взимам размер 88 см височина на долен шкаф и 8 см височина на краката, дотук става 96 см плюс към 3 см плот - 99 см височина на работната повърхнаст. Това е за системата Метод. При системата Енхет долните шкафове са 75 см, краката са 12,5 см, минималната височина е 11 см, т.е. за шкаф с крака и плот  височината е 89 см. най-малко.
Правилно ли смятам, такава ли е височината на вашите долни шкафове и има ли вариант за по-малка височина.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 20:18 от prokibar

# 35
Въпрос за височината на долните шкафове с монтирани крака, както ще се ползват. От сайта взимам размер 88 см височина на долен шкаф и 8 см височина на краката, дотук става 96 см плюс към 3 см плот - 99 см височина на работната повърхнаст. Това е за системата Метод. При системата Енхет долните шкафове са 75 см, краката са 12,5 см, минималната височина е 11 см, т.е. за шкаф с крака и плот  височината е 89 см. най-малко.
Правилно ли смятам, такава ли е височината на вашите долни шкафове и има ли вариант за по-малка височина.
Не, Шкафът е 80+ 8 крака. С дебел плот става 92 см, а с компакт 89-90 см.

# 36
  • София
drago_2008, къде са на най - добра цена компактите?

# 37
drago_2008, къде са на най - добра цена компактите?
Сходни са им цените. В Роси излизат малко по-евтино, но последния път плочата ни беше различно дебела на места. Аз избирам според това какъв размер ни трябва, защото на Фундермакс плочите са по около 3 м, а на АСД в Роси по 4,10-4,20 м. Има плочи и с различна ширина - 0,65, 1,30 и 1,40 м. Като имам дълъг плот и не искам снадка няма алтернатива така да се каже.

# 38
Мили хора,

Препоръчате монтажисти за кухнята, от които сте доволни. За София става въпрос. Най-накрая можем да я монтираме (купихме цялата кухня в края на миналата година), но монтажът им върви 2 месеца напред...

# 39
Здравейте. Първо отзив - имам кухня Икея 10 г - освен проблем с панта на съдомиялна всищко друго не е мръднало. Всички оплаквания / рекламации са покривани.
Въпрос - планирам втора от тях, на 2,40 М.
Долни шкафове на 60 см. Котлони, съдомиялна, мивка, пералня
Горни 3 х 80 см.
Търся аспиратор на 80 см различен от икейския. Скъпичък е. Помещението е кухня. Реално нямам нужда от 80см, но нямат опция за монтаж ма 60 см в шкаф 80 см
Та търся алтернативен на по-добра цена. Някой да е правил това?

# 40
Здравейте. Първо отзив - имам кухня Икея 10 г - освен проблем с панта на съдомиялна всищко друго не е мръднало. Всички оплаквания / рекламации са покривани.
Въпрос - планирам втора от тях, на 2,40 М.
Долни шкафове на 60 см. Котлони, съдомиялна, мивка, пералня
Горни 3 х 80 см.
Търся аспиратор на 80 см различен от икейския. Скъпичък е. Помещението е кухня. Реално нямам нужда от 80см, но нямат опция за монтаж ма 60 см в шкаф 80 см
Та търся алтернативен на по-добра цена. Някой да е правил това?
Какво значи няма опция? Купувате горен шкаф Метод 80 см, който си е с плътно дъно и в него със зеге се изрязва отвор за аспиратор за пълно вграждане 60 см.

# 41
И аз така мислех, но техните шкафове за аспиратор изглеждат така

Предлагате да не вземам такъв. А нормален Метод шкаф, в който да ми монтират аспиратора?
Остана и да се съгласят!

# 42
И аз така мислех, но техните шкафове за аспиратор изглеждат така

Предлагате да не вземам такъв. А нормален Метод шкаф, в който да ми монтират аспиратора?
Остана и да се съгласят!
Точно това предлагам. И преди сме го обсъждали в темата. Технически няма никакви пречки да го направите, просто във шкафа ще се вижда корпуса и тръбата на аспиратора. За монтажниците не е никакъв проблем да изрежат дъното на шкафа от 80 см и да сложат аспиратор 60 см. Рафтовете също се зарязват и така. Надявам се да попаднете на компетентен служител! Ако не е, то да пита някого. Казвам го, защото в магазин за мабели сходен на Икеа, преди време ни убеждаваха, как под котлони не можем да вградим съдомиялна и няма да се събере. На наша отговорност накрая ни продадоха вратичката и съдомиялната Laughing ...

# 43
  • Пловдив
Marieta,и ние сме правили това за което пише drago. Взима се аспиратор за пълно вграждане .Дълбочината му е съвместима с тези на Икейските шкафове .

# 44
Благодаря Нели, Драго.
Ще ги подхвана. Монтажникът на Икея ме познава вече доста Simple Smile
Но трябва пак да се изговори официално с тях
И другото което ме дразни, че категорично отказват да сложат “свободна” страница.
Утре ще съм при проекта да го споделя тук

Общи условия

Активация на акаунт